در نشست خبری مدیرعامل آب منطقه ای استان ایلام عنوان شد:
توجه ویژه دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور به سامانه گرمسیری
کائنات| مدیرعامل شرکت آب منطقه ای ایلام در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گفت: دولت سیزدهم و شخص ریاست محترم جمهور توجه ویژه ای به سامانه گرمسیری و سد میمه دارد و اعتبارات بسیار خوبی برای این پروژه ها در نظر گرفته شده که در سال آینده شاهد آبگیری سد میمه خواهیم بود.
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای استان ایلام؛ دکتر صادق علیمرادی در این نشست ضمن تقدیر و تشکر از حمایت ها و پیگیری های دکتر بهرام نیا استاندار ایلام، نماینده ولی فقیه در استان و همچنین نمانیدگان مردم شریف استان در مجلس شورای اسلامی در تعریف، تسریع در تکمیل و تخصیص اعتبارات استانی و ملی به پروژه های شرکت آب منطقه ای استان ایلام، افزود: علیرغم بارش های خوب و وجود آب های سطحی در استان اما به دلیل توپوگرافی کوهستانی و شیب زیاد استان، پتانسیل آب های زیرزمینی بسیار کم و در حدود 0.6 درصد است که با توجه به این مهم، ناچار به سد سازی در سطح استان هستیم .
وی ادامه داد : در همین راستا و با حمایت های دولت توانسته ایم سدهای خوبی در سطح استان بر روی تمامی رودخانه ها ساخته یا در حال اجرا و یا در دست مطالعه داریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان ایلام تصریح کرد: سد ایلام که در صورتی که احداث نمی شد هم اکنون با چالش تامین آب برای شهر ایلام مواجه بودیم، سد دویرج برای تامین آب شرب، صنعت و کشاورزی دهلران، سد کنگیر و سد گلال در دست بهره برداری داریم که از دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.
دکتر علیمرادی، سدهای در دست احداث شرکت را سد میمه ، سیکان، چناره و گدارخوش عنوان نمود و اظهار داشت: سد چنگوله، میان تنگ ملکشاهی، چوار، ورگر آبدانان و ..سدهای در دست مطالعه شرکت آب منطقه ای استان هستند.
وی تاکید کرد: ریاست محترم جمهور، وزیر محترم نیرو و استاندار جهادی ایلام به منابع تامین آب استان توجه ویژه ای دارند که نمونه آن تسریع در تکمیل پروژه آب شرب شهر ایوان و 32 روستای تابعه است تا افق 1425 آب شرب این منطقه تامین شده است.
دکتر علیمرادی با تاکید بر جذب صددرصدی اعتبارات مصوبات سفر ریاست محترم جمهور و هیات دولت به استان ایلام، اظهار داشت : در اجرای این پروژه از بروزترین تجهیزات الکتریکال و مکانیکال، سیستم تله متری، دیزل ژنراتور برای هرکدام از ایستگاه ها و با رعایت اصول پدافندی استفاده شده است که با هدر رفت نزدیک به صفر از دو قسمت آبرسانی و تصفیه خانه و با هدف تامین آب شهرهای ایوان، زرنه، 32 روستای مسیر و شهرک صنعتی طراحی و اجرا شده و شامل سه ایستگاه پمپاژ ، سه مخزن 1000 مترمکعبی و 32 کیلومتر خط انتقال است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه استان در بخش دیگری از سخنانش به سد گدار خوش اشاره نمود و خاطرنشان ساخت: علیرغم اینکه در دولت سیزدهم بر تکمیل پروژه های نیمه تمام تاکید شد اما با توجه ویژه وزیر نیرو و پیگیری های دکتر بهرام نیا استاندار ایلام و نمایندگان استان شاهد کلنگ زنی سد گدار خوش با حضور وزیر کشور بودیم.
دکتر علیمرادی تصریح کرد: همچنین دولت سیزدهم و شخص ریاست محترم جمهور توجه ویژه ای به سامانه گرمسیری و سد میمه دارد که اعتبارات بسیار خوبی برای این پروژه ها در نظر گرفته شده که سد میمه در سال آینده به مرحله آبگیری خواهد رسید. وی افزود: سامانه گرمسیری یک ابرپروژه با میزان تخصیص 286 میلیون مترمکعب آب برای استان است که نقش بسیار مهمی در توسعه کشاورزی، صنعت و شرب استان در پی خواهد داشت.
دکتر علیمرادی به این سخن از استاندار ایلام که تاکنون ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در دولت سیزدهم برای تکمیل این سامانه اختصاص یافته، اشاره نمود و خاطرنشان ساخت: با تلاش و همت جهادی و انقلابی دولت سیزدهم شاهد رشد چشمگیری در تزریق اعتبارات این ابر پروژه هستیم که با بهرهبرداری از آن، ۱۸ هزار هکتار از اراضی استان مشروب که منجر به شکوفایی کشاورزی استان خواهد شد.
دکتر علیمرادی یادآور شد: با حمایت دولت سیزدهم در تکمیل پروژه های نیمه تمام بیش از 85 هزار هکتار شبکه آبیاری احداث شده است که بزرگترین آن شبکه آبیاری عین خوش فکه است که 50 هزار هکتار از اراضی شهرستان دهلران را از حالت دیم به آبی تبدیل نموده است.
برداشت نوبرانه گردو در باغهای گیلان آغاز شد
کائنات|مهناز نوبری- مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی گیلان از آغاز برداشت نوبرانه گردو در باغهای این استان خبر داد.منوچهر پارسافر گفت: استان گیلان ۴ هزار و ۱۷۰ هکتار سطح زیر کشت گردو دارد و امسال پیشبینی میشود ۷ هزار و ۴۰۰ تن گردو به ارزش ۹ هزار و ۶۲۰ میلیارد تومان از این سطح زیر کشت محصول به دست آید. وی افزود: ۱۹ هزار و ۱۰۰ بهرهبردار در شهرستانهای رودبار، سیاهکل، املش، رودسر، تالش و آستارا به تولید گردو میپردازند. پارسافر یادآور شد: حمایت سازمان جهاد کشاورزی گیلان از باغداران گردو با استفاده از اعتبارات ملی سفر ریاست جمهوری و یا ارانه نهال گردو است. گفتنی است زمان برداشت محصول گردو در مناطق مختلف گیلان از اواخر شهریور ماه تا نیمه اول آبان ماه ادامه خواهد داشت.
مدیر کل نوسازی مدارس استان خبر داد
بهره برداری از ۱۶۰ کلاس درس در خراسان شمالی
کائنات| مدیر کل نوسازی مدارس خراسان شمالی از تحویل و بهره برداری ۲۸ پروژه با ۱۶۰ کلاس درس در این استان طی امروز(۲۶ شهریور ماه) خبر داد.
امین فلاح کوشکی اظهار کرد: این تعداد پروژه با مساحت ۲۳ هزار و ۴۰۰ متر مربع زیربنا به صورت متمرکز در کشور با حضور رئیس جمهور به بهره برداری می رسد.
وی گفت: برای ساخت این تعداد پروژه مبلغ ۱۸۵ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است. به گفته فلاح کوشکی، ۱۱ پروژه از این تعداد روستایی و مابقی شهری هستند.
وی تصریح کرد: ۶۰ درصد از این پروژه ها با کمک و همکاری خیران مدرسه ساز ساخته شده است. این مقام مسئول بیان کرد: همراه با بهره برداری از این پروژه ها کاروان تجهیزات مدارس نیز ارسال می شود که بالغ بر ۲۵ هزار قلم کالا در میان مدارس استان توزیع خواهد شد. وی گفت: برای خرید این تعداد از تجهیزات مدارس ۴۳ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است. مدیر کل نوسازی مدارس خراسان شمالی گفت: سرانه فضای آموزشی در خراسان شمالی پنج متر و ۲۸ سانتی مترمربع است که این میزان بالاتر از میانگین کشوری است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر اجرای ۱۱۰ پروژه با ۴۰۰ کلاس درس در دست اجرا است، افزود: ۱۷۰۰ مدرسه با هشت هزار کلاس درس در خراسان شمالی وجود دارد.
رئیس کمیسیون گردشگری شورا اعلام کرد
استقرار ۳ پاویون گردشگری در ورودیهای اصلی همدان
کائنات| رئیس کمیسیون سرمایهگذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان از استقرار سه پاویون گردشگری در سه ورودی اصلی شهر همدان خبر داد و گفت: عدم جانمایی مکانی مناسب به منظور هدایت مسافران و کمپینگ آنها ضعف ماست که میپذیریم.
حمید بادامینجات با اعلام اینکه در حال حاضر مسافران و گردشگری میتوانند در چهار بوستان شهروند، بهشت، نماز و بخشی از ارم به نصب چادر اقدام کنند، اظهار کرد: از آنجا که گردشگران نسبت به محل پارکها آشنایی ندارند، در تابلوهای نصب شده آدرس پارکهای مجاز به روشQr code با لینک به آپهای نقشه مسیریاب پیشبینی شده که با سهولت به این پارکها هدایت شوند. وی افزود: متأسفانه این موضوع درست اطلاعرسانی نمیشود و مردم از بدو ورود به شهر همدان نمیدانند کجا باید بروند به طوری که تابلوهای فوق تنها در پارکهای در نظر گرفته شده نصب است.
بادامینجات ادامه داد: از بدو ورود به شهر از سه مبادی جاده تهران، کرمانشاه و ملایر یک مسیر درست اطلاعرسانی برای مردم وجود ندارند تا مسافران و گردشگریان از جاذبههای گردشگری، تاریخی و محل ارائه خدمات مطلع شوند.
وی با بیان اینکه امسال تأکید کردهایم ردیف بودجه برای استقرار سه پاویون گردشگری در سه ورودی شهر همدان تعریف شود، مطرح کرد: در ورودی جاده کرمانشاه ساختمانی ساخته شده و آماده است که باید تغییر کاربری دهد و از اداری به گردشگری تبدیل شود.
رئیس کمسیون گردشگری شورای شهر همدان اضافه کرد: برای دو ورودی دیگر در میدان امام حسن(ع) و فرودگاه همدان نیز دو کانس خوب با طراحی گردشگری توسط شهرداری منطقه ۳ آماده میشود که به حوزه گردشگری تحویل میدهیم.
وی اظهار کرد: این پاویونهای گردشگری یا توسط بخش خصوصی یا شهرداری مدیریت خواهد شد تا مردم را راهنمایی کرده و ارائه خدمات گردشگری را انجام دهند و حتی رزرو محل اسکان و اقامت را از این محل داشته باشند.
بادامینجات در ادامه یادآور شد: با افرادی که در پارکها و بوستانهای خارج از لیست اقدام به برپایی چادر میکنند، نمیتوان برخورد قهری انجام داد چرا که وجهه خوبی ندارد و نارضایتی گردشگران را به دنبال دارد، بنابراین باید قبل از نصب چادر تذکر لازم داده شود.
وی اعلام کرد: این ایام فرصت خوبی است تا در کمیسیون گردشگری جلساتی بگذاریم و مشکلات را احصاء کرده و در جهت رفع آنها برآییم تا برای تعطیلات نوروز کاستیها را رفع کرده و پذیرای گردشگران و مسافران باشیم البته در این مسیر به کمک میراث فرهنگی و شهرداری بسیار احتیاج داریم.