روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۱ دوشنبه ۲۱ شهريور - شماره 4209

معاون برنامه‌ریزی شرکت برق حرارتی:

۶۰۰۰ مگاوات نیروگاه جدید تا شهریور سال آینده وارد مدار می‌شود

 معاون برنامه‌ریزی شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه تا پیک تابستان سال آینده ۶۰۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های کشور افزوده خواهد شد، گفت: در یکسال اخیر متوسط افزایش ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی حدود سه برابر سال‌های گذشته بوده است.
امیر دودابی‌نژاد با بیان اینکه شرکت برق حرارتی وظیفه راهبری تولید و توسعه ظرفیت تولید برق حرارتی کشور را بر عهده دارد، افزود: تابستان سال گذشته به لحاظ تامین برق با دشواری فراوانی مواجه بوده و همین امر منجر به بروز خاموشی‌های متعدد در نقاط مختلف کشور شده بود. بدین منظور از شهریورماه سال گذشته برنامه‌ریزی منسجمی برای عبور موفق از پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه امسال به لحاظ گرمای هوا و خشکسالی‌ با شرایط دشواری روبه‌رو بوده‌ایم، ادامه داد: در سال جاری متوسط وزنی دمای هوا نسبت به سال گذشته یک‌ویک‌دهم درجه بیشتر بوده و میزان بارش‌ها نیز نسبت به مدت متوسط بلندمدت ۱۷ درصد کاهش یافته است.
دودابی‌نژاد اضافه کرد: همین امر منجر شده بود تا میزان تولید برق نیروگاه‌های برقابی روند نزولی گرفته و با افت سطح آب‌های زیرزمینی میزان مصرف برق بخش کشاورزی برای استحصال آب افزایش یاید که تمامی این مسائل منجر به تشدید ناترازی ۱۵ هزار مگاواتی تولید و مصرف برق سال گذشته شده بود.
معاون برنامه‌ریزی شرکت برق حرارتی تاکید کرد: بدین منظور برای تامین برق پایدار پیک تابستان امسال برنامه جامع ۱۰۰ اقدامی با برخورداری از سه رکن اصلی افزایش ظرفیت تولید برق، استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود و مدیریت مصرف انرژی مورد برنامه‌ریزی قرار گرفت.
وی با اشاره به برنامه وزارت نیرو برای افزایش ظرفیت تولید برق کشور، ادامه داد: بر اساس هدف‌گذاری صورت گرفته مقرر شده بود تا ظرفیت تولید برق کشور از شهریورماه سال گذشته تا پایان تابستان امسال حدود ۶۰۰۰ مگاوات افزایش یابد که این میزان افزایش ظرفیت سه برابر مدت متوسط سال‌های گذشته بوده است.
دودابی‌نژاد بر استفاده حداکثری از ظرفیت تولید برق کشور تاکید و گفت: حدود ۸۰ درصد ظرفیت تولید برق کشور مربوط به نیروگاه‌های حرارتی، ۱۲ درصد متعلق به واحدهای برقابی و مابقی آن مربوط به نیروگاه‌های تجدیدپذیر، اتمی و مقیاس کوچک است که به فراخور شرایط فنی بایستی به صورت مستمر مورد تعمیر و نگهداری قرار بگیرند تا با حداکثر ظرفیت آماده تولید برق پایدار باشند.
معاون برنامه‌ریزی شرکت برق حرارتی یادآور شد: در زمینه آماده‌سازی نیروگاه‌های حرارتی کشور توانسته‌ایم امسال برای نخستین بار بیش از ۹۴ هزار مگاوات برنامه تعمیراتی را پیش از شروع پیک مصرف برق تابستان به اتمام رسانده و ضمن ثبت رکورد جدیدی در این بخش بتوانیم تمامی واحدها را با حداکثر آمادگی در اختیار داشته باشیم.
وی با اشاره به برنامه صنعت برق حرارتی برای ارتقای هزار و ۱۰۰ مگاواتی توان تولید برق نیروگاه‌های موجود، گفت: این میزان افزایش ظرفیت با هزینه یک پنجم تا یک بیستم احداث نیروگاه جدید به دست خواهد آمد، بدین منظور اجرای طرح‌های ارتقای توان و رفع محدودیت تولید از اهمیت بسزایی برخوردار است.
دودابی‌نژاد با اشاره به طرح‌های اجرا شده در این حوزه، افزود: در نیروگاه‌های حرارتی به ازای هر درجه افزایش دمای هوا نسبت به دمای ۱۵ درجه شرایط ایزو حدود هفت‌دهم درصد از توان قابل تولید توربین گازی کاسته می‌شود که با خنک کردن هوای وروی به توربین قادر هستیم میزانی از این کاهش توان تولیدی را کاهش داده و ظرفیت موجود خود را به شکل بهتری استفاده کنیم.
معاون برنامه‌ریزی شرکت برق حرارتی اضافه کرد: همچنین با استفاده از برخی سیستم‌های کنترلی جدید توانسته‌ایم در ساعات پیک مصرف حداکثر ظرفیت تولید توربین‌های گازی را نسبت به ساعات غیرپیک در اختیار داشته باشیم. بنابراین ارتقای فنی توربین‌های گازی و یا رفع محدودیت تولید واحدهای بخاری از جمله اقدامات صورت گرفته در این زمینه بوده است.
وی با تاکید بر اینکه ۴۰ درصد مشترکان صنعت برق نسبت به سال گذشته انرژی کمتری مصرف کرده‌اند، بیان کرد: انجام برنامه‌ریزی دقیق مدیریت مصرف برای حدود ۵۰ هزار واحد صنعتی در کشور موجب شده است تا میزان مصرف برق ۹ صنعت بزرگ کشور در فصل تابستان امسال ۱۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش پیدا کند.
دودابی‌نژاد با اشاره به اینکه امسال ۹۵ درصد برق کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تولید شده است، گفت: از میان برنامه ۶۰۰۰ مگاواتی وزارت نیرو برای پیک تابستان امسال حدود ۴۵۰۰ مگاوات آن از طریق احداث ۲۳ واحد نیروگاهی جدید و ارتقای توان تولید ۲۸۶ واحد موجود محقق شده است و مابقی آن تا پایان تابستان با احداث واحدهای جدید حرارتی و برنامه‌های پیش‌بینی شده در حوزه تجدیدپذیرها و مولدهای مقیاس کوچک عملیاتی خواهد شد.
معاون برنامه‌ریزی شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه تا پیک تابستان سال آینده ۶۰۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های کشور افزوده خواهد شد، افزود: برای ساخت هر بلوک سیکل‌ترکیبی به ۳.۵ سال زمان و هر  ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه بین ۶۰۰ تا ۶۵۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری نیاز دارد.

سخنگوی صنعت آب:
وضعیت دریاچه ارومیه از سال ٩٤ بهتر است
 سخنگوی صنعت آب ضمن رد شایعاتی مبنی بر خشک شدن دریاچه ارومیه اظهار کرد: در مهرماه سال ۱۳۹۴ تراز دریاچه ارومیه ۱۲۷۰.۴ بود، اما این عدد به ۱۲۷۰.۱۸ رسیده که این نشان دهنده افزایش تراز دریاچه ارومیه است.
فیروز قاسم‌زاده در نشست خبری با بیان این‌که مساحت دریاچه ارومیه ۱۰۰۰ کیلومتر بوده در حالی که این عدد در سال ۱۳۹۴ حدود ۷۰۰ کیلومتر بوده است، اظهار کرد: حجم آب دریاچه به یک میلیارد و ۳۶۰ میلیون متر مکعب رسیده در حالی که در سال ۱۳۹۴ این عدد یک میلیارد متر مکعب بوده است.
وی با تاکید بر اینکه نگرانی‌هایی بابت دریاچه ارومیه وجود دارد چرا که شرایط تغییرات اقلیمی، مصارف و تلفات همچنین افزایش دما و کاهش بارندگی‌ها ادامه پیدا کرده است، تصریح کرد: امیدواریم در زمستان در نوار غربی بارش‌های خوبی را شاهد باشیم تا به افزایش سطح آب دریاچه کمک کند.
سخنگوی صنعت آب با بیان این‌که اقدامات ستاد احیاء همچنان تداوم دارد گفت: تکالیف وزارت نیرو در ستاد دریاچه ارومیه مشخص شده، در بخش رهاسازی نقدهایی به وزارت نیرو مطرح می‌شود اما باید توجه داشت که اولویت ما تامین آب شرب است.
وی ادامه داد: سدها می‌بایست در فصل پاییز آب شرب را تامین کند، لذا پس از رهاسازی آب به دریاچه اگر با آب شرب مواجه شویم اولویت را تامین آب شرب قرار می‌دهیم.
قاسم‌زاده با اشاره به اقداماتی که برای بستن چاه‌های غیرمجاز صورت گرفته است، ادامه داد: کاهش آب کشاورزی ۴۰ درصد تعیین شد که این مساله در حال انجام است در حوزه رهاسازی آب نیز از زمان تصویب این مساله رهاسازی صورت می‌گیرد و براساس این چارچوب در حال حرکت هستیم.
سخنگوی صنعت آب با اشاره به کیفیت آب شرب در آذربایجان غربی اظهار کرد: علت کاهش کیفیت آب ورود تراز پایین سد به تصفیه‌خانه بود که منجر به بوی نامتبوع و کدری آب شد، اما این موضوع در مدت کوتاهی برطرف شد و آب باکیفیت و استاندارد تحویل داده می‌شود.
وی با اشاره به وضعیت منابع آبی گفت: شرایط زیر نرمال است و خشکسالی ادامه دارد و علی‌رغم این‌که نسبت به سال گذشته میزان بارندگی‌ها ۳۰ درصد افزایش یافته، اما نسبت به نرمال ۱۸ درصد کاهش داشته است.
وی با بیان این‌که امسال مخازن سدها ۴۱ درصد پرشدگی دارند اظهار کرد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته در سال‌های اخیر میزان پرشدگی مخازن باید به ۵۰ درصد می‌رسید اما طبق آمار پنج سال گذشته ۳۵ درصد کاهش داشته‌ایم.
قاسم‌زاده ادامه داد: با توجه به کنترل‌هایی که انجام شد میزان خروجی آب ۱۸ درصد کاهش یافته است، اما علی‌رغم کاهش بارندگی‌ها و وضعیت نامناسب حجم سدها با تنش چندانی در تامین آب مواجه نبودیم.
سخنگوی صنعت آب با اشاره به طرح آبرسانی غدیر اظهار کرد: طرح آبرسانی غدیر با یک پنجم هزینه پیش‌بینی شده بود و با کیفیتی به مراتب بهتر به بهره‌برداری رسید، طرحی که در دولت سیزدهم برای آبرسانی به خوزستان در نظر گرفته شده است به نام طرح میان‌مدت غدیر بسیار با طرح قبلی متفاوت بوده و می‌توان ادعا کرد طرح ابتکاری در این دوره رقم خورده است.
وی با بیان این‌که طرح میان‌مدت غدیر از نظر هزینه با یک پنجم هزینه پیش‌بینی شده و با یک هزار میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده دلیل کاهش هزینه‌ها نیز تغییرات اساسی در طرح میان‌مدت نسبت به طرح قبلی است و باید گفت که طرح جدید با اصلاحات جدی در دولت سیزدهم اجرایی شد.
قاسم‌زاده با اشاره به وضعیت تامین آب در استان همدان اظهار کرد: ضمن عذرخواهی از مردم هنگامی که این مشکل در استان همدان به وجود آمد تیم‌های فنی از همان ابتدا حضور داشتند دلیل این امر این بود که براساس پیش‌بینی‌هایی که اتفاق افتاده بود تصفیه‌خانه شهید بهشتی می‌بایست وارد مدار می‌شد، اما به دلیل افزایش دما این اتفاق نیفتاد و با مشکل تامین آب مواجه شدیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه