روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۱ سه شنبه ۳۱ خرداد - شماره 4153

انهدام ۲۶ باند کلاهبرداری رایانه ای در پوشش بازارهای آنلاین

 رئیس مرکز مبارزه با جرایم ملی و سازمان یافته پلیس فتا فراجا از شناسایی و انهدام تعداد ۲۶ فقره پرونده مربوط به مجرمان حرفه ای فعال در زمینه کلاهبرداری رایانه ای در بستر بازارهای آنلاین و شبکه های اجتماعی و پلتفرم های خارجی با ارزش ریالی بیش از ۶۰۷ میلیارد ریال طی ماه اخیر خبر داد.
سرهنگ مصطفی نوروزی، دراین باره اظهار کرد: با وصول پرونده های متعددی به پلیس فتا در یکی از استان های شمالی کشور با موضوع کلاهبرداری در قالب درج آگهی های جعلی در سایت های آگهی محور، موضوع به صورت ویژه در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.
رئیس مرکز مبارزه با جرایم ملی و سازمان یافته پلیس فتا فراجا گفت: متهم پرونده با درج و انتشار آگهی های جعلی در قالب کار در منزل، بسته بندی، محصولات آرایشی و بهداشتی، فروش املاک و غیره اقدام به کلاهبرداری از شهروندان می‌کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا سرهنگ نوروزی ادامه داد: با بررسی های تخصصی و اقدامات فنی صورت گرفته توسط کارشناسان پلیس فتا در نهایت متهمین اصلی پرونده در یکی از استان های شمال شرق کشور شناسایی و پس از اخذ مجوزهای قضایی دستگیر شدند. وی گفت: متهمین دستگیر شده در بازجویی های صورت گرفته به کلاهبرداری با شیوه ذکر شده اعتراف کردند و در بررسی مخفیگاهشان،  ادله مرتبط با پرونده شامل ۱۴ عدد سیم کارت مجرمانه، ۶۳ عدد کارت بانکی و سه دستگاه تلفن همراه هوشمند کشف و ضبط شد و در بررسی تجهیزات رایانه ای و هوشمند ایشان تعداد قریب به ۵۰۰ فقره سابقه تماس شهروندان استخراج شد. این مسئول سایبری با بیان اینکه تعداد پرونده های متشکله در این خصوص تاکنون ۱۸۰ فقره با ارزش ریالی بالغ بر ۲۰ میلیارد ریال بوده است، افزود: برابر اقدامات فنی و تخصصی صورت گرفته از سوی واحدهای پلیس فتا استان ها، طی یک ماه اخیر تعداد ۲۶ فقره باند و مجرم حرفه ای فعال در زمینه کلاهبرداری رایانه ای در بستر بازارهای آنلاین و شبکه های اجتماعی و پلتفرم های خارجی با ارزش ریالی بیش از ۶۰۷ میلیارد ریال شناسایی و منهدم شدند که در این رابطه ۴۴ نفر دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شده است.
رئیس مرکز مبارزه با جرایم ملی و سازمان یافته پلیس فتا در توصیه به شهروندان گفت: با توجه به استفاده مجرمین از شگرد درج آگهی های جعلی در بستر بازارهای آنلاین و اخذ مبالغی از شهروندان تحت عنوان بیعانه و کلاهبرداری با این شیوه، اکیداً توصیه می کنیم قبل از ملاقات حضوری با درج کننده آگهی و اطمینان از صحت موضوع و وجود کالا، به هیچ عنوان اقدام به واریز وجه تحت عنوان بیعانه یا پرداخت کل مبلغ کالا به حساب های معرفی شده نکنند.
وی ضمن بیان سوابق متعددی از سوء استفاده از شهروندان متقاضی کار در منزل یا استخدام از سوی مجرمین، از عموم مردم خواست تا در صورت درخواست آگهی دهنده مبنی بر ارسال مدارک هویتی از طریق شبکه های اجتماعی و یا ارائه شماره کارت و حساب های بانکی و یا درخواست ثبت نام در سایت های خرید و فروش ارز دیجیتال و تقاضای خرید رمزارز، به هیچ عنوان توجه ننموده و مراتب را سریعاً از طریق سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir گزارش کنند.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی:
با زمین‌خواری و تصرف اراضی ملی در تهران برخورد می‌شود
 فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان تهران ضمن اشاره به اینکه برخی از تصرفات بر املاک، جزو مستثنیات هستند و نمی‌توانیم به آن‌ها ورود کنیم،اظهار کرد: بیشتر مواردی که با آن برخورد می‌کنیم، ساخت و ساز در مراتع، ویلاسازی و تغییرکاربری است.
به مجموعه اقدامات متقلبانه و غیر قانونی افراد، تشکل‌ها و گروه‌هــا کــه منجر به تصرف و تعرض به اراضی عمومی و منابع طبیعی می‌شــود، زمین خواری می‌گویند. زمین‌خواری از بارزترین نوع تصرف غیر قانونی اراضی ملی است که از بسترهای وقوع آن در کشور می توان به زمین‌های منابع طبیعی اشاره کرد.
موارد زیادی از زمین‌خواری در مناطق چهارگانه تحت مدیریت اداره کل محیط زیست استان تهران همچون خجیر، جاجرود و شمیرانات و ... رسانه‌ای شده است که این گونه موارد به منظور رفع تصرفات اراضی از چنگال متخلفان و آزادسازی زیست‌بوم‌های طبیعی تحت مدیریت، از سوی منابع طبیعی استان تهران پیگیری می‌شود. سرهنگ احمد ناصری نیکو درباره شیوه رسیدگی به موضوع زمین‌خواری اظهار. کرد:با استناد به تبصره ذیل ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره‌برداری از منابع طبیعی و مراتع مبنی بر اینکه « هر کس به قصد تصرف به منابع ملی مذکور در ماده ۱ قانون ملی شدن جنگلهای کشور تجاوز کند به یک سال تا سه سال حبس تأدیبی ‌محکوم خواهد شد.» به این مسئله رسیدگی می‌شود اما وارد مستثنیات نمی‌توانیم شویم. طبق ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی نیز هر فردی که موجب تخریب محیط زیست و منابع طبیعی شود،قانون با صدور حکم با این افراد برخورد می کند.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان تهران در خصوص فرایند مقابله با زمین خواری‌ و اقداماتی که در این زمینه لازم به انجام می‌شود، اظهار کرد: در ارتباط با زمین خواری ابتدا طبق تبصره ذیل ماده ۵۵  و پس از تشکیل پرونده، اعمال قانون می‌کنیم. وی افزود: بیشتر مواردی که با آن برخورد می‌شود، ساخت و ساز در مراتع، ویلاسازی و تغییرکاربری است و تصرف اراضی ملی نیست.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان تهران در ادامه اظهارکرد: گزارش ساخت و ساز و تغییر کاربری برای ما ارسال و بررسی می‌شود. بسیاری از این موارد مربوط به تغییرکاربری جهاد کشاورزی است که به آن‌ها رسیدگی می‌کنیم اما برخی موارد نیز جزو مستثنیات هستند و ما حق ورود به آن را نداریم.
وی ادامه داد: در مواردی که حق ورود به آن‌ها را نداریم به جهاد کشاورزی اعلام می‌کنیم و اقدامات لازم و نتایج آن را به این وزارتخانه واگذار می‌کنیم.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی استان تهران درباره اقداماتی که برای حفاظت اراضی ملی دربرابر زمین‌خواری انجام می‌شود اظهار کرد: مواردی که در اراضی ملی باشد بدون اتلاف وقت و با استناد به تبصره ذیل ماده ۵۵ اعمال قانون می‌کنیم. ناصری نیکو در پایان درباره آمار اقدامات انجام شده در جهت توقف زمین‌خواری درسال گذشته تصریح کرد: در سال ۱۴۰۰، ۲۸۸ مورد زمین‌خواری به مساحت ۳۹۹ هکتار تشکیل پرونده قضایی شد.۱۶۱ مورد به مساحت ۲۸۵ هکتار اجرای احکام صورت گرفت و تبصره ذیل ماده ۵۵ قانون بهره برداری و حفاظت از منابع طبیعی و مراتع ۲۴۳ مورد زمین‌خواری با مساحت ۱۱۶ هکتار اعمال قانون شد.

وزیر بهداشت در آستانه جام جهانی فوتبال خبر داد
تشکیل تیم پزشکی ایران برای عزیمت به قطر
 وزرای بهداشت دو کشور ایران و قطر با تشکیل کارگروهی تخصصی، همکاری های بهداشتی - پزشکی در پشتیبانی از برگزاری جام جهانی قطر را آغاز کردند.
دکتر بهرام عین اللهی با اعلام این خبر گفت: کادر سلامت جمهوری اسلامی در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر حضور خواهد داشت.
وزیر بهداشت افزود: سه گروه  از پزشکان متخصص و فوق تخصصی ایرانی در سه حوزه طب ورزشی، تروما و چشم پزشکی همزمان با برگزاری جام جهانی به دوحه اعزام می شوند.
عین اللهی همچنین از اعزام شماری از پرستاران دوره دیده و دارای مهارت مراقبت های ویژه به این کشور همزمان با جام جهانی خبر داد و افزود: با توجه به تدوین پیوست سلامت برای جام جهانی پیش بینی می شود، ظرفیت مشترک مناسبی بین دو کشور برای تبادل تجربیات در حوزه های طب ورزشی، تروما، چشم پزشکی و همچنین  پرستاری (مراقبت های ویژه) ایجاد شود.
گفتنی است دکتر محمد حسین نیکنام، دستیار ویژه وزیر و مدیر کل همکاری های بین الملل وزارت بهداشت در سفری که به تازگی به دوحه داشته، ضمن تقدیم دعوت نامه دکتر عین اللهی از وزیر بهداشت عمومی قطر برای سفر به جمهوری اسلامی ایران، ظرفیت های کشورمان را برای همکاری های پزشکی در زمان برگزاری مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ قطر اعلام کرده بود.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، در این سفر گسترش  همکاری‌های آموزشی، بهداشتی، درمانی، دارویی و تحقیقاتی مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
همچنین در خصوص برگزاری جلسه بعدی کارگروه مشترک در جمهوری اسلامی توافق شد.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه