روزنامه کائنات
3

اقتصاد

۱۴۰۱ سه شنبه ۸ آذر - شماره 4260

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی خبر داد؛

تحقق ۶۶ درصدی تعهد اشتغال دولت در سال ۱۴۰۱

 وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با اشاره به افزایش آمار بیمه شدگان، از تحقق ۶۶ درصدی تعهد اشتغال دولت در سال ۱۴۰۱ خبر داد.
بر اساس عملکرد سامانه ملی رصد اشتغال کشور که در سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قابل دسترس است، کلیه دستگاه‌های اجرایی باید آمار و اطلاعات مربوط به اشتغال حوزه خود و شاغلان را در سطح استانی و شهرستانی وارد سامانه وارد کنند تا از نتایج آمارگیری در برنامه‌ریزی‌ها و سیاستگذاری‌ها استفاده شود.
سامانه رصد ثبت اشتغال یکی از راهکارهایی است که دولت برای ساماندهی اشتغال ایجاد کرده تا ضمن ثبت اطلاعات شاغلان و کارجویان، آمار اشتغال مربوط به هر دستگاه اجرایی و عملکرد دستگاه‌های در حوزه اشتغال مشخص شود.
سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشستی که با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از سامانه رصد ملی اشتغال اظهار کرد: تا پایان آبان‌ ماه، ۶۶ درصد از تعهد اشتغال دولت سیزدهم در سال ۱۴۰۱ در سامانه رصد ملی اشتغال وزارت کار محقق شده است که این میزان مطابق با زمان بندی پیش‌بینی شده تا پایان سال بوده است.
به گفته وی، همه موارد طی سه مرحله پیامکی، تلفنی و حضوری تا پایان سال مورد بررسی و نظارت قرار خواهند گرفت.
وزیر کار همچنین از افزایش آمار بیمه‌شدگان در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: به دنبال طراحی سامانه ثبت بیکاران در کشور هستیم تا با اطلاعات و آمار دقیق‌تر، برنامه‌ریزی مناسبی برای حل معضل بیکاری داشته باشیم.
پیش از این محمود کریمی بیرانوند - معاون اشتغال وزیر کار  از ثبت ۷۵۰ هزار شغل در سامانه ملی رصد اشتغال خبر داده و به ایسنا گفته بود: تاکنون نزدیک به ۷۵۰ هزار شغل ایجادی از طرف همه دستگاه‌ها در سامانه رصد ملی اشتغال به ثبت رسیده که این آمار متعلق به اول سال ۱۴۰۱ تاکنون است و نزدیک به ۶۰ درصد تعهد ما برای ایجاد اشتغال محقق شده است.
به گفته وی، در طرح جامع نظام پایش تمام طرح‌هایی که ثبت شده‌اند، مورد نظارت و پایش قرار می‌گیرند و گزارش نظارتی این طرح‌ها در آخر سال ارائه می شود.
سامانه ملی رصد اشتغال کشور با هدف کسب اطلاعات دقیق از ورودی و خروجی‌های بازار کار و میزان اشتغال ایجادی، طراحی و راه اندازی شده است و از طریق این سامانه، دستگاه‌های اجرایی اطلاعات اشتغال خود را اعلام می‌کنند.

در ۸ ماهه ۱۴۰۱؛
صادرات با رشد ۴ درصدی به ۳۲ میلیارد دلار رسید
 تجارت خارجی کشور در ۸ ماه امسال به ۶۹ میلیارد و ۴۸۴ میلوین دلار رسید که سهم صادرات ۳۲ میلیارد و ۳۶۸ میلیون دلار و سهم واردات ۳۷ میلیارد و ۱۱۶ میلیون دلار رسیده است.
بر اساس اعلام گمرک ایران تجارت خارجی کشور در ۸ ماهه سال جاری با ۱۰ درصد افزایش به رقم ۶۹ میلیارد و ۴۸۴ میلیون دلار رسید.
از مجموع تجارت خارجی کشور، ۳۷ میلیارد و ۱۱۶ میلیون دلار به واردات و ۳۲ میلیارد و ۳۶۸ میلیون دلار به صادرات اختصاص داشت. بنابراین تراز تجاری منفی ۴ میلیارد و ۲۵۲ میلیون دلار شده است.
در این مدت ارزش صادرات غیرنفتی ۴.۴۴ درصد و ارزش واردات ۱۵.۲۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.
در ۸ ماهه سال جاری میزان وزنی صادرات غیر نفتی ۷۰ میلیون و ۴۰۲ هزار تن بوده که حدود ۱۶ درصد کاهش داشته است و میزان وزنی واردات ۲۳ میلیون و ۴۰۵ هزار تن بوده و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۲.۴۴ درصد کاهش یافته است.
*مواد خام و نیمه خام در صدر صادرات
پروپان مایع شده، متانول، بوتان مایع شده، پلی اتیلن، قیر نفت، اوره، گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و روغن‌های سبک، عمده ترین کالاهای صادراتی در این مدت را به خود اختصاص دادند.
۵ کشور عمده مقصد صادرات در ۸ ماهه امسال نیز به چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه و هند، اختصاص داشت.
*کالاهای اساسی در صدر واردات
اقلام عمده وارداتی در ۸ ماهه سال جاری شامل ذرت دامی، برنج، گندم، دانه سویا، روغن دانه آفتابگردان، گوشی تلفن همراه، کنجاله و شکر تصفیه نشده، بوده است.
۵ کشور عمده وارداتی نیز کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هند و آلمان ۵ کشور عمده مبدا واردات در ۸ ماهه سال جاری بودند.

رئیس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد؛
لزوم ایجاد ساختار منسجم و نگاه ملی در حوزه اکتشاف
 رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) با بیان اینکه کمیته اکتشاف ایمیدرو باید نگاه ملی به حوزه اکتشاف را سرلوحه کارش قرار دهد، بر لزوم ایجاد ساختار منسجم در حوزه اکتشاف تاکید کرد.
طبق اعلام ایمیدرو، وجیه‌الله جعفری، در نشست با کمیته اکتشاف ایمیدرو، با بیان این با بیان این موضوع، اظهار کرد: علاوه بر نگاه ملی، باید فعالیت‌ها نیز سیستماتیک و براساس شرایط علمی روز صورت گیرد تا نتایج قابل قبولی حاصل شود. انجام کار اکتشافی بزرگ در کشور نیازمند ساختار منسجم، برنامه‌ریزی و پیگیری است؛ در این راستا باید از پتانسیل شرکت‌های معدنی بزرگ همچون شرکت ملی صنایع مس ایران، چادرملو، گل گهر و ... برای پیشبرد اهداف اکتشافی بهره گرفت.
رئیس هیات عامل ایمیدرو افزود: تقویت شرکت‌های پیمانکار حوزه اکتشاف و حفاری در حوزه‌های تخصصی، تجهیزاتی و بهره‌مندی از تکنولوژی روز دنیا با استفاده از توان مالی و پتانسیل شرکت‌های بزرگ معدنی کشور یکی از راهکارهای کمک به پیشبرد اهداف حوزه اکتشاف کشور است.
حسام مقدم علی؛ معاون طرح‌های توسعه معدن و صنایع معدنی این سازمان (ایمیدرو) نیز در این نشست، ضمن اشاره به لزوم بهره‌گیری از مشاوران خارجی حوزه اکتشاف، اظهار کرد: با توجه به اینکه در کشور با کمبود مشاوران تراز اول حوزه اکتشاف مواجه هستیم و همچنین تمایل اکثر شرکت‌های بزرگ معدنی کشور به برون‌سپاری فرآیند اکتشاف و حفاری است؛ بنابراین استفاده از مشاوران خارجی می‌تواند علاوه بر رفع نیاز این شرکت‌ها، به کسب نتایج بهتر و انتقال دانش روز به حوزه اکتشاف کشور منجر شود.
مدیران و کارشناسان شرکت های تهیه و تولید مواد معدنی ایران، صنایع ملی مس ایران، چادرملو، گل گهر، فولاد پایا و طرح توانمندسازی اکتشاف نیز در این نشست ضمن ارائه گزارش عملکرد در حوزه حفاری های اکتشافی به بیان چالش ها و راهکارهای موجود در این زمینه پرداختند.
در ادامه این نشست، پس از آنکه گزارشی از برنامه‌ها و روند اجرای توافق‌نامه سه جانبه میان سازمان ایمیدرو، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور و معاونت معادن و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه شد، مدیران شرکت‌های بزرگ معدنی نظیر شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، صنایع ملی مس ایران، چادرملو، گل گهر و طرح توانمندسازی اکتشاف نیز ضمن ارائه گزارش عملکرد در حوزه حفاری‌های اکتشافی به بیان چالش‌ها و راهکارهای موجود در این زمینه پرداختند.
این شرکت‌ها مشکلات موجود در حوزه خرید ماشین‌آلات حفاری، کمبود نیروی متخصص حفاری و کمک حفار، موانع صدور پروانه‌های اکتشاف و نیاز به آزمایشگاه های مجهز را مطرح کرده و در راستای تاکید رئیس هیات عامل ایمیدرو، در جهت ایجاد ساختار منسجم و استفاده از پتانسیل شرکت‌ها برای رفع مشکلات و پیشبرد اهداف حوزه اکتشاف کشور اعلام آمادگی کردند.
*اعلام آمادگی ایمیدرو برای کمک به واحدهای فولادسازی طرح‌های هفتگانه
رئیس هیات عامل ایمدرو همچنین در جلسه پایش طرح‌های هفتگانه فولادی که در محل شرکت ملی فولاد ایران برگزار شد، از آمادگی ایمیدرو برای ارائه کمک‌های مالی و مشاوره‌ای به طرح‌های هفتگانه فولادی و به بهره‌برداری رسیدن آن‌ها خبر داد و تاکید کرد: مدیران و مجریان طرح‌ها زمان‌بندی لازم برای تکمیل و راه اندازی طرح‌ها را در دستور کار خود داشته باشند و ما نیز در ایمیدرو با سطح‌بندی و اولویت‌بندی نیازها، اقدامات لازم برای کمک و مساعدت به طرح‌ها را انجام خواهیم داد.
معاون وزیر صمت ضمن اشاره به اینکه مشکلات مالی در همه پروژه ها وجود دارد اما مجری، مشاور و پیمانکار طرح باید به یک اجماع برای تعیین نیازهای مالی خود برسند، خاطر نشان کرد: ما نیز منوط به اینکه همه چیز بصورت مدون و برنامه‌ریزی شده به ایمیدرو ارائه شود، در کنارشان خواهیم بود.
*رایزنی‌ها با وزارت نیرو آغاز شده است
وی ضمن تاکید بر اینکه کمبود آب، گاز و برق از مشکلات اساسی کشور است، تاکید کرد: در حال رایزنی با وزارت نیرو و دیگر دستگاه‌های مسئول هستیم تا کمترین قطعی انرژی‌های مذکور به واحدهای معدنی و فولادی تحمیل شود. همچنین ضروری است که برای استفاده از پساب‌های شهری برنامه‌ریزی و تلاش‌ها صورت گیرد تا در این شرایط کم‌آبی، تولید در طرح‌های هفتگانه دچار مشکل نشود. استفاده از پساب‌ها، علاوه بر اینکه یک برنامه در راستای مسئولیت‌های اجتماعی و حفاظت از محیط زیست است، موجب استفاده بهینه از منابع آبی کشور نیز خواهد شد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه