روزنامه کائنات
2

سیاست

۱۴۰۲ يکشنبه ۳۱ ارديبهشت - شماره 4363

ابهامات شورای نگهبان به طرح حمایت از گزارشگران فساد چیست؟

سرنوشت طرح «حمایت از گزارشگران فساد»

  سخنگوی شورای نگهبان در نود و چهارمین گزارش خود به مردم، ابهامات این شورا به طرح حمایت از گزارشگران فساد را تشریح کرد.
هادی طحان نظیف در نود و چهارمین گزارش‌ از سلسله گزارش‌های خود به مردم گفت: طرح «حمایت از گزارشگران فساد» که ۲۷ فروردین‌ماه سال جاری به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، برای بررسی از حیث انطباق با شرع و قانون اساسی به شورای نگهبان ارسال شد.
وی ادامه داد: این طرح تلاش دارد با فعال کردن ظرفیت عموم مردم بالاخص افرادی که در جریان مفاسد مذکور قرار گرفته‌اند، کشف مفاسد اقتصادی را تسهیل کند لذا با تمرکز بر انگیزه‌بخشی و حمایت از کسانی که از ارتکاب فساد آگاه می‌شوند، این افراد را به گزارش کردن فساد ترغیب کند. سخنگوی شورای نگهبان افزود: این طرح در ۱۷ ماده و در قالب پنج فصل تدوین شده است. فارغ از فصل نخست و انتهایی طرح که به «تعاریف و مصادیق» و برخی «مقررات عمومی» پرداخته، سه فصل دیگر با عناوین «فرایند دریافت گزارش»، «حمایت» و «پاداش» با پیش‌بینی احکامی متعدد، محتوای طرح تشکیل می‌دهند. در فصل دوم ابتدا سازوکاری برای دریافت گزارش‌های فساد پیش‌بینی شده که بار عمده آن بر دوش سازمان بازرسی کل کشور در راستای راه‌اندازی «سامانه گزارشگران فساد» است.
طحان نظیف خاطر نشان کرد: در فصل سوم تعیین وکیل معاضدتی و حفظ امنیت جانی، مالی یا شغلی به عنوان موارد حمایت از گزارشگر مطرح شده‌اند و در فصل چهارم احکامی در خصوص میزان پاداش و سازوکار دریافت آن توسط گزارشگر فساد پیش‌بینی شده است.
وی یادآور شد: شورای نگهبان پس از بررسی این طرح، نسبت به چهار ماده آن ابهاماتی داشت. از جمله مهم‌ترین این ابهامات، می‌توان به ابهام در خصوص ماده ۷ طرح اشاره کرد که در آن سازوکار حمایت از گزارشگر فساد پیش‌بینی شده است. توضیح آنکه در ماده ۷ برای اعمال حمایت‌های مذکور در ماده ۶ یعنی حفظ امنیت جانی یا مالی یا شغلی گزارشگر و تعیین وکیل معاضدتی برای وی محدودیت زمانی تا «یکسال پس از شروع به اجرای حکم قطعی» پرونده فساد افشاشده توسط گزارشگر پیش‌بینی شده بود که شورای نگهبان در راستای ضرورت حمایت همه‌جانبه و بدون محدودیت از گزارشگران فساد، عدم تعیین تکلیف مواردی که خطرها و تهدیدهای مورد نظر، پس از مهلت یکساله مذکور در ماده ایجاد شود را واجد ابهام تشخیص داده است. سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: همچنین شورا، در تبصره «۱» این ماده که مهلتی پانزده روزه برای بررسی و تصمیم‌گیری مقام قضایی در خصوص درخواست اعمال حمایت، پیش‌بینی کرده است را نیز در راستای دفع احتمال به خطر افتادن جان،‌ مال یا شغل گزارشگر در حین رسیدگی به درخواست وی و به جهت عدم تعیین تکلیف برای مواردی که نیاز به رسیدگی فوری دارند، دارای ابهام دانسته است. طحان نظیف افزود: با عنایت به ابهامات مذکور، این طرح به مجلس عودت داده شد تا پس از اعمال اصلاحات لازم مجدداً مورد بررسی شورای نگهبان قرار گیرد.

 ناو گروه ۸۶ وارد منطقه یکم نیروی دریایی ارتش شد
سفر دور دنیا به نقطه پایان رسید
  ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن دنا و ناو بند مکران با استقبال فرمانده نیروی دریایی ارتش و خانواده‌های کارکنان این ناوگروه وارد منطقه یکم دریایی نیروی دریایی ارتش در بندر عباس شد.
امیر دریادار شهرام ایرانی صبح روز شنبه - ۳۰ اردیبهشت - برای استقبال از ناوگرهای ۸۶ نیروی دریایی ارتش با یک فروند بالگرد بر عرشه ناو بندر مکران فرود آمد و از نزدیک به حماسه آفرینان ناوگروه ۸۶ تبریک گفت. امیر ایرانی در این دیدار چهره به چهره از تلاش و مجاهدت دریادلان ناوگروه ۸۶ که ماموریت خود را به دور دنیا با موفقیت انجام داده و در حال طی مسیر برای پهلوگیری در بندر عباس هستند تقدیر و تشکر کرد و این موفقیت تاریخی را به دریادلان نیروی دریایی ارتش تبریک گفت. ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش که از روز ۲۷ اردیبهشت‌ماه پس از طی ۶۵ هزار کیلومتر دریانوردی به دور کره زمین و عبور از اقیانوس های هند، آرام و اطلس وارد آب‌های سرزمینی کشورمان شده است، در محدوده آب‌های بندر عباس در آب های خلیج فارس مورد استقبال جنگنده های نیروی هوایی ارتش و انبوهی از شناورهای ایرانی قرار گرفت. انواع جنگندهای نیروی هوایی ارتش در این مراسم با عبور از فراز ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن تمام ایرانی دنا و ناوبندر مکران به دریادلان ایرانی که پس از ۸ ماه دریانوردی در حال مراجعت به کشور عزیزمان هستند، خوش‌آمد گفتند.
همچنین انواع یگان‌های شناور از ارتش جمهوری اسلامی ایران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فراجا، یگان‌های بسیج دریایی و لنج‌ها و شناورهای مردمی در این مراسم با عبور از کنار ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش خوش‌آمد گفتند.
ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش متشکل از ناوشکن تمام ایرانی دنا و ناوبندر مکران پس از ۸ ماه دریانوردی و طی بیش ۶۵ هزار کیلومتر مسیر دریایی که با هدف طی یک دور ۳۶۰ درجه دور کره زمین بود، هم اکنون در حال نزدیک شدن به بند عباس هستند.
این ناوگروه پس از اعزام به ماموریت دور کره زمین از مبدأ بندرعباس، در نخستین ایستگاه در بندر بمبئی هند توقف کرد و سپس با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاگا در جاکارتا پایتخت اندونزی پهلو گرفت. پس از این توقف ناوگروه با ادامه مسیر به سمت دریای جاوه و عبور از تنگه ماکاسار و دریای سلبس، برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی ایران پا به عرصه وسیع و پهناور اقیانوس آرام گذاشت و با عبور از بیشترین عرض اقیانوس آرام و گذر از کنار جزایر میکرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره آمریکا حرکت کرد و با عبور از این تنگه وارد اقیانوس اطلس جنوبی شد و سپس با حرکت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، نهایتا در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلوگیری کرد که این پهلوگیری مصادف با یکصدوبیستمین سالگرد برقراری روابط ایران و برزیل بود. ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش پس از توقف چند روزه در ریودوژانیرو، با عبور از عرض اقیانوس اطلس در شهر کیپ‌تاون آفریقای جنوبی پهلوگیری کرد و در این شهر نیز چند روزی توقف کرد و پس از آن طی یک دریانوردی حدودا ۴۰ روزه، هم‌اکنون در بندر صلاله عمان پهلوگیری کرده است.
صلاله آخرین ایستگاه ناوگروه ۸۶ نداجا پیش از رسیدن به ایران بود و دریادلان ایرانی پس از جدا شدن از اسکله صلاله به سمت کشورمان حرکت کردند و نهایتا ظهر چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه وارد آب‌های سرزمینی کشورمان شد.

نتایج یک نظرسنجی در اراضی اشغالی فلسطین
 دو سوم صهیونیست‌ها قدس را مناسب زندگی نمی‌دانند
  نتایج یک نظرسنجی در فلسطین اشغالی نشان می‌دهد که دو سوم ساکنان اراضی اشغالی، قدس را بعد از گذشت ۵۶ سال از زمان اشغال همچنان منسجم نمی‌دانند.
بنابر گزارش روزنامه «العربی الجدید» به نقل از نظرسنجی شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، ۶۵ درصد ساکنان فلسطین اشغالی معتقدند که قدس یکپارچه نیست. با این حال، ۲۳ درصد دیگر نیز بر این باورند که قدس یکپارچه است و میان ساکنان آن انسجام وجود دارد. نتایج این نظرسنجی حاکی از آن است که ۶۲ درصد شهرک‌نشینان صهیونیست زندگی در قدس را نمی‌پذیرند و تنها ۳۰ درصد برای زندگی در قدس اشغالی اعلام آمادگی کرده‌اند.
کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی علت نتایج به دست آمده را مرتبط با ترکیب جمعیتی قدس اشغالی دانسته و در عین حال خاطرنشان کرده است که ۴۰ درصد ساکنان قدس اشغالی، فلسطینی و ۶۰ درصد دیگر صهیونیست هستند. طبق گزارش این شبکه صهیونیستی، سکولارها در قدس اشغالی در اقلیت هستند و تنها ۲۰ درصد جمعیت را شکل می‌دهند. این در حالی است که پیروان جریان دینی تندروی «حریدیم» ۳۵ درصد، ملی‌گرایان مذهبی۲۰ درصد و ۲۵ درصد دیگر را محافظه‌کاران تشکیل می‌دهند. این کانال اضافه کرد که ترکیب جمعیتی از جمله عواملی بوده که باعث شده قدس به یکی از «فقیرترین شهرهای» فلسطین اشغالی تبدیل شود، به‌نحوی که نرخ فقر در این شهر دوبرابر متوسط فقر اراضی اشغالی فلسطین است. در این گزارش همچنین اشاره شده است که چنانچه کمک‌های اقتصادی هنگفت سالانه کابینه به ارزش یک میلیارد شِکِل (واحد پول رژیم صهیونیستی) نبود، شهرداری اشغالی قدس اشغالی از هم می‌پاشید. این شبکه صهیونیستی در پایان این طور نتیجه‌گیری کرده است که کابینه‌های رژیم صهیونیستی مسئول وخامت اوضاع اقتصادی در قدس هستند، چراکه با اعطای کمک‌هزینه‌های بالا در قالب بیمه به پیروان جریان افراطی حریدیم، آن‌ها را تشویق می کنند که سر کار نروند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه