روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۱ چهارشنبه ۸ تير - شماره 4159

جوانان برای دریافت «وام‌ ازدواج» با چه معضلاتی روبه‌روی هستند؟

افزایش نرخ ازدواج با حذف تشریفات

 دبیر ستاد ملی گرامی‌داشت هفته ازدواج، درباره آمار وام ازدواج پرداخت شده در سال جاری، گفت: از ابتدای سال جاری تا ۶ تیر ۱۴۰۱، تعداد ۲۱۰ هزار فقره وام ازدواج به ارزش ۲۸۵ هزار و ۷۳۱ میلیارد ریال  پرداخت شده است که این رقم در مدت مشابه خود در سال قبل ۱۷۵ هزار فقره وام به مبلغ ۱۴۹ هزار میلیارد ریال بوده؛ در واقع شاهد رشد ۷۱ درصدی در پرداخت وام ازدواج بوده‌ایم.
مهدی متقی‌فر در نشست‌ خبری که به مناسبت هفته ازدواج برگزار شد، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ نرخ ازدواج ۱۲ هزار و ۲۰۳ مورد به نسبت سال قبل خود بیشتر ثبت شده  است. در سال ۹۹ نرخ ازدواج ۵۵۶ هزار و ۷۲۷ مورد بوده و در سال ۱۴۰۰ این نرخ به ۵۶۸ هزار و ۹۳۰ مورد رسید که به معنی رشد حدود ۲.۲ درصدی ازدواج در سال ۱۴۰۰ است. وی همچنین این خبر را هم داد که سامانه ملی آموزش و مشاوره ازدواج در دست راه‌اندازی است.
* وزارت جوانان بدنبال تدوین و صدور مجوز مراکز همسریابی
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان، ادامه داد: بر اساس تبصره ماده ۳۷ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، معاونت امور جوانان می‌تواند با همکاری سازمان تبلیغات مجوز مراکز همسریابی را صادر کند که آیین نامه آن در حال تدوین و سامانه آن در حال راه اندازی است.
* افزایش نرخ ازدواج در سال ۱۴۰۰ با حذف تشریفات و مراسمات اضافه
به گفته وی در سال ۱۴۰۰ برای دومین سال متوالی با افزایش نرخ ازدواج مواجه بودیم و طبق بررسی های انجام شده این افزایش به خاطر حذف تشریفات  و مراسمات اضافه برای زوجین بوده و از همین رو این معاونت شعار هفته ملی ازدواج در سال جاری را «ازدواج آسان و آسمانی» قرار داده است. متقی فر در بخش دیگر سخنان خود درباره پیگیری‌های این معاونت در راستای تسهیل پرداخت وام ازدواج توصیح داد: تسهیل پرداخت وام ازدواج نیاز به پیگیری و جریان سازی اساسی دارد و این پیگیری‌های متعدد در بحث وام ازدواج باعث رشد قابل توجه پرداخت در سه ماهه اول ۱۴۰۱ نسبت به‌مدت مشابه آن در سال ۱۴۰۰ شده است.
«ضمانت» و نامشخص بودن زمان پرداخت وام ازدواج از مهم‌ترین معضلات جوانان
وی در ادامه به مشکلات موجود در بحث پرداخت وام ازدواج اشاره و تصریح کرد: ضمانت وام ازدواج یکی از مهم ترین معضلات جوانان ما است و بانک مرکزی باید در این حوزه فکری کند. این سلیقه‌ای عمل کردن بانک ها باعث مشکلات متعدد برای جوانان شده است. متقی‌فر ادامه داد: مشخص نبودن سقف زمانی پرداخت وام ازدواج پس از ثبت نام برای ارجاع به شعبه از جمله مشکلات وام ازدواج است که برای ارجاع به شعبه زمانی مشخص نیست و برای زمان پرداخت وام به جوانان نیز مدتی مشخص نمی‌کنند. این نابسامانی باعث بهم خوردن زندگی دو جوان می‌شود. پیگیر این دو مشکل هستیم تا با کمک بانک مرکزی راهکاری اندیشیده شود. دبیر ستاد ملی گرامی‌داشت هفته ازدواج با بیان اینکه وزارت ورزش و جوانان سالیان سال در حوزه بزرگداشت هفته ازدواج به صورت ملی در سراسر کشور برنامه‌های مفصلی با همکاری دستگاه‌های مختلف طراحی و اجرا می‌کند، ادامه داد: امسال نیز برنامه‌های پیشنهادی خود را برای دستگاه‌ها ارسال کردیم و اتفاق خوبی در بین دستگاه‌ها برای ازدواج جوانان در حال شکل گیری است. ادارات کل ما در استان‌ها و وزارت ورزش و جوانان برنامه‌های متعددی برای گرامیداشت هفته ازدواج برنامه‌ریزی کرده‌اند که از جمعه ۱۰ تیر ماه که سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) است برگزار می‌شود و تا ۱۶ تیرماه ادامه دارد.  متقی‌فر درباره برنامه‌های هفته ملی ازدواج تصریح کرد: مهمترین برنامه ما برگزاری «جشن وصال» در دهم تیرماه است که اتفاق مهمی در روز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) است. همچنین برنامه‌های رسانه‌ای با مشارکت صدا و سیما طراحی شده است. شعار امسال نیز ازدواج «آسان و آسمانی» است تا بتوانیم در بحث ازدواج آسان و حذف تشریفات عروسی گامی برداریم. وی همچنین این را هم گفت که این معاونت با همکاری سازمان زیباسازی شهرداری تهران در تلاش است تا در بحث ازدواج آسان از طریق  بیلبوردهای شهر تهران در فضای شهری فرهنگ سازی انجام دهد.
* راه‌اندازی پویش انتقال تجربه‌های ازدواج آسان
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان، افزود: در این راستا پویشی را راه اندازی کرده‌ایم که از جمعه آغاز می‌شود و از جهت رسانه‌ای و فضاسازی شهری دنبال خواهد شد تا افراد تجربه‌های ازدواج آسان خود را منتقل کنند و ما بر اساس قرعه کشی جوایزی را برای این افراد در نظر گرفته‌ایم. دبیر ستاد ملی گرامی‌داشت هفته ازدواج با بیان اینکه روز جمعه جشن «وصال» برگزار می‌شود، درباره این جشن توضیح داد: در این جشن مراسم تقدیر از موثرین حوزه ازدواج و خانواده و سخنرانی رئیس جمهوری را خواهیم داشت همچنین سجادی، وزیر ورزش و جوانان و یامین پور به عنوان دبیر شورای عالی جوانان و معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان حضور خواهند داشت.  به گفته وی این معاونت سالانه حدود پنج هزار کارگاه آموزشی پیش از ازدواج را در کشور برگزار می‌کند.
* ایجاد میزهای تخصصی مشاوره ازدواج در اماکن عمومی
متقی‌فر در پایان سخنان خود با بیان اینکه در راستای فرهنگ سازی مشاوره، این معاونت قرار دادن میزهای تخصصی مشاوره را در اماکن عمومی نظیر مترو و پارکها را در دستور کار خود دارد، یادآور شد: برای آزمایش این امر، در ماه رمضان امسال در پنج ایستگاه مترو تهران میز تخصصی ازدواج را قرار دادیم که از طریق آن بیش از ۱۲ هزار مراجعه داشتیم. پیگیر این امر هستیم تا در تابستان نیز با همکاری شهرداری و مترو آن را انجام دهیم. در استان‌ها نیز انشاءالله این امر را عملیاتی خواهیم کرد.

اعلام وضعیت اضطراری برای اقیانوس‌ها
 دبیرکل سازمان ملل همزمان با گردهمایی رهبران جهان در شهر لیسبون پرتغال گفت:‌ اقیانوسها در وضعیت اضطراری قرار دارند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل گفت: جهان در بحبوحه وضعیت اضطراری اقیانوسها قرار دارد و به دولتها تاکید کرد ;i برای حفظ سلامت اقیانوسها اقدامات بیشتری انجام دهند.
آنتونیو گوترش در مراسم افتتاحیه کنفرانس سازمان ملل متحد در مورد اقیانوس که با حضور رهبران جهان و سران دولتهای ۲۰ کشور جهان در پرتغال برگزار شد، گفت: متاسفانه، ما تصور می‌کردیم که اقیانوس‌ها همیشه هستند اما امروز با شرایطی روبرو هستیم که آن را وضعیت اضطراری اقیانوس می دانم. باید جریان را تغییر دهیم. دبیرکل سازمان ملل افزود: خودخواهی برخی کشورها مانع از تحقق تلاش‌ها برای دستیابی به توافق بر سر معاهده‌ای شده که مدت‌ها در انتظار آن بودیم تا از اقیانوس‌های جهان محافظت شود. در ماه مارس، کشورهای عضو سازمان ملل به دلیل عدم توافق بر سر طرحی برای حفاظت از دریاهای آزاد در برابر بهره برداری بیش از حد مورد انتقاد محققان و فعالان محیط زیست قرار گرفتند. از ۶۴ درصد دریاهای آزاد که فراتر از مرزهای سرزمینی قرار دارند، در حال حاضر تنها ۱.۲ درصد حفاظت شده اند. بر اساس گزارش وضعیت آب و هوای جهانی سازمان جهانی هواشناسی در سال ۲۰۲۱، افزایش سطح آب دریاها، گرم شدن اقیانوس ها، اسیدی شدن اقیانوس ها و انباشت گازهای گلخانه ای در سال گذشته به بالاترین سطح خود رسیده است. به گزارش روزنامه گاردین، گوترش تاکید کرد: کشورهایی که در مناطق کم ارتفاع قرار دارند و شهرهای ساحلی با خطر وقوع سیل مواجه هستند، در حالیکه آلودگی، موجب از بین رفتن مناطق ساحلی می شود و صید بی رویه نیز به ذخایر ماهی آسیب می زند.

پیشنهاد چمران برای ایجاد هایپرمارکت‌های
مخصوص میوه و تره بار در محلات
 رییس شورای شهر تهران بر ضرورت ایجاد هایپرمارکت‌های مخصوص میوه و تره بار در محلات تاکید کرد و گفت: بهتر است سیاستی اجرا شود که طی آن میادین، بتوانند به صورت هایپرمارکت های مخصوص میوه و تره بار در محلات مختلف فعالیت کنند.
مهدی چمران در هفتاد و چهارمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران پس از استعماع گزارش فصاحت مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران در توضیح تکمیلی سخنان فصاحت در ارتباط با اهمیت بازارها در سطح شهر تهران که در کل کشور تاثیر گذار است، افزود: در مواقعی که بازار دچار تحولات و نابسامانی می شود، میادین میوه و تره بار و فروشگاه‌های شهروند می‌توانند در کنار هم تاثیرگذار باشند و بسیاری از کمبودها و نقصان‌ها را کنترل کنند. چمران پیشنهاد کرد: علاوه بر خدمات بازارهای میوه و تره بار، بهتر است که سیاستی اجرا شود که طی آن میادین، بتوانند به صورت هایپرمارکت های مخصوص میوه در محلات مختلف فعالیت کنند و میوه و تره بار مردم را تأمین کنند.

ایمن‌سازی مدارس پرخطر تهران در دستورکار
شناسنامه ایمنی مدارس تهیه می‌شود
 معاون برنامه‌ریزی و توسعه مشارکت‌های مردمی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با تاکید براینکه ایمنی، خط قرمز ماست گفت: مدارس ناایمن، شناسایی شده و مقاوم‌سازی خواهند شد. حمیدرضا تقی‌پور درباره اقدامات این سازمان جهت ایمن‌سازی مدارس به ویژه پس از اعلام آمار مدارس ناایمن در تهران از سوی سازمان آتش‌نشانی تهران گفت: مدارسی که اکنون ساخته می‌شوند دارای استانداردهای ایمنی لازم هستند اما درباره مدارس ناایمن، ابتدا باید تعریف جامعی از فضای ناایمن در یک مدرسه داشته باشیم که یعنی چه. وی افزود: ایمنی یک مدرسه شاخص‌ها و آیتم‌های مختلفی دارد، از جمله سیستم اطفای حریق، نوع چیدمان پله‌ها، مناسب بودن مسیر رفت و آمد بچه‌ها و ... بسیاری از این آمارهایی که مطرح می‌شود از این جمله استانداردها و شاخص‌ها هستند. تقی‌پور با اشاره به اینکه ۲۴۲۰ مدرسه از سوی سازمان آتش‌نشانی در تهران بررسی شده بود که از ۹۲۴ مدرسه ایراداتی گرفتند اظهار کرد: از این تعداد در سطح استان تهران، ۱۰ درصد کلاس‌های درس، نیازمند تخریب و بازسازی و ۱۸ درصد نیازمند مقاوم‌سازی هستند. ما بقی ایرادها و اشکالاتی که گرفته می‌شود خارج از این دوگروه است و برخی ایرادها شکلی و جزئی هستند و همه آنها خطرآفرین به آن معنا که خطر جانی متوجه دانش‌آموزان باشد، نیستند. معاون برنامه ریزی  و توسعه مشارکت‌های مردمی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: البته همه این ایرادها باید برطرف شود، زیرا ممکن است به سلامت جسمانی دانش‌آموزان آسیب برساند. همانطور که گفته شد همه مدارس اعلام شده را دارای وضعیت بحرانی و خیلی خطرناک نمی دانیم. برخی از آنها که پرخطر و نیازمند تخریب و بازسازی هستند از قبل در دستورکار خودمان قرار داشته و تک تک در دست بررسی و اقدام هستند و طی یکی دوسال آینده ایمن‌سازی خواهند شد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه