روزنامه کائنات
6

انرژی

1399 يکشنبه 7 دي - شماره 3812

ثبت رکوردی تازه در مقدار انتقال گاز ایران

  مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران از ثبت رکوردی تازه در تاریخ انتقال گاز کشور خبر داد و اعلام کرد که این مقدار به بیش از ۸۱۸ میلیون مترمکعب گاز در روز رسید.
مهدی جمشیدی‌دانا در بازدید از تاسیسات تقویت فشار گاز و مرکز بهره‌برداری خطوط لوله اردبیل، گفت: برای نخستین‌بار با انتقال روزانه بیش از ۸۱۸ میلیون مترمکعب گاز، مقدار انتقال گاز شیرین ایران رکود زد که در مقایسه با رکورد ثبت انتقال گاز سال ۱۳۹۸،  افزایش ۳ درصدی را نشان می‌دهد. وی با اشاره به نگهداری و تعمیرات برنامه‌ریزی‌شده در ۸۶ تاسیسات تقویت فشار و بیش از ۳۷ هزار کیلومتر خطوط لوله فشار قوی که سه برابر طول قطر کره زمین است، ادامه داد: در هشت ماه نخست امسال، ۱۶۳ میلیارد مترمکعب گاز به مبادی مصرف منتقل شده است که در این بخش نیز شاهد افزایش ۴ درصدی نسبت به پارسال بودیم. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در ادامه به تمهیدهای زمستانی با وجود محدودیت‌ها و شرایط خاص بهداشتی ناشی از شیوع ویروس کرونا اشاره و اظهار کرد: بیش از ۸۳۰۰ کیلومتر پیگرانی هوشمند در مراحل مختلف، ۳۲۰۰ کیلومتر پیگرانی تمییزکننده،  ۲۹ هزار و ۲۱۸ کیلومتر نشت‌یابی خطوط لوله و ۱۵ هزار و ۵۰۰ مترمربع تعویض پوشش خط لوله از جمله اقدام‌های مهم در این زمان بوده است. طبق اعلام شرکت ملی گاز، جمشیدی‌دانا درباره مقدار ذخیره‌سازی گاز کشور، گفت: مخازن ذخیره‌سازی در فصل سرما و در زمان مصارف حداکثری به پایداری شبکه انتقال گاز کمک می‌کند که در هشت ماه نخست سال شاهد افزایش ۱۷ درصدی مقدار تزریق گاز به مخزن سراجه و افزایش ۲۶ درصدی ذخیره گاز به مخزن شوریجه بودیم. وی از نیروی انسانی به عنوان سرمایه‌های ارزشمند سازمان یاد کرد و افزود: حدود ۱۱ هزار نیروی متعهد و متخصص وظیفه نگهداری، تعمیرات و حفاظت خطوط لوله فشار قوی گاز را به‌عهده دارند که حدود یک هزار بهره‌بردار به صورت ۲۴ ساعته انتقال گاز را در تاسیسات و خطوط لوله پایش می‌کنند تا هیچ خللی در پایداری انتقال گاز به ویژه در فصل سرما بوجود نیاید. مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در پایان از همه مردم خواست تا با مصرف بهینه گاز طبیعی، این مجموعه را در تامین پایدار گاز به مبادی مصارف خانگی، تجاری و نیروگاهی یاری کنند.

موضع گیری روسیه در آستانه نشست ژانویه اوپک پلاس
 روسیه با ارزیابی مطلوب از سطح فعلی قیمت نفت، قصد دارد از افزایش تدریجی بیشتر تولید نفت اوپک پلاس در نشست آینده این گروه در ژانویه حمایت کند.
الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه در مسکو به خبرنگاران گفت: برای احیای تولیدمان که بسیار کاهش داده ایم، محدوده قیمت ۴۵ تا ۵۵ دلار هر بشکه نفت، بهینه ترین سطح قیمت است. اگر ما هرگز تولیدمان را احیا نکنیم، دیگران تولیدشان را بهبود خواهند بخشید. نفت برنت از اوایل دسامبر که اوپک و متحدانش با طرح جدید برای افزایش تدریجی تولید موافقت کردند، در حدود ۵۰ دلار در هر بشکه بوده است. این گروه که روسیه و عربستان سعودی در راس آن قرار دارند، تولید روزانه نفت را به جای برنامه قبلی افزایش تولید به میزان حدود دو میلیون بشکه در ژانویه، ۵۰۰ هزار بشکه افزایش می دهد. وزیران نفت اوپک پلاس قرار است برای تصمیم گیری درباره گام بعدی سیاست تولید به صورت ماهانه دیدار کنند تا بتوانند در برابر ابهامات تقاضا در بحبوحه ادامه شیوع ویروس کرونا واکنش نشان دهند. نشست بعدی این گروه برای چهارم ژانویه برنامه ریزی شده و طی آن میزان عرضه نفت در فوریه مشخص خواهد شد. نواک در برابر این پرسش که آیا روسیه خواهانه افزایش تولید روزانه به میزان ۵۰۰ هزار بشکه دیگر در فوریه است، اظهار کرد: اگر وضعیت عادی و باثبات باشد، ما از افزایش تولید حمایت می کنیم. ما باید به سطح تولیدی برسیم که پیشتر برای اول ژانویه برنامه ریزی شده بود بدون این که بازار را دچار مازاد عرضه کنیم. این تغییر به معنای آن خواهد بود که اوپک پلاس همچنان تولیدش را حدود ۶.۷ میلیون بشکه در روز در فوریه محدود نگه خواهد داشت در حالی که میزان محدودیت تولیدش در حال حاضر ۷.۷ میلیون بشکه در روز است. بر اساس گزارش بلومبرگ، معلوم نیست آیا عربستان سعودی که سرکردگی اوپک پلاس را به همراه روسیه در دست دارد، از این افزایش تولید حمایت می کند یا خیر. شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان، وزیر انرژی عربستان سعودی در دیدار رو در روی اخیر با نواک در ریاض اظهار کرده بود می خواهم سفته بازان بازار را گوش به زنگ نگه دارم. وی گفته بود: هیچ کس نمی داند تا زمان برگزاری نشستمان در چهارم ژانویه چه تصمیمی خواهیم گرفت.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه