روزنامه کائنات
6

انرژی

1402 چهارشنبه 29 شهريور - شماره 4448

مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز اعلام کرد؛

صیانت از سرمایه‌های ملی کشور با تحول دیجیتال در صنعت گاز

کائنات|مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران تحول دیجیتال در صنعت گاز در بخش‌های مختلف تولید، انتقال و توزیع را در دوران گذار انرژی یک ضرورت دانست.
به گزارش کائنات و به نقل از شرکت ملی گاز ایران، حسینعلی محمدحسینی در سمینار « نوآوری دیجیتال در صنعت گاز» که در سالن شهید رجایی این شرکت برگزار شد، با تأکید بر ضرورت توجه به مؤلفه‌های اقتصاد دیجیتال برای پیشبرد برنامه‌های صنعت گاز، گفت: از شرایط حال و حاضر دنیا به‌عنوان دوران گذار انرژی یاد می‌شود و مهم‌ترین مؤلفه‌های دوره گذار انرژی نیز تمرکززدایی و کمرنگ شدن نقش دولت‌ها در این عرصه، خلق اکوسیستم جدید یکپارچه و توسعه الگوهای کسب و کار، حرکت به سمت پایداری و دیجیتال‌سازی است.
وی با بیان این‌که در این دوره شاهد تاثیر شگرف تحول دیجیتال در حوزه انرژی هستیم، افزود: در دوران گذار انرژی، فناوری‌های دیجیتال، سیستم‌های حوزه انرژی را در سراسر دنیا یکپارچه و با کارایی و هوشمندی بالاتر، قابل‌اتکاتر و با قابلیت پایداری بیشتر مدیریت خواهد کرد؛ این ویژگی‌ها، سبب کاهش هزینه در عرضه و تقاضا، رقابتی‌تر شدن و توسعه بازارها و ابزارهای کارآمدتر معاملاتی خواهد شد.
مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران با بیان این‌که بر اساس الزام‌های بازار و توسعه اقتصادی، شرکت‌های انرژی از جمله شرکت‌های پیشرو در حوزه دیجیتالیزه شدن در سطح جهان خواهند بود، تصریح کرد: توسعه خدمات و الگوهای کسب وکار جدید و افزایش تولید انرژی از منابع پایدار، استفاده از فناوری تحلیل کلان داده‌ها و هوش مصنوعی برای راهبری هوشمند شبکه، ممیزی انرژی وسایل و ادوات به کمک فناوری‌های جدید و تجهیزات هوشمند، ارتقای فرآیندهای تولید و تبدیل انرژی و بهینه‌سازی نیروگاه‌ها، استفاده از سنسورهای هوشمند اعلام به‌هنگام خرابی و وجود بحران در شبکه انتقال و توزیع، استقرار سیستم‌های پایش محلی و بررسی الگوی مصرف و کشف الگوی بهینه در هر اقلیم و بسیاری موارد دیگر از جمله کاربردهای فناوری دیجیتال در صنعت گاز است.
محمدحسینی درباره زمینه‌های موجود برای توسعه تحول دیجیتال در شرکت ملی گاز ایران بیان کرد: در بخش تولید می‌توان از فناوری VR و AR در پالایشگاه‌ها و مخازن ذخیره‌سازی در موضوع آموزش سرمایه انسانی و عملیات راهبری تولید بهره برد. به گفته وی، این در حالی است که در بخش‌های انتقال فشار قوی و دیسپچینگ گاز نیز توسعه تحول دیجیتال یک ضرورت است؛ ضمن این‌که در موضوع بازاریابی و عملیات تجارت گاز و محصولات جانبی نیز استفاده از فناوری‌های اقتصاد دیجیتال راهکاری مطلوب و در بخش توزیع گاز هم هوشمندسازی کنتورهای مشترکین عمده و جزء در دستور کار است. مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران در تشریح وضع جاری پروژه هوشمندسازی کنتورهای گاز نیز گفت: پس از پایان مرحله مطالعاتی پروژه هوشمندسازی صنایع عمده در سال ۱۴۰۲، مرحله آزمایش عملیاتی این پروژه اجرایی شده و  در سال ۱۴۰۵ به‌صورت کامل اجرا خواهد شد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه