روزنامه کائنات
4

جامعه

۱۴۰۱ چهارشنبه ۴ خرداد - شماره 4136

عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا اعلام کرد؛

ایران در مرحله انتقال از فاز «اپیدمیک» کرونا

وزیر بهداشت: کرونا در ایران مهار شد

 عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا، ضمن تاکید بر لزوم رعایت پروتکل‌های ضدکرونا و تکمیل واکسیناسیون علیه این بیماری، در عین حال گفت: ایران در مرحله انتقال از فاز اپیدمیک کرونا به حالت دیگری قرار دارد و این وضعیت ممکن است تا چند ماه ادامه داشته باشد.
دکتر مسعود مردانی در ارزیابی از شرایط فعلی بیماری کرونا در کشور توضح داد: موارد سرپایی بیماری بسیار کم و موارد بستری نیز به حداقل رسیده است. آی سی یوها عمدتا به بیمارهای غیر کرونایی اختصاص پیدا کرده‌اند و در واقع می‌توان گفت به کنترل بیماری دست پیدا کرده‌ایم. در عین حال اگر مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نکنند، ماسک نزنند و برای توصیه‌های بهداشتی درمانی اهمیت قائل نشوند، ممکن است این شرایط کنترلی، شکننده شود. عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا، همچنین در پیش‌بینی از آینده بیماری کرونا نیز اظهار کرد: کرونا الان فاز اپیدمیک را پشت سر گذاشته ولی هنوز به اندمیسیتی نرسیده است. ایران در مرحله انتقال فاز اپیدمیک به فاز اندمیسیتی قرار دارد و ما از یک وضعیت اپیدمیک به حالت دیگری در حال انتقال هستیم و این ممکن است تا چند ماه ادامه داشته باشد.
مردانی با تاکید دوباره بر لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی گفت: مردم حتما نسبت به کامل کردن چرخه واکسیناسیون خود اقدام کنند. هنوز هم توصیه می‌کنیم  در فضاهای سربسته و مجامعی مانند سینما، تئاتر، مترو و بی آر تی حتما از ماسک استفاده کنند تا زمانی که بتوانیم چند بیمار باقی مانده را نیز کنترل کنیم. ولی در شرایط فعلی در پارک‌ها و فضای باز عدم استفاده از ماسک موردی ندارد.
وی در ادامه صحبت‌هایش ضمن اشاره به شرایط فعلی بیماری کرونا در کشور بر اهمیت تکمیل چرخه واکسیناسیون تاکید و اظهار کرد: تزریق واکسن کرونا و تکمیل چرخه واکسیناسیون حتما لازم و ضروری است.
وی در ادامه به تجربه کشورهایی مانند چین، آلمان، ایتالیا و اسرائیل اشاره کرد و گفت: حتی اگر بتوانیم به میزانی بیماری را کم کنیم به طریقی که حتی ماسک‌ها برداشته و محدودیت‌ها لغو شود، باز هم در معرض ابتلا به گونه‌های جدید بیماری کرونا هستیم؛ همانطور که مجددا وضعیت اضطراری در کشور چین و بعضی کشورهای اروپایی شروع شده است. مردانی به منظور پیشگیری از بروز موج‌های بزرگ بیماری،  توصیه کرد: افرادی که تا به حال واکسن کرونا نزدند، در اولین فرصت برای تزریق تمامی دزهای واکسن کرونا اقدام کرده و واکسیناسیون خود را کامل کنند. او در رابطه با تزریق دز سوم و همچنین دز چهارم واکسن کرونا برای گروه‌های در معرض خطر افزود: افرادی که ۲ دز تزریق کردند، حتما برای تزریق دز سوم اقدام کنند و آنها که ۳ دز را انجام دادند و سن بالای ۷۰ سال داشته یا بیماری قلبی، ریوی، سرطان و نقص ایمنی دارند، باید مطابق دستورالعمل ابلاغ شده، برای تزریق دز چهارم نیز اقدام کنند. عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا تاکید کرد: با این روش می‌توانیم برای حفظ و کنترل شرایط بر بیماری کرونا در کشور اقدام لازم و مؤثر را انجام داده باشیم.
* وزیر بهداشت در دیدار دبیر کل سازمان جهانی بهداشت: کرونا در ایران مهار شد
دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در دیدار وزیر بهداشت کشورمان از عملکرد ایران در مقابله با کرونا به ویژه تک رقمی شدن موارد مرگ و میر روزانه بیماری و گسترش واکسیناسیون علیه کرونا، تجلیل کرد و گفت: پوشش واکسیناسیون کرونا در ایران در سطح ایده آل قرار دارد. به گزارش کائنات و بنابر اعلام وبدا، دکتر بهرام عین اللهی در دیدار  تدروس آدهانوم  که در حاشیه هفتاد و پنجمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو صورت گرفت، انتخاب دوباره وی به عنوان دبیرکل سازمان جهانی بهداشت را تبریک گفت و دستاوردهای ایران در مقابله با کرونا و پوشش واکسیناسیون در کشورمان را تشریح کرد. وزیر بهداشت گفت: با حمایت های مردم و تلاش های شبانه روزی نیروهای بهداشتی و درمانی، بیماری کرونا در ایران کنترل و مهار شده و بیش از دو هفته است که آمار مرگ و میر روزانه بیماران کرونایی در کشور ما، تک رقمی است. دکتر عین اللهی با اشاره به تامین گسترده واکسن کرونا در ایران  گفت: به لطف خدا و با کمک  مردم، تا کنون حدود ۱۵۰ میلیون دُز واکسن در ایران تزریق شده و پوشش واکسیناسیون در کل جمعیت ایران، حدود ۷۵ درصد است. وی تاکید کرد: تحریم های ناجوانمردانه آمریکا و استکبار جهانی علیه ایران، مانع موفقیت های کشورمان در کنترل کرونا نشد؛ چراکه در ایران، مردم به یاری نظام سلامت شتافتند. وزیر بهداشت با انتقاد از  کوتاهی و عدم انجام وظایف برخی سازمان های بین المللی در خصوص وضعیت سلامت در برخی مناطق جهان، گفت: برخی مناطق جنگ زده سالهاست که از نظر خدمات بهداشتی و درمانی در وضعیت مطلوبی قرار ندارند و همه سازمان های بین المللی مسئول، باید در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه