روزنامه کائنات
2

سیاست

۱۴۰۰ چهارشنبه ۱۵ دي - شماره 4055

دیپلمات ارشد غربی:

آمریکا باید اولین گام هدفمند برای لغو تحریم‌ها را بردارد

 نشریه پولیتکو در بخشی از یک گزارش به موضوع لغو تحریم‌ها و اقدامات هسته‌ای در جریان مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین پرداخته و نظر دیپلمات‌های غربی را در این باره مطرح کرد.
نشریه پولیتیکو در گزارشی درباره مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین و مسائل مربوط به لغو تحریم‌ها و اقدامات هسته‌ای نوشت: در حالی که راستی آزمایی امور بخش هسته‌ای توافق توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی انجام می‌شود، هیچ نهاد مشابهی وجود ندارد که بر موضوع تحریم‌ها نظارت کند. بنابراین،‌ مذاکره کنندگان باید بر سر این که چگونه این کار باید انجام شود، به توافق برسند. این یکی از موانعی است که باید فورا برطرف شود. دیپلمات‌های غربی گفته‌اند منتظر ایرانند تا این هفته پیشنهادهایش را در وین مطرح کند.
پولیتیکو ادامه داد: یکی از گزینه‌ها این خواهد بود که دفتر کنترل داریی‌های آمریکا، یک توصیه‌نامه درباره چگونگی تجارت با ایران منتشر کرده و فرمان‌های اجرایی مرتبط را لغو کند. ابزار دیگری که می‌توان به کار گرفت، عقد قراردادهایی در زمینه صادرات نفتی یا باز کردن حساب‌های بانکی خارجی است.
در بخشی از گزارش این نشریه آمده است: یک دیپلمات ارشد غربی گفته است، از آن‌جا که آمریکا به طور یک‌جانبه از توافق خارج شده است، این واشنگتن است که احتمالا باید «گامی هدفمند» بردارد و پیش از اقدامات تهران برای محدود کردن برنامه هسته‌ای‌اش، برخی از تحریم‌ها را لغو کند.
در ادامه گزارش پولیتیکو درباره موضوع درخواست ایران مبنی بر ارائه تضمینی قانونی از سوی آمریکا برای عدم ترک توافق هسته‌ای در صورت احیای آن، آمده است: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا قادر نخواهد بود تضمینی قانونی از این دست را ارائه دهد. بایدن همین حالا هم مشغول دست و پنجه نرم کردن با کنگره‌ای است که عمیقا دو دستگی و شکاف در آن وجود دارد و حتی برخی دموکرات‌های هم حزبی‌اش نیز نسبت به دیپلماسی با ایران بدبین هستند.
این نشریه در همین راستا می‌نویسد: اما راه‌های دیگری هم وجود دارند، مانند مجاز کردن عقد قراردادهای تجاری برای مدتی، حتی پس از بازگردانی نظری تحریم‌ها توسط یک دولت آینده آمریکا. دولت بایدن همچنین می‌تواند تعهدی سیاسی بدهد که به توافق پایبند خواهد بود، مانند همان وعده‌ای که در حاشیه نشست G20 در ماه اکتبر داده بود. این برای شرکت‌هایی که می‌خواهند با ایران تجارت کنند نیز مهم خواهد بود،‌ چون می‌خواهند به مقاصد واشنگتن اعتماد کافی داشته باشند.

دستیار وزیر امور خارجه:
درگیری در مرزهای افغانستان به دلیل غیرحرفه‌ای بودن مرزبانان افغان است
 دستیار وزیر امور خراجه در توئیتی با اشاره به برخوردهای مرزی بین نیروهای مرزبانی ایران، پاکستان و افغانستان، گفت: ریشه این درگیرها در غیرحرفه‌ای بودن مرزبانان افغان و عدم شناخت مرز و مسائل مرزی توسط نیروهای طالبان مستقر در مرز است.
سید رسول موسوی در توئیتی نوشت: بر اساس اخبار منتشر شده در یک ماه گذشته برخوردهای مرزی بین نیروهای مرزبانی ایران، پاکستان و دیروز با ترکمنستان در جوزجان رخ داده است. دستیار وزیر امور خارجه اضافه کرد: ریشه این درگیرها در غیرحرفه‌ای بودن مرزبانان افغان و عدم شناخت مرز و مسائل مرزی توسط نیروهای طالبان مستقر در مرز است.
پس از سقوط دولت محمد اشرف غنی و چالش‌های جدی افغانستان در سایه تحریم آمریکا و مسدود شدن دارایی‌های این کشور توسط آمریکا، جمهوری اسلامی ایران کمک‌های بشردوستانه را در استان های قندوز، قندهار، مزارشریف، ننگرهار، کابل و هرات در ۱۱ نوبت از طریق زمین هوا وارد این کشور کرده و در میان نیازمندان توزیع کردند. در کنار این کمک‌ها جمهوری اسلامی ایران بار دیگر شاهد سرازیر شدن سیل مهاجران به این کشور بود که بار دیگر در کنار میزبانی از میلیون‌های مهاجر سابق طی چهار دهه گذشته از صدها هزار مهاجر دیگر نیز پذیرایی کرده است. اما افغانستان در سال ۲۰۲۱ پس از امضای توافقنامه دوحه و پشت کردن دولت آمریکا و ناتو به دولت محمد اشرف غنی، بطور غیرقابل پیش‌بینی به دست طالبان سقوط کرد و محمداشرف غنی در ۲۴ مرداد ماه از افغانستان فرار کرد و طالبان وارد کابل شدند. به گفته آگاهان سیاسی، آمریکا با تمام توان نظامی و اقتصادی که داشت پس از ۲۰ سال جنگ، ویرانی، ظلم و ستم در برابر طالبان شکست خورد و افغانستان را ترک کرد.
این تحول در افغانستان برای همه کارشناسان و آگاهان سیاسی بسیار حیرت آور بود چرا که این کشور را با بحران بزرگ انسانی مواجه کرد و اکنون اکثر سازمان های بین المللی، سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای خارجی باور دارند که افغانستان با بحران انسانی ناشی از گرسنگی مواجه است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه