روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۲ سه شنبه ۱۶ خرداد - شماره 4372

توضیحات شهرداری تهران درباره ساعت اجرای طرح ترافیک همزمان با تغییر ساعات کاری ادارات

 مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران با اشاره اینکه به ساعات فعلی اجرای طرح ترافیک بین ۶ و۳۰ دقیقه تا ۱۸ است، گفت: آمار روزانه جابجایی در شهر تهران حدود ۱۹ میلیون است که از این میزان حدود ۴۳ درصد را سفرهای شغلی و حدود ۱۸ درصد را سفرهای آموزشی به خود اختصاص می دهند.
مجتبی شفیعی با بیان اینکه عمده این سفرها به همین نسبت در ساعات پیک صبحگاهی، به صورت هم‌افزا انجام می‌شود، افزود: با توجه به تعطیلی بخش دانش آموزی سفرهای آموزشی که حدود ۶۰ درصد از سهم ۱۸ درصدی سفرهای آموزشی را به خود اختصاص می داده که می‌تواند حدود ۱۰درصد کاهش را ایجاد کند و با توجه به تغییر ساعت کاری از ساعت ۸ صبح به ساعت ۶ صبح،  می توان اینگونه تحلیل کرد که با احتساب سهم سفرهای کارمندان در بخش عمومی و دولتی که حدود ۲۰ درصد از مجموع سفرهای شغلی را در برمی گیرد، با اجرای طرح تغییر ساعت کاری ادارات، به دلیل جابجایی سفرهای شغلی حدود ۹ درصد، در این بخش کاهش خواهیم داشت. وی با اشاره به کاهش همزمان تعداد سفرهای آموزشی دانشجویان به دلیل نزدیک شدن به ایام امتحانات افزود: پیش بینی می شود در ساعت اوج صبحگاهی حدودا بین ۲۰ تا ۲۳ درصد،  کاهش بار ترافیک صبحگاهی را نسبت به دوره قبل از اجرای طرح تغییر ساعات کاری ادارات و تعطیلی مدارس شاهد باشیم که این میزان کاهش به ساعات دیگری از روز منتقل و یا حذف می‌شوند.
شفیعی با تأکید بر اینکه نگرانی در خصوص ازدحام ترافیکی در ساعت اوج صبحگاهی نسبت به ایام مشابه قبل کمتر است، تصریح کرد: در حال حاضر الزامی به تشدید ممنوعیت ها یا محدودیت های ترافیکی وجود ندارد البته نگرانی افزایش حجم در ساعات پایانی روز به دلیل شکل گیری سفرهای دوم خانه مبنا در پیک عصرگاهی وجود دارد.
وی با مثبت ارزیابی کردن تاثیر ترافیکی طرح تغییر ساعات کاری ادارات افزود: کارکنان دستگاه های دولتی و عمومی که در گذشته اغلب بین ساعت ۷ و نیم تا ۸ صبح وارد محدوده طرح و حدود ساعت 16 از محدوده طرح خارج می شدند، ناچار به پرداخت هزینه طرح ترافیک در ساعات اوج بودند که با اجرای طرح مذکور، به دلیل اینکه ورودشان خارج از ساعات طرح و خروجشان در ساعات غیر پیک اتفاق می افتد، شرایط مطلوب تری به لحاظ پرداخت هزینه برای ایشان به وجود می آید و این امکان فراهم است که با هزینه کمتری نسبت به گذشته تردد کنند.
شفیعی با تاکید بر اینکه سیاست مدیریت شهری بر تقویت استفاده از حمل و نقل عمومی برای همه شهروندان است، افزود: با اجرای طرح تغییر ساعات کاری ادارات، هزینه های کارکنان اداری بابت طرح ترافیک افزایش نمی‌یابد، چه بسا در این ایام سه ماهه کاهش نیز پیدا خواهد کرد. به گزارش روابط عمومی سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران، مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران در پایان با اشاره به این مطلب که در روزهای ابتدایی اجرای طرح تغییر ساعت کاری ادارات، وضعیت حجم ترافیک و پارامترهای مختلف ترافیکی شهر تهران را پایش و کنترل می کنیم و چنانچه نیاز و ضرورتی برای تغییر در خصوص ساعات اجرای طرح ترافیک، وجود داشته باشد، قطعا از طریق شورای حمل و نقل و ترافیک شهر تهران تصمیمات مقتضی اتخاذ خواهد شد، خاطر نشان کرد: به نظر می رسد این تصمیم در خصوص توزیع بار ترافیکی نسبت به ساعت‌های اوج، تصمیم بهبود دهنده ای خواهد بود و شرایط را نسبت به قبل بهتر خواهد کرد.

رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران:
لایحه جدید باغات تهران را از حالت «فریز» خارج می‌کند
 عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: با تصویب و ابلاغ لایحه جدید باغات، باغات از حالت فریز خارج می‌شوند.
سید محمد آقامیری با بیان اینکه بنده پیش‌نویس این لایحه را در سال ۱۴۰۰ به کمیسیون مربوطه جهت بررسی تحویل دادم، اظهار کرد: در شرایط فعلی شاهد این هستیم که باغات فریز شده‌اند. رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: آراء ما در شورا مبنی بر اینکه سطح اشغال در باغات باید در دو طبقه باشد، منجر به فریز شدن باغات شده است. وی ادامه داد: تقریبا هیچ موردی نداریم که ملکی را باغ اعلام کرده باشیم و مالک برای دریافت پروانه اقدام کرده باشد و اکثریت افراد در دیوان عدالت اداری شکایت کرده‌اند، اما لایحه جدید شرایط را در این بخش تغییر خواهد داد. عضو شورای اسلامی شهر تهران همچنین تصریح کرد: اگر این لایحه‌ای که در حال آماده سازی بود، به شورا ارائه، ایرادات برطرف و در نهایت در صحن شورا مصوب شود، مالکان ۷۰ تا ۸۰ درصد پلاک‌هایی که رأی باغ دارند، برای دریافت پروانه اقدام خواهند کرد. گفتنی است بر اساس لایحه پیشنهادی برای باغات تا ۷۵۰ متر، سطح اشغال ۴۰ درصد پیش‌بینی شده است.

شرایط دریافت مقرری «بیمه بیکاری»
 مقرری بیمه بیکاری در چه صورتی قطع می‌شود؟
 چنانچه بیمه‌شده شمول قانون کار و تامین اجتماعی بدون میل و اراده خود بیکار شود درصورت معرفی توسط واحدهای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و احراز شرایط قانونی به نسبت سوابق پرداخت حق بیمه می‌تواند از حمایت بیمه بیکاری برخوردار شود.
بیکار، از نظر قانون بیمه بیکاری، بیمه‌شده‌ای است که بدون میل و اراده خود بیکار شده و آماده به کار باشد.
براین اساس چنانچه بیمه‌شده‌ مشمول قانون کار و تامین اجتماعی بدون میل و اراده خود بیکار شود درصورت معرفی توسط واحدهای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و احراز شرایط قانونی به نسبت سوابق پرداخت حق بیمه می‌تواند از حمایت بیمه بیکاری برخوردار شود.
ضمنا براساس این قانون، چنانچه بیمه‌شده‌ای به علت تغییرات ساختار اقتصادی کارگاه مربوطه و به تشخیص وزارتخانه ذی‌ربط و تائید شورای‌عالی کار، بیکار موقت شناخته شود و همچنین بیمه‌شدگانی که به علت حوادث غیرمترقبه مانند سیل، زلزله، جنگ و آتش‌سوزی بیکار شوند، می‌توانند از مقررات این قانون استفاده کنند.
تشخیص ارادی بودن یا غیر ارادی بودن بیکاری بیمه شده، برعهده کمیته‌ای متشکل از نمایندگان این سازمان و اداره کار و اموراجتماعی محل اشتغال بیمه شده است.
* چند نکته مهم درباره برقراری بیمه بیکاری  
- کارگران فصلی در صورتی که صرفا در اثنای فصل کار اخراج شده و بیکاری آنها بلا اراده تشخیص داده شود، مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری خواهند بود.  
- بیکاران دارای قرارداد کار با مدت معین در صورتی که بر اساس رأی مراجع حل اختلاف در اثنای مدت قرارداد اخراج شده باشند مشمول استفاده از بیمه بیکاری خواهند بود.
- افراد شاغل در کارهایی که ماهیت آن جنبه دائمی دارد و براساس قرارداد کار در مدت معینی مشغول کار بوده‌اند، با تشخیص واحدهای تعاون، کار و رفاه اجتماعی در صورتی که در پایان قرارداد بیکار شوند و در آخرین کارگاه حداقل یک سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند، مورد حمایت قرارگرفته و مشمول دریافت مقرری بیمه بیکاری خواهند شد.
اقدامات لازم برای اعلام وضعیت بیکاری:  بیمه شده بیکار، برای دریافت مقرری بیمه بیکاری، باید حداکثر ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ بیکاری موضوع را به واحد تعاون، کار و رفاه اجتماعی ذیربط اطلاع دهد و آمادگی خود را برای اشتغال به کار تخصصی خود یا کار مشابه آن اعلام کند.
* شرایط لازم برای دریافت مقرری بیمه بیکاری
بیمه‌شدگان بیکار، در صورت احراز شرایط زیر، استحقاق دریافت مقرری بیمه بیکاری را دارند:
- مشمول قانون کار و تأمین اجتماعی باشند.
- تبعه کشورهای خارجی نباشند.
 - مستمری بگیر بازنشسته و یا از کارافتاده کلی نباشند.
- دارای حداقل شش ماه سابقه پرداخت حق بیمه باشند.
- در زمره صاحبان حرف و مشاغل آزاد و بیمه‌شدگان اختیاری نباشد.
 چند نکته مهم :
بیمه‌شدگانی که به علت بروز حوادث غیرمترقبه مانند سیل، جنگ، زلزله و آتش‌سوزی بیکار می‌شوند، برای دریافت مقرری بیمه بیکاری، نیاز به داشتن سابقه پرداخت حق بیمه برای مدت زمان خاص ندارند و حتی اگر در روز اول کار بر اثر این حوادث بیکار شوند، با رعایت سایر شرایط مقرر می‌توانند مقرری بیمه بیکاری دریافت کنند. بیمه شدگان باید در دوره‌های کارآموزی و سوادآموزی که از سوی ادارات کار و اموراجتماعی و نهضت سوادآموزی برگزار می‌شود، شرکت کنند و هر دو ماه یک بار، گواهی لازم در این زمینه را به شعب تأمین اجتماعی ارائه کنند.
مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری: مدت پرداخت مقرری بیمه بیکاری به بیمه‌شدگان واجد شرایط، به سابقه پرداخت حق بیمه از سوی آنان بستگی دارد و در هر حال مدت آن از ۳۶ ماه برای بیمه‌شدگان مجرد و ۵۰ ماه برای بیمه‌شدگان متأهل و متکفل بیشتر نیست.
* شرایط قطع مقرری بیمه بیکاری
- بیمه شده مجددا به کار اشتغال یابد.
- بیمه‌شده بیکار بدون عذر موجه از شرکت در دوره‌های کارآموزی یا سوادآموزی خودداری کند.  
- بیمه‌شده بیکار از قبول شغل تخصصی خود یا شغل مشابه پیشنهادی خودداری کند.
- بیمه شده بیکار، مشمول استفاده از مستمری بازنشستگی یا از کارافتادگی کلی شود.  
- بیمه شده با دریافت مزد ایام بلاتکلیفی به کار اولیه برگردد.
- مدت زمان استحقاقی بیمه‌شده برای دریافت مقرری بیکاری خاتمه یابد.
- بیمه‌شده فوت کند.
 چند نکته مهم :
 - بیکار شدگانی که وفق مقررات قانون کار و حسب آرای صادره از مراجع حل اختلاف مقرر در این قانون به دلیل قصور در انجام وظایف محوله و یا نقض آیین‌نامه‌های انضباطی کارگاه توسط کارفرما اخراج شده‌اند مستحق دریافت مقرری بیمه بیکاری نخواهند بود.
- در صورتی که پس از پرداخت مقرری بیمه بیکاری به بیمه‌شده‌ای، مشخص شود که بیکاری بیمه‌شده، ناشی از اراده شخص وی بوده است، بیمه‌شده باید وجوه دریافتی به عنوان مقرری بیمه بیکاری را به سازمان تأمین اجتماعی بازپرداخت کند. همچنین بیمه‌شدگانی که با دریافت مزد ایام بلاتکلیفی به کار قبلی خود باز می‌گردند نیز باید مبالغ دریافتی را به تأمین اجتماعی برگردانند.
 - چنانچه بیمه‌شده بیکار، اشتغال مجدد خود را اعلام نکند و به‌رغم اشتغال همچنان به دریافت مقرری بیمه بیکاری ادامه دهد، باید مقرری دریافتی از زمان اشتغال را به تأمین اجتماعی برگرداند.
  - مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری جزو سوابق پرداخت حق بیمه بیمه‌شده محسوب می‌شود.
- مقرری بیمه بیکاری افراد واجد شرایط از روز اول بیکاری بیمه‌شده قابل پرداخت است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه