روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۲ دوشنبه ۲۰ شهريور - شماره 4442

رئیس بازرسی فنی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت مطرح کرد؛

ارتقای بهره‌وری در صنعت انتقال نفت با بازرسی تجهیزات بر مبنای ریسک

کائنات| رئیس بازرسی فنی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری برای استقرار سیستم بازرسی بر مبنای ریسک (RBI) در تجهیزات صنعت انتقال نفت خبر داد.
به گزارش کائنات و به نقل از شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران، امیرحشمت سیف در تشریح اقدام‌های این واحد در سال گذشته (۱۴۰۱) به اهمیت ارزیابی تجهیزات در صنعت انتقال نفت پرداخت و گفت: سیستم مذکور برای ارزیابی ریسک دستگاه‌ها و تجهیزات ثابت، انجام به‌موقع تعمیرات و روتین‌های مورد نیاز مستقر خواهد شد.
به گفته وی، این در حالی است که با تمرکز بر بازرسی‌های فنی مبتنی بر شناسایی ریسک با ممانعت از هدررفت منابع مالی و انسانی این طرح صرفه اقتصادی قابل ملاحظه‌ای به همراه خواهد داشت.
*بازدید دوره‌ای از پروژه‌های صنعت انتقال نفت
رئیس بازرسی فنی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران همچنین به برنامه‌ریزی و انجام بازدیدهای دوره‌ای از همه مراکز انتقال نفت و تاسیسات موجود در ۸ منطقه از مناطق دوازده‌گانه در سطح کشور در طول مدت ۸ ماه منتهی به شهریورماه امسال اشاره کرد و افزود: بازدیدهای دوره‌ای به‌منظور اطمینان از آماده به‌کار و در سرویس بودن همه دستگاه‌های ثابت، دوار، تجهیزات کنترلی و دستیابی به انتقال پایدار و حداکثری نفت خام و فرآورده‌های نفتی در گستره کشور انجام شده است.
سیف تصریح کرد: با توجه به حساسیت این صنعت و اهمیت ارسال ایمن و پایدار مواد نفتی از مبادی تولید به مصرف، بازدید از تأسیسات مراکز انتقال نفت از رویکردها و موضوعات مهمی تلقی می‌شود که به‌صورت مداوم و مستمر با همراهی متخصصان و کارشناسان زبده در حال انجام است.
*به‌کارگیری نیروهای جوان و متخصص در اولویت کارها
به گفته وی، بهره‌گیری از نیروهای جوان، متخصص و متعهد در واحدهای بازرسی فنی مناطق و استفاده حداکثری از توان علمی و فنی آنان برای تحقق اهداف تعریف‌شده در صدر اولویت‌های این مجموعه قرار دارد.
*ارتقای تخصص اعضای تیم بازرسی براساس استانداردهای ملی و بین‌المللی نفت
رئیس بازرسی فنی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران بیان کرد: استفاده از دستورعمل‌ها و استانداردهای ملی و بین‌المللی صنعت نفت برای رشد و تقویت بنیه علمی و فنی کارکنان اداره بازرسی فنی و متعاقب آن انجام وظایف بازرسی فنی بر مبنای استانداردهای صنعت نفت به‌منظور پیشگیری از وقوع خرابی و توقف دستگاه‌های موجود در مراکز انتقال نفت از جمله اقدام‌هایی است که در این مدت اجرایی شده است.

۵۴ درصد ظرفیت مخازن سدها خالی است
کائنات| درحال حاضر با وجود ۲۲ میلیارد و ۶۲۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده در سدهای کشور، ۴۶ درصد ظرفیت مخازن سدها پر و ۵۴ درصد این ظرفیت خالی است.
میزان ورودی مخازن کل کشور از ابتدای سال آبی تاکنون معادل ۳۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۳۵ میلیارد و ۱۸۰ میلیون مترمکعب بوده ۲۷ درصد رشد داشته است. همچنین میزان کل خروجی سدهای کشور نیز نسبت به سال قبل با ۱۸ درصد افزایش مواجه بوده است.
حجم آب موجود مخازن ۲۳.۷۵۰ میلیارد مترمکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۲۰.۶۰۰ میلیارد مترمکعب بوده ۱۴ درصد افزایش یافته است.
وضعیت سدهای مهم (شرب-کشاورزی) از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه) تا ۱۸ شهریورماه بیانگر این است که تعدادی از سدهای کشور کمتر از ۱۵ درصد آب دارند، سد دوستی و طرق استان خراسان رضوی ۸ درصد، سد، خداآفرین استان آذربایجان شرقی ۸ درصد، سد بارون استان آذربایجان غربی ۱۳ درصد، سد نهرین استان خراسان جنوبی ۱۳ درصد،  سد تنگوئیه سیرجان استان کرمان ۱۱ درصد و سد ساوه استان مرکزی ۱۰ درصد پر هستند.
در این بین سد رودبال داراب استان فارس ۱ درصد و چاه‌نیمه‌های استان سیستان و بلوچستان تنها ۴ درصد پر هستند و میزان پرشدگی  وشمگیر، گلستان و بوستان استان گلستان صفر است.
همچنین ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۲۱۰.۳ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۲۴۶.۳ میلیمتر) ۱۵ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۲۰۲.۵میلیمتر) ۴ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه