روزنامه کائنات
8

صفحه آخر

۱۴۰۱ شنبه ۲۲ مرداد - شماره 4185

دنیای «برکینگ بد» به پایان راه رسید

 کارگردان و تهیه‌کننده سریال «برکینگ بد» از پایان دنیای ساخت این آثار مرتبط با این مجموعه خبر داد و اعلام کرد قرار نیست دیگر هیچ دنباله‌ای ساخته شود.
به گزارش اینسایدر، در سال ۲۰۰۸، شخصیت «والتر وایت» (برایان کرانستون) و «جسی پینکمن» (آرون پل) در سریال محبوب «برکینگ بد» مخاطبان را در سراسر جهان مجذوب خود کردند و پس از آن در سال ۲۰۱۵ پخش سریال «بهتره با ساول تماس بگیری» آغاز شد که نگاهی پیش‌نگرانه به سریال «برکینگ بد»  با تمرکز بر روی شخصیت «ساول گودمن» با بازی «باب اودنکرک» داشت. در این میان و در سال ۲۰۱۹ نیز یک فیلم سینمایی با عنوان «ال کامینو: فیلم برکینگ بد» با بودجه شش میلیون دلاری ساخته شد که به فروش ۴۰ میلیون دلاری در گیشه دست یافت. اما حالا با پایان یافتن فصل ششم و نهایی سریال «بهتره با ساول تماس بگیری» در تاریخ ۱۵ آگوست، این سوال مطرح می‌شود که آیا باز هم شاهد ساخت فیلم و سریالی در این مجموعه خواهیم بود یا خیر. «وینس گیلیگان» یکی از خالقان و تهیه کننده اجرایی سریال و فیلم «برکینگ بد» در جریان تور مطبوعاتی تابستانی انجمن منتقدان تلویزیونی در این باره توضیح داد: «برای ساخت یک اسپین‌آف برای سریال «برگینگ بد» تصمیم گرفتیم و سپس فیلم «ال کامینو» را ساختیم که به آن نیز بسیار افتخار می کنم. کم کم احساس می کنم که باید بدانید چه زمانی مهمانی را ترک کنید. من در حال حاضر هیچ برنامه ای برای انجام کاری بیشتر با این جهان ندارم. با این حال دوست دارم با همان افراد کار کنم، اما شاید در داستانی متفاوت.» «پیتر گولد» یکی دیگر از سازندگان و تهیه کننده اجرایی هم ضمن تائید صحبت‌های «وینس گیلیان» اضافه کرد: «هرگز نگو هرگز. چه کسی می‌داند چند سال دیگر چه احساسی خواهیم داشت؟ فکر می‌کنم آن‌هایی از ما که در سریال حضور دارند از پایان آن بسیار راضی هستند. امیدوارم بقیه هم موافق باشند، زیرا چیزی که بیشتر به آن افتخار می‌کنم این است که نمایش برای خودش صادق است. ما در همان زمینی بازی می‌کنیم که با آن شروع کردیم و فکر می‌کنم این یک دستاورد است.» سریال «برکینگ بد» که بین‌ سال‌ ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۳ در قالب ۵ فصل پخش شد روایتگر داستان «والتر وایت» (برایان کرانستون) معلم شیمی یک دبیرستان است که مبتلا به سرطان ریه پیشرفته است و تصمیم میگیرد پیش از فرارسیدن مرگش و برای تأمین مالی خانواده‌ به همراه یکی از دانش‌آموزانش (جسی پینکمن) دست به تولید و پخش مت‌آمفتامین (شیشه) بزند اما رفته رفته تبدیل به یکی از بزرگترین مافیای مواد مخدر در جنوب ایالات متحده می‌شود.  پخش سریال «بهتره با ساول تماس بگیری» نیز از ۸ فوریه ۲۰۱۵ در شبکه ای‌ام‌سی آغاز شد که تمرکز اصلی آن روی شخصیت یک وکیل تبهکار به نام «جیمز مک گیل» با بازی «باب اودنکرک» است که بعدها به «ساول گودمن» تغییر نام می‌دهد؛ وی پیش‌تر در سریال «برکینگ بد» نیز نقش همین وکیل تبهکار را بازی کرده بود که در آنجا به «والتر وایت» کمک می‌کرد.

ابراهیم قنبری‌مهر
هنرمند پیشکسوت موسیقی درگذشت
 ابراهیم قنبری‌مهر سازنده سازهای موسیقی و از شاگردان ابوالحسن صبا، بر اثر کهولت سن و ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.
به گزارش کائنات به نقل از انجمن موسیقی ایران، استاد ابراهیم قنبری‌مهر که چندی قبل به کرونا مبتلا شده و در منزل تحت درمان قرار گرفته بود، صبح دیروز-جمعه (۲۱ مرداد) بر اثر کهولت سن و ایست قلبی درگذشت. این هنرمند دهم مرداد امسال تولد ۹۴ سالگی خود را جشن گرفته بود. قنبری‌مهر سازنده سرشناس سازهای موسیقی و از شاگردان ابوالحسن صبا، اتی‌ین واتلو و سورن آراکلیان متولد دهم مرداد سال ۱۳۰۷ در تهران بود، وی در ۶ سالگی پدرش را از دست داد. پس از تحصیل تا پنجم ابتدایی برای امرار معاش به کارهای مختلفی از جمله نجاری روی آورد. با توجه به علاقه‌ای که به موسیقی داشت، پس از چند سال و زمانی که امکانات فراهم شد، تصمیم گرفت تا برای یادگیری موسیقی و نوازندگی ویلن نزد ابوالحسن صبا برود. پس از گذراندن یک دوره نت‌نویسی و آشنایی با گام‌های موسیقی ایرانی و غربی و یادگیری نوازندگی، صبا پیشنهاد ساخت ویلن را به وی می‌دهد و او را به سورن آراکلیان معرفی می‌کند تا از اطلاعات و مطالعات نظری وی آگاه شود. قنبری‌مهر با بهره‌مندی از راهنمایی‌های ابوالحسن صبا و سورن آراکلیان به ساخت ویلن پرداخت و سال ۱۳۳۴ کارگاه سازسازی وزارت فرهنگ و هنر را تاُسیس کرد. وی سال ۱۳۳۹ از سوی اداره هنرهای زیبا برای کارآموزی در کارگاه اتی ین واتلو که در پاریس قرار داشت به فرانسه اعزام شد. قنبری‌مهر به دلیل مهارت و تجربه فراوان، مستقیماً به دوره مخصوص تعمیرات که مربوط به دوره عالی است، راه یافت. این هنرمند دوره عالی ساخت ساز را که مدت آن ۲ سال بوده، در مدت ۶ ماه تمام کرده و به ایران بازگشت و به غیر از ساخت ویلن شروع به ساخت سازهای ایرانی کرد. قنبری‌مهر همچنین در سازهای ایرانی تغییراتی ایجاد کرد تا مشکلات این سازها را کمتر یا برطرف کند. از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به تنظیم فاصله گوشی، ثابت کردن خرک سه‌تار، تثبیت پرده‌های تار و سه‌تار با فلز، تغییر سرپنجه تار و سه‌تار به قالب گیتار، ایجاد شیار در اطراف دهانه کاسه و نقاره تار، طراحی ساز کروماتیک سنتور، تغییرات در سازهای قانون و کمانچه اشاره کرد.
از دیگر فعالیت‌های او، ابداع تکنیکی در تزئین سازها با بهره‌گیری از تلفیق ورق برنج و چوب‌های زینتی معروف به مِهرکاری است که استادان سازنده ساز، نام آن را از پسوند فامیل قنبری‌مهر گرفته‌اند. قنبری‌مهر در اوایل دهه هفتاد، با اندازه‌گیری نسبت نوازنده به ساز در نقاشی‌های ظروف به‌ جای مانده از دوره ساسانی، بربط‌هایی را مشابه بربط‌های آن دوره، به دو صورت متفاوت، یکی با صفحه پوستی و دیگری با صفحه چوبی ساخت. او شاگردان بسیاری را در عرصه سازسازی تربیت کرد که هر کدام نقش بسزایی در ارتقای سطح کیفی سازهای ایرانی ایفا کردند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه