روزنامه کائنات
2

سیاست

۱۴۰۰ سه شنبه ۱۶ آذر - شماره 4034

سخنگوی وزارت امور خارجه:

عزم قطعی برای رسیدن به توافق داریم

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در مورد اتفاقات و درگیری‌های رخ داده در مرز ایران و افغانستان و علت این درگیری‌ها گفت: این اتفاق ناشی از عدم آشنایی مرزبانی جدید در هیات حاکمه سرپرستی افغانستان بود.
سعید خطیب زاده در نشست هفتگی خود با خبرنگاران در ادامه افزود: در ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک ایران با افغانستان ما در برخی نقاط دیوارها و موانعی را برای جلوگیری از ورود قاچاقچیان و اشرار ایجاد کرده ایم که برخی از این موانع و دیوارها در چند صد متر داخل ایران هستند برای اینکه در محل مناسبی این موانع ایجاد شود.
وی ادامه داد: جانب طالبان که در آن منطقه مرزبانی می کند با این موضوع و نقطه صفر مرزی آشنا نبودند و تصور می کردند که بعد از این موانع مرز تمام می شود. آن ها براساس این سوءتفاهم به برخی از اتباع ایران آتش گشودند که متعاقبا نیروی مرزبانی ما نیز مجبور به پاسخ به جا و فوری شدند.
خطیب زاده با بیان اینکه بعد از مدتی این موضوع متوقف شد، خاطر نشان کرد: در تهران و کابل تلاش شد که این موضوع به نقطه ای برای فهم بیشتر بیانجامد. اکنون طالبان مستقر در مناطق مرزی آشنایی به این موضوع دارند و برای اینکه در آینده از بروز این اتفاقات جلوگیری کنیم در بین دو طرف خطوط ارتباطی مستقیمی ایجاد کرده ایم تا در موارد این چنینی فوری بین دو طرف صحبت شود و دیگر شاهد این گونه اتفاقات نباشیم.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با تصمیم برخی از کشورها برای به رسمیت شناختن طالبان به عنوان دولت افغانستان گفت: آینده افغانستان باید براساس خواست و اراده مردم این کشور چیده شود و قطعا هیچ دولتی که فراگیر نباشد و بازتاب دهنده ترکیب قومیتی و جمعیتی افغانستان نباشد نمی تواند آینده افغانستان را برای مسیری روشن و باثبات تدوین کند و این موضوعی است که در اجلاس تهران نیز بر آن تأکید شد و صدای آن شنیده شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به تهدیدات برخی از مقامات رژیم صهیونسیتی در مورد احتمال حمله به ایران گفت: ای مگس عرصه سیمرغ نه جولانگه توست، عرض خود می بری و زحمت ما می داری.
خطیب زاده در پاسخ به سوالی در مورد سفر مشاور امنیت ملی امارات به تهران و اهداف این سفر با توجه به صحبت های اخیر باقری کنی معاون سیاسی وزیر خارجه مبنی بر اینکه ما به دنبال این هستیم که صفحه جدیدی در روابط ایران و امارات بازگشایی کنیم، گفت:  مشاور امنیت ملی امارات برای ملاقات با همتای ایرانی خود به تهران سفر کرده اند. سیاست قطعی جمهوری اسلامی ایران سیاست حسن همسایگی است و ما تلاش داریم به رغم برخی از پرونده های اختلافی روابطمان با کشوری مثل امارات را در سطوح مختلف بازتعریف کنیم و در این راستا برنامه ریزی کرده ایم. روابط دو کشور ایران و امارات در سطوح اقتصادی روابط خوبی است. همکاری های جدی بین دو کشور در این زمینه وجود دارد و یکی از ممتازترین روابط را در این ارتباط داریم. ایرانیان و شرکت های مختلف ایرانی در امارات فعال هستند و ما به رغم برخی از مشکلات سیاسی و دیپلماتیک توانسته‌ایم که این بلوغ را نشان دهیم که روابط مردمی و اقتصادی بین دو کشور کمترین آسیب را ببیند.
خطیب زاده ادامه داد: سفر چندی پیش آقای باقری به امارات و دیدارشان با مقامات این کشور برای ارتقای روابط دو کشور در حوزه های مختلف از جمله حوزه های سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی بود. این سفر (سفر مشاور امنیت ملی امارات به ایران) در همین چارچوب صورت می گیرد. موضوعات قابل توجهی برای گفت وگو داریم و روشن است که دبیرخانه شورای امنیت ملی در ارتباط با این سفر و گفت وگوها اطلاع رسانی لازم را انجام خواهد داد. این دیپلمات کشورمان همچنین در مورد سفر وزیر خارجه سوریه به تهران نیز گفت: این سفر در چارچوب مراوادات بین دو کشور و دعوت آقای امیرعبداللهیان انجام شده است. آقای فیصل مقداد وزیر خارجه سوریه شب گذشته وارد تهران شدند و امروز ملاقات های مفصلی با مقامات ایران از جمله آقای امیرعبداللهیان خواهند داشت. یکی از موضوعات مختلف در جریان این گفت وگوها بررسی آخرین وضعیت میدانی سوریه، همکاری بین سوریه و ایران و همچنین روند آستانه است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار اسپوتینک که در مورد این سفر پرسیده بود، گفت: بین ایران و سوریه و روسیه همکاری های خوبی وجود دارد و در این سفر در مورد این همکاری های سه جانبه نیز بحث و گفت وگو خواهد شد.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا ارتباطی بین سفر وزیر خارجه سوریه به تهران و سفر  مشاور  امنیت ملی امارات به تهران وجود دارد، گفت: خیر. خطیب زاده در همین ارتباط خاطر نشان کرد: سوریه جزئی از جامعه جهان عرب، منطقه و عرصه بین الملل است.
وی ادامه داد: ما خوشحال هستیم که کشورهای مختلف به این نتیجه رسیده اند که سیاست گذشته شان در مورد سوریه اشتباه بوده است و نمی توان آینده سوریه را با توطئه و طراحی های خاص عوض کرد.
سخنگوی وزیر خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر سفر ولیعهد عربستان به کشورهای حوزه خلیج فارس و اینکه یکی از محورهای گفت وگو در این سفر مسائل موشکی و هسته ای ایران خواهد بود، گفت: ما به همسایگان مان توصیه می کنیم که همانقدر که باید تلاش کنند سیاست های غلط گذشته شان را تصحیح کنند و در این زمینه تمرکز داشته باشند همان قدر نیز انرژی بگذارند که در اظهارات و بیانات شان عاقلانه و بالغانه رفتار کنند و اظهار نظر کنند.
وی ادامه داد: در منطقه خلیج فارس کشورهایی چون عمان، قطر، کویت، امارات، بحرین، عربستان سعودی، عراق و ایران حضور دارند و این هشت کشور هر چه زودتر بتوانند در یک سازوکار منطقه ای با هم گفت وگوهای منظمی داشته باشند مناسب تر و بهتر است و این موضوع برای آینده و توسعه منطقه بسیار مهم است.
خطیب زاده ادامه داد: مقامات سعودی به خوبی می دانند که روابط ایران و امارات در چه سطحی پیگیری می شود یا روابط ایران با کویت در چه کیفیتی است. وی گفت: مناسب است کشورهایی مانند عربستان و بحرین هر چه زودتر به این ترتیبات منطقه ای برگردند و این برای خودشان نیز مناسب تر است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه