روزنامه کائنات
6

انرژی

۱۴۰۱ چهارشنبه ۴ خرداد - شماره 4136

سیر صعودی نفت معکوس شد

  قیمت نفت در معاملات روز سه‌شنبه تحت تاثیر چشم انداز وقوع رکود اقتصادی و مصرف کمتر سوخت که انتظارات برای عرضه محدود را تحت الشعاع قرار داد، تن به کاهش داد.
بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در ژوئیه با ۳۵ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش، به ۱۱۳ دلار و هفت سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در ژوئیه، با ۳۶ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش، به ۱۰۹ دلار و ۹۳ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص ابتدای معاملات بیش از یک دلار ریزش کرده بودند.
نفت برنت روز دوشنبه با ۰.۷ درصد افزایش قیمت بسته شده بود در حالی که وست تگزاس اینترمدیت تقریبا بدون تغییر مانده بود.
تهدیدهای متعدد پیش روی اقتصاد جهانی در صدر نگرانی‌هایی است که مقامات شرکت کننده در اجلاس داووس مطرح می‌کنند و عده ای از آنها نسبت به خطر رکود هشدار می‌دهند.
کریستالینا جورجیوا، مدیرکل صندوق بین المللی پول، اظهار کرد: وی انتظار رکود برای اقتصادهای بزرگ را ندارد، اما نمی‌تواند آن را منتفی بداند.
توشیتاکا تازاوا، تحلیلگر شرکت فوجیتومی سکیوریتیز در این باره گفت: سرمایه‌گذاران به دلیل این که انتظار دارند قیمت‌های بالاتر نفت به مصرف سوختها در سراسر جهان آسیب بزند، فروشنده شده‌اند. اما تداوم نگرانی‌ها نسبت به محدودیت عرضه جهانی و امیدواری به احیای تقاضا در چین، تا حدودی از قیمتها پشتیبانی کرده است. انتظار می رود نفت برنت فعلا در محدوده ۱۰۵ تا ۱۱۵ دلار در هر بشکه معامله شود.
رئیس غول نفتی آرامکوی سعودی در مصاحبه با رویترز گفت: دنیا با کمبود عرضه نفت مواجه است زیرا اکثر شرکت‌ها از سرمایه‌گذاری در این بخش به دلیل فشارهای مربوط به انرژی سبز، می ترسند. نمی توان ظرفیت تولید را سریعتر از آنچه وعده داده شده است، اضافه کرد.
شانگهای که قطب مالی چین است، با کاهش آمار ابتلا به کووید ۱۹، قصد دارد از اول ژوئن به قرنطینه خاتمه داده و به زندگی عادی برگردد با این حال افزایش موارد ابتلا در پکن، نگرانیها نسبت به اعمال محدودیتهای بیشتر را برانگیخته است.
بر اساس گزارش رویترز، در این بین، آلمان اعلام کرد اتحادیه اروپا احتمالا تا چند روز آینده برای تحریم واردات نفت روسیه به توافق می‌رسد. همزمان مسکو که با تحریمهای غربی بر سر حمله به اوکراین منزوی شده است، شاهد رشد روابط اقتصادی با چین است.

هشدار آرامکو درباره کمبود جهانی نفت
 رئیس آرامکوی سعودی هشدار داد جهان با بحران بزرگ کمبود عرضه نفت روبروست زیرا اکثر شرکتها به دلیل فشارهای انرژی سبز، از سرمایه گذاری در این بخش هراس دارند.
امین ناصر، مدیرعامل آرامکو که بزرگترین تولیدکننده نفت جهان است، اظهار کرد: با وجود درخواستهایی که برای افزایش سریعتر تولید وجود دارد، وی همچنان به هدف توسعه ظرفیت تولید نفت از ۱۲ میلیون بشکه در روز فعلی به ۱۳ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۲۷ پایبند مانده است.
ناصر در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در داووس به رویترز گفت: جهان کمتر از  دو درصد ظرفیت مازاد تولید نفت دارد. پیش از دوران کووید ۱۹، صنعت هواپیمایی ۲.۵ میلیون بشکه در روز بیشتر از اکنون سوخت مصرف می‌کرد، اگر احیای صنعت هواپیمایی سرعت بگیرد، مشکل بزرگی ایجاد خواهد شد.
وی افزود: آنچه در روسیه و اوکراین روی داد، آنچه اتفاق افتاده است را پنهان کرد. ما به دلیل عدم سرمایه گذاری، در حال سپری کردن یک بحران انرژی هستیم و این بحران پس از پاندمی، ضربه خواهد زد.
ناصر اظهار کرد: محدودیتهای کرونا در چین مدت طولانی ادامه پیدا نخواهد کرد و بنابراین رشد تقاضای جهانی برای نفت از سرگرفته خواهد شد.
عربستان سعودی در حال حاضر ۱۰.۵ میلیون بشکه در روز معادل یک دهم از نفت جهان را تولید می‌کند و احتمالا تولیدش را تا آخر امسال که توافق جاری میان اوپک و متحدانش به پایان می رسد، به ۱۱ میلیون بشکه در روز افزایش می‌دهد.
ریاض با درخواست غرب برای بالا بردن سریعتر تولید نفت و توسعه سریعتر ظرفیت تولید برای مبارزه با بحران انرژی، روبرو شده است.
مدیرعامل آرامکو گفت: اگر می توانستیم ظرفیت تولید را پیش از سال ۲۰۲۷ توسعه دهیم، این کار را انجام می دادیم. این چیزی است که ما به سیاست گذاران می گوییم. این کار طول می کشد.
ناصر همچنین گفت: گفت و گو میان صنعت نفت و سیاستگذاران در خصوص گذار از سوختهای فسیلی به سوی انرژی سبز دشوار بوده است.
تصور نمی‌کنم گفت و گوی سازنده زیادی در جریان باشد. در برخی موارد ما از گفت و گوها غایب بودیم. ما به کنفرانس اقلیمی سازمان ملل در گلاسکو دعوت نشدیم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه