روزنامه کائنات
4

جامعه

1400 شنبه 4 ارديبهشت - شماره 3883

جزییات واکسن کرونای انستیتو پاستور؛

ورود به فاز واکسیناسیون عمومی؛ پایان خرداد

 رئیس انستیتو پاستور ایران با اشاره به جزئیات فاز سوم مطالعه انسانی واکسن ایرانی-کوبایی کرونا، با تاکید بر آنکه برند «پاستور» برندی است که نمی‌توانیم آن را بر روی هر واکسنی بگذاریم؛ زیرا یک برند ۱۰۰ ساله است، گفت: از ماه‌ها قبل سعی کردیم که در طراحی، واکسنی را به عنوان واکسن پاستور طراحی و معرفی کنیم که اولا مطمئن باشیم که کاراست و ثانیا از کم بودن عوارضش کاملا مطمئن باشیم.
دکتر علیرضا بیگلری با اشاره به جزئیات آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن تولید مشترک میان انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کشور کوبا، گفت: این واکسن حاصل همکاری انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کشور کوبا است که یک واکسن نوترکیب است که بر روی یک پروتئین دیگر سوار شده تا بتواند آنتی‌ژن‌های کووید را حمل کند. طراحی واکسن به گونه‌ای است که تاکنون و با توجه به نتایج فاز یک و دو بالینی، یکی از کاراترین واکسن‌های دنیا بوده است و از نظر عارضه هم در مقایسه با سایر واکسن‌ها، در مطالعات بالینی فاز یک و فاز دو، بی‌نهایت کم عارضه بوده است.
وی افزود: با توجه به همکاری که دو دهه قبل انستیتو پاستور ایران با کشور کوبا در زمینه تولید واکسن‌هایی از جمله واکسن هپاتیت و پنوموکوک انجام داده است، در زمینه تولید واکسن کووید هم با این کشور وارد همکاری شدیم. این واکسن یکی از بهترین واکسن‌هایی تشخیص داده شد که می‌تواند بین دو کشور مورد همکاری مشترک قرار گیرد.
بیگلری ادامه داد: در فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن تولید مشترک ایران و کوبا در هفت استان کشور و هشت دانشگاه علوم پزشکی شامل مازندران، بابل، اصفهان، یزد، کرمان، هرمزگان، همدان و زنجان این واکسن مورد مطالعه قرار می‌گیرد که مجموعا در کل کشور ۲۴ هزار داوطلب وارد مطالعه می‌شوند که از هر دانشگاه علوم پزشکی، بالغ بر ۳۰۰۰ نفر پذیرش خواهند شد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد:
رشد 1.2 برابری ارائه خدمات به مادران باردار
 معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: بسیاری از اقدامات حوزه بهداشت این روزها دیده نمی شود زیرا تحت تاثیر کرونا هستیم و این اقدامات زیرِ پوست کرونا در حال انجام است.
دکتر علیرضا رئیسی در دیدار با رییس و جمعی از مدیران سازمان بیمه سلامت در محل دفتر معاونت بهداشت بیان کرد: اگر می‌بینید صحبتی از مالاریا، سل، ایدز، تب مالت و سایر مسائل حوزه بهداشت نمی شود به خاطر این است که تحت کنترل هستند.
وی افزود: در بحث مراقبت‌ها با وجود کرونا، ایران یکی از کشورهای با افتخار است و توانسته خدمات عقب افتاده را جبران کرده یا به حداقل برساند.
رئیسی ادامه داد: در بعضی بخش‌ها حتی شاهد رشد خدمات هستیم، به طوری که میزان خدمات به مادران باردار در زمان کرونا به ۱.۲ برابر پیش از کرونا رسیده است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: بهداشت هنوز مطالباتی از بخش‌های مختلف دارد و تنها از سازمان بیمه سلامت است که مطالبه نداریم و این جای تقدیر دارد.
دکتر رئیسی افزود: یکی از اهداف و برنامه های اصلی بهداشت در چهار سال اخیر تقویت نظام شبکه بود که توانستیم شبکه را منسجم تر کنیم.
وی تصریح کرد: بر اساس سامانه هایی که در شبکه داریم تقریبا همه خدمات به روز هستند.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به این‌که روستاها مرزبانان سلامت کشورند، یادآور شد: اگر سطح یک و مراکز پیشگیری در روستاها و شهرها نبودند در پیک ‌های کرونا بیمارستان‌ها به هیچ وجه قادر به پاسخگویی مراجعان نبود و فاجعه رخ می‌داد.
وی اضافه کرد: الان سطح یک بسیار قوی مقابل اپیدمی کرونا ایستاده است و بیشترین حمایت از این اقدام بهداشتی توسط صندوق های بیمه روستایی انجام شده است.
معاون بهداشت ادامه داد: حوزه بهداشت کنترل تمام مرزهای شناخته شده و ناشناخته را بر عهده دارد. در فرودگاه ها، حمل و نقل ریلی، حمل و نقل عمومی و سایر مناطق به ویژه در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و روستاها حوزه بهداشت فعالانه حضور دارد.
بر اساس گزارش وبدا، دکتر رئیسی در پایان گفت: باید قدر این دستاوردها را بدانیم. بهداشت مثل سلامتی و امنیت است که تا زمانی که وجود دارد کسی متوجه حضورش نمی شود ولی وقتی خطری به وجود می‌آید همه متوجه بهداشت می شوند. اگر می بینید گاهی به خطا می پرسند پس نقش بهداشت چیست؟ به خاطر همین حضور نامرئی بهداشت در تمام عرصه‌های نظام سلامت است.

گزارشی ازشیوع کرونای انگلیسی بین معتادان نداریم
 دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران ضمن تشریح آخرین وضعیت طرح جمع‌آوری معتادان متجاهر، درخصوص شیوع کرونای انگلیسی میان معتادان متجاهر بیان کرد: گزارشی از شیوع کرونای انگلیسی میان معتادان متجاهر نداریم. 
مصطفی هادیزاده با اشاره به استمرار طرح جمع‌آوری معتادان متجاهر در سطح شهر به ویژه در مناطق مرکزی و پرازدحام با تاکید بر محله شوش، مولوی و شهید هرندی بیان کرد: عزم شورای هماهنگی استان و دادستانی این است که از فضاهای در اختیار حداکثر بهره‌برداری را انجام دهیم که البته همکاری دستگاه‌های عضو نیز در این رابطه خوب است. 
وی با بیان اینکه معتادان متجاهر را می‌توان حدود سه تا ۶ ماه در مراکز نگهداری کرد، گفت: به دلیل شرایط کرونا مصوبه‌ای از ستاد ملی مقابله با کرونا دریافت شد تا معتادان تا یکسال هم در مراکز نگهداری شوند.
هادیزاده ادامه داد: باتوجه به شیوع کرونا، طرح جمع‌آوری معتادان متجاهر در سال ۹۹ در ۹ اردیبهشت‌ماه آغاز و از ۹ اردیبهشت ۹۹ جمع‌آوری معتادان متجاهر، انجام تست PCR و قرنطینه آنها شروع شد. در حال حاضر زمان نگهداری برخی از این معتادان به اتمام رسیده است و ما از لحاظ قانونی دیگر نمی‌توانیم آنها را نگهداری کنیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران افزود: روال دادستانی نیز بر این است کسانی که دارای خانواده هستند با اخذ تعهد آنها را به خانواده‌ها تحویل دهند و کسانی که فاقد خانواده یا سرپناه شبانه هستند تلاش می‌شود در سرپناه شبانه و شلترها ساماندهی شوند و تفاوتی که اکنون وجود دارد این است؛ در گذشته معتادان بعد از سه ماه نگهداری آزاد می‌شدند، اکنون افرادی که مدت نگهداری یک ساله‌شان به صورت مستمر به اتمام رسیده (به دلیل اینکه یک روز هم نمی‌توان از نظر قانونی آنها را نگهداری کرد) باید پس از یک سال به طور اتوماتیک ترخیص شوند.
هادیزاده افزود: رویکرد جدید دادستانی تهران این است که معتادان با تامل و آرام آرام به خانواده‌ها و یا سرپناه شبانه و شلترها تحویل داده شوند تا دوباره به مراکز قبلی برنگردند.
به گفته وی، طرح جمع‌آوری معتادان متجاهر به صورت مستمر در شرق و غرب تهران ادامه دارد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا گزارشی از شیوع کرونای انگلیسی میان معتادان به دست آمده است؟ نیز اظهار کرد: گزارشی در این زمینه نداریم. زیرا آنها ۱۴ روز قرنطینه می‌شوند و اگر کسی دارای شرایط حاد باشد به مراکز درمانی ارجاع می‌شود.
هادیزاده گفت: میزان ابتلاء به کرونا میان معتادان بین سه تا ۶ درصد بوده است.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه