روزنامه کائنات
6

انرژی

1400 پنج‌شنبه 18 آذر - شماره 4035

بهره‌برداری از آخرین کمپرسور گاز فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی

تأکید مدیران صنعت نفت جهان
 بر نیاز به سوخت‌های فسیلی
 مدیران صنعت نفت جهان بر نیاز به سوخت‌های فسیلی با وجود تلاش برای حرکت به‌سوی انرژی پاک‌تر تأکید دارند. به گزارش شانا، کنفرانس جهانی انرژی (The World Petroleum Conference) که به فناوری‌های آینده و راهبردهای کم‌کربن اختصاص دارد، با تأکید مدیران ارشد شرکت‌های انرژی دنیا بر نیاز به نفت بیشتر در دهه‌های آینده در هیوستون آغاز به‌کار کرد.
این نشست چهار روزه نفت با حضور مدیران ارشد شرکت‌های بزرگ نفت جهان از جمله اکسون‌موبیل، سعودی‌آرامکو و هالیبرتون آغاز شد که همگی بر نیاز جهانی به نفت و گاز در حال گذار جهان به‌سوی سوخت‌های پاک‌تر تأکید کردند.
تقاضای جهانی سوخت فسیلی در سال ۲۰۲۱ به‌شدت افزایش یافته، به‌طوری که مصرف گاز طبیعی به سطح پیش از شیوع ویروس همه‌گیر کرونا بازگشته و مقدار مصرف نفت هم به سطح سال ۲۰۱۹ نزدیک شده است. با افزایش تقاضا، اقتصادهای اروپا و آسیا با کمبود عرضه برق و گرمایش روبه‌رو شده‌اند که آنها را به تلاش برای واردات سوخت یا محدود کردن تقاضا مجبور کرده و قیمت‌ها افزایش یافته است. با این حال، تعداد زیادی از کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت نتوانستند به اهداف تولید خود پایبند باشند.
این کنفرانس از همان ابتدا به‌دلیل محدودیت‌های مسافرتی مرتبط با ویروس کرونا با کیفیت گذشته آغاز نشد زیرا دبیرکل اوپک و وزیران انرژی کشورهای بزرگ تولیدکننده نفت مانند عربستان، قزاقستان و قطر و مدیران بی‌پی، سوناطراک و قطرانرژی در این نشست شرکت نکردند.

 مجری طرح توسعه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی گفت: آخرین توربوکمپرسور گاز پالایشگاه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی با موفقیت به بهره‌برداری رسید.
به گزارش کائنات به نقل از شانا، علی‌اصغر صادقی اظهار کرد: به‌منظور کسب آمادگی لازم برای تأمین پایدار سوخت زمستانی، آخرین توربوکمپرسور پالایشگاه فازهای ۲۲ تا ۲۴ در مدار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه واحد ارسال گاز پالایشگاه فازهای ۲۲ تا ۲۴ شامل ۶ توربوکمپرسور ارسال گاز متان به خط سراسری است، گفت: پیش از این پنج دستگاه توربوکمپرسور به بهره‌برداری رسیده بود که با تلاش کارکنان شرکت‌ نفت و گاز پارس، پتروسینا آریا و نیرپارس (گروه مپنا)، عملیات پیش‌راه‌اندازی و راه‌اندازی آخرین توربوکمپرسور انجام شد.
مجری فازهای ۲۲ تا۲۴ پارس جنوبی ظرفیت برداشت گاز این طرح را ۵۶ میلیون مترمکعب در روز اعلام کرد و گفت: با ورود گاز به ردیف‌های پالایشی و فرآوری گاز در پالایشگاه، افزون بر تولید محصولات هیدروکربوری از جمله میعانات گازی، گاز مایع، اتان و گوگرد، روزانه با ظرفیت ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین از طریق خط لوله ۴۲ اینچ به شبکه سراسری انتقال گاز ارسال می‌شود.
طرح توسعه فازهای ۲۲ تا ۲۴ پارس جنوبی به‌منظور تولید روزانه ۵۶ میلیون مترمکعب گاز غنی، تولید روزانه ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی، تولید سالانه ۱.۵ میلیون تن گاز مایع ال‌پی‌جی (پروپان و بوتان) و یک میلیون تن اتان به‌منظور تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی و تولید روزانه ۴۰۰ تن گوگرد در حال بهره‌برداری است.

همکاری‌های انرژی روسیه و هند
 گسترش می‌یابد
 رهبران روسیه و هند طی بیانیه‌ای بر افزایش همکاری‌های دوجانبه در زمینه انرژی تأکید کردند. به گزارش شانا، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند در بیانیه مشترکی که پس از مذاکرات دو کشور منتشر شد اعلام کردند روسیه و هند قصد دارند همکاری در بخش نفت و گاز را گسترش دهند، همچنین زمینه‌های جدیدی برای مشارکت سودمند دوجانبه در بخش انرژی تعریف کنند.
در این بیانیه آمده است که پوتین و مودی دوباره تأکید کردند که همکاری دوجانبه در زمینه انرژی رکنی کلیدی در روابط دوجانبه و پلی در زمینه انرژی بین دو کشور است.
در این بیانیه، دو کشور از افتتاح مرکز انرژی بهارات در مسکو - به نمایندگی از پنج شرکت بخش دولتی نفت و گاز هند برای تقویت همکاری با سهامداران روسیه در بخش انرژی - استقبال کردند.
بر اساس این بیانیه، دو طرف بر گسترش همکاری‌ها در بخش گاز توافق و از ایجاد یک کارگروه ویژه گاز برای شناسایی زمینه‌های سودمند متقابل، مانند توسعه سرمایه‌گذاری در پروژه‌های زیرساختی و توزیع گاز، استفاده از گاز طبیعی در بخش حمل‌ونقل و سوخت‌های نوظهور از جمله هیدروژن استقبال کردند.

تقابل مقام انرژی آمریکایی
 با مدیران انرژی جهان
 مدیران نفتی جهان بر سر مسئله انتقال به‌سوی انرژی‌های پاک با مقام وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا در تقابل قرار گرفتند. به گزارش شانا، مدیران ارشد انرژی این هفته خواستار انتقال محتاطانه‌تر انرژی به‌سوی انرژی‌های تجدیدپذیر و دور از نفت و گاز شدند، اما یکی از مقام‌های وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا اعلام کرد این صنعت برای رسیدگی به تغییرات آب‌وهوایی و فرصت‌های اقتصادی که نشان می‌دهد، تعهد اخلاقی دارد.
مدیران سعودی آرامکو، اکسون‌موبیل و شورون در سخنرانی خود در کنگره جهانی نفت در هیوستون، تقاضا برای انرژی‌های تجدیدپذیر و نبود سرمایه‌گذاری در سوخت‌های فسیلی را عامل کمبود اخیر سوخت و نوسان قیمت‌ها دانستند.
دیوید ترک، معاون وزیر انرژی آمریکا، از موضع این صنعت انتقاد کرد و خطاب به حاضران در سالنی که بیشتر خالی بود، گفت: هیچ جایگزینی برای پا پیش گذاشتن و رفع تهدید تغییرات آب و هوایی وجود ندارد.
مصرف‌کنندگان آسیایی و اروپایی به‌دلیل کاهش تولید با کمبود گاز طبیعی، زغال‌سنگ و برق دست به گریبان بوده‌اند که این مسئله قیمت‌ها را به بالاترین حد در چند سال رساند. دولت جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا از شرکت‌های نفت و گاز انتقاد کرده و گفته است آنها سود را به مصرف‌کنندگان ترجیح می‌دهند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
وزیر نیرو و دولت تصمیم‌گیری غلط
 در استان اصفهان نداشته باشند
 عضو مجمع نمایندگان استان اصفهان و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از وزیر نیرو و دولت خواست مراقبت باشند تصمیم‌گیری غلط در استان اصفهان نداشته باشند.
حجت الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی در تذکری در جلسه علنی مجلس گفت: در خصوص مسئله آب به دولت تأکید می‌کنم که باید فارغ از دعواهای قومی که بیشتر مافیای آب به راه انداخته‌اند، حقابه مردم، کشاورزان و محیط زیست را به صورت قانونی و شرعی در نظر بگیرند، دیگر دوران شعار گذشته، مردم منتظر عمل سریع و کارشناسی هستند. باید وزارت نیرو از ظرفیت مجامع استانی برای نتیجه‌گیری سریع استفاده کند. این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: به وزیر نیرو و دولت سربسته می‌گویم مراقبت باشید تصمیم‌گیری غلط در استان اصفهان نداشته باشند، دعوای منطقه‌ای به راه نیندازند چرا که مردم به حقشان واقف هستند و نمایندگان از حقوق ملت کوتاه نمی‌آیند. وی افزود: جای تعجب و تأسف است که سابقه ارزشمند جانبازی دوران دفاع مقدس، مسئولیت عملیات سپاه تهران، فرماندهی لشکر ۲۸ محمد رسول الله به مدت ۱۴ سال، جانشین فرمانده قرارگاه ثارالله، دکترای دفاع و امنیت، فرمانده بسیج استان تهران، رئیس اداره امنیت ستاد کل نیروهای مسلح، ۸ سال سابقه نمایندگی مردم تهران در مجلس و نایب رئیسی کمیسیون امنیت در مجلس نهم برای مجلس انقلابی یازدهم کافی نیست تا سردار حاج اسماعیل کوثری بعد از ۶ ماه بتواند عضو کمیسیون تخصصی امنیت ملی شود. موسوی لارگانی یادآور شد: بهتر است هیأت رئیسه و روسای شعب راهکاری برای حضور این سردار محجوب در کمیسیون امنیت ملی را فراهم کنند. چند ماه است این فرمانده محجوب بدون کمیسیون مانده و به دلیل حیا از بیان اعتراض خودداری می‌کند البته این تأسف دو طرفه است که مجلس هم قادر به استفاده از ظرفیت علم و تجربه ایشان ندارد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه