روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۲ يکشنبه ۱۹ شهريور - شماره 4441

رییس کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛

لزوم پوشش کامل بیمه‌ای خدمات فیزیوتراپی

 رئیس کل سازمان نظام پزشکی در پیامی روز جهانی فیزیوتراپی را تبریک گفت و بر لزوم توسعه علمی این رشته و پوشش کامل بیمه‌ای آن تاکید کرد.
بنابر اعلام اداره کل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، در متن پیام تبریک دکتر محمد رئیس زاده به مناسبت روز جهانی فیزیوتراپی آمده است:« روز جهانی فیزیوتراپی را به همه همکاران عزیز و زحمتکش فیزیوتراپیست کشور تبریک عرض نموده، از خدمات موثر آنها در ارتقا سلامت و کیفیت فعالیت جامعه تشکر و قدردانی می‌کنم.
قدر مسلم به موازات افزایش سن امید به زندگی در کشورمان نقش و جایگاه فیزیوتراپی بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد.
توسعه علمی این رشته، پوشش کامل بیمه‌ای، لحاظ نمودن قیمت تمام شده خدمات و ایفای نقش پیشگیرانه از مهم‌ترین اولویت‌های فیزیوتراپی در کشور می‌باشد که باید بدان پرداخته شود.»

مدیرعامل آتش‌نشانی تهران:
ایستگاه تخصصی آواربرداری در تهران ایجاد می‌شود
مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران اعلام کرد اولین ایستگاه ویژه آواربرداری در تهران امسال به بهره‌برداری می‌رسد.
قدرت‌اله محمدی در تشریح جزئیات این موضوع گفت:  ایستگاه ویژه آواربرداری مرکزی امسال افتتاح خواهد شد تا چنانچه در هر گوشه‌ای از تهران یا کشور اتفاقی رخ داد، به صورت تخصصی ورود کنیم. ما سعی می‌کنیم در خاک‌برداری‌های تهران شرکت کنیم تا تجربه بیشتری برای حوادث احتمالی کسب کنیم.
مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرز تهران با بیان اینکه این بخش برای اولین بار در کشور راه‌اندازی می‌شود، اظهارکرد: در همین راستا نیز در حال جذب نیروی متخصص در این بخش هستیم.
محمدی با اشاره به اینکه ایستگاه ویژه آواربرداری مرکزی برای اولین بار در کشور در پایتخت افتتاح می‌شود، گفت: به میزانی که نیاز باشد، نیروی متخصص جذب خواهیم کرد.

معاون درمان وزارت بهداشت خبر داد؛
چگونگی شناسایی پزشک‌نماها
معاون درمان وزارت بهداشت از شناسایی و تعطیلی ۴ هزار مرکز غیر مجاز پزشکی در سال گذشته خبر داد.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، دکتر سعید کریمی درباره چگونگی نظارت بر کار افراد غیر متخصص و به اصطلاح پزشک نماها، گفت: سامانه اعضای سازمان نظام پزشکی مرجع مناسبی برای اطمینان از پزشک بودن فرد به شمار می‌رود. با یک‌ جست‌وجوی ساده نام پزشک در این سامانه می‌توان رشته تحصیلی و محل خدمت پزشک را مشخص کرد.
وی ادامه داد: کمیته تبلیغات سازمان نظام پزشکی مجوز تبلیغات را صادر می‌کند و این سازمان و دانشگاه‌های علوم‌پزشکی و وزارت بهداشت بر نحوه فعالیت اعضا در فضای مجازی نظارت دارند.
به گفته معاون درمان وزارت بهداشت، عمده مشکلاتی که در فضای مجازی دیده می‌شود مربوط به افراد فاقد صلاحیت است.
وی افزود: قطعاً فضای مجازی محیط امن و قابل اعتمادی برای کسب اطلاعات در خصوص درمانگران نیست. به همین دلیل توصیه می‌شود مردم به مطالب منتشر شده در این فضا اعتماد نکنند. با توجه به اینکه برخی از سکوها تابع قوانین کشور نیستند، قاعدتاً از استانداردهای وزارت بهداشت هم تبعیت نمی‌کنند و باعث آسیب به سلامت عمومی جامعه خواهند شد.
کریمی با بیان این که مراجعان برای اطمینان از خدمات مراکز پزشکی باید در بدو ورود به هر مرکز خدمات پزشکی به مجوز اشتغال اعم از پروانه طبابت، پروانه بهره‌برداری و پروانه مسئول فنی مرکز دقت کنند، گفت: بزودی سامانه اطلاعاتی معاونت درمان وزارت بهداشت راه‌اندازی خواهد شد تا برای مراکز تشخیص و درمانی نیز مردم بتوانند استعلام کنند و از صحت مجوزهای نصب شده در مراکز تشخیص، درمانی اطمینان پیدا کنند.
کریمی ادامه داد: راه دیگر اطمینان از صلاحیت افراد، توجه به مجوز اشتغال فرد یا مرکزی که افراد در آن مشغول به کار هستند، می باشد. همه فعالان حوزه درمان موظفند مجوز اشتغال اعم از پروانه طبابت، پروانه بهره‌برداری مرکز و پروانه مسئول فنی را در معرض دید مراجعه کنندگان قرار دهند. مردم نیز باید در بدو ورود به هر مرکز تشخیصی درمانی به این مجوزها توجه داشته باشند.
معاون درمان وزارت بهداشت اظهار کرد: گاهی پزشکان عمومی هم بدون داشتن تخصص‌های لازم مانند تخصص عمومی، تغذیه یا پوست و مو خدماتی در این زمینه ارائه می‌کنند و مواردی هم شاهد بروز مشکل در این زمینه بوده‌ایم.
کریمی در پاسخ به این سؤال که مردم چگونه می‌توانند برای گرفتن کارهای تخصصی مورد نیاز خود به متخصصان لازم مراجعه کنند، بیان داشت: در مورد صلاحیت گروه‌های مختلف پزشکی برای انجام خدمات مختلف مانند پوست و مو، کمیسیون‌ ملی تعیین صلاحیت حرفه‌ای و همچنین شورای عالی برنامه‌ریزی وزارت بهداشت اعلام نظر می‌کنند. همچنین دفتر ارزیابی فناوری، تدوین استاندارد و تعرفه خدمات سلامت معاونت درمان وزارت بهداشت نیز، استانداردها و راهنماهای بالینی خدمات را می‌نویسد که در آن به صلاحیت ارائه‌دهندگان خدمت اشاره می‌شود.
به گفته معاون درمان وزارت بهداشت، سامانه رسیدگی به شکایات مردمی ۱۹۰ مستقر در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به صورت شبانه‌روزی و با حضور تمام وقت کارشناسان، آماده دریافت و رسیدگی فوری به شکایات شهروندان در سراسر کشور است.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی افزود: همچنین ادارات نظارت بر درمان معاونت درمان دانشگاه‌ها آماده دریافت شکایات و نظرات مردم جهت بررسی و رسیدگی امور هستند.
معاون درمان وزارت بهداشت در پایان در خصوص خدمات و تبلیغات بسیار متنوع و آسیب‌زای غیر تخصصی پزشک‌نماها گفت: در سال گذشته حدود ۴ هزار مرکز غیر مجاز مداخله‌گر در امر درمان توسط دانشگاه‌های علوم پزشکی تعطیل یا پلمب شدند. علاوه بر نظارت مستمر از طریق دانشگاه‌های علوم پزشکی قطعاً بررسی صلاحیت افراد ارائه دهنده خدمت توسط خود بیمار می‌تواند در حفظ سلامت هموطنان مؤثر باشد.

نامه اعتراض‌آمیز معاون رئیس جمهور به دبیرکل سازمان ملل؛
خزعلی ممنوعیت پوشیدن لباس اسلامی برای دختران در مدارس دولتی فرانسه را محکوم کرد
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، در نامه‌ای  به دبیرکل سازمان ملل متحد، رئیس شورای حقوق بشر و رئیس کمیسیون مقام زن، تصویب و اجرای قانون ممنوعیت پوشیدن لباس اسلامی برای دختران در مدارس دولتی فرانسه را محکوم و این اقدام را نقض آزادی‌های فردی و آزادی‌های مذهبی و فشار حداکثری و آزار و اذیت اقلیت‌های دینی دانست.
انسیه خزعلی در این نامه آورده است: آموزش یکی از حقوق مصرح در اسناد بین‌المللی از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و سایر اسناد مورد تاکید سازمان ملل همچون میثاقین، کنوانسیون حقوق کودک، کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان و اهداف توسعه پایدار بوده و بیم آن می‌رود که در پی اجرای ممنوعیت پوشش اسلامی، حق بر تحصیل زنان و دختران مسلمان را با چالش مواجه کند. این محدودیت، در تضاد با اصول فراگیری و دسترسی برابر به آموزش برای همه است.
خزعلی در ادامه آورده است: پوشش حجاب برای دختران نوعی ایمنی در برابر آزار و خشونت جنسی را به ارمغان می‌آورد. وفق تعالیم والای دین مبین اسلام، پوشیدن حجاب به‌عنوان یک کد پوشش (dress code) برای احترام افزون به زنان و حمایت از سلامت آنان است. پوشش حجاب  یک فرم اجتماعی است که به اذعان بسیاری از ادیان موجب حمایت از خانواده و حفظ آن از تزلزل و ناپایداری می‌گردد.
از منظر اسلام حجاب سازوکاری ایمن برای تسهیل حضور سالم زنان و دختران در همه عرصه‌های اجتماعی است. بسیاری از زنان مسلمان حجاب را به‌عنوان نمادی از اقتدار و توانمندی و به‌عنوان راهی برای اعمال اختیار بر جسم و هویت خود، انتخاب کرده‌اند. ممنوعیت حجاب، نه‌تنها آزادی فردی آن‌ها را محدود می‌کند، بلکه عواقب زیان‌باری بر تمامیت جسمی و روانی آن‌ها به‌جای می‌گذارد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه