روزنامه کائنات
4

جامعه

1400 دوشنبه 13 دي - شماره 4053

رییس سازمان غذا و دارو:

نگران "سلامت" محصولات کشاورزی نباشید

 رییس سازمان غذا و دارو ضمن ارائه توضیحاتی درباره نحوه نظارت و پایش بر محصولات کشاورزی صادراتی و تولید داخلی، گفت: از نظر سلامت این محصولات در کشور جای هیچ نگرانی وجود ندارد. دکتر بهرام دارایی، درباره نحوه نظارت سازمان غذا و دارو بر محصولات کشاورزی صادراتی، گفت: سازمان غذا و دارو به وزارت جهاد کشاورزی و صادرکنندگان کمک می‌کند. هر زمان که از ما درخواست داشته باشند و مقصدی را برای صادرات مشخص کنند، حتما این نظارت و پایش برای محصولات‌شان اتفاق می‌افتد. وی افزود: ما محصولات کشاورزی صادراتی را پایش می‌کنیم و این نظارت اتفاق می‌افتد. به صادرکنندگان و کشاورزان هم اعلام کردیم که هرکس بخواهد صادرات محصولات کشاورزی را انجام دهد، مراکز و آزمایشگاه‌هایی را چه در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی  و چه آزمایشگاه‌های همکار معرفی کردیم که این مراکز به صادرکنندگان برای صادرات‌ محصولات‌شان به مقاصد مختلف، کمک می‌کنند. به طوری که نمونه‌برداری و صدور گواهی سلامت انجام می‌شود و می‌توانند صادرات‌شان را انجام دهند. دارایی درباره چرایی برگشت برخی محصولات کشاورزی صادراتی، گفت: به هر حال ما کمک می‌کنیم. باید توجه کرد که به عنوان مثال تغییراتی در مقررات واردات روسیه برای محصولات غذایی اتفاق افتاده است که این تغییرات باید با صادرکنندگان ما هماهنگ می‌شد اما این اتفاق دیر افتاد. دوستان سعی می‌کنند که برای آینده مطابق با قوانین کشورهای مقصد پیش روند و ما هم به آن‌ها کمک می‌کنیم. رییس سازمان غذا و دارو درباره نگرانی از سلامت محصولات کشاورزی تولید داخلی، گفت: محصولات کشاورزی که در کشور ما وجود دارد و مصرف می‌شود، ‌مورد پایش قرار می‌گیرند. باید توجه کرد که هر کشوری استاندارد خاص خودش را در محصولات کشاورزی دارد و این به آن معنا نیست که مثلا کشور روسیه استاندارد بالاتری از کشور ما دارد. بلکه ما تفاوت‌هایی از نظر مصرف فرآورده‌ها و سبد غذایی و باقی‌مانده سموم و... داریم. از نظر استانداردها کشور ما با کشورهای اروپایی، کشورهای اروپایی با کشورهای شرق آسیا و ... تفاوت‌هایی دارند. در مجموع باید توجه کرد که از نظر سلامت این محصولات در کشور جای هیچ نگرانی وجود ندارد.

ایران از لیست ۱۰ کشور پُرمبتلا خارج شد
تاخت و تاز کووید در آمریکا و اروپا
 مجموع مبتلایان به بیماری «کووید-۱۹» در جهان تاکنون به ۲۸۹ میلیون و ۷۱۶ هزار و ۳۷۲ نفر رسیده، مرگ پنج میلیون و ۴۵۷ هزار و ۳۳۵ نفر بر اثر این بیماری تأیید شده است و ۲۵۴ میلیون و ۱۸۴ هزار و ۱۸۳ نفر از مبتلایان نیز تاکنون بهبود یافته‌اند.
بر اساس آمارهای رسمی، آمریکا همچنان با بیش از ۵۵.۸ میلیون مبتلا و بیش از ۸۴۷ هزار قربانی در صدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار دارد. هند نیز با آمار بیش از ۳۴.۸ میلیون مبتلا پس از آمریکا در رتبه دوم جهانی به لحاظ میزان ابتلا قرار دارد و آمار مبتلایان به کووید-۱۹ در برزیل هم از ۲۲.۲ میلیون نفر فراتر رفته و در حال حاضر سومین کشور جهان به لحاظ بالاترین شمار مبتلایان است. همچنین پس از ایالات متحده، کشورهای برزیل با بیش از ۶۱۹ هزار و هند با بیش از ۴۸۱ هزار جانباخته، بالاترین آمار قربانیان کووید -۱۹ را در این فهرست جهانی گزارش داده‌اند. بنابر جدول به‌روز شده در پایگاه اطلاع‌رسانی "ورلداُمتر"، شمار مبتلایان و قربانیان این بیماری در ۱۰ کشوری که طبق گزارش‌های رسمی بالاترین آمارها را تاکنون داشته‌اند تا صبح امروز (یکشنبه) به ترتیب به شرح زیر است: بر اساس این فهرست، روسیه نیز با گذشتن از آمار ۳۰۹ هزار جانباخته تاکنون بیشترین تلفات کرونا را در بین کشورهای اروپایی داشته است. با این حال انگلیس با ثبت رسمی ۱۳ میلیون و ۱۰۰ هزار و ۴۵۸ بیمار کرونایی، رکورد مجموع مبتلایان به این بیماری را در قاره سبز دارد. همچنین ایران با مجموع شش میلیون و ۱۹۵ هزار و ۴۰۳ ابتلا و ۱۳۱ هزار و ۶۳۹ مورد فوت ناشی از بیماری کووید-۱۹ در رتبه دهم در بین ۱۱ کشور دارای بیشترین آمار مبتلایان کرونا قرار گرفته است. بر اساس آمار فوق در حال حاضر در ۱۹ کشور، شمار مبتلایان از رقم سه میلیون نفر عبور کرده‌ است و پس از ایالات متحده، هند و برزیل - که همچنان سه کشور رکورددار شمار مبتلایان در دنیا هستند - کشورهای انگلیس، روسیه، فرانسه، ترکیه، آلمان، اسپانیا، ایتالیا، ایران، آرژانتین، کلمبیا، اندونزی، لهستان، مکزیک، اوکراین، آفریقای جنوبی و هلند نیز بیش از سه میلیون مبتلا را ثبت کرده‌اند. روند افزایش آمار ابتلا به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در ۲۲۲ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی می‌گیرد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه