روزنامه کائنات
1

صفحه اول

1400 سه‌شنبه 20 مهر - شماره 3995

همه می خواهند یک صرافی کوچک تأسیس کنند

کشف روزانه 3 صرافی غیرمجاز در کشور

رئیس کانون صرافان با بیان اینکه صرافی‌های قانونی فقط به شکل حضوری اقدام به معامله ارزی می‌کنند، گفت: کانون صرافان به طور میانگین، ماهیانه 50 تا 100 صرافی غیرمجاز را در فضای مجازی شناسایی می‌کند.
شواهد گویای آن است که فعالیت صرافان ارزی-حوالجات و صرافان ارز دیجیتال غیرمجاز در فضای مجازی در ماه‌های اخیر روند رو به رشدی را تجربه کرده است. به طوریکه کاربران فضای مجازی با یک جستجوی ساده در پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام و تلگرام با انبوه صفحات صرافی‌های ارز و رمزارز با تبلیغات پر زرق و برق مواجه می‌شوند.
این مسئله از آن جهت خطرساز است که انبوهی از پول‌های کلان مردم نزد این صرافان غیرمجاز در حال گردش و نقل و انتقال است و این موضوع ریسک کلاهبرداری در سطح ملی و گسترده را افزایش می‌‎دهد.
«خروج سرمایه از کشور»، «پولشویی»، «فروش ارز تقلبی»، «قاچاق عمده ارز»، «فرار مالیاتی»، «نقل و انتقال ارز حاصل از قمار، شرط‎‌بندی» و «کمک به تجار متخلف در عدم بازگردانی ارز حاصل از صادرات» تنها نمونه‌هایی از تخلفات و جرائم صرافی‌های غیرمجاز در طول بحران‌های ارزی سال‌های گذشته بوده است.
* خرید و فروش ارز فقط به شکل حضوری مجاز است
احمد لواسانی، رئیس کانون صرافان ، با بیان اینکه واحدهای مجازی خرید و فروش ارز به هیچ عنوان قانونی نبوده و اطلاق واژه صرافی مجازی بر آنها غلط است، عنوان کرد: تاکنون به هیچ واحدی که در فضای مجازی اقدام به معامله و تبدیل ارز می‌کند، مجوزی از سوی بانک مرکزی اعطاء نشده است.
وی با بیان اینکه صرافی‌های قانونی این مجوز را دارند تا برای تبلیغات، آموزش و معرفی خدمات خود اقدام به راه‌اندازی پیج یا صفحه در فضای مجازی کنند، خاطر نشان کرد: در دستور العمل جدید بانک مرکزی به صرافی‌ها این اختیار داده شده است تا در فضای مجازی به شکل شفاف خود را معرفی و نرخ‌های موجود در تابلو خود را اعلام کنند.
* ماهیانه 50 تا 100 صرافی غیرمجاز شناسایی می‌شود
لواسانی با بیان اینکه کانون صرافان به شکل هفتگی در حال کشف و رصد صرافی‌های غیرمجاز در فضای مجازی است، گفت: به طور میانگین و تقریبی این کانون ماهیانه 50 تا 100 صرافی غیرمجاز را شناسایی کرده و به ارگان‌های نظارتی و امنیتی معرفی می‌کند، اما متأسفانه شاهد آن هستیم که برخی از این صرافی‌ها مجدداً در پوشش و نام تقلبی دیگری به فعالیت‌های غیرقانونی خود ادامه می‌دهند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر معاملات غیرمجاز ارز در دو بستر فضای مجازی و حقیقی توسط سودجویان رقم می‌خورد، گفت: در کل کشور، حدود 600 واحد مجاز معاملات ارزی به شکل صرافی نقدی یا صرافی حواله مشغول به فعالیت هستند که در وب‌سایت بانک مرکزی اسامی آنان قابل مشاهده است.
* رشد دلالان ارز در سایه کمبود صرافی‌های قانونی
وی با بیان اینکه تعداد 600 صرافی مجاز در کشور ناکافی است و به تعداد بیشتری صراف نیازمند هستیم، گفت: صرف نظر از حساسیت صرافی‌هایی که دارای مجوز حواله بوده و به طور مستقیم با دور زدن تحریم و تجارت خارجی در ارتباط هستند، باید بگویم ما در زمینه تعداد صرافی‌های نقدی با کمبود شدید واحدهای مجاز مواجه هستیم.
رئیس کانون صرافان با اشاره به اینکه درمبادی ورود و خروج مسافران، فرودگاه‌ها، اماکن متبرکه، نمایشگاه‌های بین‌المللی و غیره با کمبود واحدهای ارزی تبدیل‌کننده اسکناس مواجه هستیم، گفت: تأسیس صرافی‌ها دارای ضوابط و بروکراسی سخت‌گیرانه‌ای است که باعث شده ما در این مکان‌ها با کمبود صرافی مجاز و نیز افزایش واحدهای غیرمجاز ارز مواجه شویم.
* 25 میلیارد تومان سرمایه شرط تأسیس یک صرافی کوچک!
لواسانی ادامه داد: دریافت مجوز تأسیس یک صرافی کوچک در فرودگاه نیازمند سرمایه‌ای معادل 25 میلیارد تومان است و با وجود اینکه عده‌ای زیادی از جوانان خواهان ورود به بازار قانونی خرید و فروش ارز هستند اما متأسفانه قوانین دست و پا گیر مانع از تحقق این امر می‌شود.
وی با بیان اینکه مجوز تأسیس صرافی انحصاراً در اختیار بانک مرکزی است، گفت: در این زمینه نیازمند عزم همگانی دستگاه‌ها برای تسهیل صدور مجوز صرافی هستیم و همانطور که گفته شد متأسفانه درخیلی از شهرهای کشورصرافی وجود ندارد.

جزئیات یک عملیات پیچیده برای دستگیری «ابو آسیا»
شکار مرد شماره دو داعش در کشور همسایه
  «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر دولت پیشبرد امور عراق، دیروز (دوشنبه، ۱۱ اکتبر) از دستگیری یکی از مهمترین سرکرده‌های داعش در یک عملیات برون‌مرزی خبر داد.
وی طی پستی در توئیتر نوشت: «در زمانی که چشم قهرمانان ما در نیرو‌های امنیتی برای محافظت از انتخابات هوشیار و باز بود، بازوی اصیل آن‌ها در سرویس اطلاعاتی یکی از دشوارترین عملیات‌های اطلاعاتی را در خارج از مرز‌ها انجام می‌داد».
در ادامه این پست آمده است که این عملیات به دستگیری «سامی جاسم» سرپرست مالی داعش و معاون «ابوبکر البغدادی» خلیفه خودخوانده داعش منجر شد.
الکاظمی که عصر یکشنبه گفته بود که فردا از یک اقدام امنیتی ویژه و بزرگ خبر خواهد داد، امروز با اعلام این خبر از نیرو‌های اطلاعاتی و امنیت و تلاش آن‌ها در انجام موفق این مأموریت قدردانی کرد.
لحظاتی پس از انتشار این توئیت از سوی الکاظمی، گروه رسانه‌ای «الاعلام الامنی» عراق جزئیاتی از این عملیات برون‌مرزی و تروریست دستگیر شده منتشر کرد.
در بیانیه الاعلام الامنی عراق (وابسته به ارتش)، آمده است که «سامی جاسم محمد جعاطة العجوز الجبوری» ملقب به «ابو آسیا» و «ابوالقادر الزبیدی» مسئول پرونده‌های مالی و اقتصادی گروه تروریستی داعش طی یک عملیات ویژه «برون مرزی» دستگاه اطلاعات ملی عراق دستگیر شد.
بنا بر این گزارش، وی یکی از مهمترین تروریست‌های تحت پیگرد بین‌المللی و چهره‌ای نزدیک به شورای مرکزی داعش و از نزدیک‌ترین افراد به «عبدالله قرداش» سرکرده فعلی داعش است. ابوآسیا، مسئولیت‌های امنیتی و مالی مهمی ازجمله معاونت ابوبکر البغدادی را بر عهده داشت و مسئولیت تشکیلات موسوم به دیوان بیت‌المال و معاونت والی دجله در داعش را برعهده داشت.
این تروریست داعشی متولد ۱۹۷۴ است که چهار فرزند دارد و در حالی که دارای همسر بود، از سه تن از بانوان ایزدی به عنوان کنیز سوءاستفاده کرده است.
وی در سال ۲۰۰۴ با ابومصعب الزرقاوی بیعت کرد. نیرو‌های آمریکایی او را در سال ۲۰۰۵ دستگیر و به زندان بوکا انتقال دادند. وی در سال ۲۰۱۰ آزاد شد. وی پس از رفتن به سوریه از سوی البغدادی به عنوان امیر «دیوان الرکاز» انتخاب شد و سپس به عنوان معاون دوم البغدادی و امیر بیت المال در گروه تروریستی داعش به جنایات خود ادامه داد. پس از هلاکت البغدادی نیز در پست امیر ولایت شام و مدیر پرونده‌های اقتصادی و مالی داعش به کار خود ادامه داد.
وی مرد شماره دو داعش به شمار می‌آید و برخی منابع رسانه‌ای می‌گویند که وی چند روز پیش در ترکیه دستگیر شده است. او یکی از سرکرده‌های مهم میدانی داعش در نبرد‌های تلعفر و الحضر مقابل نیرو‌های الحشد الشعبی در سال ۲۰۱۷ است و متهم به کشتار هزاران عراقی و سوری طی دوران سلطه داعش در دو کشور سوریه و عراق است.

 

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه