روزنامه کائنات
7

شهرستان

۱۴۰۱ يکشنبه ۱ خرداد - شماره 4133

معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور:

تحول در سازمان ، لازمه حیات سازمانی است

 نشست علمی کاربردی معاونین پیشگیری بهزیستی سراسر کشور با حضور علی محمد قادری معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور، حسینی مشاور رئیس در امور توسعه و نظارت بر برنامه ها بهزیستی کشور، دکتر فاطمه عباسی سرپرست مرکز توسعه پیشگیری و درمان اعتیاد بهزیستی کشور ، دکتر فریبا بریمانی سرپرست بهزیستی مازندران و معاونین امور توسعه پیشگیری بهزیستی سراسر کشور برگزار شد.
علی محمد قادری ، رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در نظام جمهوری اسلامی ایران ، وظیفه شرعی ، دینی و اسلامی ما بسیار فراتر از تکالیف فردی است ، گفت : میهن اسلامی در فرازی از تاریخ قرار گرفته که باید پرچمدار حکومت دینی و اسلامی و مبلغی شایسته برای امت اسلامی باشد.
وی خدمت به افراد جامعه بویژه محروم ترین مردم  از افضل ترین و اعلی ترین عبادات دانست و افزود : اگر تعریف درستی از جایگاه خدمت گذاری خود داشته باشیم قطعا به بار سنگین مسوولیت و تکالیف برعهده گرفته خود پی خواهیم برد و خدمت به محرومان و یتیمان توفیق الهی که به واسطه دمیده شدن روح الهی در کالبد بشر میسر گردیده است.
قادری سازمان بهزیستی را مولود انقلاب اسلامی دانست و ادامه داد : در حال حاضر تحول در سازمان ، لازمه حیات سازمانی است و در این راستا باید از ظرفیت های مردمی استفاده کنیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور به ابلاغ سیاست‌های کلی تأمین اجتماعی اشاره کرد و گفت : در ستاد سازمان بهزیستی کشور کارگروهی تشکیل شد که در آن بستر سازی لازم جهت اجرای این فرامین صورت گیرد تا بتوان بخش های مربوط به سازمان را پیگیری و رهگیری کرد.
وی سازمان بهزیستی را یک سازمان تخصصی امدادی و حمایتی دانست و افزود : مدیران سازمان باید به ایجاد نظام کارآمد ، توانمند ساز ، عدالت بنیان و کرامت بخش توجه ویژه ای کنند زیرا با وجود ارائه خدمات اگر کرامت خدمت گیرنده رعایت نشود ما در ارائه خدمات باید تجدید نظر کنیم.
قادری با بیان اینکه تحول در سازمان بهزیستی آغاز شده است ، ادامه داد : بودجه سازمان بهزیستی در سال جاری افزایش پیدا کرد و برای نخستین بار ردیف اعتباری برای اورژانس اجتماعی به مبلغ 400 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور مردمی سازی ، شفاف سازی خدمات ، هوشمند سازی و توانمندسازی را رکن اساسی سازمان دانست و گفت : حوزه داوطلبی سازمان در راستای ارتباط بیشتر با مردم و استفاده از ظرفیت های آنان در جهت رفع معضلات و مشکلات جامعه هدف باید احیا شود و لازمه آن ارتباط موثر بین بهزیستی و آحاد جامعه است.
وی غربالگری بینایی و شنوایی ، مشاوره ژنتیک ، آگاهسازی و رصد افراد دارای معلولیت را چهار برنامه اصلی سازمان در حوزه پیشگیری دانست و افزود : معاونت پیشگیری ، کنترل ورودی معلولیت ها به سازمان بهزیستی را برعهده دارد بنابراین با آگاه سازی آحاد جامعه می تواند در جهت فرهنگ سازی پیشگیری از معلولیت ها گام های اساسی را بردارد.
قادری ادامه داد : باید از ظرفیت جامعه به ویژه اساتید و دانشجویان نیز در جهت آگاه سازی آحاد جامعه در حوزه غربالگری بینایی و شنوایی ومشاوره ژنتیک استفاده کرد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه آموزش از طریق فضای مجازی در عصر کنونی اجتناب ناپذیر است ، گفت: باید از ظرفیت فضای مجازی در برنامه های آگاه سازی استفاده موثر کنیم .
وی بر فرهنگ سازی در حوزه فرزندآوری تاکید کرد و افزود : اگر فرهنگ سازی در این زمینه صورت نگیرد 30 درصد از جمعیت جامعه ایرانی تا سال 1425 را سالمندان تشکیل می دهند بنابراین باید به این مسئله توجه جدی شود.
در سال گذشته 165هزار نفر با خط 1480تماس گرفتند
 دکتر فریبا بریمانی ، سرپرست بهزیستی مازندران نیز در این نشست با بیان اینکه پیشگیری مقدم بر درمان است، گفت: برای رسیدن پیشگیری به جایگاه کنونی تلاش هایی زیادی صورت گرفته است و امیدواریم برای ارتقا خدمات و صیانت از اقدامات انجام شده ، برنامه ریزی های لازم صورت گیرد. وی با بیان اینکه 209 مرکز مشاوره و خدمات روانشناسی در سطح استان وجود دارند، افزود : در سال گذشته 127 هزار نفر در این مراکز پذیرش شدند. دکتر بریمانی به فعالیت صدای مشاور 1480 اشاره کرد و ادامه داد : در سال گذشته 165 هزار نفر با این خط تماس گرفتند و خدمات لازم به آنان ارائه گردید.
سرپرست بهزیستی مازندران به مراکز سرپایی و اقامتی در استان اشاره کرد و گفت : 157 مرکز اعتیاد و کاهش آسیب تحت نظر اداره کل بهزیستی مازندران در استان فعال هستند که در سال گذشته 26 هزار بیمار در آن پذیرش شدند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از 11 هزار نفر در 54 مرکز بهبودی و اقامتی اعتیاد (کمپ) پذیرش شدند ، افزود : در سال گذشته 1500 معتاد متجاهر نیز در مرکز ماده 16 مورد پذیرش قرار گرفتند و خدمات لازم به آنان ارائه شده است.
دکتر بریمانی غربالگری را جهت پیشگیری از معلولیت ها بسیار مهم دانست و ادامه داد : در سال گذشته برای 88 هزار کودک 3-6 سال غربالگری شنوایی انجام گردید و برای 26 هزار نوزاد نیز غربالگری شنوایی صورت گرفت.
سرپرست بهزیستی مازندران اصل پیشگیری اولیه را بسیار مهم دانست و گفت : درمان فردی که دچار آسیب شده بسیار سخت است بنابراین باید برنامه ریزی لازم جهت پیشگیری از آسیب های اجتماعی صورت گیرد. وی افزود : توسعه فعالیت های پیشگیرانه نیازمند بهره گیری از ظرفیت شرکای اجتماعی، تعاملات بین سازمانی ، انجمن های علمی و فضای مجازی می باشد بنابراین باید به این مسئله توجه ویژه ای شود.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه