روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۲ شنبه ۲۰ خرداد - شماره 4375

افت تقاضای آب بسته‌بندی در ایران؛

پارسال ۷ میلیون دلار آب به روسیه صادر کردیم

 دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی گفت: سال گذشته حدود ۱۰ میلیون دلار صادرات داشتیم که حدود ۶ تا ۷ میلیون دلار از این میزان برای اولین بار در تاریخ آب بسته‌بندی به بازار روسیه ارسال شد. پیمان فروهر درباره اوضاع تولید و تقاضای آب‌های بسته‌بندی اظهار داشت: محصولات ما خیلی وابسته به اقتصاد و معیشت خانوار است، بنابراین طبیعتا زمانی که اقتصاد خانوار دچار تنگی و تورم می‌شود صنعت ما هم تاثیرپذیر می‌شود، زیرا در ۹۰ درصد جغرافیای ایران مردم در منازل آب شرب در اختیار دارند بنابراین وقتی اقتصاد خانوار دچار تزلزل می‌شود محصولات ما هم آسیب می‌بیند و بلافاصله از سبد خانوار حذف می‌شود.
وی افزود: البته بخش زیادی از صنعت غذایی کشور دچار التهاب است زیرا فشار اقتصادی بالا است و خیلی از محصولات اولویت خود را از دست می‌دهند اما از سوی دیگر رونق فصلی صنعت ما مصادف با همین تابستان است یعنی این صنعت در همه دنیا به غیر از نواحی استوایی حدود ۸ ماه سال رکود و بقیه ماه‌ها وارد دوره رونق می‌شود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان آب‌های معدنی و آشامیدنی گفت: در دوران کرونا محصولات یک‌نفره (نیم لیتری، ۳۰۰ و ۲۰۰ سی‌سی) دچار کاهش تقاضا شد زیرا تمام مراکز متقاضی تعطیل شدند اما بعد از کرونا و عادی شدن شرایط؛ اوضاع بهتر شد اما نسبت به سال‌های گذشته تفاوتی نداشتیم و رشدی تجربه نکرده‌ایم، بنابراین فروش دچار توقف و درجا زدن است.
وی بیان داشت: اگر بازار داخل رونق پیدا کند، وضع اقتصاد بهتر شود و فرهنگ استفاده از آب بسته‌بندی توسعه یاید؛ صنعت آب بسته‌بندی به شدت جای رشد دارد حتی شاید نیازی به صادرات نباشد.
فروهر میزان فروش محصولات را ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون لیتر اعلام و تصریح کرد: میزان کم صادرات در ایران به دلیل قیمت تمام شده در مقایسه با رقبای منطقه‌ای است، در ایران هزینه‌های تامین مالی بسیار سنگین است و با کشورهای همسایه به خصوص ترکیه قابل مقایسه نیست، دوم اینکه اهداف ما بیشتر بازارهای حوزه خلیج‌فارس بوده و ذائقه‌هایشان بشدت به دلیل توریست‌پذیری از کشورهای غربی تغییر کرده و بخش بزرگی از واردات این کشورها به محصولات غربی اختصاص داده شده است. علاوه بر آن کشورهای اتحادیه عرب هم ترجیح‌شان واردات از کشورهای عرب منطقه است، همچنین کشورهای عراق و افغانستان خودکفا شده‌اند و کارخانجات متعدد بسته‌بندی راه‌اندازی کرده‌اند، ضمن اینکه روابط دیپلماتیک، امنیت تاجر، کرایه حمل نیز بشدت اثر دارد، بنابراین همه مولفه‌ها در جهت تضعیف صادرات بوده است. وی اظهار داشت: سرانه مصرف آب بسته‌بندی در ایران حدود ۲۵ لیتر، ترکیه ۱۵۰ لیتر و در کشورهای همسایه بالای ۱۰۰ لیتر است، ما هم می‌توانیم به این ارقام برسیم اما شرط اساسی اقتصاد خانوار است.

راشاتودی: ایران به هاب گازی منطقه تبدیل می‌شود
 خبرگزاری روسی راشاتودی نوشت: ایران با همکاری کشورهای اتحادیه اوراسیا می‌خواهد به هاب گازی منطقه تبدیل می‌شود. به گزارش کائنات و به نقل از راشاتودی، جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد با وجود تحریم های آمریکا به عنوان  بازی گردان اصلی تجارت گاز در منطقه باشد.
این رسانه روسی با اشاره به صحبت های امیر عبدالهیان وزیر امورخارجه کشور ایران نوشته است: ایران با شرکای تجاری خود با اتحادیه اوراسیا برای تبدیل شدن به هاب گازی منطقه همکاری می کند.این اقدام یکی از تلاش های ایران برای تقویت همکاری منطقه ای و ارتقای موقعیت خود در بازار انرژی جهانی است.
بر اساس این گزارش، ایراین یکی از بزرگترین تولید کنندگان نفت و گاز در جهان است که باوجود تحریم های آمریکا، عمده محصولات گازی و نفتی  خود را به بازارهای آسیایی می فروشد.قرار است پروژه جدید گازی در منطقه عسلویه در استان بوشهر اجرا شود. راشاتودی با استناد به صحبت های عبدالهیان نوشته است که این میدان گازی 33 تریلیون مترمکعب گاز دارد و با همکاری کشورهای ترکمنستان، روسیه و قطر، ایران به هاب گازی منطقه تبدیل می شود. الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه اخیرا افشا کرد که دوطرف ایران و روسیه برای ایجاد پلتفرم جارت گاز الکترونیک درشمال ایران مذاکره می کنند. بر اساس اعلام نواک، روسیه و ایران همکاری‌های خود را در حوزه انرژی توسعه می دهند. به طوری که شرکت بزرگ گازپروم روسیه به دنبال توسعه مشترک میدان کیش و پارس  جنوبی در ایران است این پروژه به دنبال مایع سازی گاز و عرضه آن به بازارهای جهانی است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه