تأمین کاتالیست صادراتی و پالایشگاههای داخلی از سوی پژوهشگاه صنعت نفت
کائنات|رئیس پژوهشگاه صنعت نفت گفت: پژوهشگاه در زمینه تولید کاتالیستها بسیار موفق عمل کرده تا جایی که توانسته کاتالیستهای مورد نیاز یکی از کشورهای خارجی و پالایشگاههای داخل را تأمین کند.
به گزارش کائنات و به نقل از پژوهشگاه صنعت نفت، عظیم کلانتریاصل طی بازدید مرتضی شاهمیرزایی، معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی از غرفه پژوهشگاه صنعت نفت در هفدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست به توان و ظرفیتهای پژوهشگاه اشاره کرد و گفت: پژوهشگاه با هدف همکاری با صنعت پتروشیمی در نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست برای نخستین بار حضور یافته است و قصد دارد در زنجیره ارزش صنایع پتروشیمی ایفای نقش کند.
وی تصریح کرد: انتظار میرود از سوی شرکت صنایع پتروشیمی مأموریتی در این حوزه به پژوهشگاه واگذار شود تا بتوانیم با کمک محققان این مجموعه و ظرفیتهای موجود وابستگیهای این صنعت را به حداقل برسانیم.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه پژوهشگاه در زمینههای پرشمار میتواند خدمات مؤثری را به کشور ارائه کند، اظهار کرد: پژوهشگاه صنعت نفت باید تمرکز خود را بر روی ابتدا و انتهای زنجیره ارزش معطوف کند چرا که افزایش تولید و مسائل مرتبط با پتروشیمی از موضوعهای اساسی کشور محسوب میشود.
هفدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست بهمدت چهار روز تا ۲۹ شهریورماه با رویکرد توسعه تکمیل زنجیره ارزش، حمایت از تولید ملی و رونق ساخت داخل در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران دایر است.
در حاشیه دومین روز نمایشگاه بینالمللی ایرانپلاست انجام شد؛
امضای قرارداد طراحی مفهومی و امکانسنجی احداث کارخانه الانجی
کائنات|قرارداد طراحی مفهومی و انجام مطالعات امکانسنجی فنی و اقتصادی احداث کارخانه الانجی با هدف اوجسایی مصرف گاز در پتروشیمی خراسان بین شرکت پتروشیمی خراسان بهعنوان کارفرما و پژوهشگاه صنعت نفت بهعنوان مجری امضا شد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، بر اساس توافقهای انجامشده میان پژوهشگاه صنعت نفت و پتروشیمی خراسان، قرارداد طراحی مفهومی و انجام مطالعات امکانسنجی فنی قرارداد طراحی مفهومی و انجام مطالعات امکانسنجی فنی و اقتصادی احداث کارخانه الانجی با هدف اوجسایی مصرف گاز طی سه ماه از تاریخ امضا مورد تأیید طرفهاست و مدت زمان این قرارداد با توافق طرفها قابلیت تمدید دارد.
بر اساس این گزارش، عظیم کلانتری اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت در حاشیه آیین امضای این قرارداد با بیان اینکه فناوری مایعسازی گاز در کشورهای پیشرفته باعث شده است آنها بتوانند در زمینه انتقال و بازارسازی گاز بهتر عمل کنند، گفت: یکی از راههای اثباتشده در زمینه جلوگیری از ناترازی گاز در فصل سرد سال، ذخیرهسازی گاز در فصل گرم بهصورت فشرده و مایع است.
وی ادامه داد: پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت پتروشیمی خراسان در حاشیه نمایشگاه بینالمللی نفت در اردیبهشتماه امسال تفاهمنامه امکانسنجی و طراحی واحد مایعسازی گاز را امضا کردند و با توجه به جدیت دو طرف، شاهد امضای قرارداد پروژه بهصورت رسمی هستیم.
بر پایه این گزارش، یوسف حسنی، مدیرعامل پتروشیمی خراسان نیز در این آیین با اشاره به قرارگیری این پتروشیمی در پایان خطوط سراسری گاز کشور و افت شدید فشار گاز در فصل سرد سال گفت: برای نمونه پارسال این پتروشیمی حدود دو ماه با قطعی گاز روبهرو بود.
وی افزود: طراحی مفهومی احداث واحد الانجی در پتروشیمی خراسان از سوی متخصصان پژوهشگاه صنعت نفت انجام شده و منتظر طراحی نهایی و امکانسنجی اقتصادی این طرح هستیم.