روزنامه کائنات
2

سیاست

۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۵ تير - شماره 4164

مرحله دوم سفرهای نظارتی رئیس مجلس

قالیباف : لزوم توجه و رفع مشکلات مناطق محروم در برنامه هفتم توسعه

 رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر نظارتی خود به استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: توجه به مناطق محروم یکی از رئوس تدوین برنامه هفتم توسعه است.
روز گذشته محمدباقر قالیباف در بدو ورود به استان کهگیلویه و بویراحمد در جمع خبرنگاران در تشریح برنامه های سفر نظارتی خود و هیات همراه به این استان عنوان کرد: مرحله دوم سفرهای نظارتی ما با عنوان «نظارت‌های ستادی» با سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد آغاز شده است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به فاصله ای که بین سفرهای نظارتی ایجاد شده است، بیان کرد: در دوره قبلی سفرها، فعالیت و تحرک دولت سابق آنقدر که باید و شاید وجود نداشت و ما بیشتر پروژه ها را در حوزه میدانی دنبال می کردیم، اما با روی کار آمدن دولت جدید و حضور میدانی خوب، این جهت به ما در مجلس شورای اسلامی داده شد تا با نگاه و نظارت ستادی به معنای نظارت و کنترل بر پروژه ها مخصوصا در آستانه برنامه هفتم توسعه بتوانیم در سیاستگذاری ها و رهیافت هایی که به ویژه برای استان های محروم وجود دارد، اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه به ویژه در حوزه زیرساخت ها و راه ها با توجه به پراکندگی استان باید اقدامات ویژه ای صورت گیرد، ادامه داد: در بررسی های صورت گرفته با روستاهای زیر ۲۰ خانواری که در مسئله برق، آب و گاز دچار مشکلاتی هستند روبرو هستیم که باید رسیدگی هایی صورت گیرد و در برنامه هفتم توسعه اینگونه پروژه ها و مشکلات دیده شود.
قالیباف ادامه داد: لذا براساس برنامه ریزی های صورت گرفته این استان را برای سفر انتخاب کردیم تا ان شاءالله با نظارت خوبی که بر پروژه‌ها و مشکلات چه در حوزه مسائلی مانند دیوان محاسبات، حسابرسی، اعتبارات و مشکلاتی که در حوزه واگذاری اعتبارات ممکن است به وجود آید و همچنین پروژه هایی که تعیین تکلیف آنها زمان‌بر شده است را ساماندهی کنیم.
رئیس قوه مقننه با اشاره به تدوین برنامه هفتم توسعه در مجلس تصریح کرد: امیدواریم در برنامه بعدی توسعه بتوانیم پروژه های زمان‌بر و طولانی را تعیین تکلیف کنیم و با آغاز برنامه برخی از پروژه ها که بیش از ۲ دهه زمان برده است را ساماندهی کنیم.
وی درخصوص اقدامات مقدماتی صورت گرفته برای سفر نظارتی به استان نیز گفت: کارهای کارشناسی خوبی پیش از سفر انجام شده و وقت زیادی برای آن صرف شده است و جلسات متعددی با وزرا و استاندار تشکیل شد و تیم های میدانی نیز از قبل به استان سفر کرده اند و امیدوارم امروز بتوانیم با یک همکاری، بازدیدهای میدانی خوبی را داشته باشیم تا در جهت حل مشکلات این مسئله گام های جدی برداریم.
قالیباف درخصوص معضل آفات جنگل های بلوط زاگرس نیز گفت: دولت حتما به این امر توجه دارد و موضوعات محیط زیست مورد توجه است و این بحث آفت پروانه سفیدِ بلوط‌خوارِ زاگرس نیز یکی از دغدغه های سفر ما است که حتما به آن توجه داریم. واقعیت این است که در دهه های گذشته مجموعه پوشش سبز زاگرس ضعیف شده است، همچنین هوای گرم، آتش سوزی ها و نبود امکانات اطفای حریق مشکلاتی را برای پوشش سبز گیاهی این منطقه ایجاد کرده است و ما در مجموع در نگهداری محیط زیست زاگرس کارنامه قابل قبولی نداریم، همانطور که گفته شد یکی از دغدغه های سفر امروز ما رسیدگی به این موضوع و بحث در این خصوص است.
اولویت در طرح سد مخزنی تنگ سرخ بشار، رفع مشکل تملک اراضی مردم است
رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان بازدید از طرح سد مخزنی تنگ سرخ بشار، ضمن استماع مشکلات مردم بومی منطقه درخصوص تملک اراضی واقع در طرح مذکور، گفت: باید با ارزش سنجی اراضی، خسارات وارد شده به مردم تعیین و کارشناسی شود. همچنین زمین ها باید با قیمت روز کارشناسی شود.
در بدو ورود قالیباف، عده ای از مردم برای بیان مشکلات خود در خصوص اجرای این طرح در محل حاضر شدند که رئیس مجلس به محض اطلاع از حضور مردم، در میان آنها حاضر شد و از نزدیک ضمن گفت وگو با مردم، مشکلات و مسائل آنها را شنید که یکی از اصلی‌ترین مشکلات مردم، مشکل تملک اراضی این طرح است. همچنین با توجه به اینکه یکی از اصلی ترین مشکلات مردم بومی موضوع حل نشدن بحث تملک اراضی واقع شده در طرح بود، قالیباف عنوان کرد: قطعاً این موضوع را پیگیری خواهم کرد و با توجه به همراهی رؤسای کمیسیون‌های انرژی و کشاورزی مجلس در این سفر، این موضوع باید تعیین تکلیف شود.
وی با تاکید بر اینکه اولویت باید با اراضی تحت عملیات کارگاهی طرح باشد، گفت: باید با ارزش سنجی اراضی، خسارات وارد شده به مردم تعیین و کارشناسی شود. همچنین زمین ها باید با قیمت روز کارشناسی شود، نه اینکه نزدیک به ۱۰ سال زمین ها از افراد گرفته شود و ارزشیابی با نرخ ۱۰ سال گذشته صورت گیرد. رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اولویت در طرح سد مخزنی تنگ سرخ بشار، رفع مشکل تملک اراضی مردم است.
بر اساس این گزارش، موضعیت جغرافیایی سد مخزنی تنگ سرخ بشار بر روی رودخانه بشار در استان کهگیلویه و بویراحمد بوده و دسترسی به موقعیت سد از طریق جاده قدیمی شیراز-یاسوج و در فاصله ۳۵ کیلومتری یاسوج از طریق یک رشته جاده آسفالته فرعی امکانپذیر است.
از جمله اهداف این طرح می توان به تامین آب شرب یاسوج و روستاهای مسیر، به میزان ۲۰ میلیون مترمکعب در سال، تامین آب صنعتی یاسوج به میزان ۱۳.۳ میلیون مترمکعب در سال، تامین آب کشاورزی شهرستان بویراحمد و دنا به میزان ۳۳ میلیون مترمکعب در سال، تامین آب شرب شهر شیراز به میزان ۵۶ میلیون مترمکعب در سال، تامین آب زیست محیطی رودخانه به میزان ۳۴.۴۵ میلیون مترمکعب در سال، فراهم کردن امکانات تفریحی و سیاحتی با توجه به جذابیت توریستی منطقه و کنترل سیلاب و جلوگیری از خسارت آن به سازه های موجود در حاشیه رودخانه بشار اشاره کرد.

رضا تقی‌پور:
اشتباهات گذشته را در تفکیک وزارت صمت تکرار نکنیم
  عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: اگر قرار است، طرح تفکیک وزارت بازرگانی از صمت در دستور کار قرار گیرد باید کامل و بی‌نقص باشد و اشتباهات گذشته را تکرار نکنیم.
رضا تقی‌پور ، در خصوص تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صمت، گفت: حدود ۱۰ سال از تصمیم قطعی مجلس مبنی بر ادغام وزارت بازرگانی در وزارت صنایع می‌گذرد، اما هنوز ساختارهای جدید به صورت کامل مستقر نشده‌اند تا بتوانیم آثار و پیامدهای این تصمیم را در عمل و در خروجی اندازه‌گیری کنیم. سوال ما این است که آیا در مقایسه با ساختار قبلی اثربخشی و کارایی بیشتری داشته است یا خیر؟
وی با بیان اینکه تفکیک و ادغام وزارتخانه‌ها تصمیمات کلان و ساختاری هستند، افزود: این تصمیمات کلان نیازمند بررسی‌های طولانی مدت است. این بررسی‌ها باید با مطالعات تفصیلی و مقایسه‌ای با کشورهایی که این تجربه را دارند، انجام شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با یادآوری اینکه در طول ۴۳ سال اخیر چند بار تجربه ادغام و تفکیک وزارت صنایع و بازرگانی را داشتیم و آزمون کردیم، تاکید کرد: منطق حکم می‌کند تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صمت آسیب‌شناسی شود.
تقی‌پور افزود: ساختارها قراردادهایی هستند که ما تنظیم و تدوین می‌کنیم و مهم فرآیندهای داخلی این ساختار است که به آن روح می‌بخشد. اگر این اتفاق درست نیفتد، تغییر ساختار به صلاح نخواهد بود.
وی گفت: تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صمت به پژوهش‌های عملیاتی و کاربردی نیازمند است و پیش از هر اقدامی باید این مطالعات صورت گیرد. با ساختار فعلی نیز می‌توان شرایط را مدیریت کرد، به شرطی که فرآیندها درست باشد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن با اشاره به موافقت هیئت دولت با تشکیل وزارت بازرگانی تأکید کرد: تدوین لایحه از سوی دولت نیازمند کار تخصصی است.
وی در خصوص طرح تفکیک وزارت بازرگانی از وزارت صمت در مجلس، گفت: پیش‌تر این وزارتخانه‌ها از هم منفک بودند و سپس ادغام شدند، بنابراین اگر طرح مجلس در دستور کار قرار می‌گیرد باید کامل و بی‌نقص باشد و اشتباهات گذشته را تکرار نکنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: امیدواریم با تصمیم جدید و ساختار جدید، ناهماهنگی‌های گذشته بین بخش‌های مختلف زنجیره تولید را نداشته باشیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه