سرمایهگذاری ۱۲ میلیاردی غول اکتشاف نفت هند
در انرژی سبز
شرکت نفت و گاز طبیعی هند (ONGC) قصد دارد تا سال ۲۰۳۰، یک تریلیون روپیه معادل ۱۲.۱ میلیارد دلار در پروژههای سبز سرمایهگذاری کند.
شرکت حفاری دولتی ONGC که بیش از نیمی از نفت و گاز هند را تولید میکند، قصد دارد داراییهای تجدیدپذیر خود را از ۱۸۹ مگاوات در پایان ماه مارس، به ۱۰ هزار مگاوات تا سال ۲۰۳۰ افزایش دهد. آرون کومار سینگ، رئیس این شرکت با بیان این مطلب، گفت: این شرکت همچنین به استفاده از انرژی پاک برای تولید آمونیاک و فناوریهای دیگری که میتوانند تولید ۲۴ ساعته داشته باشند، متمرکز خواهد شد.
سینگ اظهار کرد: هند تا سال ۲۰۴۰ همچنان شاهد رشد تقاضا برای سوخت فسیلی خواهد بود اما همزمان، تلاشها برای انرژی سبز را مضاعف میکند. ما باید این اقدام را انجام دهیم تا هر دو جهان بتوانند کنار یکدیگر وجود داشته باشند.
شرکت ONGC با اعلام این تصمیم، به شرکتهایی نظیر ایندین اویل و ریلاینس اینداستریز میپیوندد که سرمایهگذاریهای بزرگ در انرژی عاری از کربن را اعلام کردهاند. سینگ اعلام کرد این شرکت تلاش خواهد کرد آلایندگی مستقیم را تا سال ۲۰۳۸ به صفر برساند اما این شامل آلودگی مربوط به نفت و گازی که مستقیم میفروشد، نخواهد بود. نارندرا مودی، نخست وزیر هند، برای رسیدن این کشور به سطح کربن خنثی تا سال ۲۰۷۰ هدف گذاری کرده است.
بر اساس گزارش بلومبرگ، این شرکت قصد توقف سرمایهگذاری در سوختهای فسیلی ندارد. برنامه هزینه سرمایه ۳۰۱.۲۵ میلیارد روپیهای این شرکت در سال مالی جاری، تقریبا به اکتشاف و توسعه بلوکهای نفت و گاز اختصاص یافته است. شرکت ONGC Videsh در نظر دارد برای بلوکهایی در گویان پیشنهاد دهد و فرصتهای خرید در آفریقا و آمریکای لاتین را سبک و سنگین میکند.
وزیر نیرو:
حجم تبادلات برقی ایران و ترکمنستان دو برابر میشود
وزیر نیرو گفت: ایران ظرفیت تبادل 500 مگاوات برق را با کشور ترکمستان دارد و با احداث خط جدید مرو – سرخس حجم تبادلات برقی بین دو کشور به بیش از دو برابر افزایش مییابد.
به گزارش کائنات و به نقل از وزارت نیرو، علیاکبر محرابیان در دیدار با «آناگلدی بازمرادوف» معاون رئیس کابینه وزرا و مسئول امور کشاورزی و آب ترکمنستان، «بایمراد آنا ممدوف» معاون رئیس کابینه وزرا در امور ساخت و ساز، انرژی و صنایع ترکمنستان و «محمد رجب مرادوف» وزیر انرژی ترکمنستان گفت: در چارچوب سفر رهبر ملی و هیئت عالی رتبه جمهوری ترکمنستان به ایران در زمینه آب و برق مذاکرات خوبی با حضور مقامات، وزرای مربوطه و معاونان رئیس جمهور ترکمنستان بین دو کشور ایران و ترکمنستان صورت گرفت.
وزیر نیرو با بیان اینکه در زمینه برق همکاریهای مشترک بین دو طرف از گذشته برقرار بوده است، افزود: در تلاش هستیم در این سفر علاوه بر تداوم این روابط، زمینههای همکاری را در خصوص برق گسترش ببخشیم.
وی افزایش ظرفیت تبادل برقی بین ایران و جمهوری ترکمنستان را یکی از موضوعات بسیار مهم برشمرد و اظهار کرد: کشور ترکمنستان دارای ظرفیتهای قابل توجهی در زمینه انرژی گاز و تولید برق بوده و علاقهمند است از ظرفیت جمهوری اسلامی ایران برای تبادلات برقی استفاده کند؛ ایران نیز به عنوان تولید کننده و مصرفکننده بزرگ برق و مهمتر از همه دارای نقطه ارتباطی با بسیاری از کشورها مورد توجه ترکمنستان به منظور افزایش ظرفیتهای همکاری است.
محرابیان یادآور شد: در این سفر یک یادداشت تفاهم میان دو کشور به امضا میرسد تا به واسطه آن این روابط گسترش یابد.
وزیر نیرو در همین رابطه تصریح کرد: همچنین در این دیدارها توافق میشود عملیات اجرایی خط انتقال چهارمداره برق بین مرو و سرخس حدودا 150 کیلومتر هرچه سریعتر آغاز شود؛ پیمانکار راهاندازی این خط شرکت ایرانی است و از تجهیزات و امکانات تولید شده ایران در این زمینه استفاده میشود.
وی اضافه کرد: همچنین بر اساس این یادداشت تفاهم میان دو کشور همسایه، در زمینه استفاده از خدمات فنی – مهندسی حوزه برق ایران برای توسعه برق جمهوری ترکمنستان استفاده میشود. در کنار آن از گروه مپنا نیز بازدیدی صورت میگیرد تا ترکمستان از ظرفیتهای ایران برای رفع نیازهای خود بهره ببرد.
محرابیان افزایش حجم تبادل انرژی را از جمله محورهای اصلی این دیدار عنوان کرد و گفت: روابط سیاسی دو کشور در شرایط مطلوبی قرار دارد و در کنار آن باید روابط اقتصادی گسترش یابد؛ ظرفیت روابط اقتصادی بین دو کشور بسیار بیشتر از شرایط موجود است و هر دو طرف علاقهمند بر افزایش حجم روابط اقتصادی هستند.
وی در این باره افزود: ایران ظرفیت تبادل 500 مگاوات برق را با کشور ترکمستان دارد و با احداث خط جدید مرو – سرخس حجم تبادلات برقی بین دو کشور به بیش از دو برابر افزایش مییابد؛ خوشبختانه در سالهای گذشته در قسمت جمهوری اسلامی بین سرخس تا مشهد خط اختصاصی ساخته شده و امید است با آغاز عملیات احداث خط بین مرو و سرخس در جمهوری ترکمنستان نیز شاهد تکمیل این پروژه و افزایش حجم مبادلات برقی به بیش از دوبرابر باشیم.
وی بیان کرد: در زمینه آب نیز بین دو کشور همسایه ایران و ترکمستان منابع مشترک وجود دارد و در همین راستا روابط بسیار خوبی بین دو طرف برقرار است؛ «سد دوستی» به عنوان سد مشترک ایران و ترکمنستان محور وحدت و دوستی دو طرف است چرا که با یک رژیم کاملا تعریف شده و مهندسی، دو کشور از ظرفیتهای این سد به صورت عادلانه استفاده میکنند. البته با توجه به شرایط بارشی موجودی آب سد وضعیت بسیار ضعیفی است و امید است روابط دو کشور را در زمینه آب نیز گسترش دهیم و شاهد بهبود شرایط آبی در منطقه باشیم.
وزیر نیرو ادامه داد: در چارچوب رودخانههای مرزی دائما بین دو کشور گفتوگو میشود و از این رودخانههای مرزی بهرهبرداری مشترک صورت میگیرد.