روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۱ سه شنبه ۱۸ بهمن - شماره 4308

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی خبر داد؛

زمان پرداخت «عیدی» بازنشستگان فعلا مشخص نیست

 مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به تبیین دستاوردها و اقدامات انجام شده در این سازمان در سال جاری پرداخت و اظهار کرد: امروز بیش از ۷۰ درصد مردم جامعه تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی قرار دارند.
میرهاشم موسوی در نشستی خبری که به مناسبت دهه فجر انقلاب اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه ۴۴ سال تجربه سرشار از اقتدار، پیروزی و پیشرفت در عرصه‌های مختلف را پشت سر گذاشته‌ایم گفت: امروز مفتخریم خدمتگزار مردم در عرصه حکمرانی تامین اجتماعی باشیم.
* سهم ۵۴ درصدی تامین‌اجتماعی در پوشش بیمه‌های درمانی مردم کشور
وی افزود: قبل از انقلاب حدود ۲۰ درصد جامعه ۳۵ میلیونی تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی بودند، امروز سیاست بیمه فراگیر را دنبال می‌کنیم و بیش از ۷۰ درصد جامعه ما تحت پوشش بیمه‌های اجتماعی قرار گرفته‌اند. در بخش بیمه درمان تقریبا ۱۰۰ درصد تحت پوشش بیمه سلامت و بیمه درمان قرار گرفتند که حدود ۵۴ درصد آن بر دوش تامین اجتماعی است.
* مطالبات تامین‌اجتماعی از دولت بابت پوشش بیمه‌ای رانندگان
وی با اشاره به اینکه بالغ بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در قالب کارگاه‌های زیر پنج نفر کمک‌های حمایتی دولت را دریافت می‌کنند که کمک بزرگی برای اقشار کم درآمد در حوزه تولید است گفت: ۷۶۰ هزار راننده تحت پوشش داریم که ۵۰ درصد حق بیمه را دولت می دهد، اگرچه مطالباتی از دولت در این زمینه داریم. ۲۷۰ هزار قالیباف نیز در قالب بیمه اقشار خاص، حمایت دولت را دارند.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به دستاوردهای حوزه درمان اظهارکرد: اکنون بالغ بر ۴۰۰ مرکز درمانی بیمارستانی، تخصصی و فوق تخصصی ملکی داریم و با ۵۰ هزار مرکز درمانی طرف قراردادیم. روزانه به یک میلیون نفر خدمات سرپایی ارائه می‌دهیم و روزانه حدود ۱۳ هزار نفر خدمات بستری دریافت می‌کنند.
موسوی ادامه داد: با پیروزی انقلاب اسلامی، انقلابی در ارائه خدمات اجتماعی و رفاهی در تامین اجتماعی رقم خورده، البته با سیاست‌های کلی گام دوم انقلاب فاصله داریم.
وی با اشاره به اینکه از بدو ورودم به سازمان تامین اجتماعی بر روی چالش‌های حوزه‌های مختلف تمرکز و هشت هدف راهبردی را مدنظر قرار دادیم اظهار کرد: سه مفهوم تحول، عدالت و اعتماد سرلوحه ایفای ماموریت‌های ماست. توسعه پوشش بیمه همگانی برای آحاد جامعه یکی از اهداف راهبردی ما بود. معتقد بودیم اگر امروز ناترازی منابع داریم باید از ۳۰ درصد افراد باقی مانده فاقد بیمه به عنوان یک پنجره فرصت استفاده کنیم.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی ادامه داد: ضمن آنکه بیمه همگانی از اهداف کلان و اساسی مندرج در قوانین بالادستی است. سال گذشته یک میلیون بیمه شده جدید تحت پوشش بیمه فراگیر خانواده ایرانی رفتند. برای امسال و تا به امروز نیز ۷۸۰ هزار نفر بیمه شده جدید به جمعیت بیمه شدگان افزوده شده است.
* متوسط دریافت مستمری بعد بازنشستگی در ایران ۲۴ سال و سایر کشورها ۱۲ سال است
وی با بیان اینکه پنج لایحه در قالب اصلاحات فنی و ساختاری تقدیم دولت شده است که می‌تواند مشکلات اساسی صندوق را حل کند افزود: ۱۹ درصد بازنشستگان ما در سال ۹۱ پیش از موعد بودند که امروز به بیش از ۵۰ درصد رسیده است. متوسط سن زندگی و دریافت مستمری بعد از بازنشستگی‌ در کشورهای دیگر ۱۰ تا ۱۲ سال است در حالی که در کشور ما ۲۴ سال است. سن امید به زندگی افزایش یافته، اما سن بازنشستگی اصلاح نشده است.
* بازنشسته‌ای نداریم که بگوید حقوقش واریز نشده است
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به راهبرد توسعه خدمات درمانی در بخش درمان و بیمه نیز اشاره کرد و گفت: به رغم مشکلات، تعهدات ما به موقع انجام پذیرفته و بازنشسته‌ای نداریم که بگوید حقوقش واریز نشده است. بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان پرداخت نقدی بابت تعهدات داریم.
* زمان پرداخت «عیدی» بازنشستگان را فعلا اعلام نمی‌کنم

موسوی درباره زمان واریز «عیدی» بازنشستگان تامین اجتماعی اظهار کرد: میزان عیدی را طبق اعلامی که صورت پذیرفته و یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است پرداخت می‌کنیم. بنای ما براین است که قبل از اینکه عیدی زیرمجموعه و کارکنان اداری خودمان را بپردازیم، حقوق بازنشستگان را واریز کنیم که امسال هم همین کار را انجام می‌دهیم اما اجازه بدهید فعلا زمان دقیقی را اعلام نکنم تا بررسی‌ها برای تامین منابع نهایی شود.
* طلب تامین‌اجتماعی از دولت۴۰۰ هزار میلیاردتومان
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره تادیه بدهی‌های دولت و پیش بینی آن در لایحه بودجه سال آتی گفت: در تبصره یک لایحه بودجه ۱۴۰۲ پیش بینی شده از محل استفاده از میعانات نفتی و گازی و تادیه بدهی از طریق واگذاری نفت، مبالغی دریافت کنیم. در ردیف بودجه برای اولین بار در این زمینه پیش بینی‌هایی شده که ناچیز است و امیدواریم افزایش یابد تا بتوانیم بخشی از تعهدات را انجام دهیم. در تلاش و در حال گفت وگو هستیم که سال آینده مسیر تادیه بدهی‌ها همانند امسال باشد.
موسوی ادامه داد: برآورد ما این است که طلب ما از دولت تا پایان سال ۴۰۰ هزار میلیاردتومان باشد. اختلافاتی با سازمان برنامه و تامین اجتماعی در چگونگی محاسبه‌ این بدهی ها داریم و معتقدیم روند عادلانه‌ای نیست.
وی با بیان اینکه سال آینده پیش‌بینی بودجه سازمان ۶۴۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود گفت: اگر دولت بدهی هایش را پرداخت کند کسری نقدینگی در سال آینده نخواهیم داشت. برای سال آتی برآورد ما این است که ۲۱۴ هزار میلیارد تومان مطالبات ما از دولت در سال آینده خواهد بود که در بودجه ۱۶ هزار میلیارد تومان دیده شده و قابل توجه نیست.
* ۷۰ درصد بازنشستگان حداقل‌ بگیر هستند
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره ۲۵ درصد باقی مانده از متناسب سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: در سال جاری با توجه به اتفاقاتی که در زمینه محاسبه افزایش حقوق ها داشتیم تاکید این بود که معیشت بازنشستگان تحت الشعاع قرار نگیرد. یکی از دغدغه‌های اصلی ما معیشت بازنشستگان است. ۷۰ درصد بازنشستگان ما حداقل‌ بگیر هستند. آنچه که تاکنون اتفاق افتاده و بعد از این هم اتفاق می افتد فرصت و شرایطی است که قانون در اختیار ما قرار داده است. افزایش ۵۷ درصدی و ۳۸ درصدی حقوق برای دو گروه درآمدی ما یک افزایش بی سابقه در سال جاری بوده و ما به قانون عمل کردیم. بازنشستگان ۲۵ درصد متناسب سازی هم بر اساس اتفاقاتی که در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ رقم خورده مطالبه دارند. آن ۲۵ درصد باقی مانده برای سایر سطوح است که ۹۰۰ هزار نفر هستند و در کل حقوقشان ۵ درصد اثر دارد.
موسوی ادامه داد: در خردادماه امسال قبل از اعمال افزایش ۳۸ درصدی گفتیم ظرفیت ۲۵ درصدی را داریم و اعمال می‌کنیم اما وقتی افزایش ۳۸ درصدی به علاوه ۵۱۵ هزار تومان اعمال شد، در متنی که به موجب قانون ابلاغ شده بود، گفته شد سقف پرداختی به موجب ماده ۹۶ خارج از این ۳۸ درصد نباید باشد و فرصت قانونی اعمال ۲۵ درصد را نداریم. اگر ظرفیت قانونی ایجاد شود آن را در راستای ارتقای معیشت بازنشستگان به کار می بندیم.
* ارزش دارایی‌های امروز شستا ۱۶۸ هزار میلیارد و سود آن ۲۳ هزار میلیارد تومان است
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: ممکن است در زیرمجموعه‌ها اشکالاتی هم بوده باشد و ما مطلع نشده باشیم، اما هرجا اشکالی بوده و اطلاع یافتیم رسیدگی کردیم. در شستا اولویت ما ایجاد ارزش افزوده از محل دارایی‌های سازمان است. گاهی اوقات شستا واقعی دیده نمی‌شود و برخی اینگونه تحلیل می‌کنند که دارایی شستا کفاف کل نظام بیمه‌ای کشور را می‌دهد. در حالی که در صندوق‌های تعهدی بیمه‌ای، ۱۷ تا ۲۰ درصد از محل سود دارایی ها در اختیار مصارف صندوق‌ها قرار می‌گیرد. امروز سهم ما از محل دارایی‌هایمان حدود شش درصد است و اگر سال گذشته ۲۳ هزار میلیارد تومان از شستا به عنوان سهم، سود گرفته‌ایم این رقم در بهترین حالت باید به ۷۰ هزار میلیارد تومان برسد.
موسوی ادامه داد: ارزش دارایی‌های امروز شستا ۱۶۸ هزار میلیارد و سود آن ۲۳ هزار میلیارد تومان بوده است. چگونه می‌شود همه نظام بیمه‌ای را شستا اداره کند؟ در حالی که بودجه سازمان تامین اجتماعی سال آینده ۶۴۰ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی می‌شود.
وی با بیان اینکه انواع باج خواهی‌ها از شستا مرسوم بوده که جلوی آن گرفته شده است گفت: همچنین جلوی ورودهای غیرحرفه‌ای، سیاسی و منطقه‌ای و بومی گرفته شده و از مجموعه فعلی شستا احساس رضایت دارم. مدیریت به سمت حرفه‌ای شدن رفته و یک برنامه راهبردی کلان برای پاکسازی وضعیت موجود و بهبود آینده در دستور اجرا دارد. بیش از ۹۰ پروژه با سرمایه گذاری ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی برای چهار سال آینده‌اش پیش بینی کرده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه