روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

۱۴۰۱ يکشنبه ۱۰ مهر - شماره 4219

۲ روز مانده به پایان مهلت اسکار ۲۰۲۳؛

تکلیف نماینده ۸۰ کشور روشن شد

 در حالی که ۱۱ مهر آخرین فرصت معرفی نمایندگان کشورهای مختلف برای حضور در رقابت اسکار بین‌المللی ۲۰۲۳ است، شمار کشورهایی که تاکنون وارد این رقابت شده‌اند به ۸۰ کشور رسیده است.
دو روز مانده به پایان مهلت آکادمی اسکار برای معرفی نمایندگان کشورهای مختلف، فیلیپین، پاکستان، هنگ‌کنگ، استونی، آرژانتین، مراکش، ایتالیا، ویتنام، هند و مکزیک نیز نمایندگانشان را برای رقابت اسکار بین‌المللی ۲۰۲۳ معرفی کرده‌اند.
فیلیپین با فیلم برنده جشنواره ونیز «در کار: گمشده ۸» به رقابت اسکار وارد شد. این فیلم ساخته اریک متی اولین بار در جشنواره ونیز سال پیش به نمایش درآمد و جایزه بهترین بازیگری را برای جان آرسیلا دریافت کرد. فیلم دنباله‌ای بر فیلم «در کار» ساخته همین کارگردان است که در بخش دو هفته کارگردان‌های جشنواره کن در سال ۲۰۱۳ به نمایش درآمد و داستاش با الهام از وقایع واقعی، درباره یک روزنامه‌نگار فاسد است که به دنبال عدالت برای همکارانش است.
پاکستان با «جوی لند» ساخته سعیم صادق به اسکار می‌رود. این فیلم امسال در کن به نمایش درآمد و در بخش نگاه جایزه برد. داستان فیلم درباره خانواده‌ای مردسالار است که آرزویشان داشتن فرزندی پسر برای ادامه نسل خانواده است.
مکزیک با «باردو، وقایع نگاری دروغین یک مشت حقیقت» فیلم جدید آلخاندرو گونزالس ایناریتو به اسکار می‌رود. این فیلم اولین بار در جشنواره ونیز امسال دیده شد و اولین ساخته ایناریتو بعد از سال ۲۰۰۰ است که در مکزیک زادگاه این کارگردان ساخته شده و داستانش درباره یک روزنامه‌نگار و مستندساز مکزیکی است که به زادگاهش برمی‌گردد و با مسایلی مربوط به هویت و خانواده روبه‌رو می‌شود. مکزیک سال ۲۰۱۸ با فیلم «رُما» به کارگردانی آلفونسو کوارون برنده جایزه اسکار بهترین فیلم بین‌الملل شد.
مراکش با «خفتان آبی» ساخته مریم توزانی به اسکار می‌رود. این فیلم اولین بار در جشنواره کن به نمایش درآمد و برنده جایزه فیپرشی شد و در تورنتو هم در بخش نمایش‌های ویژه دیده شد. داستان درباره زوجی است که یک فروشگاه سنتی خفتان را در یکی از قدیمی‌ترین بخش‌های شهر مراکش اداره می‌کنند.
هنگ‌کنگ «جایی که باد می‌وزد» ساخته فلیپ یونگ را به اسکار معرفی کرده است. این کارگردان پیشتر با «بندر تماس» در سال ۲۰۱۵ در اسکار شرکت کرده بود. این فیلم با بودجه ۳۸ میلیون دلاری با همکاری چینی‌ها ساخته شده و از گران‌ترین فیلم‌های ساخته شده در هنگ‌کنگ است و داستانش درباره موضوع جنایی جنجالی درباره ۴ افسر پلیس فاسد است.
استونی فیلم بسکتبالی «کالِف» را به اسکار معرفی کرد. این فیلم ساخته اوه ماستینگ درباره سفر تیم بسکتبال استونی به دور نهایی مسابقات قهرمانی این ورزش در اتحاد جماهیر شوروی در حال فروپاشی است و با الهام از رویدادهای واقعی سال ۱۹۹۱ ساخته شده است. تیم استونی آخرین جام بسکتبال شوروی را به دست آورد.
آرژانتین «آرژانتین ۱۹۸۵» را به اسکار معرفی کرده که ساخته سانتیاگو میتره و برنده جایزه فیپرشی فیلم ونیز امسال است و جایزه منتخب تماشاگران جشنواره سن‌سباستیان را هم به دست آورده است. این درام بر اساس رویدادهای واقعی ساخته شده و درباره مبارزات وکیلی جوان با یک تیم حقوقی حتی جوان‌تر با حکومت نظامی آرژانتین است که در نهایت دیکتاتوری نظامی خورخه ویدلا را به توقیف، شکنجه و قتل مخالفان محکوم کرد.
دانمارک نیز «عنکبوت مقدس» ساخته علی عباسی را به اسکار فرستاد که اولین بار در جشنواره کن به نمایش درآمد و درباره قتل‌های زنجیره‌ای مردی در شهر مشهد است.
ایتالیا هم با فیلم «نوستالژی» ساخته ماریو مارتونه راهی اسکار می‌شود. این فیلم که در کن امسال حضور داشت با نقدهای مثبت بسیار تحسین شده و درباره مردی میانسال است که پس از ۴۰ سال زندگی در مصر به شهر زادگاهش ناپل برمی‌گردد و با خاطرات مجرمانه دوران جوانی احاطه می‌شود.
هند «آخرین نمایش فیلم» ساخته پان نالین به زبان گجراتی را برای اسکار برگزید. داستان با پس‌زمینه‌های سینمایی درباره انتقال از سلولوئید به دیجیتال و درباره پسر ۹ ساله‌ای به نام سامی است که عاشق سینماست و با تماشای اولین فیلم، زندگی‌اش تغییر می‌کند.
ویتنام نیز «۵۷۸: شلیک دیوانه» که فیلمی اکشن به کارگردانی لونگ دین دون است را به اسکار فرستاده است. داستان درباره پدری راننده است که هدف آزار گروهی غریبه شده و در تعقیب آنهاست.
آخرین مهلت معرفی فیلم‌های منتخب کشورها برای رقابت در بخش بهترین فیلم بین‌المللی اسکار ۲۰۲۳، سوم اکتبر (۱۱ مهر) است.
از سینمای ایران فیلم «جنگ جهانی سوم» به کارگردانی هومن سیدی برای رقابت در این بخش معرفی شده است.
رای گیری برای تعیین نامزدهای اسکار از ۱۲ ژانویه تا ۱۷ ژانویه ۲۰۲۳ انجام می‌شود و نامزدهای امسال ۲۴ ژانویه ۲۰۲۳ (۴ بهمن) معرفی می‌شوند. زمان رای‌گیری نهایی از ۲ مارس تا ۷ مارس ۲۰۲۳ است. اسکار نودو پنجم یکشنبه ۱۲ مارس (۲۱ اسفند) برگزار می‌شود.

کشمکش زباله‌گردها با مافیای زباله؛
«اتاق آبی» آماده نمایش شد
 مستند «اتاق آبی» به کارگردانی میلاد خالقی‌منش و با موضوع نوجوانان زباله‌گرد افغانستانی آماده نمایش شد.
این فیلم ماجرای زندگی چند نوجوان زباله‌گرد افغانستانی است که با وجود کشمکش‌های فراوان با مافیای زباله، پلیس، سختی‌های فراوان کار در زباله‌ها و دوری از سرزمین مادری، در جستجوی یک زندگی معمولی هستند.
تصویربرداری این فیلم که تحقیق و انتخاب کاراکتر آن با وقفه‌های طولانی، بیش از ۸ سال به طول انجامیده، در زمستان ۱۴۰۰ به پایان رسید.
تدوین این فیلم به تازگی به پایان رسیده و هم‌اکنون در حال به پایان رساندن مراحل فنی است و به زودی وارد فرآیند پخش می‌شود.

تعهد ۱۵۰ کشور به استرداد آثار تاریخی
 وزرای فرهنگ و نمایندگان بیش از یکصد کشور با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند تلاش‌ها برای بازگرداندن آثار تاریخی به کشورهای اصلی را افزایش می‌دهند.
به گزارش رویترز، به دنبال اجلاس وزرای فرهنگ کشورهای عضو سازمان علمی فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در مکزیک، روز جمعه وزیران فرهنگ و نمایندگان ۱۵۰ کشور با انتشار بیانیه‌ای متعهد شدند تلاش برای استرداد آثار تاریخی به کشورهای اصلی را افزایش دهند.
در سال‌های اخیر موزه‌های بزرگ، حراجی‌ها و مجموعه‌داران خصوصی برای بازگرداندن آثار هنری ارزشمند و سایر آثار تاریخی متعلق به آمریکای لاتین و کشورهای آفریقایی تحت فشار بوده‌اند.
بیانیه اخیر اعضای فرهنگی سازمان ملل (یونسکو) خواستار شکل‌ گرفتن گفت‌وگو بین‌المللی درباره آثار تاریخی که به صورت غیرقانونی خریداری شده‌اند و اتخاذ اقدامات منسجم برای مقابله با تجارت غیرقانونی آثار تاریخی شدند.
با درگذشت ملکه الیزابت دوم، درخواست برای بازگرداندن یکی از بزرگترین الماس‌های تراش‌نخورده جواهرات سلطنتی بریتانیا بار دیگر در هند مطرح شده است. این درحالی است که شیلی نیز سال‌هاست خواستار پس گرفتن یک مجسمه «موآی» از موزه بریتانیا است.
دولت مکزیک نیز پیش از این خواستار بازگشت یک کلاه‌خود آزتک ۵۰۰ ساله از موزه‌ای در «وین» بوده است، اما کارشناسان جابه‌جایی این اثر تاریخی را بسیار آسیب‌پذیر توصیف کرده‌اند.
ایران نیز از سال گذشته حدود ۱۵ پرونده را برای استرداد به جریان انداخته که بازگشت الواح هخامنشی که در اختیار مؤسسه شیکاگو است، از آن جمله به شمار می‌آید.
وزارای فرهنگ در این کنفرانس درباره چگونگی حفاظت از میراث در مقابل جنگ و تغییرات اقلیمی نیز گفت‌وگو کردند.

همچون سایر سالن‌های تئاتر؛
اجراهای تئاتر کودک «تالار هنر» متوقف است
 تالار هنر به عنوان پایگاه اصلی اجراهای تئاتر کودک و نوجوان در حال حاضر بنا به درخواست گروه نمایش «کتابخورها» و به منظور حفظ آرامش و سلامت مخاطبان و هنرمندان تئاتر، اجرا ندارد.
تعطیلی‌های اخیر ایجاد شده در عرصه اجراهای تئاتری و متوقف شدن فعالیت و اجراهای سالن‌های مختلف تئاتر از جمله مجموعه تئاتر شهر، تماشاخانه ایرانشهر، مرکز تئاتر مولوی و تعدادی از تماشاخانه‌های خصوصی به تالار هنر و اجراهای تئاتر کودک و نوجوان نیز رسید.
پیش از تعطیلی‌ها، نمایش «کتابخورها» به کارگردانی اسماعیل رحیمی سروش در تالار هنر به صحنه رفته بود که بعد از بازگشایی مجدد تالار و به درخواست گروه نمایش، مدیریت مجموعه تصمیم گرفت برای حفظ آرامش و سلامت مخاطبان و هنرمندان تئاتر اجرای نمایش «کتابخورها» متوقف شود.
در حال حاضر بحث فروش بلیت و همچنین شرایط حضور مخاطب در سالن‌های تئاتر باعث شده تا وضعیت اجراهای نمایش‌های مختلف مشخص نباشد و در این شرایط مشخص نیست چه زمانی قرار است اجراهای تئاتری از سر گرفته شوند.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه