روزنامه کائنات
2

سیاست

۱۴۰۱ چهارشنبه ۵ بهمن - شماره 4300

فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا به ۱۷۳ شخصیت و ۳۱ نهاد افزایش یافت

مجلس خواستار تحریم متقابل نهادهای اروپایی شد

 سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در نامه‌ای به وزارت امور خارجه، خواستار اقدام لازم و فوری برای تحریم متقابل نهادهای اروپایی شد.
«ابوالفضل عمویی» روز سه‌شنبه از نامه این کمیسیون به وزارت امور خارجه خبر داد و به خبرنگاران گفت: در پی اقدام روز گذشته شورای اروپا در تحریم تعدادی از مقامات و نهادهای ایرانی، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در نامه‌ای به وزیر امور خارجه خواست که وفق قوانین موجود، اقدام لازم و سریع برای تحریم متقابل و متناظر شخصیت‌ها و نهادهای اروپایی را در دستور کار قرار دهد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس افزود: این نامه به امضای رئیس و اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس رسیده و به وزارت امور خارجه ارسال شده است.
اتحادیه اروپا روز دوشنبه (۳ بهمن) با صدور بیانیه‌ای جزئیات چهارمین بسته تحریمی علیه ایران را که به بهانه مسائل حقوق بشری در شورای وزیران امور خارجه این اتحادیه تصویب شد، ارائه کرد.
اتحادیه اروپا ۱۸ شخصیت و ۱۹ نهاد ایرانی را در فهرست تحریم‌ها قرار داده که نام «سید حمید سجادی» وزیر ورزش نیز به دلیل آنچه فشار روی ورزشکاران ایران عنوان شده، به این فهرست افزوده شده است.
اشخاص تحریم شده بر اساس تارنمای اتحادیه اروپا عبارتند از: «سید حمید سجادی» وزیر ورزش و جوانان، «سید محمدصالح هاشمی گلپایگانی» دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر، «حسن عسگری» فرماندار سنندج، «حسین مدرس خیابانی» و «محمد کرمی» استانداران سابق و جدید سیستان و بلوچستان، «موسی غضنفرآبادی» رئیس کمیسیون قضایی مجلس و «اسماعیل زارعی کوشا» استاندار کردستان، «محمداسماعیل کوثری»، «سید مصطفی آقامیرسلیم» و «محمدتقی نقدعلی» نمایندگان مجلس شورای اسلامی، «احمد نوروزی» معاون برون مرزی سازمان صداوسیما و مدیر پرس تی وی، «یوسف پورانواری» از مدیران برون مرزی صداوسیما، «احمدخادم» رئیس قرارگاه کربلای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «محمدنظر عظیمی» فرمانده قرارگاه منطقه‌ای نجف اشرف، «عباس نیلفروشان» معاون عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، «مسلم معین» مسئول قرارگاه فضای مجازی بسیج، «علی‌اکبر جاویدان» فرمانده انتظامی استان کرمانشاه و «عباس آذرپندار» رئیس شرکت رادیس ویرا تجارت.
همچنین راوین آکادمی، شرکت سامان گستر سحاب‌پرداز، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، ستاد امر به معروف و نهی از منکر، شرکت ایمن صنعت زمان فرا، نیروی ویژه پاد وحشت، شرکت رادیس ویرا تجارت، سپاه شهدا آذربایجان غربی، سپاه نبی اکرم کرمانشاه، سپاه قدس گیلان، سپاه کربلا مازندران، سپاه سیدالشهدا (ع) استان تهران، قرارگاه عملیاتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کربلا، قرارگاه عملیاتی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، قرارگاه عملیاتی نجف اشرف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سپاه حضرت ولیعصر (عج) خوزستان، سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان، سپاه بیت‌المقدس کردستان، سپاه سلمان سیستان و بلوچستان به فهرست سازمان‌های تحریم شده اتحادیه اروپا اضافه شده‌اند.
بر اساس این گزارش، دارایی‌های افراد و نهادهای تحریم شده مسدود و شرکت‌ها و شهروندان اتحادیه اروپا از مراوده مالی با آنان ممنوع شدند. به نوشته این تارنما، اشخاص حقیقی تحریم شده حق سفر به کشورهای عضو را نداشته و ورود یا گذر آنها به این کشورها ممنوع است.
به این ترتیب فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران به بهانه مسائل حقوق بشری به ۱۷۳ شخصیت و ۳۱ نهاد افزایش یافت.

مخالفان کمپین: کار جمهوری اسلامی است!
«من وکالت می‌دهم»
هم به دیوار بلند اختلافات خورد
 کمپین «من وکالت می‌دهم» که سلطنت‌طلب‌ها و طرفداران رضا پهلوی به راه انداخته‌ بودند و امید داشتند که موجب اجماع و اتحاد گروه‌ها و افراد اپوزیسیون شود، خیلی زود به محل نزاع و درگیری جدیدشان تبدیل شد.
در مقابل این اقدام، کمپین «من وکالت نمی‌دهم» به راه افتاد و از کمپین من وکالت می‌دهم نیز استقبالی نشد. برخی از گروه‌ها همچون مجاهدین خلق (منافقین) و کومله هم به شدت با این اقدام سلطنت‌طلب‌ها مخالفت و برخورد کردند.
حتی برخی از چهره‌ها که مایل به پهلوی‌ها هستند و در گذشته نیز با رضا پهلوی و پهلوی‌ها دوستی و ارتباط داشتند با این اقدام مخالفت کردند. حسن شریعتمداری فرزند آیت‌الله کاظم شریعتمداری از چهره‌های ضدانقلاب به صراحت اعلام مخالفت کرد. فائقه آتشین معروف به گوگوش نیز با انتشار پیامی نوشت که به رضا پهلوی وکالت نمی‌دهد.
با به بن‌بست رسیدن اقدام سلطنت‌طلب‌ها این سوال در بین رسانه‌های ضدانقلاب به وجود آمد که آیا این اقدام به نفع براندازی است یا خیر؟ به طور مثال شبکه تلویزیونی اینترنشنال شب گذشته در برنامه‌ای به بررسی این سوال پرداخت.
البته هما سرشار میهمان این برنامه پا را فراتر گذاشت و گفت من نسبت به این کارزار مشکوکم و آن را کار جمهوری اسلامی می‌دانم. حرفی که علی صدرات هم پیش از این در گفتگو با رادیوی آمریکا گفته بود. او عنوان کرده بود که کارزار من وکالت می‌دهم پر از ابهام است.
این در حالی است که شبکه تلویزیونی منوتو وابسته به سلطنت‌طلب‌ها در روزهای گذشته به صورت گسترده به تبلیغ این کمپین پرداخت و حتی در مورد اینکه چه کسی این کمپین را به راه انداخت اختلاف وجود دارد. سعید حافظی گفته بود من موسس این کمپین هستم اما احسان کرمی در توئیتی عنوان کرد که من پدیدآورنده کمپین اعطای امضای وکالت به رضا پهلوی هستم.
آنچه اکنون از کمپین من وکالت می‌دهم برای طرفداران سلطنت پهلوی باقی مانده است، دعوا و درگیری با مخالفانشان است. در ویدیویی که از یک تجمع در لندن منتشر شده یک خانم که پرچم تجزیه‌طلبی بر دوش دارد، می‌گوید: «رضا پهلوی! تو اتحاد را به هم‌ زدی. طرح وکالتت بردگی است.»
در مقابل نیز علی کریمی در یک استوری به گفته‌های حسن شریعتمداری واکنش نشان داد و آن‌ها را سهم‌خواه دانست.
رضا پهلوی , رژیم پهلوی , رسانه‌های فارسی‌زبان , علی کریمی , ایران اینترنشنال , شبکه منوتو ,
حمید فرخ‌نژاد از حامیان رضا پهلوی نیز مخالفان را «کاسب» خواند و آن‌ها را «فسیل‌هایی» دانست که 44 سال به اسم مخالفت با جمهوری اسلامی در آن سوی مرزها کاسبی کردند و ادای آدم‌های مهم درآوردند.

 همسر رئیس‌جمهور صربستان:
ابتکار جمهوری اسلامی ایران
 برای «کنگره جهانی زنان» قابل تقدیر است
 برگزاری اولین کنگره بین‌المللی بانوان تاثیرگذار به ابتکار جمهوری اسلامی ایران قابل تقدیر است و صربستان از این ابتکار که به ارتقای جایگاه و منزلت زنان منجر می‌شود، حمایت می‌کند.
واکنش‌ها و بازتاب‌های مربوط به یک کنگره بین‌المللی در مورد زنان همچنان ادامه دارد، ایده‌ای بدیع که برای اولین بار زنان تاثیرگذار سراسر دنیا را در تهران دور یک میز جمع کرد و آغاز کننده مسیر جدیدی است که با استقبال مدعوین در این کنگره هم همراه شده است.
در همین زمینه خانم تامارا ووچیچ همسر رئیس‌جمهور صربستان پس از بازگشت به کشورش درباره ابعاد و اثراگذاری اولین کنگره بین‌المللی بانوان تاثیرگذار در ایران نکات جالبی را مطرح کرده و گفته است: برگزاری اولین کنگره بین‌المللی بانوان تاثیرگذار به ابتکار جمهوری اسلامی ایران قابل تقدیر است و صربستان از این ابتکار که به ارتقای جایگاه و منزلت زنان منجر می‌شود، حمایت می‌کند.
ووچیچ افزوده است: طبق توافق ما قرار شده است دومین کنگره بین‌المللی بانوان تاثیرگذار سال آینده در کشور ارمنستان برگزار شود و من هم در آن کنگره شرکت خواهم کرد.
همسر رئیس‌جمهور صربستان همچنین با ابراز علاقه برای تقویت روابط علمی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی میان دو کشور دوست ایران و صربستان تاکید کرده است که در جریان بازدید از کتابخانه ملی و افتتاح بخش صربستان‌شناسی تحت تاثیر عظمت کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته است و قصد دارد بخش صربستان‌شناسی را تقویت کند.
وی ضمن تشکر از افراد موثر در برپایی این کنگره به ویژه سرکار خانم علم‌الهدی همسر رئیس‌جمهور کشورمان افزوده است: در جلسه با رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران فرصت داشتم مواضع کشورمان را نسبت به مسائل اخیر ایران اعلام کنم و در این سفر کاملا متوجه شدم که ایران یک کشور دوست است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه