روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۲ يکشنبه ۲۶ شهريور - شماره 4445

استفاده از ظرفیت خط لوله گوره - جاسک برای تأمین خوراک پالایشگاه‌ها

کائنات|مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران گفت: در حال اجرای طرح‌هایی برای استفاده از ظرفیت خط لوله گوره - جاسک به‌منظور تأمین خوراک پالایشگاه‌ها و پتروپالایشگاه‌ها هستیم.
طرح ملی و راهبردی انتقال نفت خام گوره به جاسک با حمایت دولت و راهبری شرکت ملی نفت ایران و با هدف ایجاد ظرفیت انتقال یک میلیون بشکه نفت خام در روز، ذخیره‌سازی و صادرات آن از طریق پایانه جدید جاسک، تضمین استمرار صادرات نفت خام، تمرکززدایی از پایانه‌های صادراتی و متنوع‌سازی آن و توسعه پایدار و اشتغال‌زایی در سواحل مکران در ایستگاه پایانی قرار گرفته است.
ارسلان رحیمی درباره وضع خط لوله انتقال نفت خام از گوره - جاسک گفت: طراحی اولیه خط لوله گوره - جاسک برای انتقال نفت خام بود، اما ظرفیت این خط لوله می‌تواند برای تأمین خوراک پالایشگاه‌ها و پتروپالایشگاه‌هایی که قرار است در منطقه جاسک احداث شود، مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: در حال گرفتن یک انشعاب از آن به سمت پالایشگاه بندرعباس و پالایشگاه شهیدسلیمانی هستیم.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت تأکید کرد: برنامه‌ریزی نشان می‌دهد خط لوله انشعابی از خط لوله گوره - جاسک ظرف یک سال آینده تکمیل و بهره‌برداری خواهد شد تا خوراک پالایشگاه بندرعباس را تأمین کند.
رحیمی تصریح کرد: عملیات اجرایی این خط آغاز شده است و امیدواریم تا پایان سال آینده به بهره‌برداری برسد و در سال ۱۴۰۳ عملیات انتقال خوراک نفت‌خام پالایشگاه بندرعباس از این خط را آغاز کنیم.

قطر گاز تغییر برند داد
کائنات|شرکت «قطر انرژی» اعلام کرد که «قطر گاز» نام خود را به «قطر انرژی ال‌ان‌جی» تغییر داده است تا تعهد این کشور برای ادامه حضور به عنوان یکی از تامین کنندگان بزرگ گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) در جهان را منعکس کند.
این شرکت مادر اعلام کرد «قطر انرژی ال‌ان‌جی» با نام جدید و لوگوی جدید، نقش رو به رشد قطر در تامین نیازهای جهانی انرژی، به‌ خصوص تقاضا برای گاز طبیعی را منعکس می‌کند.
غول انرژی دولتی قطر تاکید کرد این تغییر برند، نشان دهنده تعهد مستمر «قطر انرژی» به ال‌ان‌جی به عنوان یک منبع حیاتی انرژی برای دهه‌های آینده و یک عامل حیاتی برای گذار انرژی است.
«قطر انرژی ال‌ان‌جی» که در سال ۱۹۸۴ با نام «قطر گاز» تاسیس شد، در حال حاضر، ۱۴ واحد تولید ال‌ان‌جی را اداره می‌کند و در مرکز تلاشهای «قطر انرژی» برای افزایش ظرفیت تولید ال‌ان‌جی قطر به ۱۲۶ میلیون تن در سال است.
سعد شریدا الکعبی، وزیر انرژی قطر که رئیس و مدیرعامل «قطر انرژی» هم است، درباره تغییر برند و تغییر نام گفت: ما باور خود به آینده ال‌ان‌جی به عنوان منبع اصلی انرژی برای دهه‌های آینده را مجددا تائید کرده و روی موقعیت محوری ال‌ان‌جی در اولویت‌های استراتژیک، تلاش‌های توسعه و سرمایه‌گذاری‌های انرژی خود، اهمیت بیشتری قائل می شویم.
الکعبی در ژوئیه امسال، گفته بود۴۰ درصد از کل ال‌ان‌جی جدیدی که تا سال ۲۰۲۹ به بازار می‌آید، از «قطر انرژی» خواهد بود.
شرکت وود مکنزی در گزارشی در اوایل سال میلادی جاری اعلام کرده بود آمریکا و قطر با فاصله اندک، پیشتاز هستند و این صادرکنندگان ال‌ان‌جی در بهترین موقعیت برای جذب تقاضای جهانی برای ظرفیت عرضه اضافی طی دو دهه آینده قرار دارند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، قطر در سال ۲۰۲۱ بزرگترین پروژه ال‌ان‌جی جهان را اعلام کرد که قرار است ظرفیت تولید ال‌ان‌جی این کشور را از ۷۷ میلیون تن در سال، به ۱۱۰ میلیون تن افزایش دهد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه