روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۱ يکشنبه ۱۰ مهر - شماره 4219

شهردار تهران اعلام کرد؛

آسیب به ۴۳ اتوبوس و ۲۵ خودروی آتش‌نشانی در ناآرامی‌های اخیر

 شهردار تهران درباره خسارت های وارد شده به شهرداری تهران در ناآرامی های اخیر گفت: در این مدت ۴۳ دستگاه اتوبوس شهری، ۵۴ ایستگاه اتوبوس و ۲۵ دستگاه خودرو آتش نشانی شهر تهران دچار آسیب شد که یک دستگاه از این خودروها به طور کامل در آتش سوخت.
علیرضا زاکانی در حاشیه برنامه‌ای در جمع خبرنگاران درباره خسارت های وارد شده به شهرداری تهران در ناآرامی های اخیر تاکید کرد: یکی از نکاتی که دائم بیان می کنم، این است که این ظلم مضاعفی به مردم شهر تهران است که یک عده ای اعتراض را تبدیل به آشوب می کنند و آن را به جان مردم منتقل می کنند.
وی گفت: در این مدت ۴۳ دستگاه اتوبوس شهری و ۵۴ ایستگاه اتوبوس دچار آسیب شد. همچنین ۲۵ دستگاه خودرو آتش نشانی شهر تهران دچار آسیب شد که یک دستگاه از این خودروها به طور کامل در آتش سوخت.
زاکانی افزود: یکی از اتفاقات زشت اعتراضات اخیر این بود که اغتشاش گران متعرض به پاکبانان و آمبولانس ها شدند.  ما تمامی خسارت ها و مشکلات پیش آمده را جمع بندی کرده ایم و قرار است به دستگاه قضایی منتقل کنیم.
وی که در حاشیه آیین آغاز ساخت بیش از ۱۰ هزار واحد مسکونی- قرارگاه جهادی مسکن - که صبح دیروز - شنبه ۹ مهر ۱۴۰۱- در مجموعه جنگ افزارسازی منطقه ۱۳ برگزار شد، سخنان می گفت،  درباره این پروژه نیز اظهار کرد: کل مجموعه ساصد ۱۷ هکتار است که ۱۱ هکتار از این پروژه به ساخت بوستان اختصاص پیدا می کند و طبق تفاهمی که با وزارت دفاع صورت گرفته مقرر شد ۲۰۶۰ واحد مسکونی در این مجموعه ساخته شود.
زاکانی افزود: این پروژه بزرگترین اتفاقی است که به یاری خداوند در منطقه ۱۳ روی می دهد تا گره گشایی از زندگی مردم انجام شود که از وزارت دفاع تشکر می کنم‌.
به گفته شهردار تهران، ما امروز همزمان در مناطق ۱، ۴ و ۲۲ افتتاح داریم و جمعا ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی آغاز می شود.
وی بیان کرد: پروژه ساخت مسکن که در منطقه ۱۳ امروز کار ساخت آن آغاز شد، برای کارکنان وزارت دفاع است و ۱۱ هکتار آن در قالب پارک با رویکرد تامین سرانه های هفت گانه در اختیار عموم مردم قرار می گیرد.
زاکانی یادآور شد: همچنین تمام امکانات آموزشی در شش هکتاری که در اختیار وزارت دفاع قرار دارد، سرانه های خدماتی مانند آموزشی، سلامت و .... تامین می شود.
وی در پاسخ به این سوال که با ساخت این پروژه احتمال افزایش بار ترافیکی در خیابان پیروزی وجود دارد، تاکید کرد: نمای این پروژه به گونه‌ایست که محور پیروزی دچار بار ترافیکی بیشتری نمی شود. این پروژه در  بخشی که به سمت اتوبان امام علی(ع) قرار دارد، ساخته می شود و قدر السهم شهرداری در سمت خیابان پیروزی است که تبدیل به بوستان و سرانه های خدماتی می شود.
شهردار تهران گفت: هر کاری که برای سازندگی در تهران انجام می دهیم، اتفاق بزرگی را در شهر رقم می زند؛ تمام موضوعات ترافیکی در این پروژه دیده شده و اتفاق بزرگی در منطقه ۱۳ محسوب می شود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا شهرداری تهران با توجه به اتمام مهلت قانونی دستگاه ها برای پیوستن به سامانه پنجره جهت ارائه خدمات عمومی هنوز متصل نشده است، افزود: ما از قبل در سامانه شفافیت حضور پررنگ داشته ایم و هم ناظر به سامانه پنجره واحد هستیم و قبل از اتمام موعد مقرر به وزارت ارتباطات اعلام کردیم و منتظر هستیم این تعامل و پیوستگی از سوی وزارت مربوطه اعلام شود. در واقع آنچه باید از سوی شهرداری تهران انجام شود، صورت پذیرفته است.
وی درباره حل مشکل ترافیکی خیابان پیروزی افزود: چون در این محدوده زندگی می کنم، حتما به این مساله رسیدگی خواهم کرد. نکته دیگری که وجود دارد این است که ترافیک شهر تهران یک موضوع جدیدی نیست؛ و تلاش داریم با تقویت حمل و نقل عمومی گره ترافیکی شهر تهران را رفع کنیم که گام اول ما تاکید بر تقویت ناوگان تاکسیرانی و اتوبوسرانی و گام دوم توسعه مترو است.
وی درباره صدور ۶۰۰۰ پروانه ساخت به رغم وجود ۲۰۰ هزار پلاک فرسوده در تهران ادامه داد: ۲۰۰ هزار پلاک فرسوده ای که به آن اشاره شد در کل شهر تهران قرار دارد که شامل ۴۵۶۰ هکتار بافت فرسوده در شهر تهران می شود که صدور ۶۰۰۰ پروانه ساخت در شهر تهران ناظر بر بسته های تشویقی ای است که شهرداری تهران ایجاد کرده است.
زاکانی بیان کرد: به عبارتی امکان صدور ۶۰۰۰ واحد مسکونی انتظاری است که از دادن طبقات تشویقی در بافت فرسوده وجود دارد که خود مردم اقدام به ساخت پلاک های فرسوده خود کنند.
براساس گزارش سایت شهر، وی درباره تعیین تکلیف ساختمان های واجد ارزش و میراثی واقع در ساصد یادآور شد: این ساختمان های ارزشمند در بخش قدر السهم شهرداری تهران واقع شده که می خواهیم این مجموعه های تاریخی را حفظ کنیم.

چمران:‌ در بحث صدور پروانه به جایی که باید نرسیدیم
 رییس شورای اسلامی شهر تهران گفت: باید در بحث ساخت و ساز و نوسازی از طریق اعطای وام‌های کم‌بهره و تسریع در صدور پروانه به مردم کمک شود؛ بیشتر از سهم ۱۰ درصدی در نوسازی تلاش شده، اما به دلیل گسترش بافت فرسوده نیاز به تلاش بیشتر در این زمینه داریم.
مهدی چمران، رییس شورای اسلامی شهر تهران در آیین آغاز ساخت بیش از ۱۰ هزار واحد مسکونی- قرارگاه جهادی مسکن- که صبح دیروز - شنبه ۹ مهر ۱۴۰۱- در مجموعه جنگ افزارسازی منطقه ۱۳ برگزار شد، با بیان اینکه باید حرکت سازنده‌ای که در تهران آغاز شده سرعت بیشتری به خود بگیرد، اظهار کرد: در بحث صدور پروانه به جایی که باید نرسیدیم و باید به جایی برسیم که صدور پروانه مشکلی برای سازندگان ساختمان به وجود نیاورد و این پروانه‌ها با سرعت مطلوب صادر شود.
وی با بیان ما در ایران در زمینه معماری حرف برای گفتن داشتیم و داریم، افزود: ما مبدع مواردی مانند گنبد و طاق های طولانی و تاسیساتی مثل قنات بودیم؛ بنابراین باید بتوانیم مردم را تشویق و ترغیب به ساخت و ساز کنیم و کار را برای آنها تسهیل کنیم.
بر اساس اعلام سایت شهر، چمران در پایان گفت: توان مالی پایین بوده که بافت های قدیمی ما را به بافت فرسوده تبدیل کرده و باید در بحث ساخت‌وساز و نوسازی از طریق اعطای وام‌های کم‌بهره و تسریع در صدور پروانه به مردم کمک شود؛ بیشتر از سهم ده درصدی در نوسازی تلاش شده، اما به دلیل گسترش بافت فرسوده نیاز به تلاش بیشتر در این زمینه وجود دارد.

طلب ۸۰۰۰ میلیاردی شهرداری از دولت
 برای جریمه‌های رانندگی
 مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران از طلب ۸۰۰۰ میلیاردی شهرداری تهران از دولت بابت عدم وصول سهم شهرداری تهران از محل جرائم راهتمایی و رانندگی خبر داد.
علی خشنود در مورد وصول طلب شهرداری تهران از دولت بابت پرداخت حق السهم شهرداری از محل جرائم راهنمایی و رانندگی گفت: شهرداری تهران برای افزایش درآمدهای خود بر روی حوزه وصول جرایم راهنمایی و رانندگی تمرکز کرده است.
وی با بیان اینکه طلب شهرداری تهران سنواتی شده و بالغ بر ۱۰ سال است که حتی ریالی از این سهم را دریافت نکردیم، اظهارکرد: طلب شهرداری تهران از دولت تنها از محل وصول جرایم راهنمایی و رانندگی به ۸۰۰۰ میلیارد تومان رسیده است که در ۱۰ سال اخیر حتی ریالی از آن به شهرداری پرداخت نشده است.
خشنود با بیان اینکه سه ماه است که پیگیری جدی را برای وصول این مطالبات از دولت داشتیم و نامه نگاری‌های مختلفی در این خصوص انجام شده است، افزود: آقای بذرپاش رئیس دیوان محاسبات کشور نیز به این موضوع ورود کرد و استانداری نیز وارد شده و قرار شده در هیات دولت، آقای مخبر معاون اول رئیس جمهور مصوبه‌ای بدهد که این موضوع با بدهی‌های شهرداری تهاتر شود.
وی افزود: بر این اساس اگر شهرداری تهران بدهی بابت اوراق مشارکت، تامین اجتماعی و... به مجموعه‌های دولت داشته باشد با این مصوبه، طلب شهرداری از دولت بابت وصول جرایم راهنمایی و رانندگی تهاتر می‌شود.

به مناسبت «روز جهانی گیاهخواری» تاکید شد؛
مزایای تغذیه سبز برای سلامت و محیط زیست
 هر ساله در تاریخ یک اکتبر «روز جهانی گیاهخواری» گرامی داشته می‌شود.
این روز جهانی به منظور آگاه‌سازی عمومی در مورد مزایای گیاهخواری مانند کاهش خطرات بیماری های قلبی و سایر عوارض سلامتی، گرامی داشته می شود.
گیاهخواری همچنین منجر به حفاظت از حیوانات شده و نقش چشمگیری در کاهش خطر انقراض آن ها نیز دارد. در همین حال گیاهخواری، روند تولید گازهای گلخانه ای را که مسوول تسریع گرمایش جهانی هستند، کاهش می دهد.
روز جهانی گیاهخواری در سال ۱۹۷۷ میلادی توسط انجمن گیاهخواران آمریکای شمالی (NAVS) به منظور برجسته کردن فواید گیاهخواری از جمله نجات جان حیوانات، تعیین و به دنبال آن نیز در سال ۱۹۷۸ میلادی از سوی اتحادیه بین‌المللی گیاهخواران تایید شد. از آن زمان تاکنون هر ساله در تاریخ اول اکتبر، این مناسبت جهانی گرامی داشته می شود.
هدف اصلی از گرامیداشت این روز جهانی ایجاد آگاهی در مورد مزایای متعدد گیاهخواری و ایجاد شبکه های حمایتی برای گیاهخواران در سراسر جهان است.
با کاهش مصرف گوشت می توان اثرات مضر آن بر محیط زیست را نیز کاهش داد. علاوه بر این، گیاهخواری خطر ابتلا به عفونت، آنفلوآنزای پرندگان و بیماری های منتقله از طریق ماهی را از بین می برد.
به گزارش news۱۸، چندین مطالعه نشان داده اند که رژیم گیاهخواری به حفظ سلامت قلب کمک می کند و خطر ابتلا به دیابت را نیز کاهش می دهد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه