روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

1401 يکشنبه 17 مهر - شماره 4223

کائنات گزارش می‌دهد؛

اکران «جنگ جهانی سوم» بدون فروش بلیت!

پخش‌کننده فیلم: پس از رفع مشکلات فنی، اکران محدود این فیلم ادامه دارد

 بنیامین صادقی- فیلم «جنگ جهانی سوم» آخرین ساخته هومن سیدی در حالی به‌عنوان نماینده ایران در اسکار معرفی شد که یکی از شروط اسکار یعنی اکران عمومی را نداشت. براساس قواعد اسکار فیلمی که به عنوان نماینده یک کشور برای رقابت در بخش بین‌الملل معرفی می‌شود، باید حداقل یک هفته در کشور مبدا به اکران عمومی گذاشته شود. بر همین اساس هفته پیش بود که شورای صنفی نمایش اعلام کرد «جنگ جهانی سوم» قرار است از ۱۴ مهرماه و به صورت محدود تنها در پردیس مگامال تهران اکران شود.
این شرایطی است که پیش از این دو فیلم «بدرود بغداد» و «خورشید» هم در سالی که به عنوان نماینده سینمای ایران به آکادمی اسکار معرفی شدند، تجربه کرده بودند. اکران محدود به این دلیل است که فیلم‌ها علاوه‌بر برآورده کردن شرط آکادمی، فرصت برنامه‌ریزی و تبلیغات برای اکران گسترده در موعد مقرر را از دست ندهند و به تعبیری فیلم سوخت نشود. اما بر اساس گزارش‌ها ابهامات زیادی در رابطه با اکران «جنگ جهانی سوم» وجود دارد. از یک‌سو تعداد بلیت‌ها فروخته شده برای این فیلم در سامانه سمفا ثبت شده است و از سوی دیگر بر اساس برخی گزارش‌ها، مسئولان پردیس سینمایی مگامال اکران فیلم سیدی را انکار می‌کنند.
این در حالی است که این فیلم در هیچکدام از سایت‌های بلیت‌فروشی، فروش آنلاین ندارد و مخاطبان در صورت مراجعه حضوری به گیشه بلیت‌فروشی پردیس مگامال با این پاسخ مواجه می‌شدند که از همان روز پنجشنبه نسخه فیزیکی فیلم در اختیار سینما قرار نگرفته و به همین دلیل بلیت‌فروشی دستی هم برای آن انجام نمی‌گیرد! این به معنای آن است که نه فقط مخاطبان علاقمند به تماشای این فیلم امکانی برای تهیه بلیت آن نداشته‌اند، که اساساً سینمای میزبان هم فیلمی برای اکران در اختیار نداشته است!
عجیب‌تر اما اینکه با وجود این شرایط سامانه سمفا تعداد بلیت‌های فروخته شده و رقم کلی فروش این فیلم برای اکران در دو روز گذشته را ثبت کرده است! تا لحظه تهیه این گزارش سامانه سمفا فروش تعداد ۳۲۰ قطعه بلیت و رقم ۱۴۴,۰۰۰,۰۰۰ ریال را برای گیشه این فیلم سینمایی به ثبت رسانده است در حالی که مشاهدات میدانی نشان می‌دهد اساساً هیچ مخاطبی امکان تماشای «جنگ جهانی سوم» را در این دو روز نداشته است!
حالا مشخص نیست این ۳۲۰ نفری که بلیت این فیلم را تهیه کرده‌اند چه کسانی بوده‌اند و مهمتر از آن اینکه این فیلم در کدام سینما تماشا کرده‌اند؟
این موضوع ابهاماتی را درباره شرایط اکران محدود نماینده سینمای ایران در اسکار ۲۰۲۳ ایجاد کرده است؛ آیا تیم سازنده «جنگ جهانی سوم» خودشان این بلیت‌ها را تهیه کرده‌اند و این فیلم بدون آنکه به معنای واقعی به نمایش عمومی درآمده باشد، در قالب اکران‌های خصوصی و برای افراد خاص اکران شده و برایش در سامانه سمفا رقم فروش ثبت شده است؟ این بلیت فروشی و اکران در کدام سالن سینما اتفاق افتاده است؟ شورای صنفی اکران آیا توضیحی برای مخاطبانی که بنابر مصوبه این شورا طی دو روز گذشته برای تماشای این فیلم اقدام کرده و با در بسته مواجه شدند، دارد؟
باتوجه به این حجم از حساسیت دست‌اندرکاران «جنگ جهانی سوم» برای دیده نشدن آن در ایران در این بازه زمانی، مشخص نیست چرا این فیلم را همچون «خورشید» مجید مجیدی که شرایطی مشابه برای شرکت در اسکار داشت،‌ در یک شهرستان اکران نکرده‌اند؟
* پخش‌کننده فیلم: پس از رفع مشکلات فنی، اکران محدود این فیلم ادامه دارد
با این‌حال     پخش‌کننده فیلم در گفت‌گویی خبر داد که پس از رفع مشکلات فنی، اکران محدود این فیلم ادامه دارد. محمد شایسته - مدیرعامل شرکت پخش شایسته فیلم - بیان کرد: با توجه به اینکه فیلم «جنگ جهانی سوم» به عنوان نماینده ایران در اسکار انتخاب شده، باید یک هفته در ایران اکران شود و قرار بر این شد که در یکی از سالن‌های پردیس سینمایی مگامال به نمایش درآید. برنامه‌ریزی ابتدایی برای اکران محدود «جنگ جهانی سوم» از روز پنج‌شنبه هفته گذشته بود اما مشکلاتی در دی‌سی‌پی فیلم وجود داشت که ادامه نمایش را با مشکل مواجه کرد.  وی یادآور شد: برای تماشای فیلم «جنگ جهانی سوم» ظرفیت بسیار محدودی داریم و به همین دلیل امکان بلیت فروشی اینترنتی نیست. در حال حاضر هم با توجه به رفع نقص فنی، اکران فیلم در پردیس سینمایی مگامال ادامه دارد و مخاطبان علاقه‌مند می‌توانند با مراجعه به گیشه این سینما برای تهیه بلیت اقدام کنند. البته برنامه‌ریزی‌ها برای اکران گسترده فیلم در سینماهای کشور در آینده انجام خواهد شد.
حالا باید دید در ادامه زمان باقی‌مانده از یک هفته فرصت اعلامی از سوی شورای صنفی و صحبت‌ها پخش‌کننده فیلم، شرایط اکران عمومی این فیلم چه تغییری می‌کند و آیا مخاطبان علاقه‌مند امکان تماشای فیلم رو پیدا می‌کنند یا نه؟
فیلم «جنگ جهانی سوم»، ششمین فیلم بلند هومن سیدی پس از «آفریقا»، «سیزده»، «اعترافات ذهت خطرناک من»، «خشم و هیاهو» و «مغزهای کوچک زنگ‌زده» است که حدود یک ماه قبل نخستین نمایش جهانی خود را در بخش افق‌های هفتاد ونهمین جشنواره فیلم ونیز تجربه کرد و توانست دو جایزه بهترین فیلم و بهترین بازیگر مرد (محسن تنابنده) را در بخش افق‌های ونیز کسب کند. در خلاصه داستان منتشر شده از این فیلم آمده است: «شکیب یک کارگر روز مزد بی خانمان است که هرگز نتوانسته با از دست دادن همسر و پسرش در زلزله سال‌ها پیش کنار بیاید. در طی چند سال گذشته، او با یک زن کر و لال، به نام لادن رابطه برقرار کرده است. محل ساخت و سازی که او امروز در آن کار می کند به لوکیشن فیلمی درباره جنایات هیتلر در طول جنگ جهانی دوم تبدیل می‌شود و در کمال تعجب به او یک نقش سینمایی، خانه و فرصتی داده می شود تا برای خود کسی باشد. وقتی لادن از این موضوع مطلع می شود، به محل کارش می آید و درخواست کمک می کند. نقشه شکیب برای مخفی کردن او به طرز غم انگیزی اشتباه از کار در می‌آید و موقعیت جدید و فرصت بی‌تکرار پیش آمده برای او را، با تهدید رو به رو می‌کند.» در فیلم «جنگ جهانی سوم» بازیگرانی چون محسن تنابنده، ندا جبرئیلی، مهسا حجازی، نوید نصرتی، لطف‌الله سیفی و حاتم مشمولی به ایفای نقش پرداخته‌اند و پخش بین‌المللی این فیلم بر عهده محمد اطبایی کمپانی مستقل‌های ایرانی است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه