روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۲ دوشنبه ۲۷ شهريور - شماره 4446

وزیر نفت:

ایران از سهمش در میدان آرش نمی‌گذرد

کائنات| وزیر نفت با اشاره به مذاکرات وزارت امور خارجه درباره موضوع توسعه میدان آرش گفت: انتظار داریم مباحث مربوط به این میدان را هم از طریق مذاکره با طرف کویتی حل و فصل کنیم؛ جمهوری اسلامی ایران از سهمش در میدان آرش نمی‌گذرد.
به گزارش کائنات و به نقل از شانا، جواد اوجی در حاشیه بازدید از هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه‌هایی مانند ایران‌پلاست سبب می‌شود در جریان تازه‌ترین دستاوردهای صنعت پلاستیک طی یک سال اخیر  قرار بگیریم.
وی افزود: ایران‌پلاست تنها برگزاری یک نمایشگاه نیست، بلکه بحث ارائه توانمندی‌ها، تجهیزات و ادواتی است که در این حوزه اتفاق می‌افتد. این رویداد فرصتی مطلوب برای تولیدکنندگان است تا در جریان توانمندی یکدیگر در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی و... قرار گیرند.
وزیر نفت با اشاره به دیپلماسی وزارت نفت در دولت سیزدهم گفت: جدای از ورود به موضوع پالایشگاه‌های فراسرزمینی، کار روی پتروشیمی‌های فراسرزمینی را هم با همت متخصصان و سازندگان توانمند در کشور آغاز کرده‌ایم.
اوجی در زمینه همکاری‌های وزارت نفت با روسیه تصریح کرد: ما قرارداد توسعه هفت میدان بزرگ نفتی را با شرکت‌های بزرگ و توانمند روس داریم که فازهای نخست بعضی از این میدان‌ها هم به تولید رسیده است. تفاهم‌نامه‌هایی هم در بخش بالادست و پایین‌دست با شرکت‌هایی از جمله گازپروم روسیه داریم که امیدواریم این تفاهم‌نامه‌ها به‌زودی به قرارداد تبدیل شود.
وی درباره تازه‌ترین اقدام‌های وزارت نفت برای توسعه میدان آرش گفت: همان‌طور که پیش از این نیز گفته‌ایم و وزارت امور خارجه هم پیش از این اعلام کرده است، جمهوری اسلامی ایران از سهمی که در میدان آرش دارد نخواهد گذشت.
وزیر نفت ادامه داد: الحمدالله با مذاکراتی که از سوی وزارت امور خارجه انجام شده، مانند دیگر میدان‌های مشترک که با همسایگان از مسیر مذاکره توسعه می‌دهیم، انتظار داریم مباحث مربوط به این میدان را هم از طریق مذاکره با طرف کویتی حل و فصل کنیم.
اوجی درباره تازه‌ترین اقدام‌ها درباره پتروشیمی میانکاله یادآور شد: هر طرحی که در کشور مجوز سازمان حفاظت محیط زیست را دریافت کرده باشد، عملیاتی می‌شود.
*ورود به بخش زنجیره ارزش تحریم‌ناپذیر است
وی درباره صادرات میعانات گازی نیز تصریح کرد: فروش میعانات گازی یکی از دغدغه‌های این دولت در آغاز کار خود بود. متأسفانه در دولت قبل نزدیک به ۷۸ میلیون بشکه میعانات گازی روی آب داشتیم. پیشنهادهایی هم در این ارتباط داده بودند که مکاتبات وزیر پیشین نفت با رئیس‌جمهوری پیشین و ابراهیم رئیسی، رئیس‌ دولت سیزدهم  مبنی بر خرید ۱۲ کشتی برای ذخیره میعانات گازی موجود است.
وزیر نفت ادامه داد: الحمدالله با آغاز به‌کار دولت سیزدهم و تلاش جهادی در وزارت نفت بازارهای مطلوبی را در این بخش پیدا کردیم، هم مصارف میعانات گازی در کشور افزایش یافت و هم بازارهای بسیار مطلوبی در بخش صادرات پیدا کردیم.
اوجی، تولید میعانات گازی ایران را نزدیک به ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار بشکه در روز اعلام کرد و گفت: ما در بحث میعانات گازی جدای از اینکه هیچ بشکه‌ای روی آب نداریم، تعهدها و مصارفی هم که در این بخش داریم بیش از تولیدمان است.
وی درباره برنامه دولت در زمینه تکمیل زنجیره ارزش تصریح کرد: در دو دهه گذشته توجهی از سوی دولت‌ها در بخش زنجیره ارزش به‌ویژه در بخش پتروشیمی نشده بود و بیشتر سرمایه‌گذاری در زمینه تولید مواد پایه یا صنایع مادر پتروشیمی بود، اما در این دولت خوشبختانه طرح‌های زیادی شناسایی و مطالعات آنها انجام و عملیات اجرایی بعضی از این طرح‌ها نیز بیشتر از سوی بخش خصوصی آغاز شده است.
وزیر نفت با بیان اینکه بنا داریم تا پایان دولت سیزدهم تا جایی که امکان دارد وارد زنجیره ارزش شویم، زیرا ورود به بخش زنجیره ارزش تحریم‌ناپذیر است، گفت: ورود به این بخش‌ها ارزآوری خوب، اشتغال‌زایی، جلوگیری از خام‌فروشی و تحقق اقتصاد مقاومتی را به همراه دارد.
اوجی با بیان اینکه با وجود تحریم‌ها بیش از ۲۱۲ شرکت خارجی در این نمایشگاه شرکت کرده‌اند، افزود: دیگر آرام آرام تحریم‌ها برای صنعت نفت و گاز ایران بی‌معنا و بی‌اثر می‌شود. ما به همت ۱۰ هزار متخصصی که در صنعت نفت داریم توانسته‌ایم به دستاوردهای خوبی در این بخش دست یابیم. در بحث صادرات هم هر جایی که اراده کنیم، صادرات را انجام می‌دهیم.
وی با اشاره به رشد خوب تولید نیز گفت: رشد گروه اقتصادی نفت و گاز براساس اطلاعات بانک مرکزی، در سال  ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بیش از ۱۰ درصد بوده است که از بالاترین رشد اقتصادی نسبت به دیگر گروه‌های اقتصادی حکایت دارد، علت هم مشخص است، زیرا تولید نفت و گاز و فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی افزایش یافته است.
*تولید فرآورده‌های نفتی از متانول در دستور کار قرار گیرد
وزیر نفت تأکید کرد: حمایت از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای تولید فرآورده‌های نفتی از متانول باید در دستور کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار گیرد.
جواد اوجی گفت: وزارت نفت همواره تلاش کرده گاز مورد نیاز واحدهای پتروشیمی کشور را به‌موقع تأمین کند، در همین زمینه امسال با عباس علی‌آبادی، وزیر صمت برای تأمین سوخت و خوراک واحدهای صنعتی و پتروشیمی توافق‌های خوبی انجام شد.
وی ادامه داد: بر این اساس هر صنعتی که زیرساخت‌های لازم برای ذخیره‌سازی گاز به‌صورت سی‌ان‌جی و ال‌پی‌جی را در مجاورت خود ایجاد کند، وزارت نفت متعهد به تأمین گاز این صنایع خواهد بود. با ادامه جمع‌آوری گازهای همراه نفت در منطقه شرق کارون و فرآورش آن در پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس، مشکلات خوراک آن دست از پتروشیمی‌هایی که کمبود اتان و پروپان دارند حل خواهد شد.
وزیر نفت در بازدید از غرفه شرکت هلدینگ خلیج فارس با بیان اینکه این مجموعه تا کنون نسبت به پارسال یک میلیون تن محصول بیشتر تولید کرده است، افزود: بیانات مقام معظم رهبری در مورد رشد تولید به‌خوبی در هلدینگ خلیج فارس محقق شده است.
اوجی با بیان اینکه امسال ۶ طرح پایین‌دستی در زیرمجموعه‌های هلدینگ خلیج فارس افتتاح می‌شود، تأکید کرد: هر چقدر بتوانیم در زمینه توسعه زنجیره ارزش پتروشیمی کار کنیم چند برابر آن در زمینه ارزآوری، اشتغال و ارزش افزوده به دستاوردهای بزرگی دست می‌یابیم.
وی در بازدید از غرفه پتروشیمی مسجدسلیمان نیز در جریان تولید محصول جدید این پتروشیمی (سولفات آمونیوم) قرار گرفت و گفت: با توجه به قرارگیری پتروشیمی مسجدسلیمان در منطقه کمتر برخوردار، یکی از پتروشیمی‌های تأثیرگذار از لحاظ اشتغال و ارزآوری در  کشور است. وزارت نفت در زمینه تأمین زیر ساخت توسعه و خوراک از این مجموعه حمایت خواهد کرد.
وزیر نفت به بحث ناترازی گاز در فصل سرد سال اشاره و تصریح کرد: تا پایان برنامه ششم توسعه باید یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب گاز تولید می‌کردیم، این در حالی است که به علت سرمایه‌گذاری نکردن دولت قبل این اتفاق رخ نداد.
اوجی با یادآوری اینکه برخی واحدهای تولیدکننده متانول کشور مدعی متضرر شدن هستند، ادامه داد: این واحدهای تولیدی در دنیا به سمت تولید ام‌تی‌جی MTG (متانول به بنزین) روی آورده‌اند، از این رو واحدهای متانولی نیز خواستار سرمایه‌گذاری در این حوزه هستند، از این رو شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با وجود آنکه بار مسئولیتش بیشتر می‌شود، اما باید از این واحدهای پتروشیمی حمایت کند تا رفته رفته به جای صادرات متانول، مجتمع‌های پتروشیمی به سمت راه‌اندازی واحدهای ام‌تی‌جی بروند. وزارت نفت در این زمینه آماده حمایت همه‌جانبه از سرمایه‌گذاران است.
وزیر نفت تأکید کرد: حمایت از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای تولید فرآورده‌های نفتی از متانول باید در دستور کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار گیرد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه