روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۹ بهمن - شماره 4309

کدام کشور آسیایی بیشترین کالای ایرانی را می‌خرد؟

 عضو کمیسیون روابط بین‌الملل و توسعه تجارت خانه صمت ایران گفت: از بین ۱۴۳ مقصد صادراتی کشور از ابتدای سال تا پایان دی ماه، ۲۰ کشور، بیش از ۹۳ درصد سهم صادرات کالاهای ایرانی را به خود  اختصاص دادند که ۴ کشور اوراسیایی (اروپایی- آسیایی)، دو کشور آفریقایی و ۱۴ کشور دیگر آسیایی هستند.
سید روح اله لطیفی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان دی ماه ۱۰۲ میلیون و ۹۹۵ هزار تن کالا به ارزش ۴۵ میلیارد و ۳۱۸ میلیون و ۹۴۹  هزار دلار از ایران به ۱۴۳ کشور دنیا صادر شد که ۹۶ میلیون و ۹۵۶ هزار تن، به ارزش ۴۲ میلیارد و ۳۳۶ میلیون و ۵۸۹ هزار دلار آن به ۲۰ کشور نخست  صادر شده است که ۹۴ درصد وزن و ۹۳.۴ صدم ارزش کل صادرات مربوط به این کشورها است.
وی افزود: چین با ۱۲.۶ میلیارد دلار (رشد ۱۰ درصدی)، عراق با ۸.۹ میلیارد دلار (رشد ۲۳ درصدی)، ترکیه با ۶.۶ میلیارد دلار(رشد ۴۶ درصدی)، امارات با ۴.۸ میلیارد دلار (رشد ۳۵ درصدی) و هند با ۱.۶ میلیارد دلار(رشد ۶ درصدی)،   پنج مقصد اول صادرات کالاهای ایرانی در این مدت بودند که جمعا  با ۷۶ میلیون و ۱۷۸ هزار تن کالا به ارزش ۳۴ میلیارد و ۵۷۶ میلیون دلار، ۷۶.۳ درصد کل صادرات ایران را به خود اختصاص دادند.
سخنگوی سابق گمرک درباره مقاصد ششم تا دهم ایران گفت: افغانستان با ۱.۳ میلیارد دلار(کاهش ۱۳ درصدی)، پاکستان با ۱.۱ میلیارد دلار (رشد ۱۳ درصدی)، عمان با ۹۱۷ میلیون دلار(رشد  ۶۳ درصدی) اندونزی با ۶۷۴ میلیون دلار(کاهش ۲۷ درصدی) و روسیه با ۵۹۷ میلیون دلار (رشد ۲۳ درصدی) در رتبه‌های ششم تا دهم مقاصد صادراتی قرار گرفته‌اند و جمعا خریدار  ۱۰ میلیون و ۷۵۳ هزار تن کالا به ارزش ۴ میلیارد و ۶۶۸ میلیون و ۱۲۳ هزار دلار از ایران بودند که ۱۰.۳ درصد  میزان کل صادرات ایران بوده است.
عضو کمیسیون روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صمت ایران افزود: آذربایجان با خرید ۵۵۴ میلیون دلار (رشد ۷۵ درصدی)، تایلند با ۵۲۶ میلیون دلار (کاهش ۱۳ درصدی)، ارمنستان با ۳۹۱ میلیون دلار (رشد ۵۲ درصدی)، ترکمنستان با ۳۶۹ میلیون دلار (رشد ۳۸ درصدی) و آفریقای جنوبی با ۲۸۳ میلیون دلار (رشد ۳۱ درصدی) مقاصد یازدهم تا پانزدهم کالاهای ایرانی تا پایان دی ماه  به وزن ۴ میلیون و ۴۰۱ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۱۲۳ میلیون دلار بودند که جمعا  ۴.۷ درصد ارزش صادرات ده ماهه ایران را به خود اختصاص دادند.
لطیفی در ادامه گفت: ازبکستان با ۲۲۹ میلیون دلار (کاهش ۳۳ درصدی)، سوریه با ۱۹۳ میلیون دلار (رشد ۱۰ درصدی)، موزامبیک با ۱۸۹ میلیون دلار (رشد ۲۴۱ درصدی)، سنگاپور با ۱۸۷ میلیون دلار (رشد ۲۰۶ درصدی) و کویت با ۱۷۱ میلیون دلار خرید کالای ایرانی (رشدد ۳۵ درصدی) مقاصد شانزدهم تا بیستم صادرات ایران بودند که جمعا پنج میلیون و ۶۲۳ هزار و ۵۰۰ تن کالا به ارزش ۹۶۹ میلیون و ۲۸۴ هزار دلار به این پنج کشور در مدت  ۱۰ ماه صادر شده است که ۲.۱ درصد کل صادرات ایران در این مدت بوده است.

معاون وزیر جهادکشاورزی:
۴۱ هزار قنات در کشور داریم
 معاون امور آب و خاک وزارت جهادکشاورزی گفـت: منابع آبی بسیاری داریم که بررسی تک‌تک آنها امکان پذیر نیست و منابع و هزینه بسیاری می‌طلبد تا میزان آب مصرفی در بخش کشاورزی از این طریق مشخص شود. اما وزارت نیرو می‌تواند با تحویل آب حجمی به کشاورزان مصرف دقیق آب را مشخص کند.
صفدر نیازی در نشست خبری که به مناسبت بزرگداشت دهه فجر برگزار شد در پاسخ به اینکه چه میزان از منابع آبی کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، گفت: وزارت نیرو معتقد است ۸۷ میلیارد متر مکعب از منابع آبی کشور در اختیار بخش کشاورزی قرار گرفته اما محققان و کارشناسان موسسه تحقیقات فنی مهندسی این عدد را ۷۱ میلیارد متر مکعب اعلام کرده‌اند که وزارت جهادکشاورزی نیز این عدد را قبول دارد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا عدد مشخصی برای میزان مصرف آب توسط وزارت نیرو و وزارت جهادکشاورزی اعلام نمی‌شود؟ گفت: منابع آبی بسیاری داریم که بررسی تک‌تک آنها امکان پذیر نیست. ۴۱ هزار قنات داریم که باید همه آنها را بررسی کنیم. این اقدام هزینه و منابع زیادی می‌خواهد. میزان بررسی مصرف آب در بخش کشاورزی اهمیت دارد ولی مهمترین دغدغه ما در حال حاضر اجرای طرح‌های تجهیز و نوسازی،‌آبیاری تحت فشار و... است.
نیازی اضافه کرد: وزارت نیرو می‌تواند به کشاورزی آب حجمی تحویل دهد تا دقیقا میزان مصرف آب کشاورزی مشخص شود.
معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در ادامه در پاسخ به تعداد چاه‌های مجاز و غیرمجاز گفت: ۴۵۰ هزار چاه مجاز و حدود ۳۸۰ تا ۴۰۰ هزار چاه غیرمجاز در کشور داریم که از نظر حجمی زیاد نیست.
وی در ادامه صحبت‌هایش به وضعیت خاک اشاره کرد و گفت: در خاک وضعیت خوبی نداریم. به خاک زراعی از ۱ تا ۵ درجه داده می شود و خاک ۶ به طور کل زراعی نیست. در حال حاضر میزان خاک کلاس یک( خیلی مرغوب) یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار و خاک کلاس دو حدود ۲میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار است.
به گفته وی  ۳۵ میلیون هکتار از اراضی کشور قابلیت زراعت دارند. حدود ۱۸ میلیون هکتار در عرصه تولید  در اختیار داریم که قابل برنامه ریزی است.
معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به طرح آبخیز تا جالیز گفت: این طرح طراحی شده است تا آب در منابع بالا دست حفظ شود. باید بالا دست قنات سدهای کوچک و آب بندان احداث شود. این طرح برای همه کشور است اما به صورت مشخص و علمی در شمال کشور در حال بررسی است و با ۷۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
نیازی به پروژه‌های قابل افتتاح در ایام دهه فجر اشاره کرد و گفت: ۱۴۱۸ پروژه آماده افتتاح است که بخشی از آن افتتاح شده و بخشی نیز در روزهای آینده افتتاح می‌شود. این پروژه‌های برای ۱۸ هزارو۷۲۷ نفر اشتغالزایی می کند و ۱۷۳۳ میلیارد تومان هم هزینه شده است.
وی در ادامه به تعداد قنات‌ها اشاره کرد و گفت:۴۱ هزار رشته قنات در کشور داریم که متوسط هر کدامشان یک کیلومتر است. از این میزان قنات ۱۶ هزار کیلومتر مرمت و بازسازی شده است. قنات‌ها منابع‌آبی کم هزینه هستند اما نگهداری آنها بسیار مهم است. ۲۶ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که کل قنوات مرمت و بازسازی شوند.
وی افزود:۸.۵ میلیون هکتار اراضی آبی داریم که ۲.۵ میلیون هکتار آن باغ و مابقی زراعت است. یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار تجهیز و نوسازی مدرن در اراضی اجرا کردیم که از این میزان ۳۰۰ هزار هکتار شبکه آبیاری تحت فشار است.
معاون وزیر جهادکشاورزی در پایان گفت: در این سالها ۲میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار از اراضی تحت آبیاری تحت فشار قرار گرفته‌اند. که از این میزان ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار توسط دولت و ۳۰۰ هزار هکتار توسط خود مردم انجام شده است.‑

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه