روزنامه کائنات
3

اقتصاد

1399 شنبه 22 آذر - شماره 3801

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران:

قدرت پیش‌بینی فعالان اقتصادی کم رنگ شده است

 عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: سیاست در همه جای دنیا بر اقتصاد تاثیر دارد چون این مسائل در کشور ما بیشتر است تاثیر بیشتری هم می‌گیریم. این موضوع قدرت پیشبینی‌پذیری را از فعالین اقتصادی در کشور می‌گیرد.
عباس آرگون در مورد تاثیر نقش آفرینی سیاست این کشور اظهار داشت: موضوعات سیاسی نقش زیادی در اقتصاد ایفا می‌کند و تاثیرات زیادی روی آن دارد. در کشور ما تاثیر سیاست به مسائل اقتصادی بیشتر از دیگر کشورها است بازار بورس و بسیاری از بازارهای دیگر ما تاثیرات زیادی از مسائل سیاسی مثل تحریم می‌گیرد. تاثیرپذیری اقتصاد ما بیشتر از دیگر کشورها است. وقتی تحریمی وضع می‌شود اقتصاد ما به شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرد.
وی افزود: سیاست در همه جای دنیا اقتصاد تاثیر دارد چون این مسائل در کشور ما بیشتر است تاثیر بیشتری هم می‌گیریم این موضوع قدرت پیشبینی‌پذیری را از فعالین اقتصادی در کشور می‌گیرد و برنامه‌ریزی‌های بلندمدت و عملاً قدرت پیشبینی را کم‌رنگ می‌کند و می‌تواند در بخش‌های مولد تاثیر منفی داشته باشد.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر تاثیر منفی برگزاری سیاست بر پیش بینی پذیری اقتصاد بیان کرد: علاوه بر این از آنجا که پیش‌بینی را سخت می‌کند سرمایه گذاری داخلی و خارجی را نیز تحت شعاع قرار می‌دهد چراکه ریسک سیستماتیک را افزایش می‌دهد و سرمایه‌گذاران نمی‌داند که چه اتفاقی می‌تواند بیفتد.
وی با اشاره به نقص خصوصی‌سازی در کشور و شرکت‌های دولتی گفت: در کشور ما خصوصی‌سازی کمتر انجام شده و بیشتر بخش‌های شبه دولتی فعال هستند. اگر بخواهیم که کشور توسعه یابد باید توجه بیشتری به خصوص سازی واقعی داشته باشیم، فضای کسب و کار را آماده کرده و سهم دولت را در این بخش کاهش دهیم همینطور باید مالکیت فردی را به رسمیت بشناسیم. هر مقدار که بخش خصوصی تقویت شود به توسعه کشور کمک می‌شود و به طبع آن اشتغال پایدار افزایش یافته و سرمایه‌گذاری نیز در بخش‌های مولد بیشتر می‌شود. با دولتی شدن اقتصاد می‌بینیم که دولت کارآیی لازم را برای این کار ندارد.

معاون حمل ونقل وزیر راه وشهرسازی:
بلیت ناوگان حمل و نقل عمومی برای 2هزار و 120 نفر مبتلا به کرونا صادر نشد
 معاون حمل ونقل وزیر راه وشهرسازی گفت: طبق اعلام ستاد ملی کرونا از ابتدای آذرماه به هیچ عنوان اجازه ورود شخص مبتلا به کرونا به ناوگان حمل ونقل در بخش برون شهری داده نشده است.
شهرام آدم نژاد معاون حمل ونقل وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه تا کنون از سفر ۲ هزار و ۱۲۰ نفر بیمار کرونایی جلوگیری شده است، گفت: طبق اعلام ستاد ملی کرونا از ابتدای آذرماه به هیچ عنوان اجازه ورود شخص مبتلا به کرونا به ناوگان حمل ونقل در بخش برون شهری داده نشده است و این طرح تا اطلاع ثانوی ادامه دارد.
آدم نژاد توضیح داد: برای صدور بلیت هواپیما و قطار با توجه به زیرساختی که فراهم شده است ابتدا کد ملی از مسافر دریافت می‌شود و سپس استعلام فرد از منظر ابتلا به کرونا از سامانه‌ای که متعلق به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است انجام می شود و در صورت منفی بودن ابتلا به کرونا برای افراد بلیت صادر می شود.
او ادامه داد: تمامی بخش های حمل ونقلی به سیستم داده های وزارت بهداشت متصل هستند و در صورتی که کد ملی فردی کرونایی در این سامانه ثبت شود هیچ بلیت برای این فرد صادر نمی شود.
او یاد آور شد: در بخش حمل ونقل جاده ای اجرایی کردن این پروژه کمی با تاخیر صورت گرفت اما با همکاری سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای و سایر دستگاه ها این پروژه در حوزه اتوبوس رانی هم اجرایی شد.
معاون حمل‌و‌نقل وزیر راه و شهرسازی ادامه داد:مبتلایان به کرونا که تست آنها در زمان مراجعه برای خرید بلیت در سامانه وزارت بهداشت مثبت اعلام شده باشد، امکان سفر نخواهند داشت.
معاون حمل ونقل وزیر راه وشهرسازی اظهار کرد: هم اکنون تمامی دستگاه ها همکاری لازم را در این حوزه انجام داده اند و تاکنون به برای هیچ فرد کرونایی بلیت صادر نشده است.
آدم نژاد تاکید کرد: طبق سامانه ای که طراحی شده تا ۱۴ روز برای بیماران کرونایی بلیت صادر نمی شود و پس از آن صدور بلیت در ناوگان هوایی، ریلی و جاده ای بلا مانع خواهد شد.
آدم‌نژاد اظهار کرد: زیرساخت ها در روزهای گذشته با تلاش دو وزارتخانه بهداشت و راه و شهرسازی فراهم شده است، استعلام از سامانه وزارت بهداشت بابت بررسی ابتلا به کرونا برای همه مسافران انجام می‌شود و کسانی که تست آنها مثبت بوده و در سامانه وزارت بهداشت درج شده است با تشخیص سامانه به آنها بلیت عرضه نمی شود.
او بیان کرد: هر فردی که در ایام مراجعه برای خرید بلیت تست مثبت کرونا داشته باشد و در سامانه وزارت بهداشت کد ملی وی ثبت شده باشد پس از گذرندان دوران قرنطینه، (۱۴ روز) امکان استفاده از حمل و نقل عمومی مسافری جاده‌ای قطار و هواپیما را خواهد داشت.

مدیرعامل راه آهن خبر داد:
خودکفایی در ساخت و قابلیت صادرات واگن باری
 مدیرعامل راه آهن گفت: با افتتاح راه آهن خواف-هرات، ایران نقش مهم ترانزیتی در منطقه خواهد داشت. رسولی مدیرعامل راه آهن ایران در بخش خبری ۲۱ شبکه یک سیما در خصوص افتتاح راه آهن خواف-هرات گفت: امتیازی که جمهوری اسلامی ایران به لحاظ جغرافیایی دارد، ایجاب می کند به عنوان یک چهارراه اصلی و مسیر ترانزیتی نقش مهمی در ترانزیت منطقه ایفا کند که با افتتاح راه آهن خواف-هرات این امر محقق می شود.
او ادامه داد: با افتتاح این پروژه، کشور افغانستان امکان دسترسی به آب‌های آزاد و ترانزیت از طریق ایران به اروپا را پیدا کرده است.
رسولی بیان کرد: در حال حاضر حدود ۱.۷ میلیون تن پتانسیل ترانزیت کالا در این مسیر وجود دارد و این محور برای ۶ میلیون تن بار و یک میلیون نفر مسافر در سال ظرفیت دارد.
مدیرعامل راه آهن تصریح کرد: در ادامه این پروژه، قطعه چهارم به طول ۸۰ کیلومتر به ایستگاه هرات خواهد رسید که احداث آن جزو تعهدات کشور افغانستان است. تعهد ایران تا ایستگاه روزنک بود که به بهره برداری رسید.
او بیان کرد ما ۶ مرز ریلی با کشورهای همسایه داریم و البته در طرح های توسعه ای، راه آهن شلمچه به بصره به طول ۳۳ کیلومتر هم در دستور کار داریم که به عراق و روسیه تا دریای مدیترانه از طریق ریلی متصل می کند.
مدیرعامل راه آهن تاکید کرد: طرح دیگر ریلی ادامه محور کرمانشاه به سمت خسروی است و طرح دیگر هم اتصال به ترکیه از مسیر جدید است.
او افزود: خط آهن چابهار-زاهدان هم که طرح مهمی به شمار می رود، در صورت بهره برداری در مسیر کریدوری قرار می گیرد که افغانستان را به آب های آزاد متصل می کند و ادامه خطی که تا روزنک رفته به هرات می رسد از هرات به مزار شریف می رسد و از طریق ازبکستان به چین خواهد رسید و این احیای جاده ابریشم از طریق شبکه ریلی است.
این مقام مسئول در خصوص وضعیت ناوگان ریلی کشور تصریح کرد: از سال گذشته هیچ ناوگان ریلی به کشور وارد نشده است. در سال ۹۸ به میزان ۷۷۸ دستگاه ناوگان ریلی هم در داخل کشور تولید شد.
او ادامه داد: همچنین از ابتدای امسال تا کنون ۵۲۱ دستگاه ناوگان ریلی در کشور تولید شده است و این روند تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
مدیرعامل راه آهن با اشاره به مراسم سه شنبه‌های فناورانه ریلی که  هر هفته از رویداد‌های فناوری رونمایی می‌شود گفت: سه شنبه این هفته با حضور وزیر راه و شهرسازی اولین چرخ منو بلوک و سیستم ترمز پنو ماتیک واگن‌های باری رونمایی شد.
مدیرعامل راه آهن تاکید کرد: در حوزه ساخت واگن باری ما به خودکفايی رسيده ايم که البته در صورت حمايت قابليت و توانايی صادرات را هم داريم.
او افزود: در بخش لوکوموتیو و واگن مسافری هم کارخانه هایی مشغول فعالیت هستند و ظرفیت خوبی برای تولید ناوگان داریم.

ارسال دیدگاه شما

عنوان صفحه‌ها
30 شماره آخر
بالای صفحه