روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۲ شنبه ۱۸ شهريور - شماره 4440

هشدار بانک آمریکایی درباره صعود قیمت نفت به ۱۰۷ دلار

کائنات|   بانک آمریکایی گلدمن ساکس هشدار داد اگر عربستان سعودی و روسیه، کاهش تولید خود را حفظ کنند، قیمت نفت در سال میلادی آینده ممکن است به مرز ۱۰۷ دلار در هر بشکه صعود کند.
عربستان سعودی اعلام کرد با هدف تقویت اقدامات احتیاطی که از سوی تولیدکنندگان اوپک پلاس به منظور حمایت از ثبات و توازن بازارهای نفت انجام شده است، کاهش تولید روزانه یک میلیون بشکه ای خود را تا دسامبر سال ۲۰۲۳ تمدید می کند. این کاهش که سطح تولید نفت عربستان سعودی را تا پایان سال میلادی جاری، به ۹ میلیون بشکه در روز می رساند، به صورت ماهانه بازبینی خواهد شد تا در صورت لزوم و بر اساس شرایط بازار، افزایش یا کاهش بیشتری پیدا کند.
روسیه هم صادرات نفت خود را تا پایان دسامبر سال ۲۰۲۳، به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد داد و این کاهش را هر ماه بازبینی می کند تا در صورت لزوم، تغییرات لازم را اعمال کند.
این اقدامات عربستان سعودی، قیمت نفت برنت را به بالای ۹۰ دلار در هر بشکه و نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا را به حدود ۸۸ دلار در هر بشکه رساند.
در پی اعلام این تصمیم، واحد تحقیقات کالای گلدمن ساکس در یادداشتی نوشت: تداوم کاهش تولید نفت، ریسکهای صعودی برای قیمت نفت را افزایش می دهد. سناریویی را در نظر بگیرید که در آن، اوپک پلاس به کاهش تولید سال ۲۰۲۳، تا پایان سال ۲۰۲۴ ادامه می دهد و عربستان سعودی، تولید خود را به تدریج افزایش می دهد. در چنین سناریویی، قیمت نفت در دسامبر سال ۲۰۲۴، به ۱۰۷ دلار در هر بشکه صعود خواهد کرد اما این سناریوی اصلی این بانک وال استریت نیست.
به گفته تحلیلگران گلدمن ساکس، این دیدگاه پایه گلدمن ساکس نیست زیرا با توجه به عرضه قوی، واکنش سرمایه گذاری به بحران انرژی سال ۲۰۲۲، رشد عرضه نفت شیل آمریکا و اهمیت سیاسی قیمت بنزین در این کشور، بعید به نظر می رسد اوپک پلاس بخواهد قیمت نفت در بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه را دنبال کند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، تحلیلگران دیگر می گویند تمدید کاهش عرضه از سوی عربستان سعودی و روسیه، نفت ۱۰۰ دلاری را تضمین نمی کند، به خصوص با توجه به استمرار مشکلات اقتصادی و نگرانیهایی که نسبت به تقاضا برای نفت وجود دارد.

واردات نفت به چین
 افزایش یافت
کائنات|   آمار گمرکی نشان داد واردات نفت به چین در ماه اوت که پالایشگاه‌ها به ذخیره سازی پرداخته و برای بهره‌مندی از سود بیشتر از صادرات سوخت، نرخ پالایش را بالا بردند، افزایش یافت.
آمار اداره کل گمرک نشان داد چین در ماه میلادی گذشته، ۵۲.۸ میلیون تن معادل ۱۲.۴۳ میلیون بشکه در روز نفت وارد کرده است. طبق محاسبات رویترز، این سومین نرخ روزانه بالای واردات نفت به چین بوده است.
بر پایه آمار گمرکی، واردات نفت به چین در اوت نسبت به ژوئیه، ۲۰.۹ درصد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳۰.۹ درصد افزایش داشت. واردات نفت به چین در هشت ماه نخست سال میلادی جاری، با ۱۴.۷ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته، به ۳۷۹ میلیون تن رسید.
واردات نفت به چین از سال میلادی گذشته و از زمانی که تقاضای داخلی برای سوخت دیگر با محدودیت های گسترده برای مقابله با کرونا، سرکوب نمی شود، افزایش پیدا کرده است.
شو پنگ، تحلیلگر محصولات پالایش شده در شرکت مشاوره کالای جی ال سی در این باره گفت: نرخ تولید پالایشگاه‌ها به طور مداوم در حال افزایش است و حاشیه سود صادرات دیزل خوب است و صادرات بالاتر دیزل ادامه خواهد داشت.
این تحلیلگر با اشاره به تقاضای داخلی بالاتر، گفت: ماه اوت، فصل اوج تقاضا برای بنزین در تعطیلات تابستانی است و از آنجا که این اولین دوره تعطیلات پس از پاندمی کووید است، تقاضای بالایی برای سفر وجود دارد. با این حال، چشم انداز کلی اقتصاد چین به دلیل ضعف بخش املاک و کاهش مصرف داخلی که تقاضا برای سوخت را کمتر کرده، تاریک است.
به گفته تحلیلگران، فضای ضعیف اقتصاد کلان به همراه فعالیت‌ قوی پالایشگاه‌ها، نشان می‌دهد که چین در ماه گذشته، به ذخیره سازی نفت اقدام کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، داده‌های گمرک نشان می‌دهد که چین در ماه اوت، ۱۰.۸۶ میلیون تن گاز طبیعی وارد کرده که ۲۲.۷ درصد در مقایسه با ۸.۸۵ میلیون تن در اوت سال گذشته، افزایش یافته است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه