روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۹ مرداد - شماره 4184

دومین محموله دارویی بیماران SMA از گمرک ترخیص شد

 مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از ورود دومین محموله داروی بیماران SMA به کشور خبر داد و گفت: داروی خوراکی ریسدیپلام(Risdiplam) به عنوان تنها داروی خوراکی بیماران اس ام ای تامین شد.
دکتر حمیدرضا اینانلو با اشاره به این خبر اظهار کرد: به فاصله یک هفته پس از ترخیص داروی تزریقی اسپینرازا برای بیماران SMA، دومین محموله داروی این بیماران با نام ریسدیپلام ترخیص شد.
وی با اشاره به اینکه اولین محموله های وارداتی اسپینرازا ۴۰۰ ویال بود، عنوان کرد: ۵۰۰ شیشه شربت ریسدیپلام وارداتی نیز با هماهنگی معاونت درمان وزارت بهداشت در دسترس این بیماران قرار خواهد گرفت.
بنابراعلام مرکز اطلاع رسانی سازمان غذا و دارو، مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو گفت: اقدامات لازم به منظور تامین داروی بیماران SMA با دستور رئیس محترم جمهور در دستور کار سازمان غذا و دارو قرار دارد و محموله های بعدی نیز به مرور وارد کشور خواهد شد.

تست اولین
 واکسن احتمالی
 بیماری لایم آغاز می‌شود
 متخصصان به دنبال هزاران داوطلب در ایالات متحده و اروپا هستند تا اولین واکسن بالقوه علیه بیماری لایم را در ۲۰ سال گذشته آزمایش کنند، به این امید که بهتر بتوان با بیماری منتقله از کنه مقابله کرد.
لایم یک مشکل رو به رشد است و افزایش موارد ابتلا و گرم شدن هوا به کنه ها کمک می کند تا زیستگاه خود را گسترش دهند. در حالیکه از مدت‌ها قبل یک واکسن برای سگ‌ها در دسترس بوده، تنها واکسن لایم برای انسان در سال ۲۰۰۲ به دلیل کمبود تقاضا از بازار ایالات متحده خارج شد و مردم مجبور شدند به استفاده از حشره‌کش‌ها رو آورند.
اکنون شرکت داروسازی فایزر و شرکت داروسازی فرانسوی والنیوا قصد دارند از فاکتورهای خطرزا و تهدید کننده قبلی در تولید واکسن جدید برای مقابله با رایج‌ ترین گونه‌های لایم اجتناب کنند.
آنالیزا آندرسون، مدیر بخش واکسن شرکت فایزر گفت: تصور میکنم چنین تشخیصی از شدت بیماری لایم و اینکه آخرین بار بر چند نفر تاثیر گذاشته، وجود نداشته است. اینکه بیماری لایم دقیقا چند وقت یکبار آسیب وارد می کند، مشخص نیست. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده به سوابق بیمه ای اشاره کرده که نشان می دهد سالانه ۴۷۶ هزار نفر دراین کشور به دلیل ابتلا به بیماری لایم تحت درمان قرار می گیرند. به گفته آندرسون میزان عفونت سالانه در اروپا حدود ۱۳۰ هزار نفر است.
به گزارش مدیکال اکسپرس، کنه های پا سیاه حامل باکتری های عامل بیماری لایم هستند. در ابتدا عفونت باعث احساس خستگی، تب و درد مفاصل می شود. درمان زودهنگام با آنتی بیوتیک بسیار مهم است اما تشخیص اینکه آیا کنه بیمار را نیش زده است یا خیر، ممکن است سخت باشد. عدم درمان بیماری لایم می تواند باعث بروز آرتریت شدید و آسیب به قلب و سیستم عصبی شود. در برخی از افراد حتی پس از درمان نیز علائم باقی می مانند.

با تاکید بر خطر تشدید تغییرات اقلیمی مطرح شد؛
هشدار شیوع بیماری­‌های گرمسیری در آلمان
 با توجه به تشدید تغییرات آب و هوایی و افزایش دمای ناشی از آن در آلمان، رئیس انستیتو دولتی «روبرت کخ» که مسئولیت کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها را بر عهده دارد، هشدار داده است که این امر منجر به افزایش شیوع بیماری­‌های گرمسیری در این کشور خواهد شد.
وی همچنین گفت که تغییرات اقلیمی عامل گسترش زیستگاه‌های پشه‌­ها و کنه­‌ها می­‌شود و به این ترتیب بسیاری از گونه‌­های پشه و کنه می­‌توانند عوامل عفونی ویروسی، باکتریایی و انگلی را منتقل کنند. از آنجایی که میزان تولیدمثل و تکثیر ویروس‌­ها در پشه­‌ها وابستگی قابل توجهی به دما دارد، بنابراین با افزایش دما در دوره­ های زمانی طولانی­ تر، احتمال ابتلا به عفونت‌های ناشی از نیش پشه نیز افزایش می­ یابد. رئیس موسسه کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آلمان، همچنین از عفونت هایی چون ویروس زیکا، تب دنگی، ویروس نیل غربی و مننژوآنسفالیت به عنوان نمونه­ هایی از ویروس ­هایی که به زودی در حال گسترش در سراسر آلمان هستند، نام برد و گفت که حتی احتمال موارد ابتلا به مالاریا در این کشور نیز وجود دارد. به گزارش پایگاه خبری دِ لوکال، کارشناسان اروپایی هشدار می‌دهند: به دلیل گسترش جمعیت کنه‌ها و پشه‌ها به خاطر تغییرات آب و هوا، بیماری‌هایی که پیش‌تر در اروپا ناشناخته بوده‌اند به طور فزاینده‌ای شایع خواهند شد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه