رئیس گروهک تروریستی در شبکه بیبیسی فارسی؛
تعجب رئیس کومله از افشای نقشه تجزیهخواهی
کائنات| عبدالله مهتدی رئیس گروهگ تروریستی کومله که روز شنبه صوتی از او افشا شد که در آن تاکید میکرد ‹قصد داشته بزرگترین ائتلاف› ضدایرانی را با همگرایی تجزیهطلبان ایجاد کند، حالا در بیبیسی فارسی به توجیه این اظهارات پرداخته است. مهتدی با توجیه این فایل صوتی که میگوید ‹یک جلسه درون حزبی› بوده از افشای آن در رسانههای ایرانی اظهارتعجب میکند؛ این درحالی است که این صوت ابتدا از سوی برخی اکانتهای نزدیک به رضا پهلوی به رسانهها درز کرد. طرفداران پهلوی از اینکه مهتدی متهم فروپاشیدن اتحاد موسوم به همبستگی مهسا را شخص رضا پهلوی عنوان کرده، عصبانی بودند و با افشای این فایل درون حزبی به نوعی قصد انتقامگیری از همپیمانان خود داشتند.رئیس کومله یکبار دیگر از تریبونی که بیبیسی در اختیار او قرار داده استفاده میکند و اینبار با صراحت بیشتری علیه رضا پهلوی میگوید ‹تندروهایی که اطراف رضا پهلوی بودند› اتحاد اپوزیسیون را بهم ریختند. برنامه اخیر بیبیبیسی نکته مهم دیگری هم دارد؛ رئیس کومله در صوتی که از او افشا شد. از یک برنامهریزی ضدایرانی صحبت میکرد که در آن همانطوری که مجری بیبیبیسی هم اذعان میکند، هیچ نشانی حفظ یکپارچگی و تمامیت ارضی ایران نبود و حالا مهتدی که از افشای این نقشه پنهانی عصبانی شده. در بخشی از این برنامه تجزیهخواهی اپوزیسیون را توجیه میکند
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان:
استیفای حقوق ملت وظیفه همه دولتهای ایران است
کائنات|سخنگوی وزارت خارجه کشورمان گفت: حضور تروریستها در منطقه اقلیم کردستان عراق بر خلاف منافع دو کشور است، حضور نیروهای تروریستی در مرز مشترک به هیچ وجه برای ایران قابل تحمل نیست.
کنعانی درباره سیاست خارجی و آزادسازی داراییهای ایران گفت: «استیفای حقوق ملت وظیفه همه دولتهای ایران است. دولتها برای تحقق منافع ملت روشهای خاص خود را دنبال کردند و دولت سیزدهم هم با وعدههایی که ملت داد و با رویکردهای خود موضوع استیفای حقوق ملت از جمله آزادسازی داراییها را دنبال کرد. رویکرد دولت هم به نتایج خوبی منتهی شد. ما هم بازگشت داراییها از دولت انگلیس را شاهد بودیم که چند دهه ضبط شده بود، در بحث اقدامات ظالمانه دولت آمریکا و اعمال فشار به شرکای ایران ما شاهد انسداد برخی از داراییها بودیم. در همان چارچوب بخش امسداد شده داراییهای ایران در کره هم آزاد شد و روز یکشنبه به طور کامل در اختیار دولت و ملت در اختیار خواهد گرفت. در ارتباط با برخی دیگر داراییها این رویکردها ادامه دارد و بخشی از داراییها رفع انسداد شده است. این رویکرد با جدیت ادامه پیدا خواهد کرد. آن چیزی که به ما کمک کرد جدیت و قاطعیت در پیگیری مباحث و هم همزایی بین دستگاههای دولتی بود.»
حضور نیروهای تروریستی در مرز مشترک با عراق قابل تحمل نیست
کنعانی در خصوص اجرای توافقنامه امنیتی ایران و عراق گفت: «امروز موعد پایان توافق ایران و عراق در ارتباط با حضور تروریستها در خاک عراق است. بر همان مبنا این نیروها باید خلع سلاح شده و مقر آنان تخلیه شود، این بر اساس مبنای توافق دو دولت است. بر اساس اطلاعات بسیاری از مفاد توافق تاکنون انجام شده و برخی از مقرهای گروههای تروریستی تخلیه شده و به اماکن دیگری منتقل شدند، گامهای دیگری در حال انجام است. حضور تروریستها در منطقه اقلیم کردستان عراق بر خلاف منافع دو کشور است. حضور نیروهای تروریستی در مرز مشترک به هیچ وجه برای ایران قابل تحمل نیست، فردا موعد پایانی است.»
ما برای محدودیتهایی که اروپا اعلام کرده ارزشی قائل نیستیم
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص تلاش غربیها برای عدم رفع تحریمهای موشکی ایران و تاثیر بر مسیر مذاکرات گفت: «متعاقب اعلام موضع سه کشور اروپایی بلافاصله دستگاه دیپلماسی موضع ایران را اعلام کرد. متناسب با هر اقدامی که انجام دهند ایران پاسخ متقابل خواهد داد. ما در بحث فروش تسلیحات و روابط نظامی، با تحریمهای سازمان ملل مواجه نیستیم. یکسری محدودیتها را در قالب برجام پذیرفته بودیم و باید در تاریخ 18 اکتبر برداشته شود البته یکسری محدودیتها را اتحادیه اروپا اتخاذ کرده بود. ما معتقدیم که بعد از این تاریخ محدودیتهای در برجام به طور خودکار برداشته خواهد شد. ما برای محدودیتهایی که اروپا اعلام کرده ارزشی قائل نیستیم. ایران بعد از تاریخ مذکور میتواند با هر کشوری که علاقه مند کار با ایران باشد، همکاری کند. محدودیتهای اروپا ارزش قانونی و بینالمللی ندارد و ایران هم بر مبنای قوانین بینالمللی با کشورهای دوست تعامل خواهد کرد.»
پولهای بلوکه شده ایران در دیگر کشورها
کنعانی درباره پولهای بلوکه شده ایران در دیگر کشورها گفت: «ما اکنون مبالغ بلوکه شده یا محدود شده مالی زیادی در کشورهای دیگر نداریم. در ژاپن مبالغی داشتیم که بسیاری از آنان در چارچوب نیازهای کشور استفاده شده است. مبالغی را در ترکیه داریم که دسترسی ما به طور نسبی وجود دارد. ما با محدودیت جدی مواجه نیستیم. در خصوص عراق خوشبختانه بخشی از داراییها رفع محدودیت شده است.»
نشست ایران با هشت کشور حوزه خلیج فارس در نیویورک
سخنگوی وزارت خارجه درباره نشست ایران با هشت کشور حوزه خلیج فارس در نیویورک و ابتکار سلطان عمان گفت: «دبیرکل سازمان ملل پیشنهاد کرده بود که نشست وزرای خارجه کشورهای حاشیه خلیج فارس برگزار شود. طبیعتا ایران از این ایده حمایت کرده و اعلام کرده که در این نشست شرکت کند. این نشست در حاشیه مجمع عمومی برگزار خواهد شد.»
دولت آمریکا اعتیاد به تحریم دارد
وی درباره تحریم رسانههای ایرانی توسط کشورهای غربی گفت: «ایران همواره اعلام کرده که اقدام متناسب را در زمان خودش انجام خواهد دارد. دولت آمریکا اعتیاد به تحریم دارد و مریضی است که احتیاج به درمان دارد. تحریمها در حوزههای مختلفی صورت گرفته است. تحریم رسانه از موضوعاتی است که جای تعجب فراوان دارد. مدعی حمایت از آزادی بیان هستند اما در عین حال رسانه آزاد را در ایران تحریم میکنند. مصداق بارز نقض آزادی بیان و نشان دهنده سیاست منافقانه و یک بام و دوهوای آمریکا است و رسانه را تحریم میکنند که وظیفش گردش آزاد اطلاعات است. این ناشی از نگرانی دولت آمریکا از رسیدن صدای ایران به دنیا و عجز در تحقق سیاست خارجی دولت آمریکا است. ما این اقدام را محکوم میکنیم.»
ایران در نشست آتی درباره افغانستان شرکت خواهد کرد
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص نشست مسکو درباره افغانستان گفت: نشست مسکو در سطح نمایندگان ویژه کشورها در امور افغانستان برگزار خواهد شد و نماینده ایران در راس هیاتی در این نشست حضور پیدا خواهد کرد. ایران از سازوکارهای منطقهای حمایت میکند و همواره تلاشهایی را انجام داده است. نگاه ایران به تحولات افغانستان روشن است. ما در همان چارچوب در نشست آتی افغانستان هم شرکت خواهیم کرد. این مشورتها و تبادل نظرها را با جدیت دنبال خواهیم کرد.
بحث تبادل زندانیان با ترکیه
وی درباره تبادل زندانیان با ترکیه گفت: «گفتگوها هم در سطوح کنسولی و قضایی صورت گرفته و هم در نشست دو وزیر خارجه در تهران رایزنی صورت گرفته است. در این زمینه ما میتوانیم شاهد پیشرفتها و تبادل زندانیان باشیم. اکنون اطلاعات به روز شدهای ندارم.»
طرح ایران برای خروج نیروهای ترکیه از سوریه
کنعانی در خصوص طرح ایران برای خروج نیروهای ترکیه از سوریه گفت: «موضوع حل و فصل اختلافات میان دو کشور سوریه و ترکیه همواره مدنظر ایران بوده است. اختلافات باید در چارچوب روند سیاسی رفع شود. بارها اعلام کردیم که نگرانیهای امنیتی دو کشور قابل توجه است اما رفع آنان در گفتگوهای سیاسی و امنیتی باید صورت گیرد و ایران از چنین روندی استقبال میکند. در نشستهای دوجانبه ایدههای ما مطرح شده و تا حصول نتیجه ادامه خواهیم داد.»
«هاشمی» وزیر ورزش و جوانان شد
کائنات|نمایندگان مجلس شورای اسلامی به «کیومرث هاشمی» برای تصدی وزارت ورزش و جوانان رای اعتماد دادند.
در جلسه علنی روز دوشنبه ۲۷شهریورماه مجلس شورای اسلامی، بررسی رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت . «کیومرث هاشمی » با ۱۶۷ رای موافق، ۵۷ رأی مخالف، ۱۲ رأی ممتنع، یک رأی باطله، از مجموع ۲۳۷ نماینده حاضر رأی اعتماد گرفت و به عنوان وزیر ورزش و جوانان انتخاب شد. به گزارش ایرنا، معاون پارلمانی رئیس جمهور (۲۰ شهریورماه) از ارسال نامه آیتالله رئیسی به رئیس مجلس شورای اسلامی مبنی بر معرفی «کیومرث هاشمی» به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان خبر داد. از جمله سوابق هاشمی در حوزه ورزش می توان به «معاون ورزش قهرمانی و حرفه ای سازمان تربیت بدنی»، «معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش»، «سرپرست فدراسیون فوتبال»،« رئیس کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران»، «عضو هیئت رئیسه شورای المپیک آسیا» ،« نائب رئیس فدراسیون فوتبال مدارس آسیا»، « نماینده ورزشی جمهوری اسلامی ایران در یونسکو»، «رئیس امور مجامع فدراسیون های ورزشی کشور» و همچنین مدیر کل تربیت بدنی در دو استان همدان و یزد اشاره کرد. در نامه آیت الله رئیسی به آقای قالیباف همچنین علاوه بر سوابق اجرایی و مدیریتی، برنامههای وزیر پیشنهادی نیز در ۸ فصل ارائه شده که شامل « ساماندهی امور جوانان»، « توسعه ورزش همگانی»، «حمایت و تقویت ورزش تربیتی»، « توسعه و ارتقای ورزش قهرمانی»، « ساماندهی و گسترش ورزش حرفهای»، «ترویج فرهنگ، اخلاق و معنویت در ورزش»، «توسعه و تقویت ورزش بانوان» و «توسعه متناسب و متوازن زیرساختهای ورزش» است.