روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۱ يکشنبه ۱۳ آذر - شماره 4263

برق در اروپا گران‌تر می‌شود

 کاهش تولید نیروی بادی در شمال اروپا، قیمت برق در این منطقه را بالاتر برده است. قیمت برق در اروپا هفته گذشته در پی کاهش تولید نیروی بادی در بخش‌های شمالی و عرضه کمتر نیروی هسته‌ای از سوی فرانسه، درست زمانی که هوای سرد سراسر این منطقه را فرا گرفت و تقاضا برای گاز و برق را افزایش داد، جهش پیدا کرد.
طبق گزارش وال استریت ژورنال، آمار بورس انرژی اروپا نشان داد قیمت برق برای روز آتی در آلمان، در مقایسه با اواسط نوامبر، سه برابر شد و ۳۸۰ دلار معادل ۳۶۱ یورو به ازای هر مگاوات ساعت بود.
سیستم پرفشار در سراسر آلمان و فرانسه باعث شده است سرعت باد در روزهای اخیر بسیار کم شده و تقاضا برای تولید برق با استفاده از سوخت فسیلی را افزایش داده است. دمای هوا نیز پس از یک اکتبر گرم و شروع ملایم در نوامبر، کاهش پیدا کرده است.
هوای سرد اکثر نقاط اروپا را در آغاز دسامبر فرا گرفته و پیش بینی‌های هواشناسی به شروع سردتر از حد معمول زمستان در قسمت شمالی اروپا و انگلیس اشاره دارد، توانایی اروپا برای حفظ روشنایی و گرمایش به محک گذاشته خواهد شد.
اداره هواشناسی انگلیس اعلام کرد در نیمه دوم دسامبر، احتمال یخبندان و مه به همراه افت شدیدتر از حد معمول دما و بارشهای زمستانی، بالاتر از حد معمول است.
در مجموع پیش بینی‌های هواشناسی اخیر نشان می‌دهد که زمستان امسال به خصوص در شمال اروپا ممکن است سردتر از حد معمول باشد.
قیمت برق هفته آینده که انتظار می‌رود تولید نیروی بادی در آلمان و فرانسه همچنان اندک باشد، ممکن است افزایش بیشتری پیدا کند. قیمت پایه گاز در قطب هلند، اوایل هفته گذشته با آغاز موج سرما در این منطقه، افزایش یافت و در بالاترین حد شش هفته گذشته بسته شد.
بر اساس گزارش اویل پرایس، موسسه مودیز در گزارشی اعلام کرد قیمت برق در اروپا به این زودی از رکورد تاریخی بالا عقب نشینی نخواهد کرد زیرا عرضه تمامی منابع تولید برق محدود مانده است و احتمالا در میان مدت به همین منوال خواهد ماند. تولید نیرو، زمستان امسال به خصوص در شمال غرب اروپا به دلیل به تولید کمتر نیروی هسته‌ای فرانسه و تولید کمتر برق آبی، محدود خواهد بود.

ضرورت استفاده
بخش کشاورزی
از روش‌های نوین آبیاری
 عبدالمجید شیخی، استاد اقتصاد دانشگاه گفت: برای حفظ منابع آبی سطحی و زیرزمینی کشور ضرورت دارد کشاورزان به سمت روش‌های نوین و جدید آبیاری هدایت شود.
عبدالمجید شیخی ضمن انتقاد از الگوی کشت غرقابی که در کشور رایج است، افزود: این شیوه کشت برای سرزمینی که در طول تاریخ با کمبود آب روبرو بوده و در داشتن پدیده خشکسالی سابقه طولانی دارد، شیوه‌ای غلط و ناکارآمد است و برای حفظ منابع آبی سطحی و زیرزمینی باید شیوه‌های جدید آبیاری مانند نواری و قطره‌ای مورداستفاده و بهره‌برداری قرار گیرد.
وی ادامه داد: کشاورزان برای اینکه بتوانند هنگام کاشت محصول از شیوه‌های جدید آبیاری بهره‌مند شوند، ضروری است از ابزار، تجهیزات و تکنولوژی مناسب روز برخوردار باشند بااین‌حال و با وجود مصوبه دولت مبنی بر سرمایه‌گذاری ۱۵ درصدی کشاورزان و حمایت ۸۵ درصدی دولت، هنوز این امکان برای کشاورزان میسر نیست و باید تجهیزات لازم به‌صورت اقساطی و دیگر روش‌های ساده در اختیارشان قرار گیرد.
این استاد دانشگاه گفت: حفر چاه‌های غیرمجاز کشاورزی و بهره‌برداری بیش از حد از منابع آبی زیرزمینی که مدام در حال افزایش هستند، آسیب‌های جبران‌ناپذیر به منابع آبی کشور وارد می‌کند.
شیخی با اشاره به عواقب سنگین بهره‌برداری بی‌رویه منابع آبی کشور به‌خصوص در بخش کشاورزی، پیشنهاد کرد: ستاد هماهنگی بین وزارتخانه‌های «نیرو» و «جهاد کشاورزی» برای طراحی الگوی کشت و آبیاری مبتنی بر اقلیم سرزمین ایران تشکیل شود.
وی با تأکید بر ضرورت توجه دولت‌ها به مسئله آب و منابع آبی، خشکسالی را یک امر طبیعی و تاریخی در کشور دانست که باید برای روبروشدن با آن برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری دقیق داشت.
این استاد اقتصاد درباره به قانون جلوگیری از خردشدن اراضی خاطرنشان کرد: به علت کوچک بودن قطعات و مساحت زمین‌های کشاورزی باید قانون یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی تصویب شود، کشاورزان به یکپارچه‌سازی زمین‌هایشان ترغیب شوند و بر اساس برنامه‌ای کلان و بررسی نیاز جامعه باتوجه‌به نوع اقلیم، محصولاتی با درآمد اقتصادی بالاتر و آب‌بری کمتر کاشته شود.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه