روزنامه کائنات
1

صفحه اول

1400 سه‌شنبه 20 مهر - شماره 3995

رقابت دو گمانه برای علت اصلی افت کیفیت اینترنت!

حرکت لاکپشتی در فضای مجازی

 بسیاری از کاربران طی چند هفته گذشته از مشکل کاهش کیفیت اینترنت شکایت دارند، موضوعی که بنظر می‌رسد بیشتر از اینکه به اپراتورها ارتباط داشته باشد به ماجرای کمبود پهنای باند مربوط می‌شود. سامانه رادار شرکت ابر آروان از ساعت حدود ۱۴ روز گذشته اختلال در دسترسی به سایت‌ها و پلتفرم‌های مهم را نشان می‌دهد که تا به این لحظه هم ادامه داشته است.
اپراتورهای اینترنت ثابت اعلام می‌کنند که مشکل کاهش سرعت و افت کیفیت اینترنت در کشور مربوط به این شرکت‌ها نیست و به‌خاطر کمبود پهنای باند در کشور است. این صحبت‌ها درحالی مطرح می‌شود که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هفته گذشته دستور داده بود تا مسأله اختلال و کندی اینترنت هرچه سریع‌تر رفع شود.
  آیا مشکل اختلال و کندی اینترنت به‌زودی حل می‌شود؟
بر اساس اعلام روابط عمومی وزارت ارتباطات در پی دریافت گزارش‌های مردمی از طریق سامانه ۱۹۵ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و گلایه برخی کاربران فضای مجازی درباره کندی شبکه در ساعات پیک مصرف در برخی از نقاط کشور، وزیر ارتباطات، برای پیگیری دقیق و رسیدگی سریع به موضوع دستورات لازم را صادر کرده است.کاهش کیفیت اینترنت ارتباطی با زیرساخت و شبکه شرکت‌ها ندارد.
در همین راستا، فلاح جوشقانی، رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم روز گذشته و پس از طی حدود یک هفته از دستور وزیر ارتباطات اعلام کرد: «مقرر شد که در اسرع وقت هم اپراتورها به ویژه شرکت مخابرات ایران و هم شرکت ارتباطات زیر ساخت نسبت به توسعه‌های لازم اقدام کنند و سازمان تنظیم مقررات هم مسئول پیگیری موضوع تا انجام کامل اقدامات خواهد بود.امیدواریم که با انجام این اقدامات، مشکل کندی اینترنت در ساعات پیک در برخی نقاط کشور حل و رضایت مردم حاصل شود.»
فلاح در ادامه تصریح کرد:با آغاز سال تحصیلی جدید از مهرماه و برگزاری اغلب کلاس‌های دانشجویان و دانش آموزان به‌صورت مجازی میزان و حجم استفاده از اینترنت افزایش درخور توجهی یافته است که این امر موجب کندی سرعت اینترنت در برخی نقاط و در ساعات پیک استفاده شد. این شلوغی در ساعات پیک درنهایت باعث نارضایتی برخی از مشترکان شد.
  بررسی علت‌های احتمالی افت کیفیت اینترنت
همانطور که رییس سازمان تنظیم مقررات در صحبت‌های خود به آن اشاره کرد، یکی از علت‌های اصلی پایین آمدن کیفیت اینترنت مربوط به سرویس‌های آموزش آنلاین مدارس و دانشگاه‌ها است. هر چند، باید خاطرنشان کرد اپلیکیشن شاد به عنوان پلتفرم آموزشی کشور روی شبکه ملی اطلاعات قرار دارد و ترافیک آن نمی‌تواند باعث کندی و اختلال اینترنت شود.
برخی افراد بر این باور هستند افت کیفیت اینترنت ناشی از محدودیت پهنای باند و مشکل در خرید و تأمین پهنای باند اضافه مربوط می‌شود. آنطور که از شواهد پیداست، بنظر می‌رسد اختلال در صدور مجوز برای خرید پهنای باند از سوی شورای عالی فضای مجازی باعث چنین اتفاقی شده و تا زمان نوشتن این خبر اطلاعات بیشتری در دست نیست.
  کوتاهی وزارت ارتباطات یا شورای عالی مجازی؟!
همچنین، وب سایت زومیت در تماس با برخی مدیران شرکت‌های اینترنتی از جمله شرکت ابر آوران تأکید کرد که این مشکل ربطی به زیرساخت‌های شبکه آن‌ها ندارد و پهنای باندی که از شرکت ارتباطات زیرساخت می‌گیرند، با کاهش و کیفیت پایین مواجه می‌شود. به‌گفته آن‌ها، اینترنت در یک ماه گذشته در بعضی ساعت‌ها دچار پکت‌ لاست (Packet Loss) می‌شود.
در بخش دیگر این گزارش آمده است:از زمان تغییر وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات افزایش ماهانه و موردنیاز کشور در زمینه پهنای باند بین‌الملل اتفاق نیفتاده و کشور با کاهش پهنای باند اینترنت مواجه است. گفته می‌شود شورای عالی فضای مجازی که طبق دستوری باید مجوز واردات پهنای باند را به شرکت زیرساخت بدهد، مجوز واردات پهنای باند را برای این شرکت صادر نکرده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه