روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

۱۴۰۲ دوشنبه ۲۵ ارديبهشت - شماره 4360

اسکار آلمان برندگانش را شناخت

«تالار معلمان» لولای طلا را برد

 «تالار معلمان» ساخته ایلکر چاتاک برنده لولای طلایی بهترین فیلم آلمان شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسکرین، «تالار معلمان» به کارگردانی ایلکر چاتاک برنده غافلگیرکننده جوایز لولای آلمان شد و عنوان بهترین فیلم سال را از آن خود کرد. این در حالی است که «تالار معلمان» توانست بالاتر از فیلم «در جبهه غرب خبری نیست» ساخته ادوارد برگر قرار بگیرد که برنده لولای نقره ای شد. لولای برنزی هم به فیلم «عنکبوت مقدس» ساخته علی عباسی رسید.
در چهارمین فیلم چاتاک، «بِنِش» در نقش معلمی بازی می‌کند که تلاش دارد تا اوضاع را در یک دبیرستان کنترل کند. چاتاک برای این فیلم جایزه بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامه را هم برد. جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن هم به بنش رسید و بهترین تدوین را هم همین فیلم از آن خود کرد.
گرچه فیلم «در جبهه غرب خبری نیست» آرای کافی را از ۲۲۰۰ عضو آکادمی فیلم آلمان کسب نکرد تا عنوان بهترین فیلم را از آن خود کند، اما این درام جنگ جهانی اول که تولید نتفلیکس است و ۱۲ نامزدی لولا دریافت کرده بود، دوستداران خود را ناامید نکرد.
این فیلم در نهایت موفق شد تا ۹ جایزه لولا - همان تعداد که سال گذشته به فیلم «توماس عزیز» به کارگردانی آندریاس کلاینرت اهدا شد – دریافت کند که بیشتر در بخش‌های فنی از جمله بهترین فیلمبرداری، بهترین موسیقی متن و بهترین طراحی تولید بود و جایزه بخش‌های جلوه‌های بصری، طراحی صدا و گریم را هم برد.
علاوه بر این، لولای نقره‌ای بهترین بازیگر مرد به فلیکس کامر، بازیگر اصلی این فیلم که اولین بازی خود را در یک فیلم سینمایی انجام داد و به آلبرشت شوچ بازیگر مکمل اهدا شد.
در همین حال لولای بهترین مستند به فیلم «الفریده یلی‌نک - زبان آزاد شده» ساخته کلودیا مولر رسید و فیلم جاده‌ای «ماموریت اولجا فانک» به کارگردانی باربارا کروننبرگ در بخش بهترین فیلم کودک موفق به کسب جایزه شد. دومین فیلم اسون اونتروالد از مجموعه «مدرسه حیوانات جادویی» یک لولا را برای کسب عنوان موفق‌ترین فیلم آلمانی اکران شده در سال ۲۰۲۲ از نظر تجاری دریافت کرد.
همین لولا سال پیش به اولین فیلم از مجموعه «مدرسه حیوانات جادویی» به کارگردانی گرگور شنیتسلر به عنوان موفق‌ترین فیلم آلمانی سال ۲۰۲۱ با مجموع ۱.۷ میلیون بلیت فروخته شده اهدا شد.
در این مراسم جشن لولای افتخاری برای خدمات به سینمای آلمان به کارگردان باسابقه فولکر شلوندورف اهدا شد.
در این مراسم راث وزیر فرهنگ آلمان به بحث درباره شرایط کار در روند تولید فیلم‌ها پرداخت که با اتهامات اخیر به بازیگر-کارگردان تیل شوایگر در آلمان بالا گرفته و گفت: ما باید درباره تغییرات ساختاری صحبت کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که فضای کاری در مجموعه تولید فیلم بدون سوء‌استفاده اقتدارگرایانه از قدرت، بدون آزار جنسی یا حتی خشونت وجود داشته باشد و باید برای کسانی که تحت تأثیر قرار می‌گیرند این امکان وجود داشته باشد که در مورد این اعمال نادرست صحبت کنند، بدون اینکه طرد شوند.

با نامزدی در ۷ بخش؛
«خفتان آبی» پیشتاز نامزدهای جوایز منتقدان فیلم‌های عربی
 «خفتان آبی» ساخته مریم توزانی فیلمساز مراکشی، نامزدی هفتمین دوره جایزه منتقدان فیلم‌های عربی را کسب کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسکرین، درام عرب زبان «خفتان آبی» که درباره زن و شوهری است که یک شاگرد جوان را برای فروشگاه‌شان استخدام می‌کنند موفق شد تا ۷ نامزدی از جوایز منتقدان فیلم‌های عربی را کسب کند.
این فیلم در کنار «باغ‌های معلق» ساخته احمد یاسین الدراجی از عراق و «عالم» ساخته فراس خوری از فلسطین برای کسب عنوان بهترین فیلم با هم رقابت می‌کنند.
«خفتان آبی» سال پیش در بخش نوعی نگاه جشنواره کن نمایش داده شد و نامزد سینمای مراکش برای بخش فیلم بین‌المللی اسکار هم بود و به فهرست کوتاه هم راه یافت.
فیلم «زیر درختان انجیر» ساخته اریگه سهیری که در بخش ۲ هفته کارگردان‌های جشنواره کن نمایش داده شد و نامزد تونس برای اسکار بین‌المللی بود هم ۴ نامزدی کسب کرد. نامزدهای بخش کارگردانی هم یوسف چبی از تونس برای «اشکال»، مریم توزانی برای «خفتان آبی» از مراکش و اریگه سیهری برای «زیر درختان انجیر» از تونس هستند.
این دوره از جوایز که توسط مرکز سینمای عرب مستقر در قاهره اداره می‌شود بر فیلم‌های عربی که در سال ۲۰۲۲ در جشنواره‌های خارج از جهان عرب به نمایش درآمدند، متمرکز بود.
۱۹۳ منتقد از ۷۲ کشور به این نامزدها رای دادند. برندگان جوایز در جشنواره فیلم کن که از ۱۶ تا ۲۷ ماه می برگزار می‌شود، معرفی می‌شوند.
برندگان قبلی جایزه بهترین فیلم عربی «آخرین روزهای شهر» در سال ۲۰۱۷، «واجب» در سال ۲۰۱۸، «یومدین» در سال ۲۰۱۹، «باید بهشت باشد» در سال ۲۰۲۰، «غزه دوشنبه» در سال ۲۰۲۱ و «پرها» در سال ۲۰۲۲ بوده‌اند.

جایزه «یوروویژن ۲۰۲۳» به سوئد رسید
 «لورین» ـ خواننده سوئدی مراکشی‌تبار ـ با ترانه «خالکوبی» برای دومین بار برنده جایزه سالانه آواز یوروویژن شد.
به گزارش یورونیوز، «لورین زینب نورا طلحاوی» معروف به «لورین» خواننده سوئدی مراکشی‌تبار که در سال ۲۰۱۲ با آهنگ «یوفوریا» برنده مسابقه یورویژن شده بود، برای دومین بار با ترانه «خالکوبی» موفق به کسب این جایزه شد.
پس از سوئد، نمایندگانی از فنلاند، رژیم صهیونیستی و ایتالیا نیز رتبه‌های بعدی مسابقه آواز یوروویژن در سال ۲۰۲۳ را به خود اختصاص دادند.
این رویداد امسال با حال و هوای حمایت از کشور اوکراین برگزار شد و گروه «توورچی» با آهنگ «قلب فولادی» نمایندگان این کشور در این رقابت بودند که در نهایت در رتبه ششم قرار گرفتند. اثر آن‌ها در مخالفت با جنگ بود، با این حال برگزارکنندگان این مسابقه با درخواست «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین برای سخنرانی در فینال این رویداد مخالفت کردند.
در مرحله پایانی رقابت یوروویژن ۲۰۲۳ در مجموع ۲۶ کشور حضور داشتند که به‌ ترتیب روی صحنه رفتند. ۲۰ فینالیست از طریق آرای عمومی به‌علاوه کشور فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و بریتانیا به همراه اوکراین به‌عنوان برنده دوره قبل، در این مرحله رقابت کردند. کشور برنده در مسابقه آواز یوروویژن به صورت ترکیبی با نظر هیات داوران ۳۷ کشور و همچنین رای مستقیم مردم اروپا انتخاب می‌شود.  مسابقات آواز یوروویژن نخستین بار در سال ۱۹۵۶ برگزار شد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه