روزنامه کائنات
1

صفحه اول

1400 پنج‌شنبه 4 شهريور - شماره 3964

خیلی از بیماران بدون اخذ تست فوت می‌کنند

روز سیاه کرونا در ایران


  براساس اعلام وزارت بهداشت، تاخت‌وتاز کرونا در ایران ادامه دارد و به دنبال این رکورشکنی‌های پیاپی متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته ۷۰۹ نفر از هموطنان‌مان بر اثر این بیماری جان باختند.
بنا بر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز ۲ شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۴۰ هزار و ۶۲۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵ هزار و ۴۸۷ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴ میلیون و ۷۵۶ هزار و ۳۹۴ نفر رسید.متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۰۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۰۳ هزار و ۳۵۷ نفر رسید. خوشبختانه تاکنون ۳ میلیون و ۹۹۳ هزار و ۲۱۱ نفر از بیماران بهبود یافته‌اند یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.۷ هزار و ۷۲۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها تحت مراقبت قرار دارند.تاکنون ۲۸ میلیون و ۹۳ هزار و ۵۸۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.همچنین بنابر اعلام این مرکز، تاکنون ۱۷ میلیون و ۲۳۳ هزار و ۶۶۱ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۶ میلیون و ۴۷۶ هزار و ۷۷۳ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به ۲۳ میلیون و ۷۱۰ هزار و ۴۳۴ دوز رسید. در شبانه‌روز گذشته، بیش از ۵۷۲ هزار دوز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است. مسئولان وزارت بهداشت از افراد واجد شرایط خواسته‌اند برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت‌نام کنند.
* میزان مرگ‌ومیر بیماران کرونایی در استان تهران همچنان بالاست
علیرضا زالی، فرمانده ستاد عملیات مقابله با شیوع کرونا در تهران درباره شرایط همه‌گیری در پایتخت می‌‌گوید: «به‌رغم کاهش مراجعان سرپایی به بیمارستان‌های تهران، میزان مرگ‌ومیر بیماران کرونایی در استان تهران همچنان بالاست و در این زمینه استان در وضعیت قرمز قرار دارد.» مشهد، دومین شهر پرجمعیت ایران نیز مانند تهران روزهای دشواری را از نظر همه‌گیری ویروس کرونا سپری می‌کند. محمد علی کیانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره وضعیت شیوع کرونا در استان خراسان رضوی گفته است: «در حال حاضر از نظر تعداد بیماران سرپایی و بستری به مرحله ثبات نرسیده‌ایم و وضعیت ناپایدار و شکننده است.» وضعیت شیوع ویروس کرونا علاوه بر استان‌های تهران و خراسان رضوی به طور خاص در استان‌های لرستان، گیلان، کرمان، قزوین، فارس، زنجان، بوشهر، ایلام و اصفهان نیز بحرانی گزارش می‌شود. از سوی دیگر بنا به گزارش‌ها موارد ابتلا به عفونت قارچی «موکورمایکوزیس» معروف به «قارچ سیاه» در ایران در میان افرادی که به «کووید ۱۹» مبتلا شده‌اند رو به افزایش است. این در حالی است که داروی «آمفوتیریسین بی» که برای درمان «قارچ سیاه» مورد استفاده می‌گیرد نایاب شده است.
* خیلی از بیماران کرونا بدون اخذ تست فوت می‌کنند
رییس سازمان نظام پزشکی ایران گفته است آمار رسمی تلفات روزانه کرونا در کشور با آمار واقعی تفاوت دارد، زیرا بسیاری از بیماران بدون گرفتن تست فوت می‌کنند و در آمار نمی‌آیند. ظفرقندی از روند کند واکسیناسیون انتقاد کرده است. محمدرضا ظفرقندی، رییس سازمان نظام پزشکی ایران روز دوشنبه اول شهریور در سخنرانی به مناسبت «روز پزشک» در این کشور، به آمارهای موجود از فوت‌شدگان بر اثر کرونا در ایران اشاره کرد و گفت: «آمار رسمی روزانه درحالی حدود ۶۰۰ فوتی است که خیلی از بیماران هم بدون اخذ تست فوت می‌کنند و در آمار نمی‌آیند». به گفته او به همین دلیل نیز «آمار رسمی با آمار بهشت زهرا متفاوت است”. ظفرقندی با تأكید بر اینکه «در شرایط خوبی قرار نداریم» از روند کند واکسیناسیون انتقاد کرد. او گفت: «ما اگر واکسیناسیون زودتر و وسیع‌تری تدارک می‌دیدیم امروز شرایط بهتری داشتیم». به گفته او جمهوری اسلامی «در زمینه واکسیناسیون زودهنگام و گسترده تاخیر» داشته است. رییس کل سازمان نظام پزشکی ایران در توضیح وضعیت اسفناک مدیریت کرونا در ایران اضافه کرد: «در اجرای پروتکل‌ها عزم ملی لازم عملیاتی نشد. در خیلی از کشورهای دنیا عدم رعایت پروتکل‌ها جریمه‌های چندصد دلاری دارد اما بر اساس آمار وزارت بهداشت درصد رعایت پروتکل‌ها در کشور ما کمتر از ۴۰ درصد است و این امر به یک عزم ملی مدیریتی با کمک تمام نهادها نیاز دارد.» او همچنین به بسیاری از «محدودیت‌ها، کمبودها و مشکلات» اشاره کرد که کادر درمانی ایران برای نجات جان بیماران مبتلا به کووید ۱۹ با آن دست به گریبان‌اند. ظفرقندی گفت حدود ۳۰۰ نفر از کادر درمان جان خود را از دست داده‌اند و روند تمایل به مهاجرت در میان کادر پزشکی سرعت گرفته است. به گفته ظفرقندی درخواست‌ پزشکان برای مهاجرت از کشور رو به افزایش بوده است. او در این رابطه به تقاضای پزشکان برای اخذ یک گواهی مورد نیاز برای مهاجرت اشاره کرده و گفت سازمان نظام پزشکی در همین رابطه «حدود ۳۰۰۰ درخواست در سال» دریافت می‌کند.

دلیل عدم حضور نوری مالکی
 در مراسم تحلیف رئیسی از زبان خودش
 نخست‌وزیر پیشین عراق در گفت‌وگویی به دلیل عدم مشارکتش در مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی و آینده اوضاع سیاسی ایران پرداخت.نوری المالکی، نخست وزیر پیشین عراق و رئیس ائتلاف دولة القانون در گفت وگو با شبکه رووداو در پاسخ به این سوال که عدم حضور شما در مراسم تحلیف ابراهیم رئیسی علیرغم حضور بسیاری از سیاستمداران عراقی و روسای احزاب برای ما و تمام عراقی ها بسیار عجیب بود، دلیل این امر چیست؟ آیا دعوت شدید و شما دعوت را نپذیرفتید و یا دلیل دیگری دارد، گفت: اولا من با آقای رئیسی روابط شخصی و دوستانه دیرینه دارم و بیش از یک بار با او دیدار داشتم، دوما آن ها زمانی که تنها سه نفر از عراق را دعوت کرده بودند من جزو آن سه نفر بودم.
وی گفت: من قصد داشتم در آن مراسم شرکت کنم اما با نزدیک شدن موعد سفر احساس کردم که به کرونا مبتلا شدم بنابراین مشغول دادن آزمایش و کارهای پزشکی شدم و از ترس بد شدن وضعیت سلامتی خود از سفر منصرف شدم ، من هیچ دلیلی برای عدم مشارکت ندارم و تنها دلیلم احساس ابتلا به ویروس کرونا بود. مالکی در پاسخ به این سوال که آیا به کرونا مبتلا بودید گفت: الحمدلله آزمایش دادم و مبتلا نبودم. رئیس ائتلاف دولت قانون در پاسخ به این سوال که آیا واکسن زدید گفت: بله ، دو دوز واکسن فایزر. نوری مالکی درخصوص آینده ایران در زمان ریاست جمهوری رئیسی تاکید کرد:درخصوص جمهوری اسلامی اختلافاتی که میان اصولگرایان و اصلاح طلبان وجود داشت شکاف هایی در وحدت نظام سیاسی ایجاد می کرد، امروز تقریبا نظام سیاسی در جمهوری اسلامی یکپارچه شد و  همگی از خط اصولگرایان هستند. این مساله باعث می شود که ایران در مقابله با چالش های موجود پیشرفت کند.
وی گفت:من بر این باورم که این امر موجب ثبات بیشتر در ایران شود اما به این معنا نیست که خط مقابل کلا از روند سیاسی دور شود ، اگر جمهوری اسلامی به دنبال ثبات بیشتر است باید خط مقابل نیز در تشکیل دولت شریک باشد و این مساله عجیبی نیست .

آمریکا:از ایران می‌خواهیم به زودی
 به مذاکرات بازگردد
 یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به اظهارات اخیر سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران، مواضع دولت آمریکا را درباره تداوم مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین تشریح کرد.
یکی از سخنگویان وزارت خارجه ایالات متحده در واکنش به گفته‌های سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران در مورد مذاکرات برجام به صدای آمریکا گفت، اگر ایران در مذاکرات امتیازات بیشتری تقاضا کند و یا موارد کمتری را حاضر به انجام آنها باشد، این مذاکرات به نتیجه نمی‌رسد.  سخنگوی وزارت خارجه ایران در کنفرانس خبری در جدیدترین اظهارات در مورد از سرگیری مذاکرات هسته‌ای غیر مستقیم بین تهران و واشنگتن برای احیای برجام گفت: متاسفانه به دلیل نقض کامل برجام توسط آمریکا و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ و عدم پایبندی کامل طرف‌های اروپایی و طرف‌های ما در برجام به تعهدات‌شان در رفع تحریم‌ها، زمان به نفع برجام نیست. یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا در پی درخواست بخش فارسی صدای آمریکا برای ارائه واکنش به اظهارات سخنگوی وزارت‌خارجه ایران گفت: دولت جو بایدن در پیگیری مسیر دیپلماسی معنادار برای تحقق بازگشت به پایبندی متقابل به برجام و رسیدگی به طیف وسیعی از نگرانی‌های ما با ایران صادقانه و ثابت قدم عمل کرده است. اگر ایران [امتیازات] بیشتری تقاضا کند یا [خودش امتیازات] کمتر بدهد، این مذاکرات به نتیجه نمی رسد.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه