گردوخاکها فایده نداشت،
خودرو در بورس ماندنی است!
خبر بازگشت خودروی سواری به بورس کالا طی هفته گذشته، گردوخاک زیادی به پا کرد و با مخالفت شورای رقابت و وزارت صمت مواجه شد؛ با این همه خبری از توقف عرضه نیست و بورس کالا پس از حدود چهار ماه، دوباره میزبان خودروی سواری خواهد بود.
آخرین عرضه خودروی سواری در بورس کالا به دوم اسفندماه سال گذشته برمیگردد که در آن تاریخ ۱۰ هزار دستگاه پژو ۲۰۷ دستی از سوی ایران خودرو در بورس عرضه شد اما پس از آن و با وجود آنکه این شرکت متعهد به عرضه بود، خبری از عرضه خودرو در بورس کالا نه تنها از سوی ایران خودرو بلکه از سوی هیچ شرکت دیگری نشد. شاید یکی از دلایل این توقف این بود که شورای رقابت بازار خودرو را انحصاری تشخیص داد و بر ادامه فعالیت سامانه یکپارچه فروش خودرو تاکید کرد. در هر صورت از اسفندماه سال گذشته تاکنون همواره یکی از سوالات مهم خودرویی-بورسی این بود که آیا خودروی سواری به بورس بازخواهد گشت یا خیر؟
*ابهام ۳ ماهه
سوالی که هیچ مقام مسئولی هیچ جواب مشخصی به آن نمیداد. بر این اساس فاطمی امین وزیر سابق صمت در آخرین نشست خبری خود در پاسخ به سوالی در مورد عرضه خودرو در بورس کالا گفته بود که در این رابطه هنوز جمعبندی وجود ندارد. در این میان اما مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار همواره بر این موضوع تاکید داشت که شرکتهای خودروسازی میتوانند خودروهای خود را در بورس عرضه کنند، این فرایند متوقف نشده و پذیرشها لغو نشده است.
*فریاد مخالفات و سکوت بورسیها
در هر حال اوایل هفته گذشته اطلاعیه عرضه ۶۰۰ دستگاه دیگنیتی در بورس کالا منتشر شد، اطلاعیهای که واکنش شورای رقابت را در پی داشت و این شورا صراحتا اعلام کرد که عرضه خودرو در بورس کالا تخلف است و باید متوقف شود. همچنین معاون صنایع حملونقل وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامهای خطاب به مدیرعامل گروه صنعتی بهمنموتور ضمن تاکید بر اینکه عرضه خودرو تنها بایستی از مسیر سامانه یکپارچه فروش خودروها باشد، اعلام کرد که بایستی عرضه ۶۰۰ دستگاه دیگنیتی پرستیژ در بورس کالا لغو شود.
اما در آن سوی ماجرا بورسیها عرضه خودرو در بورس را قانونی میدانند و بر این باورند که دلیلی ندارد شورای رقابت مصوبه شورای عالی بورس را ملغی کند. تاکنون نیز اطلاعیه عرضه دیگنیتی در سایت بورس کالا پابرجاست و همین اطلاعیه میتواند به تنهایی سندی برای این موضوع باشد که فعلا خودرو در بورس ماندنی است.
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی تشریح کرد؛
آخرین وضعیت ۴ محصول لبنی مشمول قیمتگذاری دولتی
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی گفت: قیمت چهار محصول لبنی مشمول قیمتگذاری دولت هنوز تغییری نکرده و مابقی محصولات نیز بر اساس آییننامه قیمتگذاری محصولات ساخت داخل نرخگذاری میشوند که شامل هزینههای تولید و سود مشروع تولیدکننده است.
محمدرضا بنی طبا با بیان اینکه ۴ قلم کالای لبنی مشمول قیمتگذاری دولتی تغییر قیمتی نداشته است، گفت: شیر نایلونی کمچرب، شیربطری کم چرب، ماست دبهای ۲.۵ کیلویی کم چرب، پنیر یو اف ۴۰۰ گرمی نسبتا چرب با افزایش نرخ شیر خام تغییری قیمتی نداشتهاند، ولی منتظر تعیین و تکلیف ستاد تنظیم بازار هستیم. وی ادامه داد: باقی محصولات لبنی نیز بر اساس آیین نامه قیمتگذاری محصولات ساخت داخل نرخگذاری میشوند که شامل هزینههای تولید و سود مشروع تولیدکننده است. سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی اضافه کرد: مابه التفاوت قیمت شیر خام از کیلویی۱۲ به ۱۵ هزار تومان ۳۰۰۰ تومان میشود. بر اساس گزارشهای مرکز آمار ایران سالانه ۹ میلیون تن یا ۹ میلیارد کیلو شیر در کشور تولید میشود که اگر در ۳۰۰۰ تومان مابهالتفاوت ضرب کنیم به عدد ۲۷ هزار میلیارد تومان میرسیم و اگر این عدد را بر ۱۲ ماه سال تقسیم کنیم ماهانه ۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه تحمیلی به کارخانهها بابت افزایش قیمت شیر خام است.
بنی طبا در ادامه گفت: همواره با تعیین قیمت شیرخام قیمت محصولات لبنی هم تغییر میکند که هنوز دولت تصمیمی در خصوص قیمت لبنیات نگرفته است.
مدیرعامل بانک صنعت و معدن:
استان اردبیل برای ۸۱ طرح تولیدی
۲۸ هزار میلیارد ریال دریافت کرده است
مدیرعامل بانک صنعت و معدن اظهار داشت: طی سالهای اخیر در مجموع ۸۱ طرح با تسهیلاتی بالغ بر ۲۸ هزار میلیارد ریال در استان اردبیل تأمین مالی شده است.
به گزارش کائنات و به نقل از روابطعمومی بانک صنعت و معدن علی خورسندیان که بهاتفاق هیئتی متشکل از مدیران ارشد این بانک، به استان اردبیل سفرکرده بود در جلسه با استاندار و فعالان حوزه صنعت این استان اظهار داشت: نظام بانکی بهعنوان یکی از کلیدیترین ارکان اقتصاد کشور همواره تلاش کرده است با هماهنگی سایر نهادها و دستگاههای ذیربط، نقش مؤثری در رشد و توسعه اقتصادی کشور و بهبود وضعیت اشتغال در کشور ایفا کند و بانک صنعت و معدن بهعنوان یک بانک تخصصی در حوزه تولید، مأموریت خود را در این راستا تعریف کرده است. وی افزود: ارائه تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان باهدف افزایش تولید مبتنی بر فناوریهای نوین و پیشرفته صورت میگیرد؛ در استان اردبیل نیز ظرفیت بسیاری برای ایجاد و توسعه واحدهای تولیدی دانشبنیان و فناور وجود دارد و بانک صنعت و معدن از مشارکت در اینگونه طرحها استقبال میکند بهطوریکه این موضوع برای ما یک اولویت در ارائه تسهیلات است.
وی خاطرنشان کرد: بانک صنعت و معدن بیش از نیمقرن است که در کنار تولیدکنندگان و کارآفرینان کشور حضور مستقیم و مؤثر داشته و بسیاری از کارخانهها بزرگ و صاحبنام کشور با مشارکت این بانک در مناطق مختلف ایجاد شدهاند تا کشور از خامفروشی فاصله گرفته و زمینه ایجاد ارزشافزوده بر روی مواد اولیهای مانند نفت و مواد معدنی فراهم شود.
در این نشست سید حامد عاملی استاندار اردبیل نیز عنوان داشت: برای محرومیتزدایی در حوزه صنعت این استان باید نگرش به بخش خصوصی تغییر کند؛ البته در این راستا برنامهریزیهای تخصصی صورتگرفته و با اجرای ۱۵ طرح صنعتی در استان برای ۱۲ هزار نفر اشتغالزایی خواهد شد. خورسندیان در ادامه این سفر دوروزه بهاتفاق هیئت همراه در جلسه با کارکنان مدیریت استانی حضور یافت و گفت: تخصص همکاران در این بانک، همواره بهعنوان یکی از نقاط قوت و مزیتهای آن بوده است.
وی باتوجهبه اهمیت حفظ مشتریان و جذب منابع بهمنظور تحقق اهداف و اجرای هرچه بهتر سیاستهای بانک از همه کارکنان خواست در معرفی انواع خدمات بانک به مشتریان و دریافت بازخورد از آنان اهتمام ویژهای داشته باشند.
خورسندیان در این سفر، وضعیت شعب مورد بازدید را از لحاظ مانده منابع، تسهیلات، وصول مطالبات، صدور ضمانتنامه و اعتبار اسنادی، NPL و... مورد بررسی قرارداد و بر لزوم ارتقای شاخصهای عملکردی تأکید کرد.
سود خالص 6 هزار میلیارد تومانی بیمه دانا
شرکت بیمه دانا در حالی سال 1401 را با شناسایی سود خالص قابل توجه 6 هزار میلیارد تومانی پشت سر گذاشت که در سال 1400 زیان 2 هزار و 800 میلیارد تومانی ساخته بود و به این ترتیب سود انباشته شرکت به حدود 2 هزار و 500 میلیارد تومان رسید.
به گزارش کائنات؛ شرکت بیمه دانا که سال 1401 را با شناسایی سود خالص قابل توجه 6.043 میلیارد تومانی پشت سر گذاشت؛ این در حالی است که در سال 1400 زیان سنگین 2.837 میلیارد تومانی ساخته بود و به این ترتیب سود انباشته شرکت به حدود 2.529 میلیارد تومان رسید. با احتساب سرمایه 1.946 میلیارد تومانی سود محقق شده به ازای هر سهم در این دوره به 3.106 ریال رسید. بررسی بیشتر صورت سود و زیان حاکی از افزایش 180 درصدی حق بیمه خالص و رشد 170 درصدی درامدهای بیمه ای در بازه زمانی مورد بررسی نسبت به مقطع مشابه سال قبل از آن می باشد. نسبت خسارت بیمه دانا در سال 1400 رقمی معادل 128 درصد بود و با بهبود عملکرد شاهد کاهش قابل توجه نسبت مذکور به 79 درصد در سال 1401 بودیم. این شرکت بیش از 20 هزار میلیارد تومان درآمد ناشی از حق بیمه های صادر شده در سال 1401 شناسایی کرد و این رقم برای سال 1402 حدود 25 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است. گفتنی است مبلغ سرمایه گذاری ها 4.367 میلیارد تومان اعلام شده و سودی حدود 517 میلیارد تومان از این محل شناسایی گردید.
از دو داشبورد مدیریتی بیمه آسیا رونمایی شد
در نخستین روز همایش مدیران بیمه آسیا از داشبورد مدیریتی جامع کنترلی و تحلیلی و داشبورد هوشمند بیمه های عمر و پس انداز رونمایی شد.
به گزارش کائنات و به نقل از روابط عمومی بیمه آسیا، در داشبورد مدیریتی جامع کنترلی و تحلیلی، قابلیت کنترل و تحلیل میزان صدور حق بیمه، خسارت، کارمزد نمایندگان و نسبت خسارت مناطق، استان هاو شعب بیمه ای به تفکیک واحد های صدور بیمه نامه و پرداخت خسارت در مقاطع زمانی مختلف و به تفکیک رشته های بیمه ای وجود دارد.
این گزارش می افزاید: این داشبورد مدیریتی این امکان را به مدیران صف وستاد می دهد که در راستای تعالی سازمانی ،عملکرد کلی شرکت را در سطوح مختلف شرکت کنترل، نظارت و تحلیل کرده و در نهایت اصلاح کنند.