روزنامه کائنات
5

گزارش

۱۴۰۱ يکشنبه ۹ بهمن - شماره 4302

گزارش کلئنات از خونین ترین عملیات مسلحانه در ۱۵ سال گذشته

شب سخت ‌و ترسناک

   رضا خرم- خشم و نگرانی سران و مقامات رژیم صهیونیستی پس از عملیات موفقیت آمیز قدس و ناتوانی دستگاههای امنیتی این رژیم در مقابله و جلوگیری از چنین عملیاتی را می توان به خوبی در چهره و سخنان آنها مشاهده کرد.
«یائیر لاپید» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی در واکنش به عملیات شهادت طلبانه شب جمعه در قدس اشغالی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: شب سخت ‌و دردناکی بود و صحنه های ترسناکی رقم خورد.
وی در موضعی منفعلانه افزود: نباید با این گونه عملیات مماشات کرد، باید با قدرت با عاملان آن برخورد کرد.
همچنین «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی که به محل عملیات رفته بود، در این باره گفت: باید به عملیات قدس پاسخ دهیم زیرا نباید اوضاع این گونه تداوم پیدا کند. وی افزود: قوانین مربوط به کاربرد سلاح باید اصلاح شود. از سوی دیگر، «یعقوب شبتای» رئیس پلیس رژیم صهیونیستی اذعان کرد که عملیات قدس سخت و پیچیده بود و این عملیات یکی از بدترین عملیاتی است که در سال های اخیر شاهد آن بودیم. همچنین «آویگدور لیبرمن» وزیر دارایی کابینه قبلی رژیم صهیونیستی در این باره گفت: قتل وحشتناکی امشب در قدس اتفاق افتاد.
«یوسی یهوشع» خبرنگار نظامی روزنامه «یدیعوت آحارنوت» نیز در واکنش به عملیات قدس گفت که این عملیات اولین آزمون مهم برای کابینه رژیم صهیونیستی بود، نه آنچه در جنین اتفاق افتاد و یا موشک هایی که از غزه شلیک شد. وی افزود: روز گذشته هم گفتیم که نگرانی دستگاه نظامی از چنین رویدادی در قدس و یا کرانه باختری است. این خبرنگار صهیونیست تاکید کرد که این عملیات سخت ترین و خونین ترین عملیات مسلحانه در ۱۵ سال گذشته بود.
این درحالی است که شماری از صهیونیست ها شب در محل عملیات شهادت طلبانه جوان فلسطینی در شهر اشغالی قدس با خشم و عصبانیت به شبکه صهیونیستی «ریشت کان» گفتند که ۲۰ دقیقه طول کشیده که پلیس به محل عملیات خود را برساند. یک صهیونیست نیز به شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی با عصبانیت گفت: با پلیس تماس گرفتم و بعد از ۲۰ دقیقه به محل عملیات رسیدند.
پیش از این نیز «بنیامین نتانیاهو» در اولین واکنش خود به عملیات شهادت طلبانه یک جوان فلسطینی در قدس اشغالی که منجر به کشته شدن ۷ صهیونیست و زخمی شدن ۱۰ نفر دیگر شد، گفت: بعد از جلسه با دستگاه های امنیتی، تصمیمات فوری در این رابطه اتخاذ کردیم. این تصمیمات را در جلسه امروز (شنبه) کابینه مطرح خواهیم کرد تا تصویب شود. وی همچنین گفت که این بدترین حمله در طول چند سال اخیر بوده است. این جوان فلسطینی به نام «خیری علقم» با حمله به صهیونیست‌ها در محله «النبی یعقوب» واقع در شمال قدس، دستکم ۷ تن از آنها را به ضرب گلوله به هلاکت رساند و ۱۰ نفر را نیز زخمی کرد که حال برخی از آنها وخیم گزارش شده است.
رادیو صهیونیستی «کول براما» به نقل از شاهدان عینی گزارش داد که مجری عملیات قدس هنگام تیراندازی فریاد «جنین» سرداده بود.
بلکه شرایط برای صهیونیست‌ها سخت‌تر خواهد شد
اتفاقات روز پنج شنبه در جنین نشان داد که نه تنها قرار نیست کرانه باختری دیگر روی آرامش را ببیند، بلکه شرایط برای صهیونیست‌ها سخت‌تر خواهد شد. هرچند برخی محافل معتقدند که کابینه راست‌گرای افراطی نتانیاهو در این روزها برای نجات خود از فروپاشی و خلاصی از اعتراضات شدیدی که در خیابان‌های تل آویو علیه او در جریان است، نیاز به بحران سازی از نوع یورش به جنین دارد، اما موضوع مقاومت مسلحانه و دامن زدن به آن موضوعی است که شاید بتواند نتانیاهو را در کوتاه مدت از انتقاد مخالفان مصون بدارد، اما در نهایت ثمره چنین کابینه‌ای جز درگیری و شعله‌ور تر شدن حملات مسلحانه فلسطینی‌ها نیست. به خصوص در شرایطی که انتقادات زیادی در محافل بین المللی و غربی علیه بنیامین نتانیاهو و کابینه او وجود دارد.
در این راستا رسانه‌های عبری‌زبان به نقل از مقامات ارتش و سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نوشته‌اند که آن‌ها نگران تنش فزاینده در کرانه باختری طی ماههای پیش رو هستند. در همین حال «هرتزی هالیوی» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم اسرائیل که به تازگی جای «آویو کوخاوی» را گرفته است، ۲۹ دی ماه طی بازدید میدانی از کرانه باختری گفت که فرماندهان ارتش در فرماندهی منطقه مرکزی (کرانه باختری) و اداره اطلاعات نظامی و همچنین سازمان امنیت داخلی (شاباک) ارزیابی خوش‌بینانه‌ای در خصوص وضعیت مناطق فلسطینی‌نشین ندارند.
نکته قابل توجه اینکه به گفته افسران اطلاعاتی صهیونیستی، عمده این عملیات‌های مسلحانه به صورت فردی انجام می‌شود و پشت آن گروه یا سازمان فلسطینی قرار ندارد و فقط تعداد کمی از عملیات‌ها را گروههای فلسطینی برنامه‌ریزی و اجرا می‌کنند که این موضوع به خوبی نشان می‌دهد که مقاومت مسلحانه جایگاه خود را در میان فلسطینی‌ها تثبیت کرده است. طبق نوشته وبگاه رأی‌الیوم به نقل از شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی، سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی پیش‌بینی کرده است که موج جدید درگیری‌ها از مسجدالاقصی و به خصوص در ماه مبارک رمضان (دو ماه دیگر) آغاز خواهد شد و در این راستا نشست‌هایی میان مقامات تشکیلات خودگردان و فرماندهان امنیتی صهیونیستی برگزار شده است.
بنابراین با توجه به حادثه اردوگاه جنین بی تردید در ماه رمضان امسال به مراتب شدیدتر و گسترده‌تر از سال‌های گذشته، شاهد خیزش فلسطینی‌ها خواهیم بود.
اردوگاه جنین، تعبیر کابوس صهیونیست‌ها
اردوگاه جنین، غزه‌ای دیگر در شمال کرانه باختری، همه آن‌ چیزی است که صهیونیست‌ها نمی‌خواستند اتفاق بیفتد.  یورش کم سابقه نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی به همراه مأموران امنیتی این رژیم به اردوگاه «جنین» در شمال کرانه باختری با ۹ شهید و ۲۰ مجروح از فلسطینی‌ها، بار دیگر نام این اردوگاه را در محافل رسانه‌ای و دیپلماتیک به سر زبان‌ها انداخته است. اردوگاهی که از آن به عنوان غزه‌ای دیگر در شمال فلسطین اشغالی یاد می‌شود.
صبح روز پنج شنبه (ششم بهمن) یگان‌های ارتش اشغالگر به همراه نیروهای امنیتی شاباک برای بازداشت تعدادی از فلسطینی‌ها وارد اردوگاه شدند و نیروهای مقاومت نیز به مقابله پرداختند. شدت درگیری‌ها به حدی بود که صهیونیست‌ها درخواست نیروی کمکی کردند و به نوشته وبگاه عرب۴۸، صدای شیون و ناله از بسیاری خانه‌ها بلند بود. (جزئیات بیشتر).
در ابتدا باید گفت که شرایط کرانه باختری از ابتدای ۲۰۲۲ کاملا فرق کرده و از ابتدای این سال حجم عملیات‌های مسلحانه به شدت افزایش یافته است. به طوریکه سال ۲۰۲۲ را می‌توان یک نقطه عطف در تاریخ مبارزات فلسطینی‌ها دانست، این شرایط به ۲۰۲۳ نیز کشیده شده است، به طوریکه از ابتدای سال میلادی جدید تاکنون که هنوز یک ماه نیز نگذشته، ۳۴ فلسطینی به شهادت رسیده‌اند که آماری بی سابقه است. حال در این شرایط هجوم وحشیانه به جنین رخ می‌دهد؛ یورشی که بی تردید موجب بحرانی‌تر شدن کرانه باختری و چه بسا مناطق اشغالی ۱۹۴۸ برای صهیونیست‌ها خواهد شد.
جنین، مهد مقاومت فلسطین
نام «جنین» از همان ابتدای آغاز اشغالگری یعنی ۱۹۴۸ با مقاومت عجین شد و تنها پیروزی فلسطینی‌ها و اعراب در خلال جنگ در این شهر رقم خورد. در خلال پنج روز نبرد سهمگین از ۳۱ می تا چهار ژوئن که بین ارتش عراق و نیروهای فلسطینی با ارتش صهیونیستی در این شهر در گرفت، در نهایت اعراب توانستند مانع اشغال شهر شوند. بعدها نیز کنترل شهر به اردن واگذار شد.
ارتش عراق در نزدیکی شهر جنین. ۱۹۴۸
حتی پیش از آن در دوره قیمومیت انگلیس نیز، شیخ «عزالدین قسام» اولین گروه مسلح برای مبارزه با استعمار را در شهر جنین و روستاهای اطراف آن به راه انداخت که آغازی برای مقاومت مسلحانه فلسطینی‌ها شد تا جایی که شاخه نظامی حماس به نام «عزالدین قسام» متبرک شده است. اما در خصوص اردوگاه جِنین، این اردوگاه در ضلع غربی شهر جنین به عنوان دومین اردوگاه بزرگ کرانه باختری در سال ۱۹۵۳ ساخته شد و با مساحت ۴۷.۳ هکتاری، حدود ۲۷ هزار جمعیت دارد. عمده جمعیت این اردوگاه در اصل کسانی هستند که در سال ۱۹۴۸ از منطقه «الکرمل» در اطراف «حیفا» به این منطقه فرار کرده‌ و ساکن شده‌اند. این اردوگاه با تراکم جمعیتی بسیار بالا، مملوء از سلاح است؛ بسیاری از جوانان را در سطح اردوگاه می‌توان مشاهده کرد که به شکل علنی سلاح در دست دارند. از سوی دیگر در نتیجه فشار رژیم صهیونیستی، جنین به نسبت دیگر شهرهای کرانه باختری رشد نداشته و توسعه نیافته است. باید گفت که در کرانه باختری هیچ نقطه‌ای همچون «جنین» مستعد عملیات نظامی مسلحانه علیه صهیونیست‌ها نیست به طوریکه با نگاهی به تصاویر اردوگاه، تابلوها و تصاویر شهدا در کوچه و معابر جلب توجه می‌کند.
همچنین گروههای مقاومت از حماس و جهاد اسلامی و جنبش فتح تا دیگر گروههای مسلح فلسطینی در این اردوگاه حامیان و اعضای جوان زیادی دارند که در یک سال اخیر نیز گروه مسلح جدیدی به نام «گردان جنین» راه‌اندازی شده است. نام این گروه تقریبا در تمامی حملات صهیونیست‌ها به جنین شنیده می‌شود.
همه این مسائل موجب شده تا به عقیده ناظران، این اردوگاه به بزرگترین تهدید برای صهیونیست‌ها در کرانه باختری تبدیل شود، به طوریکه هر لحظه می‌توان انتظار وقوع درگیری گسترده در آن‌جا را داشت.
یورش ۲۰۰۲
نام اردوگاه جنین بار دیگر نیز ماجرای عملیات تهاجمی رژیم اسرائیل در سال ۲۰۰۲ در کرانه باختری در سطح منطقه و جهان طنین‌انداز شد و برای اولین بار پس از ۱۹۴۸ چهره مقاومت این اردوگاه در برابر اشغالگران قد علم کرد.
ماجرا از آن‌جا آغاز شد که در بجبوحه انتفاضه دوم (انتفاضه الاقصی) یک جوان فلسطینی به نام «عبدالباسط عوده» از شهر «طولکرم» در عید پسح خود را در هتل «بارک» در شهر «نتانیا» منفجر کرد و در این عملیات شهادت‌طلبانه ۳۰ صهیونیست به هلاکت رسیده و ۱۴۶ نفر دیگر زخمی شدند. پس از این عملیات رژیم صهیونیستی با تمام قوا عملیاتی موسوم به «دیوار دفاعی» را از ۲۹ مارس تا ۱۰ می ۲۰۰۲ در شهرهای کرانه باختری آغاز کرد. یکی از عمده‌ترین مناطق هدف، اردوگاه جنین بود. از این رو از تاریخ سوم تا ۱۸  آوریل ۲۰۰۲ هزاران نیروی نظامی صهیونیست ابتدا اردوگاه را محاصره کرده و تمامی ورودی‌ها و خروجی‌های آن را مسدود کردند و سپس با تانک و نفربر و بالگرد و بولدزر به اردوگاه یورش برده و در ۱۵ روز درگیری ۵۲ فلسطینی به شهادت رسیده و ۲۳ نظامی صهیونیست نیز کشته شدند. تقریبا یک سوم منازل و زیرساخت‌ها نیز ویران شد. تمام واکنش سازمان ملل در آن زمان به دبیرکلی «کوفی عنان» نیز دستور وی برای تشکیل کمیته حقیت‌یاب بود که با فشارها و اعتراضات رژیم صهیونیستی، تشکیل این تیم نیز به نتیجه نرسید.
اعدام‌های میدانی و کشتار غیرنظامیان و دفن آن‌ها در معابر و تخریب خانه‌ها با بولدزر و همچنین ممانعت از اعزام بیماران و مجروحین به بیمارستان‌های خارج اردوگاه چیزهایی است که برخی عکاسان و خبرنگاران از داخل اردوگاه در رسانه‌ها روایت کرده‌اند. به گفته «اسامه الحروب» از رهبران جهاد اسلامی فلسطین در اردوگاه جنین جوانان امروز در اردوگاه فرزندان شهدا و مجروحانی هستند که در درگیری‌های ۲۰۰۲ شرکت داشتند. بسیاری از آن‌ها یک یا چند تن از اعضای خانواده‌شان در زندان‌های اسرائیل به سر می‌برند. یک نقطه عطف دیگر در مبارزات مسلحانه جنین، به فرار شش اسیر فلسطینی از زندان جلبوع در سپتامبر ۲۰۲۱ به این اردوگاه باز می‌گردد. پس از فراز این زندانیان که ضربه مهلکی به صهیونیست‌ها بود، گروههای مقاومت مسلح در جنین اعلام کردند که آماده حمایت از اسرای فراری هستند. همان زمان گروههای فلسطینی حاضر در اردوگاه از جمله شاخه نظامی جنبش فتح، حماس و جهاد اسلامی، «اتاق عملیات مشترک» تشکیل دادند.
بررسی مسائل فلسطین و توهین به مقدسات، دراجلاس بین‌المجالس اسلامی
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفت: مسائل مربوط به فلسطین و توهین به مقدسات اسلامی از جمله مسائل مهمی است که در اجلاس بین المجالس اسلامی درباره آن بحث و گفتگو می شود.
ابوالفضل عمویی در حاشیه هفدهمین کنفرانس اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی که در کشور الجزایر برگزار می شود، در جمع بندی خود از برگزاری کمیته اجرایی این کنفرانس گفت: امسال کشور الجزایر و مجلس این کشور میزبان هفدهمین دوره اجلاس مجالس کشورهای اسلامی است.
و ی با بیان اینکه پیش از آغاز اجلاس روسا،کمیته های مربوطه در اتحادیه بین‌المجالس اسلامی برگزار می شود، گفت: از این رو امروز جلسه کمیته اجرایی این کنفرانس آغاز شد و بحث‌ها و گفت‌وگوها در مورد دستور کار اجلاس مدنظر قرار گرفت.
عمویی با بیان اینکه چند موضوع کلیدی در این کمیته حائز اهمیت بود که همه اعضا بر روی آن اتفاق نظر داشتند تا در این اجلاس مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: همچنین عنوان این اجلاس که کشور الجزایر نیز آن را میزبانی می کند، چالشهای نوسازی و توسعه در جوامع اسلامی نامگذاری شده است در عین حال این اجلاس به تحولات اخیری که جوامع مسلمان با آن مواجه بودند از جمله تعدیات اخیر صهیونیست ها به شهرک جنین در فلسطین، توجه خواهد کرد، بنابراین موضوع فلسطین از جمله موضوعات کلیدی این اجلاس خواهد بود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه کشورهای اسلامی به موضوع فلسطین و اشغال این سرزمین توسط صهیونیست ها انتقاد و اعتراض دارند تصریح کرد: از این رو در این اجلاس، هم برگزاری کمیته ویژه فلسطین پیش بینی شده و در عین حال به نظر می رسد توجه ویژه‌ای به این موضوع در سخنرانی روسای مجالس و کمیته ها صورت خواهد گرفت. عمویی تاکید کرد: موضوع دیگری که امروز در این کمیته مورد توجه قرار گرفت بحث توهین های اخیری بود که به مقدسات اسلامی از جمله قرآن و همینطور به شخصیت پیامبر اعظم توسط رسانه ها و شخصیت هایی در اروپا صورت گرفت لذا همه حاضرین در رابطه با این موضوع تاکید داشتند که باید درباره این موضوع واکنش واحدی نشان داده و موضع گیری قوی گرفته شود تا این پیام به طرف‌های غربی ارسال شود که موضوع حرمت مقدسات جدای از موضوع آزادی بیان است.
وی با بیان اینکه آزادی بیان امر مورد توجه ای در کشورهای اسلامی است، اظهار کرد: با این حال مقدسات باید از توهین دور باشد بنابراین این موضوع قابل پذیرش نیست که سخنان نفرت پراکنانه بتواند زمینه آسیب به این ارزشهای مورد اجماع مسلمانان را هدف قرار دهد.
وی با بیان اینکه موضوع همکاری کشورهای اسلامی در حوزه های اقتصادی و پیشبرد منافع عمومی مسلمانان از جمله سایر موضوعات مورد توجه این اجلاس محسوب می شود، گفت: همچنین توجه به مسائل فرهنگی و توسعه و ترویج ارزش‌های اسلامی از جمله مباحث دیگری است که در کمیته فرهنگی به آن توجه می شود. همچنین امسال کنفرانسی برای نمایندگان زن در مجالس اسلامی برگزار خواهد شد که مباحث آن کنفرانس هم مورد توجه اعضا بود که در کمیته اجرایی مورد تایید قرار گرفت

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه