کارگردان مطرح کرد؛
ناگفتههای جنگ در «آرزم» روایت میشود
کارگردان مجموعه مستند «آرزم» بیان کرد که این مجموعه روایتی از جنگ دارد که تاکنون گفته نشده است.
داوود مرادیان مستندساز و کارگردان مجموعه «آرزم» که همزمان با هفته دفاع مقدس روی آنتن شبکه افق میرود درباره این مجموعه بیان کرد: این مجموعه در ۱۰۰ قسمت بیش از ۲۰ دقیقه یا حدود ۲۵ دقیقه طراحی شده است و بخشهای مختلفی درباره پیش از انقلاب و پس از انقلاب دارد.
وی اضافه کرد: در بخش پیش از انقلاب بیشتر سراغ تصاویری آرشیوی رفته ایم. تصاویری که ممکن است در رسانههای خارجی منتشر شده باشد و مخاطب ایرانی ندیده باشد. اما ما اینجا داستان منتشر نشده و گفته نشده ای داریم که در مجموعه «آرزم» روایت میکنیم.
* یک تیم ۱۰ نفره پژوهش کار را بر عهده دارد
مرادیان درباره مصاحبهها در بخش پس از انقلاب نیز عنوان کرد: در این بخش گفتگوهایی با شاهدان عینی داریم به طور مثال گفتگوهایی با فرماندهان داریم که در این بخش از مجموعه مصاحبههای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس بهره میگیریم که میتوان گفت با هر یک از فرماندهان ساعتها گفتگو شده است و ما از این مصاحبهها در پروژه استفاده میکنیم. این مستندساز درباره تیم پژوهشی مجموعه نیز یادآور شد: پایه پژوهشی پروژه یک تیم است که زیر نظر بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کار میکند. تیمی که بیش از ۱۰ نفر هستند و زیر نظر یحیی نیازی نویسنده و پژوهشگر کتابهای حوزه دفاع مقدس مشغول به کار هستند، از این حیث کار پژوهشی بسیار متقنی شکل گرفته است.
* مخاطب با یک مقاله تصویری مواجه نیست
وی همچنین درباره ساختار مستند نیز توضیح داد: ساختار این مجموعه قصه گو است، نه اینکه مستند بازسازی باشد اما ماجرای تصاویر آرشیوی و شخصیتهای تاریخی به صورت قصه تعریف میشود تا مخاطب صرفا با یک مقاله تصویری مواجه نشود. مرادیان درباره تولید این مجموعه اظهار کرد: تا الان پنج قسمت از این مجموعه ساخته شده است که در هفته دفاع مقدس پخش میشود و در حال ساخت پنج قسمت دوم هستیم. تلاش ما این است که تا پایان سال این پروژه را تحویل دهیم و ۱۰۰ قسمت را تمام کنیم.
* ریشههای جنگ به صد سال قبل برمی گردد
این مستندساز در بخش دیگر صحبت هایش درباره فصل اول این مجموعه بیان کرد: ما در فصل اول این مجموعه به ریشههای جنگ تحمیلی میپردازیم که این روایت از حدود یک صد سال قبل شروع میشود یعنی ریشه هایش به آن زمان برمی گردد. وی با اشاره به پرداختن به یک شبهه درباره جنگ در این مستند یادآور شد: الان برخی از شبهات و دعواها بر سر جنگ درباره تکنیکهای جنگ نیست بلکه بر سر مسائل استراتژیک است و سوال میپرسند چرا جنگ را شروع کردید؟ اما چه کسی جنگ را شروع کرد؟ اینها میطلبد که ما مستند را از دهههای قبل شروع کنیم و در این مستند هم از سال ۱۲۹۸ مساله را بررسی کردیم که پایه یک درگیری جغرافیایی بود. مساله اروند رود در واقع از صد سال پیش شروع و پایه اختلافات مرزی میشود.
پایان اعتصابها در هالیوود؟
افراد نزدیک به مذاکرات اعلام کردند که نویسندگان و تهیهکنندگان پس از ملاقات رو در رو به توافقی برای پایان دادن به اعتصاب انجمن نویسندگان آمریکا نزدیک شدهاند.
به گزارش سی ان بی سی، به گفته این منابع، دو طرف از روز چهارشنبه دیدارهایی داشتهاند و امیدوار بودند به توافق نهایی برسند و قرار است این مذاکرات ادامه داشته باشد.
اعضای انجمن نویسندگان آمریکا برای بیش از ۱۰۰ روز اعتصاب کردهاند و با پیوستن بازیگران به صف اعتصاب در ماه جولای، تولید برنامههای تلویزیونی و فیلمهای هالیوود بسیاری متوقف شده است ک از آن جمله به سریال پرمخاطب «چیزهای عجیب» از نتفلیکس و فیلمهای «بلید» از دیزنی و مارول و «شر» از پارامونت اشاره کرد.
هالیوود مدتی است با اعتصاب و انجمن نویسندگان و انجمن بازیگران سینمای آمریکا - فدراسیون هنرمندان تلویزیون و رادیو آمریکا (SAG-AFTRA) در مبارزه برای افزایش دستمزد پایه و تضمین عدم جایگزینی کار آنها با هوش مصنوعی، با چالش بزرگی رو به رو شده است. این اعتصابات تاثیر زیادی بر صنعت فیلم گذاشته و موجب تعطیلی پروژهها و تاخیر در اکرانهای سینمایی شده، ضمن این که استودیوها را از استفاده از بازیگران برای تبلیغ پروژههایشان بازداشته است.
مسائل اصلی این دو نهاد سینمایی عبارتند از هوش مصنوعی، سهم از درآمد سامانههای نمایش آنلاین و افزایش اساسی حداقل دستمزدها با توجه به تورم است.
این نخستین اعتصاب دوگانه (نویسندگان و بازیگران) در بیش از ۶۰ سال اخیر در آمریکاست.
چرا هنرمند ایرانی به مغولستان رفت؟
عرفان خطیبزاده، دانش آموخته جوان تئاتر به عنوان تنها نماینده تئاتر ایران در کنفرانس/جشنواره بین المللی تئاتر مغولستان ۲۰۲۳ حضور داشت و مقالهای را ارایه کرد.
این دانش آموخته تئاتر که در گرایش نمایش عروسکی در دانشکده هنرهای زیبا تحصیل کرده است، درباره حضور خود در کنفرانس/جشنواره بین المللی تئاتر مغولستان گفت: این رویداد یک سال در میان زیر نظر ITI جهانی و یونسکو برگزار میشود و امسال میزبان کنفرانسی با موضوع «تئاتر و عشایر» بود که پس از ارسال مقاله در نهایت ۱۲ تن از سراسر جهان انتخاب شدند.
خطیبزاده که مقاله و سخنرانی تخصصی خود را با موضوع «تئاتر کاربردی و ارتقا سبک زندگی عشایر» در این رویداد فرهنگی ارایه کرده است، درباره محتوای آن توضیح داد: در دنیا ۳۵ میلیون عشایر داریم که در کشورهای گوناگون زندگی میکنند. از آنجا که یکی از اهداف تئاتر، ایجاد تغییرات اجتماعی است، تلاش کردم مقالهای بنویسم درباره اینکه تئاتر کاربردی که شامل تئاتر خیابانی، پرفورمنس، تعلیمی (پداگوژی) و تئاتر درمانی است، چگونه میتواند به ارتقای فرهنگی و سبک زندگی عشایر کمک کند.
او ادامه داد: به عنوان نمونه در کشور مغلوستان ۶۰۰ هزار عشایر به پایتخت و شهرهای بزرگ مغولستان پناه آوردهاند. عین همین مساله را در ایران هم داریم. عشایری که به پایتخت آمدهاند، آموزش زندگی در یک شهر مدرن را ندیدهاند. آنان به عنوان اعضای یک جامعه سنتی، در محیط مدرن شهر باید از مترو و وسایل عمومی و ... استفاده کنند. در گذشته نوع خوراک آنان فقط شامل خوراکهای طبیعی بوده، اما در شهر نوع تغذیه آنان عوض میشود . در مقاله خود توضیح دادم که با تئاتر پداگوژی میتوانیم نمایشهای کوتاهی برای آموزش زندگی مدرن به عشایر بسازیم. همچنانکه با تئاتر شورایی، میتوانیم مشکلات عشایر را به دنیا منتقل کنیم و صدای آنان باشیم. به این معنا که شرایط حضور عشایر را در میان مردم بیاوریم تا خود آنان روایتگر مشکلات خویش باشند.
خطیبزاده این مقاله را در۱۰ صفحه به زبان انگلیسی ارایه کرده و سخنرانی کوتاهی در همین زمینه برای معرفی مقاله انجام داده است.
به گفته او، به طور همزمان جشنواره بینالمللی این رویداد ۲۲ تا ۲۹ شهریور با حضور نمایندگانی از کشورهای آلمان، چین، کره جنوبی، رومانی، هند، مراکش، ژاپن، مغولستان و ... برگزار شد و در آیین پایانی آن، عرفان خطیبزاده جایزه بهترین بازیگر نقش زن مکمل سال را اهدا کرد.