روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۲ دوشنبه ۲۰ شهريور - شماره 4442

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت اعلام کرد؛

احیای پروژه ملی ایران ال‌ان‌جی در دولت سیزدهم

کائنات|رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت گفت: طرح ملی و راهبردی کارخانه مایع‌سازی گاز که بیش از یک دهه راکد مانده بود، در دو سال گذشته فعال شد و در تقویم پروژه‌های در دست اجرا قرار گرفت.
به گزارش کائنات و به نقل از صندوق بازنشستگی صنعت نفت، عبدالحسین بیات در پنجاه‌وششمین شورای عالی پروژه‌ها گفت: یکی از طرح‌های ملی و راهبردی کشور و صنعت نفت که بیش از یک دهه راکد مانده بود خوشبختانه در دو سال گذشته در چرخه احیا و پیشرفت قرار گرفت.
وی با اشاره به بازدید اسفندماه پارسال رئیس‌جمهوری از این طرح افزود: با حمایت‌های وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران محل تأمین خوراک این طرح ملی تعیین شده است.
رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت اظهار کرد: پیشرفت فیزیکی در پروژه ایران ال‌ان‌جی مشخص است و مخازن ال‌پی‌جی و ال‌ان‌جی این طرح حدود ۹۸ درصد پیشرفت داشته‌اند. نیروگاه‌های تولید برق این پروژه هم پیش‌تر راه‌اندازی شده بود.
بیات با بیان اینکه قراردادهای پیمانکاران طرح سامان‌دهی و کنسرسیوم داخلی تشکیل شد، افزود: بهره‌برداری نهایی با تکمیل کارخانه شیرین‌سازی انجام می‌شود که ضمن سودآوری برای سهامداران، به اقتصاد و اشتغال منطقه و کشور کمک خواهد شد.
وی گفت: به‌طور کلی این طرح نزدیک ۵۰ درصد پیشرفت دارد که حدود ۱۰ درصد آن در یک سال پیش محقق شده است، این مقدار پیشرفت مؤید احیای پروژه ملی و راهبردی مایع‌سازی گاز بعد از یک دهه راکد بودن است.
رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت تصریح کرد: با پیشرفت حاصل‌شده، جمع زیادی از جوانان کشور در طرح ایران ال‌ان‌جی پارس جنوبی مشغول کار شده‌اند.
 بیات افزود: خوشبختانه با حمایت‌های وزیر نفت فضای مناسبی برای پیشبرد پروژه‌ها با اولویت قرار دادن طرح‌های راکد و نیمه راکد فراهم شده است.

ظهور تهدید جدی برای امنیت سوخت جهانی
کائنات|افزایش دما از تگزاس تا توکیو در تابستان امسال، جدیدترین یادآور مشکل فزاینده برای سیستم انرژی است چرا که گرمای شدید به تهدیدی برای تامین سوخت تبدیل می‌شود.
گرمای شدید هوا، علاوه بر این که مصرف دستگاه‌های سرمایشی را بالا برده و باعث افزایش شدید تقاضای برای برق می‌شود، به موجی از اختلالات در پالایشگاه‌های نفت منجر شده است. این مسئله، قیمت بنزین را بالا نگه داشته و باعث شد افزایش قیمت دیزل از قیمت نفت خام هم جلو بزند. تابستان امسال بسیار طاقت‌فرسا بود و پس از ثبت گرم‌ترین ژوئن، ژوئیه هم به عنوان گرم‌ترین ماه ثبت‌ شده در تاریخ جهان اعلام شد.
طبق گزارش گروه مک کواری، گرمای شدید منجر به کاهش حداقل دو درصدی نرخ پالایش نفت توسط پالایشگاه‌ها در سراسر جهان طی دو ماه گذشته شد.
هر چند این نرخ ممکن است چندان زیاد به نظر نرسد، اما این اختلالات در شرایطی پیش آمد که سیستم پالایش پیش از آن، به دلیل سال‌ها سرمایه گذاری اندک و محدودتر شدن عرضه به دلیل جنگ در اوکراین، تحت تاثیر قرار گرفته بود.
بن لوکاک، یکی از مدیران واحد تجارت نفت شرکت بازرگانی ترافیگورا، در مصاحبه‌ای در سنگاپور در این باره گفت: شرایط آب و هوایی به شدت متغیری که امسال شاهد آن بودیم، واقعا مشکل بزرگی است. گرمای شدید، مشکلات بزرگی را برای پالایشگاه‌ها در اروپا و آمریکا به وجود آورده است و آنها را با اختلالات بیشتر و مشکلاتی روبرو کرده که رفع آنها دشوارتر است.
طبق برآورد شرکت مشاوره  FGE، پالایش نفت در اروپا در تابستان امسال نسبت به سال گذشته، ۷۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته است. طبق آمار مندرج در گزارش بررسی آماری انرژی جهانی شرکت بریتیش پترولیوم، این رقم معادل حدود شش درصد از تولید منطقه‌ای است.
به گفته استیو سایر، مدیر بخش پالایشگاه و پایین دستی FGE، بیش از نیمی از این کاهش تولید، به دلیل گرمای شدید بوده است.
علاوه بر محدودیت عرضه، افزایش دما باعث افزایش تقاضا برای نفت کوره شده است که معمولا برای تولید برق در خاورمیانه و جنوب آسیا استفاده می‌شود. همچنین با خشک کردن آبراه‌های مهمی مانند رودخانه راین و کانال پاناما، به هزینه‌های حمل و نقل افزوده است.
گرمای شدید برای شبکه‌های برق بیشتر از پالایشگاه‌های نفت، مشکل‌ساز بوده است اما تاثیر آن روی بازارهای سوخت، به دلیل کاهش ذخایر، افزایش یافته است. ذخایر سوخت‌های تقطیری آمریکا از جمله دیزل، نزدیک به پایین‌ترین سطح فصلی پنج ساله قرار دارد. فقط افزایش جیوه نیست که عملیات پالایشگاه‌ها و قیمت سوخت را تهدید می‌کند.
هنینگ گلای اشتاین، مدیر اقلیم انرژی و منابع در گروه اوراسیا می‌گوید: تغییرات اقلیمی باعث زمستان فوق العاده سرد در نیمکره شمالی شده است زیرا اقیانوس آرام گرم‌تر می‌تواند به سمت شمال حرکت کند و طوفان قطبی را به جنوب بکشاند و باعث ایجاد موج‌های سرد در شمال آسیا، اروپا و آمریکای شمالی شود.
یخ زدگی در آمریکا در اواخر دسامبر، نمونه‌ای از این وضعیت بود. پارسلی اونگ، رئیس تحقیقات انرژی و مواد شیمیایی آسیا در شرکت «جی پی مورگان اند چیس» گفت: ظرفیت پالایشگاه‌ها طی مدت مذکور، حدود دو میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، افزایش اختلالات پالایشگاهی ناشی از تغییرات اقلیمی، مجموعه چالش‌های رو به رشد را منعکس می‌کند، آن هم در زمانی که جهان تلاش می‌کند استفاده از سوخت‌های فسیلی را کنار بگذارد و در عین حال، با تاثیر آنها روی اقلیم مقابله کند.

صادرات نفت ونزوئلا ۳۸ درصد کاهش یافت
کائنات|داده‌های رصد کشتی‌ها نشان داد صادرات نفت ونزوئلا در ماه اوت امسال ۳۸ درصد کاهش یافت. به گزارش کائنات و به نقل از شانا، داده‌های رصد کشتی‌ها و اسناد شرکتی نشان داد به‌دلیل اجرای عملیات تعمیر تأسیسات ارتقادهنده نفت خام سنگین شرکت دولتی نفت ونزوئلا، صادرات نفت این کشور در ماه اوت نسبت به ماه ژوئیه ۳۸ درصد کاهش یافت.
این کشور واقع در آمریکای جنوبی به‌دلیل قطعی‌های کمتر و تولید بیشتر شرکت شورون، به‌طور کلی تولید و صادرات نفت خود را در سال جاری اندکی افزایش داده است.
با این حال، کمبود سرمایه شرکت دولتی نفت ونزوئلا، تحریم‌های آمریکا از سال ۲۰۱۹، همچنین زیرساخت‌های ضعیف از جمله تأسیسات ارتقادهنده‌ای که این شرکت برای تبدیل نفت فوق سنگین خود به انواع صادراتی استفاده می‌کند، محدودیت‌هایی را برای اقدام‌های این کشور در جهت حفظ افزایش صادرات ایجاد می‌کند.
بر اساس داده‌های شرکت رصد کشتی ایکون، صادرات نفت ونزوئلا در ماه اوت به حدود ۵۴۴ هزار بشکه در روز کاهش یافت. این کشور در ماه ژوئیه روزانه بیش از ۸۷۷ هزار بشکه نفت در روز صادر کرده بود.
چین همچنان مقصد اصلی صادرات نفت خام و سوخت اکثر اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) از جمله محموله‌های منتقل‌شده از طریق مالزی به‌شمار می‌رود.
بر اساس این گزارش، شرکت شورون روزانه حدود ۱۴۷ هزار بشکه نفت خام به پالایشگاه‌ها و سایر خریداران آمریکا منتقل کرده است. این رقم برای ماه ژوئیه ۱۶۱ هزار بشکه در روز بود.
ونزوئلا همچنین در ماه اوت حدود ۲۱۴ هزار تن فرآورده نفتی و پتروشیمی صادر کرده که نسبت به صادرات ۴۱۲ هزار تنی این محصولات در ماه ژوئیه کاهش داشته است.

خط و نشان بزرگترین سازنده نیروگاه بادی جهان برای آمریکا
کائنات|شرکت اورستد تهدید کرد اگر دولت بایدن، یارانه‌های بیشتری را فراهم نکند و الزامات تعیین شده را تسهیل نکند، پروژه‌های بادی فراساحلی آمریکا را رها خواهد کرد.
شرکت اورستد که بزرگترین سازنده نیروگاه بادی فراساحلی در جهان است، آماده خروج از پروژه‌های آمریکایی می‌شود، مگر این که دولت بایدن ضمانت دهد حمایت بیشتری فراهم می‌کند.
مادز نیپر، مدیرعامل شرکت اورستد به بلومبرگ گفت: ما همچنان گزینه واقعی کنار کشیدن از پروژه‌ها را حفظ کرده‌ایم. اما در حال حاضر، روی تصمیم سرمایه‌گذاری نهایی در پروژه‌های آمریکا، کار می‌کنیم.
دولت بایدن، نیروگاه‌های بادی فراساحلی را یک بخش مهم از کربن‌زدایی شبکه نیروی آمریکا می‌داند اما افزایش هزینه‌ها، رشد این بخش را ضعیف کرده و بسیاری از پروژه‌ها را با شکست روبرو کرده است.
تحت قانون کاهش تورم، اورستد ۳۰ درصد تخفیف مالیاتی دریافت می‌کند اما به نظر می‌رسد به تخفیف بیشتری نیاز است زیرا بحران مالی در صنعت نیروی بادی فراساحلی، گسترش پیدا کرده است. مدیرعامل اورستد از دولت بایدن خواست یارانه‌ها را بدون الزام به استفاده از مواد داخلی، تضمین کند و خواستار فرصت بیشتری برای غلبه بر موانع زنجیره تامین در تامین مواد ساخت آمریکا شد.
وی ماه گذشته به سرمایه‌گذاران هشدار داده و اعلام کرده بود وضعیت در بخش بادی فراساحلی آمریکا وخیم است. موانع زنجیره تامین، افزایش نرخ‌های بهره و کاهش اعتبارهای مالیاتی، یک نشانه هشدارآمیز است که انقلاب انرژی سبز، دچار مشکل شده است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، به نظر می‌رسد هدف بلندپروازانه دولت بایدن برای دستیابی به ۳۰ گیگابایت ظرفیت نیروی بادی فراساحلی تا سال ۲۰۳۰، در خطر باشد. با وجود آن که قانون کاهش تورم، قرار بود تورم را کاهش دهد اما بحران انرژی سبز ظاهر شده که ناشی از تورم است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه