رئیسی:
ایران و هند میتوانند در نظم جدید جهانی
بیش از پیش منشأ اثر باشند
سید ابراهیم رئیسی در دیدار «اجیت دوال» مشاور امنیت ملی هند با اشاره به سابقه طولانی روابط دوستانه دو کشور، گفت: امروز نیز اراده سران ایران و هند گسترش روابط به ویژه در عرصه اقتصادی و تجاری است و این موضوع در دیدار بنده و آقای «نارندرا مودی» در سمرقند مورد تأکید قرار گرفت.
رئیسجمهور با اشاره به اینکه شرایط جهان در حال تغییر بوده و نظم جهانی جدیدی در حال شکلگیری است، افزود: در بطن تغییرات در حال انجام در جهان، سازمانهای منطقهای و بینالمللی، بهویژه سازمانهای «شانگهای» و «بریکس» با توجه به برخورداری از قدرت و منابع قابل توجه، میتوانند بسیار مؤثر باشند.
رئیسی با بیان اینکه تقویت همکاریهای دوجانبه ایران و هند علاوه بر تأمین منافع متقابل میتواند در حل و فصل مسائل منطقه و از جمله مسئله افغانستان تأثیرات سازندهای داشته باشد، اظهار کرد: ایران و هند به عنوان دو کشور اثرگذار در منطقه میتوانند با ارتقای همکاریهای خود به سطحی جدید، در تغییرات ناشی از استقرار نظم نوین جهانی بیش از پیش منشأ اثر باشند.
در ادامه این دیدار، «اجیت دوال» مشاور امنیت ملی هند نیز با بیان اینکه تغییرات بزرگی در جهان در حال رخ دادن است و فناوریهای نوظهور اقتصاد کشورها را بیش از پیش به هم پیوند داده است، عنوان کرد: هند باور دارد که برای اثرگذاری مثبت بر این تغییرات نیازمند تعمیق و گسترش روابط با همسایگان خود و بهویژه ایران است.
تامین مالی 10828 میلیارد ریالی طرحهای گردشگری توسط بانک گردشگری
بانک گردشگری تاکنون در مجموع 95 طرح حوزه گردشگری را در مناطق برخوردار و کمتر توسعه یافته کشور به مبلغ بیش از 10828 میلیارد ریال از محل منابع صندوق توسعه ملی تامین مالی کرده است.
به گزارش روابط عمومی بانک گردشگری، این بانک به عنوان بانک عامل صندوق توسعه ملی در حوزه گردشگری طی سالهای گذشته عملکرد مطلوبی داشته و 79 پروژه بخش گردشگری را در مناطق برخوردار از محل این صندوق تامین مالی کرده است.
در خصوص 79 طرح مذکور مبلغ 9624 میلیارد ریال تسهیلات مصوب شده که 7184 میلیارد ریال آن پرداخت شده و بقیه متناسب با پیشرفت طرحها پرداخت خواهد شد.
پروژههای تامین مالی شده بخش گردشگری در مناطق کمتر توسعه یافته از محل منابع صندوق توسعه ملی نیز 16 فقره به مبلغ 1204 میلیارد ریال تسهیلات مصوب است که تاکنون 1186 میلیارد ریال آن پرداخت شده است.
این گزارش حاکیست: همچنین بانک گردشگری با انعقاد قرارداد با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، عاملیت پرداخت تسهیلات از محل منابع بند (الف) تبصره (18) قانون بودجه سال 1400 را در مجموع به مبلغ 5000 میلیارد ریال را اخذ کرده است. این تسهیلات در سال 1401 تخصیص یافته که بخش زیادی از آن سال گذشته به متقاضیان پرداخت شده است.
این بانک ضمن بررسی طرحهای معرفی شده از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، کل مبلغ موضوع قرارداد را در مهلت مقرر، به بیش از 30 طرح در حوزه گردشگری اختصاص داده و در حال تامین مالی آنهاست و از حیث عمل به تعهدات در مهلت مقرر عملکرد مطلوبی داشته است.
یادآور میشود پرداخت تسهیلات مذکور با معرفی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای طرح های دارای توجیه گردشگری در سراسر کشور بوده است.
هتل ها ، سراهای گردشگری و مراکز اقامتی در شهرهای یزد، کاشان، لاهیجان، محمودآباد، رامسر و کیش از جمله مراکزی است که تسهیلات گردشگری را دریافت کرده اند.