تحلیل پیامهای رسانهای
مرضیه کاووسی - امروزه با گسترش هزاران شبکه رسانه ای، اخبار و مطالب با کسری از ثانیه در جهان منتشر میشود. نوع کیفیت بیان رسانه بسیار اهمیت دارد. اگر مطلبی یا سخنی با شدت کم یا زیاد منتشر شود میتواند تبعات زیادی داشتهباشد که مرزهای کشورها را میتواند جابه جا کند.در این بین اگر افراد جامعه سواد رسانه ای نداشته باشند، قدرت تشخیص واقعیت را ندارند و میتوانند تحت تاثیر شایعات کذب، دچار هیجانات زود گذر شده و تصمیمات بی نهایت سطحی را بگیرند. این نوع تصمیمات می تواند صدمات زیادی به ساختار جامعه و امنیت مردم وارد کند.حتی در جریان وقوع حادثهای، نوع زاویهای که رسانه به آن میپردازد میتواند در نوع موضعی که مردم میگیرند، نقش بسزایی داشته باشد.
نداشتن سواد رسانه باعث می گردد تا عامه مردم بدون تحقیق و با خواندن مطالب دروغ و فاقد از ارزش علمی تحت تاثیر قرارگرفته و عملا مورد سواستفاده افکار و رفتار صاحبان سیاست و کلاه برداران حرفه ای قرار گیرند. در هرصورت می توان دریافت که عملا بی سوادی در حوزه رسانه خطرناک تر از نداشتن سواد خواندن و نوشتن خواهد بود.سواد رسانه ای مجموعهای از مهارت های قابل یادگیری است که به توانایی دسترسی، تجزیه و تحلیل و ایجاد انواع پیامهای رسانهای اشاره دارد و یک مهارت ضروری در دنیای امروزی به شمار میرود یا به زبان ساده تر علمی است که فرد برای استفاده از محتوا و پیام های رسانه ای به کار می گیرد. این مفهوم با ایجاد و گسترش رسانههای سمعی و بصری، به وجود آمد و با گسترش شبکههای اجتماعی، روز به روز دارای ابعاد گستردهتر و پیچیدهتری شد. سواد رسانهای یک موضوع چند وجهی است که قدرت درک مخاطبان از نحوه کارکرد رسانهها و شیوههای معنی سازی در آنها را مورد توجه قرارمیدهد و میکوشد این واکاوای را برای مخاطبان به یک عادت و وظیفه تبدیل کند. سواد رسانهای را میتوان بستر منطقی دسترسی، تجزیه و تحلیل و تولید ارتباط در شکلهای گوناگون رسانهای و در همین حال تامین شرایط مصرف محتوای رسانهای از منظر انتقادی دانست.سه وجه سواد رسانهای عبارتند از:الف: ارتقای آگاهی نسبت به رژیم مصرف رسانهای و یا به عبارت بهتر تعیین میزان و نحوه مصرف غذای رسانهای از منابع رسانهای گوناگون که در یک کلام، همان محتوای رسانههاست؛ب: آموزش مهارتهای مطالعه است یا تماشای انتقادی؛ ج: و تجزیه و تحلیل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی رسانههاست که در نگاه اول قابل مشاهده نیست.
فرهنگ و جامعهی ما- حتی درک ما از واقعیت- از طریق اطلاعات و تصاویری که از طریق رسانهها دریافت میکنیم شکل میگیرد. چند نسل پیش خانواده و دوستان قصهگویان فرهنگی ما بودند اما امروز تلویزیون، فیلمها، موسیقی، بازیها و اینترنت قویترین قصهگویان هستند. پیامهای رسانهای افکار، نگرشها و اقدامات ما را تحت تاثیر قرار میدهند. ما دوست نداریم به این موضوع اعتراف کنیم اما همهی ما تحت تاثیر تبلیغات، اخبار، موسیقی و سایر اشکال رسانهای قرار میگیریم، به همین دلیل رسانهها یک نیروی فرهنگی قدرتمند در جامعه هستند.رسانهها یک دنیای فانتزی میسازند. درحالی که این دنیای سرگرمکننده و لذتبخش ممکن است الهامبخش کارهای غیرعاقلانه، ضداجتماعی و یا حتی خطرناک باشد. به عنوان مثال تبلیغات دنیایی تخیلی میسازند که در آن همهی مشکلات با خرید یک محصول حل شده است. سواد رسانه ای کمک خواهد کرد تا مردم دنیای فانتزی و خیالی سازنده را بشناسند و آن را با واقعیت ادغام کنند.سازندگان رسانه برای انتقال پیامهای خاص تلاش میکنند، مردم این پیامها را دریافت و براساس اعتقادات، ارزشها و تجارب خود به صورتی متفاوت تعبیر میکنند. این بدین معنی است که مردم میتوانند از یک رسانه تعابیر متفاوتی ایجاد کنند و همهی این معانی و تفاسیر معتبر و قابل احترام هستند. افزایش قدرت تحلیل ما باعث میشود بتوانیم اخبار واقعی و فیک را تشخیص دهیم و نه تنها از انتشار آنها جلوگیری کنیم، بلکه در تشخیص درست و به موقع انواع رسانه هم تاثیر زیادی داشته باشیم. خانوادهای که دارای سواد رسانه بالایی است میتواند خانوادهی خود را از مضرات و مشکلات رسانههای مخرب مصون سازد و قدرت تحلیل درست را به اعضای خانواده منتقل کند.آموزش سواد رسانه، باید ابتدا از خانواده شروع شود و به مرور در سطوح مختلف جامعه رواج یابد. در این راه مسولیت افراد صاحب نظر، اساتید، پژوهشگران و اندیشمندان در حوزهی رسانه به شدت اهمیت دارد. این افراد به کمک استراتژیت های اجتماعی میتوانند در اعتلای سطح فرهنگ و سواد رسانه در جامعه بهترین نقش را ایفا کنند. اگر دانش و سواد رسانه در جامعه تزریق نشود، با توجه به سرعت انتقال اطلاعات در جهان افسار ذهن مردم از دست متفکران جامعه خارج شده و به دست افراد سودجو و دون پایه میافتد. این افراد میتوانند به راحتی با کمترین هزینه، هذیان های غیر واقعی و بی ارزش را به متن جامعه وارد کنند و صدمات جبران ناپذیری به باورهای مردم و در سطح کلان به کشور ها وارد کنند.
بازدید شهردار تهران از غرفه بدون پسماند سازمان مدیریت پسماند در برج میلاد
علیرضا زاکانی شهردار تهران و جمعی از نخبگان دانشجویی پس از مراسمی که به مناسبت بزرگداشت روز دانشجو و قدردانی از رتبه های برتر کنکور سراسری در برج میلاد برگزار شد، از غرفه سازمان مدیریت پسماند بازدید کردند.
به گزارش کائنات به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان مدیریت پسماند، این سازمان در حاشیه این آیین بزرگداشت تلاش کرد با استقرار غرفه بدون پسماند، نخبگان و پذیرفتهشدگان برتر کنکور ۱۴۰۰ در دانشگاههای مطرح تهران، را با آخرین دستاوردها، فعالیتها و طرحهای زیست محیطی آشنا کند. محمد مهدی عزیزی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند در حاشیه این نمایشگاه با بیان اینکه از نظرات نوآورانه و پیشنهادهای خلاقانه نخبگان برای بهبود روشها و شیوههای نوین در زمینه مدیریت بهینه پسماند استقبال میکنیم گفت: ما در سازمان نیازمند نظرات و دیدگاههای نخبگان، اندیشمندان و دانشجویان نمونه هستیم. وی تاکید کرد: انتظار ما این است که جامعه نخبگانی با ارائه طرحهای نوآورانه خود این سازمان را در اجرای بهتر برنامهها و طرحها یاری کند. عزیزی تاکید کرد: به همین منظور در غرفه بدون پسماند سازمان مدیریت پسماند، نیازهای سازمان در حوزههای فناوری و تکنولوژیهای نوین در قالب یک فایل در اختیار دانشجویان و بازدیدکنندگان قرار گرفت. گفتنی است سازمان مدیریت پسماند ضمن بهرهمندی از این فرصت و ارائه توضیحات کارشناسی، زمینهای فراهم آورد تا از نقطه نظرات نوآورانه نخبگان حاضر در این نشست برای بهبود روشها و مدیریت بهینه پسماند در شهر تهران برخوردار شود.
دبیر شورایعالی سازمان نظام پزشکی اعلام کرد؛
الزامات استقرار نسخهنویسی الکترونیک
دبیر شورایعالی نظام پزشکی با اشاره به تشکیل نخستین جلسه کمیته ارزیابی چالشهای نسخه الکترونیک با حضور جمعی از اعضای شورایعالی و اعضای مجمع عمومی این سازمان، گفت:
دکتر داریوش طاهرخانی در این باره گفت: شورایعالی بعنوان منتخب اعضای مجمع عمومی باید در راستای اهداف تعیین شده در مجمع، مبادرت به سیاستگذاری نماید. در همین راستا شب گذشته جلسه ارزیابی چالشهای نسخه الکترونیک را با حضور جمعی از اعضای مجمع عمومی به عنوان پارلمان پزشکی کشور داشتیم. وی گفت: در این جلسه چالشهای میدانی اجرای این برنامه در مناطق مختلف کشور مورد ارزیابی قرار گرفت و همچنین چالش هایی که بعد از استقرار کامل این برنامه از اول دی دور از انتظار نمیباشند، احصا شدند. وی ادامه داد: به حکم قانون برای استقرار کامل نسخه الکترونیک و حذف کامل نسخ کاغذی، الزاماتی تعیین شده است که تاکنون نسبت به آنها اقدام موثری صورت نگرفته است. مطابق بند یک تبصره ۱۷ قانون بودجه ۱۴۰۰، به وزارت بهداشت تکلیف شده بود که تا پایان شهریور ماه نسبت به تدوین راهنماهای بالینی اقدام نماید و ارائه کنندگان خدمات بر اساس آن نسبت به ارائه خدمات بهداشتی و درمانی اقدام نمایند. طاهرخانی افزود: همچنین یکی دیگر از ملزومات استقرار کامل نسخه الکترونیک و حذف کامل نسخ کاغذی، امضای الکترونیک است. امضای الکترونیک متفاوت از نام کاربری و کلمه عبوری است که در اختیار همکاران در اقصی نقاط کشور قرار داده شده است. امنیت امضای الکترونیک، متفاوت از امنیت نام کاربری و کلمه عبوری است که امکان دسترسی غیر مجاز سایرین را دارد. بنابراین امنیت شبکه در حد عدم دسترسی غیرمجاز به نام کاربری و کلمه عبور پزشکان نیست و احتمال سوء استفاده و صدور نسخه الکترونیک بدون اطلاع یک پزشک دور از انتظار نمی باشد و این موضوع میتواند برای همکاران ما تبعات انتظامی و قضایی در خصوص نسخی که اساسا در صدور آن نقش نداشتهاند، ایجاد نماید.
تاثیر فضای سبز بر کاهش عوارض سندرم «پی ام اس”
نتایج یک مطالعه جدید تایید می کند زنانی که بیشتر در تماس با فضای سبز قرار دارند، کمتر احتمال دارد از عوارض «سندرم پی ام اس» رنج ببرند.
متخصصان انستیتوی حوزه بهداشت جهانی بارسلونا در اسپانیا و دانشگاه «برگن» بلژیک، تعداد ۱۰۶۹ زن اهل کشورهای اسکاندیناوی را تحت مطالعه قرار دادهاند تا ببینند آیا آنها هشت عارضه عمده «سندرم پیش از قاعدگی» یا «پی ام اس” (PMS) را تجربه میکنند یا نه.
این عوارض شامل خشم یا تحریکپذیری، اضطراب، افسردگی، افزایش حساسیت، بیخوابی، سردرد و شکمدرد است. عارضه پیش از قاعدگی در زنان بسیار شایع است. انجمن ملی عوارض پیش از قاعدگی برآورد میکند که ۳۰ درصد زنان این عوارض را در سطوح ملایم تا شدید تجربه میکنند. اما زنانی که در فضاهای سبزتر زندگی میکنند، عوارض پیش از قاعدگی کمتری داشتهاند. این پژوهش میگوید سه عارضه از چهار عارضه کاهشیافته در میان شرکت کنندگان، روانی بوده است. این گزارش میافزاید: این نتیجه با قابلیت فضای سبز در کاهش استرس و بهبود سلامت روان هماهنگی دارد. استرس، میزان هورمون کورتیزول را افزایش میدهد و موجب ترشح هورمون پروژسترون بیشتری میشود.