فاز اول پروژه «کتابت قرآن» توسط جاماندگان اربعین حسینی به اجرا درآمد؛
هدف از «کتابت قرآن»
سازندگی روحی و معنوی انسان است
در روز اربعین حسینی فاز اول پروژه کتابت قرآن با عنوان کتابت قرآن توسط جاماندگان اربعین حسینی به اجرا درآمد و حدود هزار نفر از عاشقان قرآن و اهل بیت علیهم السلام در این برنامه که در قدمگاه صالحیه تجریش برگزار شد شرکت نمودند.
به گزارش کائنات، دکتر اسماعیل رهدار رئیس ستاد کتابت نور در سایه شمس الشموس با بیان موارد فوق افزود برای ایجاد انس بیشتر مردم با قرآن که از تاکیدات رهبر فرزانه انقلاب است، کتابت قرآن را از سال 1387 به صورت جدی و برنامه ریزی شده برای اقشار مختلف مردم و خوشنویسان شروع کردیم چراکه اعتقاد داریم کتابت قرآن باعث سازندگی روحی و معنوی انسان می شود.
دکتر رهدار ادامه داد: در این برنامه که قرآن در صفحات سه خطی طراحی شده ، مردم با ظاهر اجتماعی و تحصیلات و سن و جنسیت مختلف ، 3 خط از قرآن کریم را کتابت نموده و ثواب آن را به امام زمان (عج) اهدا نمودند و توصیه شد تا از امروز روزانه یک صفحه از قرآن را به نیت سلامتی امام زمان (عج) قرائت کنند تا یک ختم کامل قرآن نیز صورت پذیرد.
مسئول برگزاری این برنامه ادامه داد: این قرآن دارای ۳۰۱۲ صفحه میباشند و به معنای مشارکت 3012 نفر از اقشار مختلف مردم در این کتابت است که فاز اول آن در منطقه تجریش با حدود 1000 نفر از دوستداران قرآن و اهل بیت علیهم السلام اجرا گردید و و 2 فاز باقیمانده در مناسبتهای پیش رو با جامعه هدفهای مردمی برگزار خواهد شد.
علیرضا جبار حمیدی ، دبیر شورایاری تجریش نیز این کار را یک پروژه فرهنگی بزرگ در جهت فراگیری بیشتر قرآن در زندگی مردم دانست و بیان کرد: از نکات جالب توجه در این مراسم کتابت یک دختر خانم 10 ساله از گروه کودکان کار بعنوان اولین کاتب این مراسم بود و حتی خانم مسن کارتن خواب نیز یک صفحه از این قرآن را کتابت کردند.
حمیدی ادامه داد : شورایاری تجریش همیشه در برگزاری این مراسمات پیش قدم بوده است و ابراز امیدواری کرد متولیان فرهنگی منطقه نیز در این برنامه ها پایکار باشند نه نظاره گر.
وی ادامه داد برای هریک از شرکت کنندگان در این برنامه فرهنگی ، تقدیرنامه ای از طرف ستاد کتابت نور در سایه شمس الشموس و شورایاری تجریش در نظر گرفته شده بود که در همان روز اربعین از طریق پیام رسانهای اجتماعی فضای مجازی برای کاتبان ارسال گردید.
در این برنامه هیئت متوسلین به امام حسن مجتبی علیه السلام ، شورایاری تجریش ،گروه جهادی امداد معلول ، سرای محله تجریش و گروه جهادی شمس(شهدای مدافع سلامت) با ستاد کتابت نور در سایه شمس الشموس همکاری نمودند.
شایان ذکر است که کتابت جمعی قرآن با خط تحریری توسط ستاد کتابت نور در سایه شمس الشموس برای گروه های مختلف مردمی نظیر زائران پیاده امام رضا علیه السلام ، خدام رضوی ، فرهنگیان ، دانشجویان و طلاب و ... صورت گرفته است و مصحف های کتابت شده به آستان های مقدس امام علی علیهالسلام، امام حسین علیه السلام ، امام رضا علیه السلام، امام هادی و امام حسن عسکری علیهما السلام اهدا شده است.
کلاس اولیها ۳۰ و ۳۱ شهریور مدرسه میروند
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: فراهم کردن دسترسی آموزشی حداقل وظیفه و تکلیف دولت است و این امر با مشارکت همگانی در کشور محقق خواهد شد.
محمد مهدی کاظمی در برنامه «صبح به خیر ایران» به سوالات مردمی پیرامون بازگشایی مدارس در شرایط همهگیری کرونا، عدالت آموزشی، جذب فرهنگیان بازنشسته و مهارت آموزی در آموزش متوسطه پاسخ داد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره بازگشایی مدارس اعلام کرد: امسال در روز دوم مهر زنگ آغاز سال تحصیلی و زنگ ایثار و مقاومت در مدارس زده میشود. مهر امسال بعد از ۲۵ ماه تعطیلی مدارس سراسر کشور بازگشایی خواهند شد. دانش آموزان کلاس اولی در روز ۳۰ و ۳۱ شهریور ماه برای شرکت در «جشن شکوفهها» به مدرسه خواهند رفت.
وی افزود: امسال ۹۰۰ هزار فرهنگی و ۱۶ میلیون و سی هزار دانشآموز در مدارس حضور پیدا میکنند. که از این تعداد ۴۹ درصد دختران و ۵۱ درصد پسران هستند. امیدواریم با همراهی همه ماه مهر با نشاط آغازشود و در طول سال تحصیلی نیز بتوانیم در راستای ارتقای کیفیت آموزش، اجرای برنامههای تحولی را به خوبی پیش ببریم.
کاظمی ضمن توصیه به دانشآموزان متوسطه برای تزریق دز یادآور و تکمیل واکسیناسیون اظهارکرد: در خرداد ماه سال جاری بیش از ۸۵ درصد دانشآموزان بالای ۱۲ سال دز دوم واکسن خود را دریافت کرده بودند. با توجه به استمرار شرایط شیوع کرونا با این وجود دانشآموزان از ماسک استفاده کنند و کلاسهای درس نیز باید از تهویه هوا مناسب برخوردار باشند. همچنین توصیه میکنیم دانش آموزان زیر ۱۲ سال هم با توجه به تائیدیههای وزرات بهداشت واکسن مناسب خود را تزریق کنند. اما واکسیناسیون اجباری نیست.
وی ادامه داد: ۱۴ فرورردین امسال و پس از بازگشایی مدارس به مدت دو ماه، ۹۴ درصد دانشآموزان در کلاسهای درس حضور یافتند با این وجود و شروع پیک جدید کرونا ما شاهد افزایش مبتلایان و اوجگیری آن نبودیم و دلیل آن رعایت دستورالعملهای بهداشتی توسط فرهنگیان و دانشآموزان بود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش وپرورش اظهارکرد: در آموزش غیرحضوری مشکلاتی برای یادگیری دانشآموزان رخ داد. آموزش و پرورش برنامه هایی برای جبران این مساله در نظر گرفته است. در تابستان امسال و بصورت رایگان دانشآموزانی که نتوانسته بودند حد نصاب را در دوره تحصیلی خود را کسب کنند، در طرح تعمیق و تثبیت یادگیری شرکت کردند تا مشکلات یادگیری آنان رفع شود.
کاظمی با بیان اینکه تحقق عدالت اجتماعی که شعار دولت سیزدهم است، در گرو عدالت آموزشی است، گفت: جهت برقراری عدالت آموزشی در تمامی استانهای کشور و بین طبقات اجتماعی، مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری، قرارگاه عدالت آموزشی و تربیتی و نصیب برابر آموزشی تشکیل شده است و با استفاده از ظرفیتهای کشور در تحقق اهداف خود گام برمیداریم.
وی در تشریح اقدامات معاونت متوسطه وزارت آموزس و پرورش افزود: در جهت تحقق این هدف تمرکز ما بر پوشش حداکثری تحصیلی و دسترسی آموزش با کیفیت است. برای نیل به این هدف و بازگشت به تحصیل۴۰ هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل طرح «احسان دانش» را در مناطق کمتر برخوردار اجرا کردهایم. در این طرح بهترین دبیران آموزش متوسطه دوم آموزش و پرورش مشارکت میکنند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به نحوه به کارگیری فرهنگیان بازنشسته در این دوره گفت: امسال ۲۵هزار نفر از دانشآموختگان دانشگاه فرهنگیان و ۳۴ هزار نفر از طریق ماده ۲۸ نیروی فرهنگی جذب کردهایم و در بخشهایی نیز از همکاران شاغل و فراخوان فرهنگیان بازنشسته استفاده خواهد شد.
عضو شورا معاونان وزارت آموزش و پرورش درباره اهمیت مهارت آموزی در آموزش متوسطه بیان کرد: توسعه آموزشهای مهارت محور از سویی به اشتغال جوانان پس از اتمام دوره تحصیل کمک خواهد کرد و از سوی دیگر نقش مهمی را در توسعه اقتصادی کشور ایفا میکند. به همین مظور در دوره متوسطه اول، تمرکز بر آموزش مهارت برنامه نویسی و کدنویسی به نوجوانان است.
وی درباره مهارت آموزی در دوره متوسطه دوم افزود: این امر با اولویت مهارت آموزی مدارس شبانه روزی و مدارس فنی حرفهای صورت خواهد گرفت. همچنین با مشارکت وزارت کار در تعدادی از مدارس باشگاههای کارآفرینان نوجوانان را تشکیل داده و همکاران فرهنگی را نیز برای بسترسازی این امر آموزش دادیم. این طرح امسال به شکل محدود در تعدادی از مدارس و به زودی در تمام مدارس اجرایی خواهد شد.
گفتگوی خزعلی با والدین «مهسا امینی»
و تاکید بر پیگیری و روشن شدن تمامی ابعاد حادثه
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با اشاره به گفتوگوی «مستقیم» خود با خانواده «مهسا امینی»، از پیگیری برای روشن شدن تمامی ابعاد این موضوع خبر داد.
انسیه خزعلی در صفحه توییتر خود نوشت:» در گفتگوی مستقیم با والدین مرحومه مهسا امینی، ضمن عرض تسلیت بابت غم از دست دادن فرزند عزیزشان، اطمینان دادم که با جدیت پیگیر روشن شدن تمامی ابعاد این موضوع هستیم.”
گفتنی است، مهسا امینی دختر ۲۲سالهای بود که چهارشنبه هفته گذشته از سوی نیروهای امنیت اخلاقی بازداشت و به دنبال آن اعلام شد وی همان روز دستگیری در مقر انتظامی دچار عارضه قلبی شد و برغم انتقال در بیمارستان کسری و تلاش پزشکان، بعدازظهر جمعه درگذشت. پلیس پایتخت ضمن انتشار مستندات خود اعلام کرد که مهسا امینی «برای توجیه و آموزش به یکی از بخشهای پلیس تهران بزرگ هدایت شده بود که ناگهان در جمع سایر افراد هدایت شده به طور ناگهانی دچارعارضه قلبی شد.» همچنین علی صالحی دادستان تهران ضمن اعلام ورود دادستانی به این پرونده، از دستور تشکیل کارگروه ویژه برای بررسی ابعاد پزشکی پرونده خبر داده بود.
مهدی فروزش، مدیر کل پزشکی قانونی استان تهران نیز پیش از این گفته بود نمونههای لازم از بافتها و اعضای داخلی بدن متوفی برداشته و نسبت به ارسال نمونهها به آزمایشگاههای تخصصی اقدام شده است.