امضای قرارداد بین بانک گردشگری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی؛
5000 میلیارد ریال تسهیلات در بخش تولید، اشتغال و کارآفرینی پرداخت میشود
در آستانه آغاز دوازدهمین سال فعالیت بانک گردشگری، با امضای قراردادی بین این بانک و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در مجموع 5000 میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیان معرفی شده از سوی وزارت میراث فرهنگی پرداخت میشود.
قرارداد عاملیت اعطای تسهیلات از محل اعتبارات بند(الف) تبصره 18 قانون بودجه سال 1400 کل کشور بین بانک گردشگری به عنوان بانک عامل و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، روز چهارشنبه بین مقامهای عالی دو طرف در محل سالن اجتماعات بانک گردشگری امضا شد. به گزارش روابط عمومی بانک گردشگری، با احتساب آورده بانک گردشگری در مجموع 5000 میلیارد ریال تسهیلات برای ایجاد و توسعه، تولید، اشتغال و کارآفرینی بر مبنای پروژه های مصادیق گردشگری، به متقاضیانی که از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی معرفی شوند، پرداخت خواهد شد. مدت اجرای این قرارداد یک سال است که با توافق طرفین، متناسب با زمان و ضوابط مربوطه قابل تمدید است. مدیرعامل بانک گردشگری در مراسم امضای این قرارداد گفت: این بانک با توجه به رسالت خود طی 11 سال گذشته همواره در حمایت از صنعت گردشگری پیشگام بوده و همکاری های خوبی با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی داشته و دارد. مرتضی خامی افزود: بانک گردشگری تاکنون از منابع داخلی و همچنین تفاهم نامه هایی که با صندوق توسعه ملی داشته، 100 مرکز بزرگ گردشگری را تامین مالی کرده است. اکنون با انعقاد قرارداد با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز با استفاده از توانمندی بانک، طرح های تکمیل و توسعه مراکز گردشگری را تامین مالی خواهد کرد. وی تصریح کرد: اعضای هیات مدیره بانک گردشگری و تیم اجرایی بانک آمادگی دارند تا سیاست های دولت در حوزه گردشگری را محقق کنند. معاون توسعه مدیریت ومنابع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در این مراسم گفت: با امضای قرارداد امروز، مبلغ 2000 میلیارد ریال از سوی این وزارتخانه در اختیار بانک گردشگری به عنوان بانک عامل قرار می گیرد و بانک نیز معادل یک و نیم برابر مبلغ مذکور را به عنوان آورده به رقم مذکور می افزاید تا در زمینه رونق گردشگری تسهیلات پرداخت شود. سعید اوحدی افزود: از کل تسهیلات درنظر گرفته شده، معادل 40 درصد در حوزه صنایع دستی و 60 درصد در طرح های گردشگری با رویکرد تکمیل طرح های نیمه تمام بالاتر از 70 درصد پرداخت خواهد شد که خروجی آن اشتغالزایی برای کشور باشد.
افتتاح نخستین پالایشگاه نفت خام فوقسنگین ایران
افزایش صادرات
محصولات نفتی کشور به جهان
فار اول نخستین پالایشگاه نفت خام فوق سنگین کشور با حضور رییس جمهور در منطقه آزاد قشم افتتاح شد. همزمان با افتتاح فاز نخست شرکت پارس بهین پالایش نفت قشم، روزانه 35 هزار بشکه نفت خام فوق سنگین کشورمان به فرآوردههای نفتی شامل قیر، نفتا، گازوئیل و نفت سبک تبدیل میشود. 50 درصد محصولات پالایشی این مجتمع عظیم در جزیره قشم به قیر و 50 درصد دیگر هم به برشهای سبک نفتی شامل نفتا، گازوئیل و نفت سبک تبدیل و تمام این محصولات به صورت 100 درصد به کشورهای مختلف صادر خواهد شد. فاز دوم این مجموعه پالایشگاهی هم با 20 درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است که با اتمام آن، میزان تولید روزانه محصولات پالایشی این پالایشگاه به 70 هزار بشکه در روز افزایش مییابد. ارزش افزوده سالانه فرآوردههای نفتی این پالایشگاه مهم کشورمان در قشم 857 میلیون دلار برآورد شده که ارزآوری مهمی برای کشور محسوب میشود. به گفته کارشناسان این پالایشگاه، سالانه یک میلیون تُن قیر و 5.6 (شش و نیم) میلیون بشکه فرآوردههای نفتی همچون نفتا، گازوئیل و نفت سبک در این مجموعه با هدف صادرات تولید خواهد شد. افتتاح فاز نخست این پالایشگاه با سرمایهگذاری 219 میلیون دلاری گروه گسترش انرژی پاسارگاد، امکان اشتغال مستقیم برای 500 نیروی کار و یک هزار نفر هم به صورت غیر مستقیم را فراهم کرده است. سهم قشم با افتتاح این پالایشگاه در حوزه پالایشی کشور حدود 35 درصد میباشد. وزیر نفت در این مراسم گفت: این نخستین پالایشگاه نفت فوق سنگین کشور است که در مرحله نخست ظرفیت پالایش 35 هزار بشکه نفت فوق سنگین را دارد.