روزنامه کائنات
1

صفحه اول

۱۴۰۰ دوشنبه ۲۶ مهر - شماره 3999

راه اندازی آزمایشی رمز ارز ملی؛

۱۰ سال تا بانک‌داری نوین بلاک چینی زمان باقیست

میثم سعادتی نیا- علی صالح‌آبادی رئیس بانک مرکزی کشور در جمع خبرنگاران در تشریح محتوای نشست خود با کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: گزارش از وضعیت بازار ارز و کلان حوزه اقتصادی و سیستم بانکی ارائه کردیم.
وی ادامه داد: اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس سعی داشتند در قالب کمیته‌های مشترک مسائل مشترک دولت و مجلس پیگیری شود و به نتیجه برسد.
صالح آبادی تصریح کرد: اصلاح قانون بانک مرکزی و اصلاح قانون پولی و بانکی از مسائلی است که سال هاست که مطرح می شود. در این نشست مقرر شد قانون بانک مرکزی در مرحله اول با هماهنگی کمیسیون اقتصادی در کمیته مشترک مورد بررسی قرار بگیرد تا در مهلت مشخصی جمع‌بندی خود را بیان کنند.
رئیس بانک مرکزی بر اصلاح و به روز کردن قانون بانک مرکزی تاکید کرد.
وی ادامه داد: مسئله رمز ارزها در نشست امروز مورد بررسی قرار گرفت که با توجه به اهمیت رمز ارز ملی و غیر ملی در سطح دنیا مقرر شد کارگروهی با همکاری کمیسیون اقتصادی تشکیل شود، در نتیجه موضع بانک مرکزی این کشور درباره رمز ارزها روشن می شود.
صالح آبادی خبر داد: در آینده رمز ارز ملی را به صورت آزمایشی راه اندازی خواهیم کرد که در حال حاضر بانک مرکزی بررسی های خود را روی آن انجام می دهد. امیدواریم ضوابط آن در شورای پول و اعتبار نهایی شود و این اتفاق که به صورت محدود در کشورهای دنبال شده، در ایران نیز راه اندازی شود.
  رمزارز ملی چیست و چگونه عمل می‌کند؟
این ارز دیجیتال به درخواست بانک مرکزی توسط شرکت خدمات انفورماتیک طراحی شده تا در راستای توسعه خدمات نظام بانکی کشور و استفاده از فناوری های نوین بکار گرفته شود.این رمز ارز در بستری غیرمتمرکز و توزیع شده و بدون نیاز به کنترل نهادی واسط ، عرضه و تبادل خواهد شد. ارزملی با هدف سنجش امکانات و قابلیت های تکونولوژی بلاک چین و ارزهای دیجیتال و توسعه خدمات مالی و پرداخت های بانکی در سطوح بین بانکی و بانکداری خرد ارائه خواهد شد.
  رمز ارز ملی درمرحله آزمایش
در واقع رمز ارز ملی یکی از کاربرد های زنجیره بلوک شبکه بانکی طراحی شده توسط شرکت خدمات انفورماتیک است . که در حال حاضر در مرحله آزمایشی قرار داشته و در صورت تایید بانک مرکزی در سیستم بانکی استفاده خواهد شد. که ابتدا  و در فاز اول پروژه  زیرساخت بلاک چین بانکی و ارزدیجتیال ملی را دراختیار بانک های تجاری کشور قرار داده و از آن بعنوان توکن و ابزاری جهت پرداخت در تبادلات و تسویه بانکی استفاده خواهد شد.
  هریک واحد رمزارز ملی یک ریال
پشتوانه این ارز دیجیتال ریال است و در واقع به ازای هر واحد ارزملی معادل ریال آن در حساب بانک مرکزی بلوکه خواهد ماند و صدور آن نقدینگی جدید خلف نخواهد کرد و از طرفی با صدور این رمز از در بلاک چین خصوصی این رمز ارز امکان استخراج نیز نخواهد داشت.
  چالش های تحقق دور زدن تحریم ها و مبادلات نفتی با ارزدیجیتال
مشکل اصلی در این زمینه در حوزه تعاملات سیاسی است ، هرچند که از نظر فنی این امکان برای انجام تبادلات وجود دارد اما باتوجه به قوانین و پروتکل های سخت گیرانه ی موجود که در صورت استفاده از ارزهای دیجیتال نمیتوان آن ها را در نظر گرفت برای مثال با بالا رفتن حجم مبادلات فرایند بایستی مشمول فرآیند های مدیریت ریسک پولشویی شود و لازمه آن شفافیت مبادلات بانکی یا همان KYC است که ارزهای دیجیتال این امکان را فراهم نمی‌کند.
  ۱۰ سال تا بانکداری نوین بلاک چینی زمان باقیست !
بکار گیری تکنولوژی که تمام خدمات بانکی را در بستر بلاک چین پیاده سازی نماید ،حداقل به ۱۰ سال زمان نیاز دارد. و به فاصله زیاد کشور با فرآیند های بانکداری دیجیتال اشاره نمود و بیان نمود برای تغییر و تحول در عرصه بانکداری بایستی تمام فرآیند های پشت صحنه بانک ها نیز که اکنون بصورت سنتی و کاغذی در حال انجام است متحول و بروز شود.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه